Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 08:45:50

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб "Изчакващи с БЕБЕправенето"  (Прочетена 123378 пъти)

danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1407

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: януари 21, 2008, 15:14:56 »

prin4ipessa, ти си права за себе си! Изобщо нямам против, човек да иска да си поживее smile. Ние с мъжа ми вече го правим - аз 28г., а той почти 34 smile. Идеята ми беше, че ако чакаме подходящ момент, той никога няма да дойде. Сега ще събираме пари за телефони и маркови дрехи, но след 20 години децата вече може да искат самолети и т.н.
В един момент здравия разум бива побеждаван от желанието и тогава някакви такива доводи избледняват....
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: януари 21, 2008, 15:18:46 »

Мили момичета позволета на една млада мама да се включи във вашата дискусия. Разбирам напълно желанието на Ивето да гушне бебче, аз също много бих искала да направя това, напълно подкрепям Принцеска и се надявам ДаниеИа да не ми се обиди но намирам мненията и за годините за много крайно. Първо момичета не забравяйте че колкото и да го планираме бебето се появява тогава когато иска. А това че на 30 - 35 сме позакъснели никак не го мисля. Нашият син се роди когато бях на 22 и да ви кажа отгледох си го съвсем сама, докато завършвах едното си висше образование и ми оставаха още 2 години от второто. Беше ми адски трудно, но емоцията която ми даде детето е несравнима!  Въпреки това сега когато вече съм на 31 ми е много по-трудно да взема решение за 2-ро дете поради всичките причини които е изредила Принчипеска и най-вече тяхното психологическо отношение върху нас. Пари винаги се изкарват, но въпросът е на каква цена! И по-скоро не за пари а психическата готовност да станеш майка е въпросът. Защото животът ни не свърша, но мнооого се променя. Тази промяна носи много хубави моменти и но и много ограничения и то основно за жената. В никакъв случай не искам да кажа че не трябва да раждаме, а по-скоро че трябва да го направим тогава когато жената иска и може да отдели поне 1 година от живота си на това прекрасно преживяване! Аз лично ще го направя отново веднага щом усетя това дори и да съм 35, и не се притеснявам че ще ме вземат за баба му, така както не притеснявах че преди години ме мислеха за кака му  smile  - сеге вече си личи кой кой е  smile
Активен
ivaiva
Баш Майстор
**
Публикации: 1750

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: януари 21, 2008, 15:23:14 »

ехе, Вержи,
много мъдро казано!
права си за всичко, както и за желанието ми да "гушна бебче" - огромно е heart heart
миличка, за съжаление хич не мога да си определя, кога и как ще я почувствам тази готовност и се надявам тя сама да ми подскаже girl_wink
« Последна редакция: януари 21, 2008, 15:33:16 от ivaiva » Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: януари 21, 2008, 15:32:02 »

Пари винаги се изкарват, но въпросът е на каква цена! И по-скоро не за пари а психическата готовност да станеш майка е въпросът. Защото животът ни не свърша, но мнооого се променя. Тази промяна носи много хубави моменти и но и много ограничения и то основно за жената.

По-мъдро и по-смислено май никоя от нас досега не успя да го формулира. Благодаря на darling, че сподели опита си като майка с нас нуждаещите се от съвет и подкрепа. Много е различно да чуеш доводи от някой, който е извървял пътя, по който ти се чудиш дали да тръгнеш. Мисля че darling наистина е права, че вземането на това решение си има своите позитивни и негативни страни, просто човек трябва добре да го премисли и да прецени кога е готов.  smile
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: януари 21, 2008, 15:56:58 »

прочетох всички ви мнения по дискусията !!! дарлинг съгласна съм с теб !!! smile тази дискусия може да продължи още много, но аз съм на мнение, че бебетата наистина са си божа работа  и ще стане не когато ние искаме, а когато си трябва !!!!!!! всеки си има върхове и падения и никой не може да гарантира, че след време ще има пари и кариера и бебе ??  всеки сам за него си знае и сам ще почуства кога е готов да стане родител !!!! а пречки и спънки винаги има !!!! smile
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: януари 21, 2008, 16:19:08 »

Ех, че мъдра ме изкарахте ...  blush чак ме засрамихте  smile Просто мили момичета вървя и по двата пътя едновременно - на направените бебета и чакащите, изпитвам същите терзания като вас, но и осъзнавам че никой няма право да ме съди какво и да реша .... Затова и не бих искала да се определяме или  квалифицираме с различни думи в зависимост от избора ни !
Активен
ivaiva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: януари 21, 2008, 16:27:11 »

ааа, ама пак казвам - ние само си приказваме.
всеки си има терзания и теории споделяме ги, за да си помогмен, а Вержи си е мъдра 2 мнения няма girl_wink girl_wink girl_wink
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: януари 23, 2008, 09:00:24 »

Амииииии, аз докато се чудех дали съм в изчакващите или бебеправещите направо отивам в бъдещите майки, мацки сладки!  tease tease tease Ха ха ха , малко така съм бременна се оказа. banana banana banana
Активен
Слънце
Публикации: 2771

Усмихни се!

« Отговор #158 -: януари 24, 2008, 09:46:41 »

Поздравления Ина!!!!!! Чудесна новина   Bravo
Успех в новото приключение  Good luck
Активен
Слънце

Усмихни се!

« Отговор #159 -: януари 24, 2008, 09:52:26 »

Аз засега съм в изчакващите   cray
Но искрено се радвам на напускащите клуба!
Активен
ivaiva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: януари 24, 2008, 10:13:37 »

миличка, fidanka
добре дошла в клубчето.

И без сълзи - ние си имаме достойнства girl_wink girl_wink
Активен
Слънце

Усмихни се!

« Отговор #161 -: януари 24, 2008, 10:57:56 »

Благодаря ivaiva !
Освен това си имаме и причини!
Ние живеем на квартира и все още не сме женени. Просто не ми се вижда много удачно да "мъкна" бебчето по разни квартири и после, когато имаме наше жилище ще тряба да се правят ремонти и т.н.
Знам, че никога няма удобен момент, но поне някои неудобства могат да се преодолеят преди да се премине към тази важна крачка.
Но, както всички тук казват, ако вземе че се случи неочаквано, ще сме много щастливи   blush (пък тогава ще му мислим как ще се справяме  girl_wink )
Активен
ivaiva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: февруари 14, 2008, 09:38:21 »

ей, Наталийка бързо е прескочила през клубчетата.
останахме ли тук хора give_rose?
Активен
deni1709
Професор
Публикации: 334

Сладката Габи

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: февруари 14, 2008, 10:54:26 »

ей, Наталийка бързо е прескочила през клубчетата.
останахме ли тук хора give_rose?
май останахме само ние с теб blush
Активен
Слънце

Усмихни се!

« Отговор #164 -: февруари 14, 2008, 10:59:18 »

И аз съм още тук  pardon
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 29   Нагоре
  Изпечатай