Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 24, 2024, 05:48:33

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 3 част  (Прочетена 212660 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« -: февруари 11, 2012, 09:53:38 »

Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: февруари 11, 2012, 10:34:43 »

Браво Еми.. Между другото и аз исках в началото такъв тип меню..Скоро бях на един юбилей /като сватба  DANCE/ и там така беше. Обаче ресторанта, който избрахме не беше подходящ...Бюфетното меню е много добро, защото всеки ще хапва толкова колкото иска, няма да изстива по чиниите..абе супер вариант  give_rose
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: февруари 11, 2012, 11:30:40 »

 give_rose
ами на мен ми казаха от ресторанта, че според техния опит бюфетът е подходящ за малка сватба като нашата, даже ни поздравиха че сами сме се сетили да изберем точно това. Пък после ще видим де, ще докладвам тук и така. smile chee
Активен
alla
Професор
****
Публикации: 338



« Отговор #3 -: февруари 11, 2012, 11:46:49 »

emmmmmy, би и обяснила какво точно е бюфетното меню? Всеки сам се обслужва като на шведска маса ли? И каква цена идва на човек по този начин?
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: февруари 11, 2012, 15:40:21 »

значи всеки си взима от една дълга маса, има няколко вида предястия ( и за вегетарианци и за месоядци), по същия метод се разполага и другата част от менюто след това, включително и десертите извън тях имаме бонус торта )  yahoo. Напитките се разливат от сервитьорите, но има и опция и сам да си сипеш , разбира се. smile 55 лв на човек са при нас, като ни казаха, че когато нещо свърши, се донася още, тоест храната е доста, заради сумата де.
Активен
theone
Професор
****
Публикации: 482



« Отговор #5 -: февруари 12, 2012, 22:39:24 »

бюфета не е лоша идея, но според мен отнема от тежестта на събитието и му придава малко ваканционен привкус...
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2189



Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: февруари 12, 2012, 22:43:19 »

Идеята е добра. Според мен проблемът ще е за по-възрастните хора, които не са свикнали с такова самообслужване.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003



« Отговор #7 -: февруари 12, 2012, 22:56:01 »

Theone имаш право, като се сетя за последното лято на море в Турция. Българите се познават по чиниите, тъпчеха се като за последно.... чак неприятно да ти стане... Но това не е почивка all inclusive, а празненство - последното, за което ще мислят хората е храната.

Според мен на сватба хората трябва да се чустват спокойно, да са обгрижени, за да се отпуснат и да потанцуват, а не да се редят на опашка с чиния в ръка. За моя брой гости е немислимо, но за 50-60 човека, които са и сравнително близки, сигурно няма да има струпвания.

Моя позната беше на такъв тип сватба с бюфет, тя беше много доволна smile На младите трябва да им пасне.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 758



Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: февруари 13, 2012, 11:07:59 »

Не намирам бюфета за особено подходящ... huhhuh.gif Най-малкото ще има струпване, по-срамежливи, не мисля че е подходящ за сватби или по-официални събития.

Иначе нашето меню ще е 4 степенно:

1. Салата - за сега мислим да е нещо традиционно: домати, краставици, плочка сирене... или комбинация от салати. Имаме време да помислим.
2. Предястие - пълнени гъбки с кайма и чушка бюрек.
3. Основно - свинско с печен гъбен сос и пиле рокфор, за да има избор. Гарнитурата е задушени зеленчуци и печени картофи.
4. Торта.

Ще има и месни плата с най-различни мезета, ядки.

Мисля че е достатъчно. Заложихме умишелнео на по-традиционно меню, едва ли точно в този ден трябва да експериментираме с вкусовете на гостите. А ние хапваме доста нетрадиционни неща, но все пак  good
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2189



Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: февруари 13, 2012, 11:10:02 »

Аз също съм ЗА традиционното меню в сватбения ден. По принцип аз самата обичам да ям по-екзотични неща, но мисля, че за такъв случай, при много хора, не е подходящо.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: февруари 13, 2012, 12:18:02 »

бюфета не е лоша идея, но според мен отнема от тежестта на събитието и му придава малко ваканционен привкус...
така, е но и при нас нямам идеята да е много официално, дори за украса няма да останат парички.
просто вкусна храна и добра музика smile.
Млади хора са предимни, а и не са срамежливи- близки сме си . така че опасението на Кристи за притеснителните отпада.
Киви, ние сме 30 човека, и няма да идват всички в 19.00 часа, така че сме го измислили да няма струпване smile
Веси, имаме само 3ма възрастни човека, които сме предвидили да бъдат обслужени отделно, без да се налага да стават.
 всичко е измислено засега, дано да няма проблеми...
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003



« Отговор #11 -: февруари 13, 2012, 13:13:29 »


Киви, ние сме 30 човека, и няма да идват всички в 19.00 часа, така че сме го измислили да няма струпване smile

Аз не съм се и съмнявала, че добре ще го измислиш - 30 човека са още по-оптимален брой. Ако намериш житни класове, може с тях да украсиш бюфетните маси. А на другите предназначени за гостите можеш да сложиш по едно мини снопче вързано с панделка (тъмно червен сатен би било супер) даже и без ваза. Ако не си го представяш как да го "конструираш" ми пиши да ти дообясня.

Коментара ми долу е предназначен, за тези, които все още се чудят дали да изберат бюфет, защото 100 човека, които искат да хапнат и пийнат биха образували прилично задръстване пред масите с храна и напитки smile
Активен
Vivid
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 396



Моят сватбен албум

« Отговор #12 -: февруари 26, 2012, 20:33:28 »

Ние онзи ден бяхме на дегустация на менюто и сме много доволни. Мисля, че гладни хора няма да останат със сигурност. Имаме и свунско и пилешко в основното, при това поднесени така, че човек да може да яде само от единия вид месо ако прецени. И пилешкото и свинското са със сос, който е подходящ за тях и са в двата края на чинията, а посредата е гарнитурата. Това много ми допадна и смятам, че е подходящо и решава проблема с избора на месо.
Активен
Mystique
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 103



Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: февруари 28, 2012, 23:33:55 »

Нашето меню ще бъде петстепенно. Но все още не сме решили кои точно неща да бъдат подбрани, и все пак ще гледаме да е нещо изискано, което да се връзва с цялата идея на сватбата. smile
« Последна редакция: февруари 28, 2012, 23:39:09 от Mystique » Активен
theone
Професор
****
Публикации: 482



« Отговор #14 -: март 01, 2012, 00:45:46 »

въпреки, че исках многостепенно по-нетрадиционно меню и различно основно по избор на гостите, решихме, че е по-добре да направим нещо по-стандартно, което ще допадне на повечето гости. за сега е следното

салата - пушена сьомга върху микс салати, каперси, чери домати, балсамико, поръсени с настърган бадем
със салатата - тарама хайвер с препечено хлебче
предястие - камембер с боровинков сос
основно - свинско филе вретено със синьо сирене, гарнирано с аспержи и картофи в билки
десерт - сватбена торта
следястие - микс мезета, микс сирена с бисквитки, микс плодове

все още не сме стигнали до финално решение, но за сега е това...
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines