Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 30, 2024, 18:42:43

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Отдушник!  (Прочетена 140517 пъти)

Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: февруари 01, 2008, 16:34:13 »

Клео ще ти кажа-сънищата сама си ги предизвикваш като неволно и несъзнателно мислиш какво ли лошо ще сънуваш,аз бях така преди 2-3 години,в продължение на една седмица с рев лягах,на всяко спане-няма следобед,вечер аз сънувах как умирам и всеки път беше по-страшно от предишното,ревях и лягах,обаче си казах,че няма да мисля за това и си лягах с книга или се приспивах с филм,за да не мисля и се оправиха нещата и сънищата спряха
иначе Ели е права-започни да правиш нещо,почни да шиеш гоблени или нещо подобно,не че помага кой знае колко,но поне правиш нещо,започни да учиш нещо вкъщи ,помисли си,обсъди с Григор какво може да правиш и прави,защото ще луднеш от стоенето вкъщи мила kiss2
а това за бебето-ей ще дойда и ще ти се иска да не съм идвала... я не мисли глупости,после ще се вайкаш,че е слабо-ще ти кажа едно аз съм се родила дребничка и под килограм,брат ми голям и 3 кг<родени сме заедно-близнаци сме>,аз не съм яла,той само е ядял и е спял-така,че няма две бебета еднакви,нито има проблем ако детето ти е по-слабо или по-ниско beating beating beating beating престани да си създаваш главоболия дето нямаш,и още по-малко да ревеш,няма бебе в първите месеци дето да е 50 см,чакай ще порасне air_kiss
Активен
nina_nikole
Сватбен ГУРУ
Публикации: 517

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: февруари 05, 2008, 11:47:59 »

И двамата сме на косъм да хвърлим шапките и да бягаме  tease мен ме спира единствено бебеправенето нищо друго, а него 5 год Военно училище и още 6 след това и оше куп конкурси, станаци и други квалификации.
Е има и още ама за сега и това стига.

То май на доста хора им идва да си хванат шапките и айде....
Но все се замислям толкова ли е лесно - като заминеш в чужбина първите няколко години със сигурност е много трудно, докато се установиш, особено ако има бебче.
И ние обаче все повече сме на мнение, че след сватбата ще си хващаме шапките.

И един въпрос: Т.к. има и съфорумки, които са на ръководни позиции, някой да знае какво е "инженер - мениджър" и на каква позиция бихте го назначили?
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: февруари 05, 2008, 12:03:42 »

Много ми е странно като кажат, че и в чужбина живота е тежък. А тук да не би да не е тежък живота? Като пътувам насам натам и гледам снимки от пътувания в чужбина ми прави впечатление, че сме изключително изостанала държава. Сигурно живеем 40-50 години назад от останалите страни и то не развити, ами развиващи се. Хората живеят в чистота, имат си паркчета, помислено е за паркинги, за дечицата, има някаква социална политика за хората. Виждаш, че за теб като личност се прави нещо, а не гледат само дали си плащаш данъците. Не може само да даваш на тази държава, а тя да не прави нищо за теб. В тази държава всичко е оставено на самотек и се руши. Колко парка направиха? Колко детски площадки? Колко детски градини построиха? Вчера гледам новините как хората не могат да си регистрират децата за детски градини - ами как да ги регистрират като местата са примерно 1000, а децата 5000? Защо не говорят за това колко детски градини изпозатвориха и разрушиха за да строят жилищни и офис сгради на ценните им площи.
А за цените на хранителните стоки да не говорим - ние сме страната с най-нисък доход на глава от населението в ЕС и с най-високи цени на хранителните продукти. Оправдават се, че имало зърнена криза и т.н. - зърнената криза беше в цяла Европа, а цените само тук скочиха с повече от 40%...Не ми се говори...Някой път като ни хване отчаянието и си викаме:"Давай да се махаме докато е време. Кога и ние ще имаме нормален живот като останалите хора, да ти е чисто пред блока, да има къде да си спреш колата, да имаш някаква сигурност,че няма да те оберат...
Активен
nina_nikole
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: февруари 05, 2008, 12:10:11 »

Захира съгласна съм. Сигурно си чула или чела, че не сме отбелязвали никакъв напредък с борбата с корупцията по високите етажи на властта. Ми как да ти е чисто пред блока и да имаш къде да паркираш??? За съжаление няма такова чудо което да оправи всичко изведнъж, както може би много хора се надяваха, че ще стане след 01.01.07г.
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: февруари 05, 2008, 12:14:39 »

Аз не само, че нямам надежда, че всичко ще се оправи изведнъж, аз нямам надежда, че изобщо нещо ще се оправи. Наистина се усеща известна промяна откакто сме в ЕС, но тя е несъществена. Няма как някой да дойде и да ни оправи държавата. А няма как и ние самите да си я оправим. Управниците ни са "хвани единия и удари другия" до един. Всичките се изредиха да управляват и никой нищо не направи. В този контекст пускам едно весело клипче на тази тематика малко да се разтушим:
България в Европа
http://www.vbox7.com/play:f308ad98
Активен
YYY
Сватбар
Публикации: 266

« Отговор #50 -: февруари 05, 2008, 12:18:02 »

Много ми е странно като кажат, че и в чужбина живота е тежък. А тук да не би да не е тежък живота? Като пътувам насам натам и гледам снимки от пътувания в чужбина ми прави впечатление, че сме изключително изостанала държава. Сигурно живеем 40-50 години назад от останалите страни и то не развити, ами развиващи се. Хората живеят в чистота, имат си паркчета, помислено е за паркинги, за дечицата, има някаква социална политика за хората. Виждаш, че за теб като личност се прави нещо, а не гледат само дали си плащаш данъците. Не може само да даваш на тази държава, а тя да не прави нищо за теб. В тази държава всичко е оставено на самотек и се руши. Колко парка направиха? Колко детски площадки? Колко детски градини построиха? Вчера гледам новините как хората не могат да си регистрират децата за детски градини - ами как да ги регистрират като местата са примерно 1000, а децата 5000? Защо не говорят за това колко детски градини изпозатвориха и разрушиха за да строят жилищни и офис сгради на ценните им площи.
А за цените на хранителните стоки да не говорим - ние сме страната с най-нисък доход на глава от населението в ЕС и с най-високи цени на хранителните продукти. Оправдават се, че имало зърнена криза и т.н. - зърнената криза беше в цяла Европа, а цените само тук скочиха с повече от 40%...Не ми се говори...Някой път като ни хване отчаянието и си викаме:"Давай да се махаме докато е време. Кога и ние ще имаме нормален живот като останалите хора, да ти е чисто пред блока, да има къде да си спреш колата, да имаш някаква сигурност,че няма да те оберат...
С риск да предизвикам гнева на една съфорумка ще ви кажа ,че не е тежък живота тук в чужбина,моите кумове са в чужбина от 13 години имат апартамент който изплащат и тази година си купиха друг, но в БГ.И двамата работят имат две деца и не се лишават от нищо.Тук е спокойно нещата са уредени и да цените са като в БГ ,но средната заплата която взимат поне българите който аз познавам е от 1600 до 2200 евро,наемите варират от 600-800 евро.Само за справка платихме ток за два месеца 65 евро ,а баща ми в БГ 140  лв за 1 месец .Сметнете сами зле ли се живее при тези заплата и цени като в БГ
« Последна редакция: февруари 05, 2008, 12:21:48 от YYY » Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: февруари 05, 2008, 12:22:01 »

:offtopic:е как ще отбележим,замислете се тези които взимат пари гласуват законите pleasantry и си правят вратички,които са угодни на тях или на тези под тях или на тези които им дават тези пари
Вчера Слави каза нещо интересно за децата 'майките да минат и там където вместо детска градина е направено клуб на някоя партия-да си оставят децата там beating' как едно време е имало места,като разжаемостта е била много по-голяма ,а сега няма crazy crazy crazy
колкото до чужбина,да ви кажа милото работи в Америка като пиколо,еми колегите му там с тази работа си изхранваха семейтвата и караха хубави коли и не мислеха какво ще ядат утре или другата седмица....и аз съм мислила за чужбина,единствено това,че ще съм далеч от семейството ме спира,иначе си хващам шапката,все пак един берач на ягоди за 6 месеца в Англия си докарва 30000 лв.,а тук мизерства,така че чужбина не е чак толкова лошо решение blush
Активен
diavalo
Сватбар
Публикации: 283

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: февруари 05, 2008, 12:25:15 »

Здравейте и аз съм от чакащите, но вече незнам какво чакам   cray cray cray
От една година се налага милото по няколко месеца да е далеч от мен, а това направо ме скапва  cray cray cray
Миналата зима му предложиха работа на Боровец, след това неговия шеф го премести на Слънчев бряг , а си останах да работя във Варна.Много е тежко, защото аз осъзнавам че това е неизбежно за да осъществим целите които сме си поставили, но пък понякога си казвам м...... му искам да сме си заедно все ще се оправим.Но реалността е друга.В началото на зимния или летния сезон изпадам в някакви депресии и само броя дните когато пак ще сме заедно cray cray cray А през останалото време се скапвам от пътуване за по два или три дни за да се видим или пък дори само за ден ,защото той е всяка вечер на работа и неможе да почива.
И в такива кофти дни като днес си мисля струват ли си всички тези сълзи по гарите, безбройните раздели, парите които вади защо просто не си хванем шапките и да се махнем от тази държава, която не прави нищо за нас, а май само ние работим за нея  cray cray cray cray
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: февруари 05, 2008, 12:29:36 »

да но много се работи там!!и спестяваш парите защото просто няма къде да ги харчиш не е като тук!на кумата ми гаджето работи в Лондон  вече година и сега преди няколко дни и тя замина  :'(щом така са решили значи може би е по-добре всеки сам си преценява
Активен
YYY
Сватбар
Публикации: 266

« Отговор #54 -: февруари 05, 2008, 12:35:45 »

да но много се работи там!!и спестяваш парите защото просто няма къде да ги харчиш не е като тук!на кумата ми гаджето работи в Лондон  вече година и сега преди няколко дни и тя замина  :'(щом така са решили значи може би е по-добре всеки сам си преценява

Е Клео мъжа ми е шофьор зарежда магазини и по точно търговски центрове.Става в 4 и е на работа до 2 следобяд ако се наложи да остане му се плаща половината надница за деня около 35 евро ако работи и в събота е двойно а в неделя му дават на ръка 100 евро ,но не всяка неделя ,а по желание.Ходим на дискотеки,но не са като нашите и предпочитаме в свободните му дни с приятели да отидем да разгледаме някоя забележителност или красив град сега плануваме да отидем до Монте Карло живеем си нормално и не се лишаваме и разбира се пестим
Активен
diavalo
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: февруари 05, 2008, 12:36:19 »

Клео аз съм далеч от мисълта,че там е лесно.Напратив там дори се работи много повече от тук,но повярвай ми че там и труда ти е по- добре платен.Пък и когато сме си двама е по- лесно.Сега когато имам проблеми,а той е на стотици километри от мен липсата му е голяма.Друго е когато свърша работа и денят ми е бил кофти да ме гушне и да си излея мъката cray cray cray
А сега какво правим прибирам се от работа пускам скайпа и започваме да си говорим и обсъждаме деня като аз най-често се разтройвам, че е далеч и като затворим му дърпам един здрав рев  cray cray cray cray и така..... до другия ден.
Активен
Mrs.™

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: февруари 05, 2008, 12:41:16 »

не е лесно,но поне ще сте заедно,а това не е малко blush а и какви излизания,повечето нямат за драха и дрехи камо ли за дискотеки nea гадно е,но сами си го правим така,то тази демокрация не е свобода,а свободия за управляващите beating beating beating beating
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: февруари 05, 2008, 12:44:35 »

аа не милички не съм казала че вие смятате че е лесно!!напротив!моята приятелка и тя беше така и като се има в предвид че не са се чували или писали в скайпа всеки ден имаше седмици в които те не знаеха какво става с другия  cray :'(разбирам те напълно миличка!ние с моя мъж сме се разделяли за 2 седмици най-много и пак беше много неприятно представям си какво е ако за по дълго го няма!!за съжаление понякога нещата не зависят от нас!! cray cray :'(аз моичкия едва го убедих да не ходи да води "чуждите войни"и за сега даже и не знам колко съм го убедила!!!ако не септември е доволен че следващия набор щял да бъде януари тогава бебето щяло да е пораснало и нямало да е проблем  girl_impossible girl_impossible girl_impossible
Активен
nina_nikole
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: февруари 05, 2008, 13:09:15 »

Май с това мрачно време на вън пренесохме и мрачното настроение във форума.
Аз лятото бях на една от тези студентски бригади в САЩ. Втори път на такова нещо (студентска бригада) не се връщам  bad
Ставах в 6 всяка сутрин, работех по 15-17 часа и спях по 4-5 най-много. Имаше моменти, в които нямах време с дни да се обадя до БГ. Милото даже ми се беше разсърдил, че не му се обаждам, а аз всяка вечер заспивам с рев, че не е до мен. И накрая какво, изкарах толкова, та да си върна парите, които дадох за програмата, билет и разните такси, взех си лаптоп и ми останаха малко, които като си дойдох в БГ свършиха за нула време.
Но това, което видях и усетих там е че знаеш от колко до колко си на работа, а ако трябва да останеш повече ти се плаща допълнително. Че в почивния ден можеш да си позволиш да идеш да си накупиш доста неща, без да се замислиш кога е следващата заплата. Някак си не усещах проблемите, които усещам тук и понякога се замислям, че ако има начин да заминем двамата бих отишла пак. Но ДА СМЕ ДВАМАТА!!! twohearts и не в някое малко селце, където бях аз и където се подиграват на чуждестранните студенти с минимални заплати!
Активен
diavalo
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: февруари 05, 2008, 13:14:02 »

Да и аз съм за това ДА СМЕ ДВАМАТА ЗАЕДНО! Милото и той мисли така и ще видим накрая след сватбата какво ще ни родят главичките, но сме казали където единият там и другият защото така просто не се получава.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: