Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 23:28:36

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15  (Прочетена 238900 пъти)
 
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #195 -: май 28, 2015, 20:08:49 »

А аз като не съм опитала не знам добри ли са,но много хора ги харесват

Гледам Манчев в момента
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: май 29, 2015, 08:41:57 »

Понеже онази вечер правих нещо с подръчни неща от хладилника, а то взе че се получи изненадващо добре, ще го споделя с вас.

Пилешките гърди ги начуках внимателно, да станат малко по-тънки, но не да се разкъсва месото. Овкусих ги с черен пипер и много малко сол.  В една купа нарязах босилек, бейби спанак (ще стане и с обикновен, просто такъв имах), намачках синьо сирене, една лъжица горчица, 2 лъжици майонеза и ги смесих много добре. Напълних пилешките гърди със сместа и ги завих леко, като ги прихванах с клечки за зъби. Сложих ги за буквално, няколко секунди от всяка страна, в тиган с масло и след това в загрята фурна ги сложих да се пекат за около 20-30 минути..

Станаха супер, бях направила за два дни уж, но ММ изяде двойна порция  shok
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1840



Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: май 29, 2015, 10:08:28 »

Ooo, това определено ще го пробвам. Звучи много вкусно. good
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: май 29, 2015, 13:55:00 »

А аз да ви попитам за приготвяне на миди?Правите ли си и по какъв начин,че ние до сега ги правихме само по един начин:кипвахме ги и с много лук,зехтин и малко лимонов сок?
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: май 29, 2015, 13:58:44 »

Миди ям само на две места във Варна (Мидената Ферма Дълбока и едно заведения в града).. Никога не съм приготвяла вкъщи, ММ не понася миризмата на морски нещица вкъщи  pardon Можеш да видиш рецепта за миди по Бургаски (с ориз и дом. сос)  Wink
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489



Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: май 29, 2015, 14:04:11 »

По принцип не обичам миди. Опитвала съм само пане с паста Патафри. Иначе такива, които не са минали през някаква обработка не мога и да погледна.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: май 29, 2015, 14:17:55 »

Аз мидите ги обичам натюр и така ги правя и за съжаление не мога да помогна.
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1840



Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: юни 01, 2015, 10:12:36 »

Изпробвах рецептата на Тони с пилето и спанака.
Направих малък експеримент- марионвах пилето в портокалов сок, черен пипер и 2с.л. сладка горчица.
Плънката беше спанак, синьо сирене, сушени смокини и резен моцарела.
Стана много вкусно. Определно се изяде всичко.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: юни 01, 2015, 10:21:42 »

Днес по случай 1-ви Юни, който ми е двоен празник, хем съм дете, хем съм врачанка  yahoo Ще приготвя следното нещо, което ядох онзи ден в един италиански ресторант.

Свински пържолки или по-скоро счукани по-големи парчета нарязано месо.. Ще овкуся със соев сос, черен пипер, лимон и сол.  Ще ги сложа на оребрения тиган, докато са почтииии готови, буквално да им остават 5-6 минути до готовност. Ще ги махна от котлона, ще ги намажа с босилеково песто, ще сложа резен домат над всяко парче месо, отгоре ще рендосам кашкавал и ги слагам във фурната за 4-5 минути, докато се разтопи и запече кашкавала. Гарнитурата ми ще е от бланширани и минати през оребрения тиган аспержи  Wink
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1840



Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: юни 01, 2015, 10:46:28 »

Тони,много вкусно става! Аз съм првила такава пилешка паржолка.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #205 -: юни 25, 2015, 13:38:00 »

Влизам и пиша нещо, което на майтап пробвах вчера. Имах тиквички и една приятелка ми каза долната рецепта с продукти във всеки хладилник. Малка подробност - мъжът ми не обича пълнени тиквички, но днес пак трябва да ги направя, защото много му харесаха pardon

ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ

Нужни са тиквички, моркови, картофи, сирене, подправки по избор и зехтин за овкусяване.
Тиквичките се измиват хубаво. Разрязват се по дължина и се осоляват. Междувременно се сваряват картофи. Настъргват се пресни моркови. В купа се смесват варените картофи, настърганите на ситно моркови и сиренето. Може да се добави и много малко масло, за да спои продуктите. Слагат се подправките. В издълбаните като лодки тиквички се поставя от плънката. В тава се постила хартия за печене, слагат се тиквичките с кората надолу. Поливат се леко със зехтин. Тавата се завива с алуминиево фолио. Пече се във фурната но 180 градуса, като накрая се маха фолиото, за да се запече.
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489



Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: юни 25, 2015, 13:45:08 »

Али, това ми звучи доста вкусно. Ние обожаваме тиквички и със сигурност ще го изпробвам някой път.  blum
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: юни 25, 2015, 14:00:28 »

Тиквички с картофи, определено звучи интересно.. Аз ги пълня с ориз или с ориз и кайма.. Илиян също не обичаше преди, ама заобича  girl_wink pardon
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #208 -: юни 26, 2015, 13:22:21 »

Хайде, пиша рецептата за любителите на риба без кости laugh

ФИЛЕ ОТ ПАНГАСИУС НА ФУРНА

1 кг филе - добре размразено
2-3 пресни домата
200-300 гр пресни гъби
подправки
кашкавал за поръсване

В тавата на дъното се разстила алуминиево фолио. Филетата се режат с големина на човешка длан без пръстите. Поставят се в тавата. Отгоре върху тях се поставят кръгчета домат, върху тях - нарязаните на филийки гъби. Слагат се подправки по избор. Поръсва се с настърган кашкавал. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до запичане на кашкавала.
Не се слага допълнително мазнина! Пангасиусът е мазна риба и си отпуска достатъчно мазнина и вода. Не се покрива с алуминиево фолио отгоре! Времето за запичане на кашкавала е достатъчно, за да се изпече самата риба и гъбите. Рибата става сочна, заради домата, а отгоре е с хрупкава кашкавалена коричка.
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489



Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: юни 26, 2015, 14:13:50 »

Али, благодаря, че сподели.  smile И това трябва да се пробва.  Звучи ми супер.  smile
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines