Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 03:58:33

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 3 част  (Прочетена 209311 пъти)
 
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1067



Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: май 15, 2012, 21:06:47 »

doragenova, мезетата преди или след основното ще ги сложите?
Активен
DG
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 222



Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: май 16, 2012, 15:50:16 »

Не съм го обмисляла все още тъйкато има много време, но май ще са след основното, защото на масите ще има вече сервирани салати и ядки. На всички сватби, на които съм била мезетата винаги са били сервирани преди основното и хората се наяждат със салата, мезета и ядки и хапват малко от основното, после като се разиграят и понапият почват да търсят нещо за прилапване. Затова си мисля, че така ще е по-добре.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 758



Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: май 16, 2012, 22:58:42 »

Според мен е след основното, за да не остане празна масата....
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1067



Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: май 17, 2012, 08:06:06 »

По принцип практиката е да се слагат след основното, но тъй като няма да имат предястие, няма ли да мине много време от салатата до основното? Или просто ще бъде сервирано по-рано?
« Последна редакция: май 17, 2012, 08:20:35 от Мариелка » Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 758



Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: май 17, 2012, 08:16:41 »

Изпуснала съм, че няма предястие - тогава е редно да е преди основното, това ни го обясняваха за нашата сватба  good
Активен
DG
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 222



Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: май 17, 2012, 10:23:51 »

По принцип да, трябва да се сложи преди основното. Мисля, че няма да мине много време  до основното, защото в ресторанта ще сме в 18.30, докато минат всички щурутии там и ще стане време да се сервира основното.
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2204



Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: май 20, 2012, 18:56:48 »

При нас бяха на масата заедно със салатите. Общо взето се изядоха понеже гостите са гладничики а за някои салатата си е нищо работа. Така че ако някой иска съвет сложете ги със салатите.
Активен
yl
Професор
****
Публикации: 319



Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: май 20, 2012, 19:14:27 »

По съвет на управителката на ресторанта и ние сложихме месетата заедно със салатата - така на тези дето не им достигат мръвките в салатата има, пък и след основното вече всички са се наяли и не им достига място и за мезета.
Пак по нейн съвет поръчахме и пълен куверт за техническите лица. Няма нищо общо с уважението ни към тях, просто както каза тя, те цял ден са със нас и няма кога да забегнат да си купят един сандвич  smile
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 624



« Отговор #173 -: май 21, 2012, 10:24:31 »

Ние избрахме меню
1. Салата - овчарска - 400 гр
2. Ядки микс ( ние си ги купуваме и печем, те само ще ги смесят) - 150 гр
3. Алкохол - 0.1 л
4. Безалкохолно 2 бр и мин вода 1.5 л
5. Осносвно - пилешка пържола от бут на огън, с зеленчуци на сач и панирани лукови кръгчета - 0.5 кг
6. Пърленка с масло и подправки
7. Бира -1 бут на човек
8. Мезета - луканка, кашкавал 0.150 гр на човек ( ще довнесем още от нас)
9. Торта - кафе
Дегустирахме го с кумовете и свекърите и беше страшно вкусно  Bravo
Активен
Hecate
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 441



Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: май 21, 2012, 11:36:08 »

Ние вчера бяхме на дегустация и ни хареса, просто и вкусно меню:
- голяма салата - водеше се хайдушка - като овчарска, но с два вида колбас и царевица отстрани
- плата с топли и студени мезета
- пилешко филе със сос от сирена и задушени зеленчуци /много крехко беше месото/
- ядки
В куверта има и по една вода и 2 безалкохолни, но ние сме взели много видове безалкохолно, покрай алкохола.
Поръчахме и торта с баварски крем.
Активен
ПРИНЦЕСКА
Любопитен
*
Публикации: 41



« Отговор #175 -: май 21, 2012, 12:00:54 »

Нашето меню беше изцяло от френската кухня. Излезе малко по - скъпо, но много се хареса на гостите. С милото много държахме да е изискано като сватбата ни.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 624



« Отговор #176 -: май 21, 2012, 12:17:36 »

Hecate ние сме на дегустация на тортата последната събота от този месец - много съм се навила на еклерова с малини, но ще видя как ще е на вкус.
Вие къде правите тортата? Нас също ни предложиха баварски , но аз не си го спомням като вкус   huhhuh.gif
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
**
Пол: Мъж
Публикации: 86



« Отговор #177 -: юни 03, 2012, 21:55:12 »

През многогодишният ми опит  съм преминал през всякакви ситуации.
Ето  накратко нещата които мога да споделя :
1.Българският народ се слави със своето гостроприемство -изхождайки от това  в повечето случай  са били осигурявани маса за техническите лица  със вода,безалкохолни,свободно поръчване на кафе -все пак алкохол не се консумира в повечето случай и меню тоест храна .....

2.Ако не се обсъди с техническите лица  и не се поръча предварително считайте ,че е почти невъзможно после кухнята да изпълни индувидуална поръчка на каквото и да е -както беше споделено по горе за детското меню ако не е обсъдено и поръчано напред в денят на сватбата трудно се поръчва и се бавно изпълнява ...Тоест искам да кажа ,че сме на работа да ясно  на вас на работното място не ви осигуряват обяда ,но се съгласете къде е обедната почивка на оператора и фотографа , къде са една две други почивки  от по 10-15 минути  и как виждате  дори при малък престои  покраи елегатно облечените гости  и при перфектната украса  която сте я мислили  с месеци техническите лица да вадят от чантата си домашно приготвени сандвичи или по пътьом купени от някъде готови сандвичи  или дижеят води с една ръка с друга ръфа сандвич .....
3.Когато младоженците кажат ами даваме ви избор свободна консумация по избор ние я поемаме ОК...
но нов фаул  на някакъв етап се мъчиме нещо да си поръчаме все пак водени да е по икономично да не се изложим пред хората и какво персонала зает с сервиране отсервирване подготвяне на примерно 80-100-120 че и повече порции нашата заявка я избутва накрая и едва ли не ни я сервират с тортата на гостите ...
4.Друг вариант ние си поръчваме и плащаме от нас -ОК но ни бавят поръчката  и след като най накрая ни обслужат  и ние си платиме те задължително отново я добавят и в вашата сметка и вие накрая я плащате втори път -защото кухнята не следи при толкова много храна изнесена за гостите кое е платено кое не е -същото се получава и при желание на  ваши гости нещо да си поръчат и си платят ....Лошо но живеем в България ...

Та извода е -вариантите на сватбите са два дневна тоест се почва от сутринта понякога от много ранни часове /кажете кога трябва да станат техническите лица и каква храна да хапнат за да издържат цял ден -10-12 астрономически часа/ и е почти невъзможно да си се нахранил така че да ти е комфортно около 11-12 астр.часа
Вторият вариант следобедно вечерна сватба ОК станал си закусил си  ,кафе си пил даже ранен обяд може да направиш но пак 10-12 часа и си става среднощ около полунощ ,че дори и след полунощ до 1,2 часът ....


Говорете с техническите лица -стиковайте нещата  и с ресторанта и точно и ясно си изчислете колко плащате като порции  ,за да сте спокоини иначе дори кафе да си поръчам и платя пак ви се добавя и на вашата сметка ....А действително на работа на работа сме но нечовешки е 10 часа едно кафе да не изпиеш ако консумираш кафе примерно а както споделих има дневни сватби които заради ранният час в рит.зала и прочие техническите лица трябва да отидат  на адрес доста рано та няма време и едно сутрешно кафе да изпият като хората .........

И малко хумор през 90 те години тук в София  някакви засегнати технически лица  от неуважението на младоженците към тях относно тяхни куверти поне минимални и воглаве с Диджей  тргнали да хапват в отсрещната гостилница  като за целта то не е имало и дискове тогава и лаптопи и прочие пуснал някаква касета и обявил че е отсреща на супа ......


Заключението стиковайте нещата с фотограф оператор диджей поръчайте го в ресторанта -за да е ясно на всички и вие сте спокоини така и вие си спестявате доп.средства  -тоест знаете каква сума плащате  и колко бройки от вид ястие плащате ...Може да е само салата ,кафе мин.вода ,ядки или както прецените ..... и задължително погледнете и на тяхната маса нещата наред ли са ,защото понякога икономичните сервитьори и алчни ресторанти доста неща икономисват най често от масата на техническите лица ,а ние на нас просто не ние е удобно да и попитаме защо няма вода на нашата маса  а сме говорили с младоженците за това ...
« Последна редакция: юни 03, 2012, 22:16:15 от ivailogeorgiev » Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 624



« Отговор #178 -: юни 04, 2012, 10:03:44 »

Ивайло не мога да я разбера тази драма с менютата на техническите лица? Не знам младоженци, които да не включат три менюта за тях , макар че някои ресторантьори искат и на сервитьорите да им плащаме менютата ( ние го нямаме този проблем лично, но съм го чела тук по форума) което си е наглост.
Аз ако съм фотограф, оператор, DJ , като ме наемат младоженците ще ги питам - Вие, извинете предвиждате ли меню за нас? Аз лично съм се уговорила с ресторанта на техническите лица да им се сложи една маса, където да се сервира за тях, всичко каквото и на останалите гости, така че не виждам драма.
Колкото до децата - аз имам две деца на сватбата и те ядат само пържени картофи - родителите изрично ме помолиха децата да бъдат на свободна консумация. 
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: юни 04, 2012, 11:36:02 »

о това го знаем и сме го направили - питах какво иска фотографът, диджея предстои да се уговорим, ще ги плащам отсега служебните куверти, за да бъдат сервирани навреме. никакво поръчване на място, става бъркотия.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines