Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 01:15:21

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 3 част  (Прочетена 209281 пъти)
 
mariola85
Гост
« Отговор #240 -: юли 14, 2013, 17:11:40 »

Antonia87 ние си избрахме това което на нас ни хареса и горе долу какво сме яли на други сватби и ни е харесало. Както казва bbride заложете на традиционното, по възрастните не харесват модерните манджи ( съда по баща ми, един път му споменах суши да ядем и каза НИКОга smile
Активен
snejinka
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 20



« Отговор #241 -: август 28, 2013, 17:47:05 »

Ето го и моето меню:
1. салата - Овчарска салата (първо исках нрщо комбинирано, но в последствие се спрях на нещо по традиционно)
2. предястие - пълнен картоф с бекон и топено сирене (мн ми допадна, защото аз самата обичам подобни неща)
3. основно - 50/50 пилешко и свинко с гъбен сос и гарнитура ориз със зеленчуци
4. по 2 бродчета (хлебчета) бяло и черно
5. мезета - луканка, филе Елена, пъстърма, сирене, кашкавал
6. 50 гр. задължителен алкохол - ракия
7. 1 безалкохолно и 1 мин. вода

Честно казано за цената на куверта смятам, че трябваше да има поне по 2 безалкохолни и 2 водички, още повече, че и тортата ще си е от нас, но какво да се прави... nea
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 720


твоя аз съм..


Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: октомври 01, 2013, 19:55:22 »

Нашето меню:  danceg
1)Салата „Асорти“( Печена чушка,белен домат, снежанка, кьополу,запечено сиренце с риган)
2)   Топло предястие-“Пастицио“(Зеленчукова лазаня върху доматено сосче,с красива украса от пресен босилек)
3)  Плато сухи мезета за всяка маса
4)Плато „Пене Салата“ за всяка маса-тази,която вие сте опитвали
5)    Основно- Пиле Кордон Бльо(пилешко филенце,направено на руло,пълнено с бекон и кашкавал) с картофено пюре и сос   или , ако сте почитатели на свинското- Ароматно свинско бон филе със спанак и сос Порто
6)     Питка хляб
Безалкохолна напитка 1 бр.
 Минерална вода 1 бр.
      9) Вкусни разядки за всяка маса- Пръчици морковчета, напоени с лимонов сок

Ще има само леки изменения в салатата. Понеже повечето хора при мен обичат шопска,овчарска и ще добавя и такива. Между пишелко и свинско мога да избера или смес да е-половината пилешко другата свинско. При мен мисля, че някои обичат пилешко,други свинско, така че нека има избор. Доволна съм и от ресторанта и управителката е супер мила!  Bravo  good
Активен
ana_peicheva
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 31



« Отговор #243 -: октомври 28, 2013, 14:42:21 »

Здравейте бъдещи булки. От известно време разглеждам темата с голям интерес. Нашата сватба е скоро (9.Ноември) и колкото повече наближава, толкова повече се притеснявам. Ние си направихме менюто, за яденето нямам притеснения. С ресторанта се разбрахме да си внесем алкохол-ракия и бира. Само че аз се чудя дали ще е достатъчно. Колебая се дали да си занесем и вино или уиски. Вие как мислите? Ракията и бирата достатъчни ли са?
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 599



Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: октомври 28, 2013, 14:47:26 »

Всичко зависи от гостите. Вие ги познавате, но ми се струва, че вече е късно за бира. По мои наблюдения има много хора, които пият вино.
Относно твърдия алкохол, на моята сватба заложихме на ракия и уиски, като уискито беше за младите.
в крайна сметка всеки ще консумира такова каквото му се предложи.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: октомври 28, 2013, 14:51:33 »

Здравейте бъдещи булки. От известно време разглеждам темата с голям интерес. Нашата сватба е скоро (9.Ноември) и колкото повече наближава, толкова повече се притеснявам. Ние си направихме менюто, за яденето нямам притеснения. С ресторанта се разбрахме да си внесем алкохол-ракия и бира. Само че аз се чудя дали ще е достатъчно. Колебая се дали да си занесем и вино или уиски. Вие как мислите? Ракията и бирата достатъчни ли са?
аз бих добавила виното, особено за сега е червеното.
Активен
ana_peicheva
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 31



« Отговор #246 -: октомври 28, 2013, 15:11:08 »

Благодаря ви за бързите отговори момичета smile А след като основното ни е пилешко виното не трябва ли да е бяло?
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 599



Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: октомври 28, 2013, 15:24:53 »

По принцип аз знам, че с червените меса се пие червено вино, с белите - бяло. Но според мен всеки пие каквото му хареса. Есента е сезона в който вървят и двата вида според мен. Може да заложите на съотношение 70%:30% (бяло-червено) например или да изключите едното. Друг вариант е да сте на поръчка, особено ако нямате домашно вино. От ресторанта могат да ви намерят вина на доставни цени като в последствие да заплатите само отворените бутилки  good
Това е много хитър ход.
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 525



« Отговор #248 -: октомври 28, 2013, 17:33:22 »

От ресторанта могат да ви намерят вина на доставни цени като в последствие да заплатите само отворените бутилки  good
Това е много хитър ход.
Ако решите да заложите на написаното от Лили по-горе, имайте едно наум за ресторанта. Да не стане като при нас - уговорихме се неотворените бутилки да ги върнем (целия поръчан алкохол, не само вино), ама накрая на всички бяха скъсани бандеролите, независимо дали беше наливано от тях или не,  и си ги платихме като грешен поп  tease
Сега имаме мини изба в къщи  blum
Можете да се уговорите да не ги отварят предварително, нещо което ни е пропуснахме да направим.
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 599



Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: октомври 29, 2013, 09:56:16 »

Ах, колко некоректно отношение!
Ако не ти харесат предложенията на ресторанта има складове за алкохол, които предлагат да ти върнат парите за върнато неотворено количество алкохол. Четох във форума, че много булки са направили и това  good
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067



Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: октомври 29, 2013, 10:10:12 »

Ехеее, колко възможности, за които не съм се и сетила!

Ана, наистина ти си познаваш гостите. Аз бих заложила (що се отнася до моите, но давам поле за размисъл) на уиски и водка, защото приятелите ни, "младите" на сватбата това пият.
Активен
Aila
Ентусиаст
**
Публикации: 104


IBCLC


« Отговор #251 -: декември 02, 2013, 09:39:16 »

  Може ли и аз да се включа в темичката. Сватбата ще е юни, вече сме резервирали ресторанта, но менюто все още не сме уточнявали. Може ли да ми кажете горе долу колко време преди сватбата, трябва да задействам нещата и да изберем и предполагам дегустираме менюто?
  Менюто включва салата, топло предястие, основно ястие и десерт, който мисля да е тортата. Безалкохолното, кафета, чай и вода са включени, като няма ограничение за количеството при тях.
Чудя се дали да добавям мезета. От колежка, на която сватбата е била там разбрах че мезетата късно са ги донесли и никой не ги е ял. Но пък горното ми се струва малко...
  Другото което е, имам и предложение за детско меню, което включва салата, пилешки хапки с пържени картофки, торта и безалкохолни напитки. На сватбата ориентировъчно ще са 50 възрасти и 30 деца, но пък някои от децата като моите каки няма да са малки, а на 8 годинки. Едната например и детското меню няма да си изяде, но другата хапва повече и от мен. От друга страна има и съвсем малки дечица, на по 2-3 годинки. Така че не знам дали за всички деца да е детско меню или за по-големите да е катоза възрастни. Разликата в цената е 2-3 пъти.
   П.П Внасянето на алкохол е без такса  и изборът на алкохол съм го оставила на половинката.
   Ще има и уелкъм дринк, там също се опитвам да измисля, ако е с наш алкохол какво да избера.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #252 -: декември 02, 2013, 09:57:11 »

за дегустиране на менюто ние отидохме 1 месец някъде преди сватбата и си избрахме менюто. И при нас по принцип искаха мезетата да са след оснвоното, но ние поискахме да са заедно със салатата, понеже салатата беше безмесна, много добре се получи smile.

за децата ти си прецени, по малките няма да ядат много, така че детското меню ще им е достатъчно, но тези които са вече по големи  ще е хубаво да са с храната като на възрастните, не е задължитено всички деца да са с меню като за голями, но пък от друга страна имаш много дечица и това сигурно доста ще ти смъкне от цената. Провери за сигурно колко ще е грамажа на детските порции и ще прецениш. При нас честно детските бяха доста голями и на грамаж  shok

Успех!
Активен
Aila
Ентусиаст
**
Публикации: 104


IBCLC


« Отговор #253 -: декември 02, 2013, 14:15:12 »

  Благодаря за отговора.
  Доколкото знам порциите не са особено големи, ще се поинтересувам колко е грамажа на детското, макар че реално при него само предястието го няма. За основното меню също все още се колебая кой от вариантите да избера.
  Идеята за предястието заедно със салатите ми допада, ще го обмисля и него, защото и то качва куверта принципно, може би след дегустацията ще имам по-добра и реална представа.
Активен
kali87
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 144



Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: януари 10, 2014, 11:33:50 »

Много ми е трудно с това меню, момичета.

Гостите ми са около140-150 човека.
В куверта са предвидени по една мин. вода и по едно газирано.
Ние махаме десерта и на негово място слагаме по още едно газирано.
В куверта са предвидени и по 50гр. аккохол. Но ни казаха, че можем да си внесем целия алкохол.
Затова решихме вместо тези 50гр. да има по една бира.
Понеже няма да се изпият 150 бири..мисля да ги направя 80 (4 каси)
а останалите да ги обърнем в безалкохолно.
Моят приятел се притеснява, че то няма да стигне, защото повечето щели да пият ракия или водка.

Но въобще не мога да преценя дали това решение е адекватно.

Иначе менюто изглежда така:
овчарска салата
топло плато (панирани сиренца, кашкавалчета и пилешки хапки със сусам)
сухо плато (4 вида салами и филе)
По едно плато на 4 човека, като общият грамаж е към 900гр. на двете плата.
За вечеря свинско печено с гъбен сос и гарнитури: картофено пюре и ориз със зеленчуци

за десерт: паста

Сервитьорката, с която разговарях каза, че винаги оставало много храна и да не се притесняваме, че нямало да стигне.

Обща сума на куверта: 26лв.

Допълнително ще внесем ракия, водка и вино.

А сервитьорката ми предложи и друго.
Понеже едно плато е за 4 човека, на маса с десятка да се сложат две плата. Така ще намаля платата с 4, което може да е безалкохолно. И така на човек ще се паднат по 3 газирани напитки, една вода.

Мисля да питам едната газирана дали не мога да я заменя със сок.

как ви се струва? ОК ли е така?
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines