Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 04:12:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбено меню - 3 част
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбено меню - 3 част (Прочетена 209324 пъти)
Мариелка
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1067
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #225 -:
май 28, 2013, 19:22:48 »
Ние също няма да имаме ядки, при настаняването ще има салати и плата с мезета, след това предястие, основно и торта. Една госпожа се изказа "О,ама вие като селяните-първо,второ и трето"
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 599
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #226 -:
май 28, 2013, 19:44:32 »
Хахахахах
Искрено ме разсмя, като селяните казала. ОООО, не някои хора май не знаят какво е пет степенно меню. Ех, тази хорска завист.....
И аз се отказах от ядки. Ако е необходимо, то ще е в късните часове, за младите хора, когато е баш купона. Смятам, че е възможно да се поръчат на място, не да са предвидени в куверта
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #227 -:
май 28, 2013, 22:04:50 »
Мариелка що не я попита тая госпожа за да е "по селски" каква супичка да поръчате за първо?
Активен
ratatui
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1980
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #228 -:
юни 24, 2013, 11:16:49 »
Ох, момичета моля ви помагайте! В чудо се виждам с това меню
Август месец за вечерна сватба какво би вървяло, хем да не е тежко, хем да е вкусно.
Аз мисля нещо такова:
1. Микс от салати- домати, краставици, снежанка, зелена и някакви такива. От друга страна се чудя дали няма да е добре доматиима нещо. с моцарела и босилек.
2. Мисля тук да е основното, което си нямам идея какво да е. Може би нещо пилешко и нешо свинско, а по средата разделено от гарнитура примерно от картофи и копър и чесън и задушени зеленчуци. Чудя се месата как да са приготвени-да не са сухи, но и да не са с някакъв сос, който в жегите да стане такъв засъхнал отгоре.
3. след ястие примерно- чушка бюрек, панирани сиренца и кашкавалчета. Но и тук ако имате предложения, моля споделяйте!
4. Мисля да има плата с разни миши и вълчи мезета. като тези плата ще са за няколко човека, а не на всеки отделно.
Също се чудя, защото за да направим куверт, трябва да има алкохол- какво да изберем ,като не всички ще пият еднакво. Но за първата чаша, в куверта трябва да има нещо.
Благодаря ви!
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3214
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #229 -:
юни 24, 2013, 11:39:04 »
Рататуй, ти си знаеш гостите най-добре. Ще ти споделя какво ни бяха казвали, когато избирахме нашето меню.
1. Добре е салатата е да разделена - отделно домати, отделно краставици, отделно чушки, лук, сирене и тн. Не всеки яде всичко. Другото е, че обърканите салати, по-лесно пускат вода. Няма как от кухнята да изнесат салати като за една сватба в рамките на няколко минути.
2. Ние също имахме колебание пилешко или свинско - бяхме в началото на октомври, но беше 35 градуса жега. Тогава тъкмо цените на свинското се променяха с всяка минута. Спряхме се на пилешко вретено (вътре мисля, че имаше гъби и разни други работи, ама не помня) с гарнитура от картофи соте. Бях категорична да е без чесън. Този аромат го ненавиждам, а да не говорим, ако готвачът прекали и залата смърди
3. Следястие или предястие изберете нещо постно. Ние нямахме менюта за веджита, а и месо във всяко ястие идва в повече, особено в жегите. Чушката бюрек е добър вариант. Хапките изстиват прекалено бързо, а това ще е в разгара на купона. Ние лично имахме палачинка със зеленчуци. Избери нещо, което е вкусно дори и студено.
4. Платата са чудесен вариант, но ти препоръчвам да ги сервират още със салатите, а не накрая. Така хората ще могат да мезят, а който е гладен - да подложи нещо. Ако мезетата са накрая, остават огромни количества недокоснато ядене.
За алкохола не мога да помогна много, ние не сме имали задължителен алкохол. Най-добре е да поискате пълни бутилки от ресторанта, като ги смятате по 50 или 100 гр на човек (минимума).
Активен
bbride
Професор
Публикации: 439
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #230 -:
юни 24, 2013, 11:56:09 »
ratatui,:
1. салатата аз съм на мнение, че първият ти вариант за различни видове е ок,аз може би бих махнала зелената.
2.Относно предястието според мен трябва да е след салатата. На мен лично не ми се връзва да ям чушка бюрек след вечерята.Другото е, че ако вечерята е в 22,00ч, това предястие ще се яде до полунощ, не е удачно, но ти си прецени най-добре.
3. Основното, ако е свинско според мен по-добре да е със сос, става за ядене и студено. Иначе и аз още не мога да реша пилешко или свинско за нашето.
4. За алкохола, както вече се каза поискайте го в бутилки, а не по 50гр. пред всеки.
Активен
ratatui
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1980
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #231 -:
юни 24, 2013, 12:39:07 »
Благодаря би момичета!
Полезни съвети ми давате. А за алкохола ние ще си вкараме, но от ресторанта ни искат да изберем нещо по 1 чаша, за да калкулират куверт.
Това ядене ми е направо
. Моля ви предложете някакви варианти за основно, което да е хубаво и студено, и соса да не стои като каймак на мляко, ако ме разбирате.
За салатите и аз не искам да се овкусяват предварително, а да са наредени и всеки да си яде както и каквото поиска. Гарнитурата на основното също се чудя какво да е, но предполагам че като се спрем на основното, то ще ни подскаже каква гарнитура ще му върви.
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1025
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #232 -:
юни 24, 2013, 15:49:56 »
И аз да се включа тук
- За салатата - и според мен е добре да е т.нар. Редена, защото не всеки яде всичко.
- Топлите предястия - най-добре да се сервират между салата и основно, за да се хапнат топли
- Основно - според мен е най-добре да отидете на място и да опитате и от двете. Със сигурност едно от двете ще ви хареса как е приготвено повече от другото. Според мен трябва да има сосче без значение какво е месото, някак по-сочно и вкусно е
Нашето основно беше пилешки джоб, пълнен с кис. краставички и кашкавал, имаше и гъбен сос, с гарнитура картофи соте и ориз със зеленчуци - всички ядоха
от основното и им хареса
- Следястие - тук може да сервирате сухите мезета на плата.
- Алкохол от ресторанта - на бутилки. Най-добре е да се избере такъв алкохол, какъвто и вие ще внесете. Примерно сте решили да внесете Руски Стандарт - включете и от ресторанта водка Руски Стандарт.
Всичко това е мое мнение, но най-добре е да отидете на място и да опитате нещата, които ви изглеждат подходящи в менюто
Активен
ratatui
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1980
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #233 -:
юни 24, 2013, 17:54:27 »
Много ви благодаря!
Аз питам, защото от ресторанта ни казаха да си съставим ние меню, каквото искаме и те да ни го приготвят. Затова се чудя какво да измислим, което да се хареса на повече хора.
Активен
artemida777
Професор
Пол:
Публикации: 466
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #234 -:
юни 24, 2013, 19:07:40 »
Аз бих предпочела пилешко, защото свинското е прекалено тежко за жегите, а и много хора не обичат.
За предястие може солена палачинка, пънче фантазия, ролца по чешки. Това са неща, които са хубави и студени. Иначе ние искахме панирани сиренца и кашкавалчета, но те като изстинат стават гадни и жилави.
Каквото и да изберете, задължително го опитайте предварително, за да няма изненади.
Активен
ratatui
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1980
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #235 -:
юни 24, 2013, 20:04:58 »
Отново благодаря на всички за отзивчивостта. Когато най-накрая болният ми мозък измисли нещо, което да не променя след 15мин. ще ви съобщя и ще искам пак съвет.
А междувременно, ако се сетите за още предложения, моля ви споделяйте!
Активен
malkabulka
Професор
Пол:
Публикации: 394
31.08.2013
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #236 -:
юни 30, 2013, 22:07:33 »
Аз мисля, че ядките са подходящи за почерпката в домовете на младоженеца и булката, тъй като заемат малко място и са хранителни.
Другия момент за ядките идва след вечерята с тортата и уискито. Пак зависи какъв е замисъла на младоженците. Според мен те качват нивото на събитието с една идея.
Ядките са скъпи когато са пакетирани, но ако си ги вземете насипно от фирма производител или борса, разхода за пакетаж и труд отпада автоматично, съответно и цената ви става по-добра. Единствения недостатък на тези насипни ядки в големи пакети е, че от кислорода ядките бързо губят свежия си вкус (ако са печени!), т.е. трябва да се вземат възможно най-късно и да се сервират възможно най-скоро, за да си запазят приятния аромат и вкус.
Колкото до основното ястие, ние ще се спрем на пилешко за основното - повечето хора го предпочитат, освен това ще имаме и гости от турски произход, не бих искала да ги обидим, особено при положение, че не предлагаме избор между две-три различни менюта.
Активен
Antonia87
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 122
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #237 -:
юли 13, 2013, 22:06:54 »
Момичета, аз имам един важен въпрос : Вие как си избирате менюто на вас ли да се харесала или мислите какво ще се хареса от болшинството хора? Аз има имам малко не точно нестандартни вкусови предпочитания , но обичам да експериментирам ,т.е. не си падам по класическите неща.Вчера ходихме на дегустация за менюто и ни бяха приготвили по 4 варианта салати , предястия и основни. От трите стъпки на хранене харесах по два варианта и не знам как да взема решение.
Активен
liliette
Ентусиаст
Публикации: 109
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #238 -:
юли 14, 2013, 14:56:34 »
Аз лично гледам по-скоро да се съобразя с гостите, защото те са масата в случая. А ние с младоженеца едва ли ще похапнем добре и обилно с всички тези емоции.
Ние избряхме по 3 вида ястия от всяко едно нещо, но ние сме с кетъринг фирма на открито, а не в ресторант и можем да си го позволим.
Активен
bbride
Професор
Публикации: 439
Re:Сватбено меню - 3 част
«
Отговор #239 -:
юли 14, 2013, 16:12:45 »
Според мен ястията трябва да са съобразени с гостите. Повечето хора в България са свикнали на традиционна балканска храна и сурови стекове, сладко-солени ястия и други по-нетрадиционни ястия не биха допаднали на масата хора и най- вече на по-възрастните роднини. Ние не живеем в България и сме свикнали на друг тип кухня, но за сватбата си сме заложили на съвсем традиционен тип меню. Остава само да изберем предястие.
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
29
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбено меню - 3 част
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines