Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 01:15:42

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 3 част  (Прочетена 209283 пъти)
 
Maria_Je
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 37



« Отговор #300 -: юни 02, 2014, 14:20:50 »

Здравейте, нова съм  в сайта, а и ми предстой сватба тази година, вие момичета много ми помагате да се ориентирам, четейки форума  good бих искала да попитам mimi къде е този куверт от 24лв.  give_rose благодаря  give_rose


Rozata, пощенската Ви кутия е пълна и не мога да ви върна отговор  smile
Активен
rozata
Новак
*
Публикации: 13



« Отговор #301 -: юни 09, 2014, 20:52:19 »

Вече не е пълна  give_rose, можете да ми пишете на [email protected]  give_rose
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 878



« Отговор #302 -: юни 10, 2014, 18:26:26 »

В сватбеното меню, най-важно е качеството на продуктите. Казвам това понеже забелязвам, че голяма част от ресторантите в желанието си да намалят цената на кувертите и за реализацията на по-голяма печалба често прибягват до употребата на ниско качествени, имитиращи продукти. Също така полуфабрикатите, които последните 10тина години масово заляха ресторантите много улесниха работата на готвачите, но за сметка на нашето здраве. NO NO NO
Парчето сирене в предястието с отровно бял цвят от 5м. си личи че е имитиращ продукт с неясно съдържание. Дори парче сапун в чинията би стояло по-добре. Растителната "сметана" за която кравата нищо не знае, че са я издоили и която ползват за направата на топли и студени сосове, заливки и т.н.
Тортите са направени от инстантни смеси които са чиста химия и отново растителната "сметана", която не знам защо така се нарича след като на нито една опаковка производителя не рискува да напише сметана. Всъщност този продукт е направен от нещо като течен маргарин (хидрогенирани мазнини, емулгатори, изкуствени аромати, бои и т.н.), който не става за ядене и по никакъв начин не може да бъде сравняван с истинската сметана. Като добавим и месните заготовки, под формата на разни хапки и филенца, тумблирани и инжектирани със всякаква химия, включително и хормони картинката се оформя доста зловеща.
Това което всички ние избягваме да купуваме в супермаркетите като усърдно четем етикетите и пробираме нещо по-читаво из между боклуците, в края на крайщата го ядем в ресторантите на петорни цени. С други думи плащаме си солено за да ни тровят, нас и нашите гости. beating beating beating
Пиша тези неща понеже виждам, че малко от вас се интересуват от тази гледна точка, а за мен тя е много важна. Много по-важна от това колко точно екзотично ще звучи името на ястието, с което ще се нахраним и ще почерпим нашите близки и роднини.
Не всички ресторанти имат тази практика но за съжаление в по-голямата част от тях нещата стоят по този начин.
« Последна редакция: юни 10, 2014, 18:43:35 от AIVEN » Активен
zai4e_kate
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 306



Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: юни 15, 2014, 15:03:27 »

готови сме с менюто  Bravo danceg good
Хайдушка салата
/ домати, краставици, печена чушка, лук, гъби, шунка, сирене, царевица,яйце/
Предястие
Сватбено плато
/ кашкавал и сирене пане на хапки, панирани пилешки хапки със сусам, бейби кюфтенца, грил наденички, лучени кръгчета/
За основно избрахме свинска вратна пържола на скара с гъби и сос барбекю ,а за гарнитура задушени картофи с пресен розмарин  tease
Много вкусно беше.Пробвахме и друго основно,но на вкус си харесахме това.
Порциите са големи и дори и със салатата можеш да се наядеш ахах
 Сватбаааа chee DANCE
Активен
rozata
Новак
*
Публикации: 13



« Отговор #304 -: юни 16, 2014, 19:35:00 »

Здравейте,
zai4e_kate и ние сме се ориентирали към това меню, и сватбата ни ще е в същия ресторант, но все още предстои уточнение около менюто  give_rose  браво на вас  Bravo
Активен
rozata
Новак
*
Публикации: 13



« Отговор #305 -: юни 16, 2014, 19:38:19 »

kai4e_kate кога е вашата сватба  give_rose
Активен
zai4e_kate
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 306



Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: юни 16, 2014, 19:58:37 »

сватбата ни е на 4-ти юли
основното ни е от по-евтиния куверт по принцип ,но ни хареса повече danceg
Активен
rozata
Новак
*
Публикации: 13



« Отговор #307 -: юни 16, 2014, 20:12:02 »

вие сте скоро  Bravo нашата сватба е на 19ти септември yahoo, което също е петък, много ни се чудят  tease но аз съм HAPPY  Сватбаааа yahoo  yahoo  yahoo  give_rose
Активен
Shaiya
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 256



« Отговор #308 -: юли 29, 2014, 13:11:42 »

Не знам дали точно тук е мястото да питам, но вие предвидихте ли храна за фотографа/оператор/дж. Хем не ми се иска да изпускат моменти защото ядът, но в същото време фотографа и оператора ще са с нас 10-11 часа... не искам да им стане лошо  pardon
« Последна редакция: юли 29, 2014, 13:13:27 от Shaiya » Активен
Sunshine87
Сватбар
***
Публикации: 270



Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: юли 29, 2014, 13:12:27 »

Аз съм им предвидила, но не пълен куверт
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1136


I will love you... unconditionally...


« Отговор #310 -: юли 29, 2014, 13:41:37 »

Shaiya аз също съм предвидила, не пълен куверт, но по едно основно и една салата. За пиене съм предвидила по  50гр алкохол ,а безалкохолни колкото пожелаят.

Все пак и те са хора и мисля че имат нужда от 10- 15 мин почивка, винаги могат така да се съчетаят нещата че даже да не усетиш липсата им за 10 минути. Ако се професионалисти както трябва, така ще се стиковат че изобщо няма да разбереш кога са яли, кога са пили smile

Ето една статия по темата, мисля че добре е обяснено всичко:


http://nmitev.com/blog/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%8F-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B3%D1%80/
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 720


твоя аз съм..


Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: юли 29, 2014, 15:20:47 »

Статията на Митев е доста полезна.
Аз им бях предвидила куверт и на фотото и видеото и дж-я.
Не беше включен алкохол в него тъй като си го внасяхме и бях казала на персонала на ресторанта да сложат една бутилка бяло вино за тях.
Те така и не пиха от него.
Всички казваха,че на работа не пият алкохол.  smile
Хубавото беше,че някак си успяха да намерят време да почиват,да сядат да хапнат да пийнат и едновременно с това да заснемат всички моменти от сватбата ни.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #312 -: юли 29, 2014, 15:55:09 »

Аз пък логиката за непълните куверти не я разбирам pardon Ние си поръчахме пълни куверти за служебните ни лица, включително имаше и алкохол. Не може на всеки да се угоди на вкуса, затова имаше пълни куверти. Кой какво не яде, кой какво предпочита, кое го хваща топло, кое вече изстинало... но това не са хора втора ръка! Менюто затова си е разнообразно - всеки да се напасне спрямо предложеното от младоженците.
Бутилките пък ни бяха гравирани и който искаше, си взимаше накрая или пълна, или празна бутилка за спомен. Имахме предостатъчно ракии, вина и тн. бяхме си предвидили и такива за видеото, фотото, ди джеят. Ако наистина заложите на професионалисти, те знаят кога да работят, кога да се хранят, дали да пият или не Wink
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067



Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: юли 30, 2014, 06:03:35 »

Ние също ще им осигурим пълни куверти  smile Както не веднъж съм писала, това са едни от най-важните хора за сватбата и затова искам да се чувстват поне като равностойни.

Да се похваля: избрахме меню и алкохоли smile
Активен
zai4e_kate
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 306



Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: юли 30, 2014, 06:32:33 »

нашите диджей и фото бяха яли само салата.Управителя на ресторанта каза ,че толкова пъти са го яли това меню,че им е писнало.Ето защо си мисля,че е глупаво да поръчвате пълни куверти.Може примерно салата и основно,а за алкохола съм против да се сервира на хора които са на работа.Бях на една сватба на която диджея се напи - беше много неприятно за всички
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines