Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 05:33:08

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13  (Прочетена 190856 пъти)
 
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #285 -: февруари 09, 2012, 16:35:24 »

Да ти кажа излизам, научила съм се бързо да работя или докато спи бебето, но днес малко прекалих с готвенето и последно ви показвам бананите към ябълковото суфле и отивам да се гушкам при бебче, че ми е гузно.

ЕЕЕЕ Туиткееееееееее...уля се .....какво уля...заля направо  witch ( bouncinggirl )
Направо незнам как успяваш да отслабваш с тез неустуими неща .. вярно е воля ама спри се малко де.... пощади ни !!! tease give_rose    banana
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: февруари 09, 2012, 19:25:58 »

Ето канелените рулца...станаха  суупер  Bravo Много вкусни!!! Напарвих и тези супер вкусни кашкавалки!  good
http://yoli-www.blogspot.com/2012/02/ii.html
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: февруари 09, 2012, 19:26:35 »

и това...

Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: февруари 09, 2012, 21:31:26 »

Bibsi, не съм smile тайната на отслабването е да си хапваш десерта, но не и да я изяждаш целия, просто половината и това, трябва да можеш да спреш, знам че е трудно, но ако имаш желание се постига. Ще хвана да постна снимка преди бременността, бременността и след това smile
In love, много хубави кашкавалки, чак и на мен ми се правят, но аз имам от ливанските пълнени питки още. Утре мисля една фокача да направя и едни баклавички, но ще видим, това ако ми се готви.
Рулцата са ти супер, ще се почерпя с едно. Дано и други я пробват, защото наистина си заслужава, аз по принцип не обичам тестени неща, но това като го опитах топло се разтопи в устата ми едвам се спрях. smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: февруари 10, 2012, 08:46:56 »

InLove_Girl кашкавалките са прекрасни.
juji благодаря за рецептата-утре или в неделя ще ги спретна.
Мисля и една торта да спретна за Св.Валентин,имам и фондан,ама да видим ще стигна ли до нея.
Активен
JANET_1
Професор
****
Публикации: 314



Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: февруари 10, 2012, 09:12:21 »

Момичета миналия месец опитах една баклаваааа,няма да ви казвам колко беше вкусна.Имаше невероятен аромат на масло (понеже в рецептата има 6 пакетчета масло)  smile
Решила съм да я направя и след това ще кача снимки да се похваля (дано стане,защото за 1-ви път ще правя баклава)  pardon
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031



« Отговор #291 -: февруари 10, 2012, 09:46:57 »

tweety bird, моля те пусни рецептата за ливанските хлебчета. И аз да изкажа възхищение, че правиш страхотни неща, и наистина много бързо се справяш! И аз готвя бързичко, но толкова неща не мога да спретна, браво на теб!
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: февруари 10, 2012, 09:48:18 »

JANET_1, то тази баклава ще ти излезе златна smile и много тежка, но така са баклавите, не знаех, че се слага толкова много масло. Аз днес ако имам настроение ще направя баклава, но по свой си начин.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: февруари 10, 2012, 09:56:13 »

Аз в последно време хич не съм се разписвала, но от скоро ме е хванло е мен настроенито за готвене :)Пускам ви първо едно Турско Пиде, прилича на нашите пърленки, но в тестото се слагат и другии неща, и трябва повечко да се надуе, но мъжът ми не ги е изчакал(той прави хляба в къщи) и затова са тънички smile


* pide.JPG (73.82 KB, 576x768 - видяно 244 пъти.)
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: февруари 10, 2012, 09:58:40 »

По принцип Пидето отгоре се ръси със сусам и семе от лук, ама нямахме в къщи и ги намазахме с масло и шарена сол smile

И една торта тирамису, за моята майка smile Тирамисуто е без сурови яйца, малко ме е страх от тях, като не знам от къде ги взимат магазините.

И да ви призная правите страхотни неща, чак се чудя кога имате толкова много време smile


* tiramisu.JPG (57.98 KB, 768x576 - видяно 236 пъти.)
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031



« Отговор #295 -: февруари 10, 2012, 10:01:41 »

магито, как направи тирамисуто без яйца? Аз много искам да направя тирамису, и то като торта, като твоето, но и мен ме е шубе от сурови яйца, дори зимата.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: февруари 10, 2012, 10:06:42 »

Маги а рецепта за пидето
Активен
Tonina
Професор
****
Публикации: 354



« Отговор #297 -: февруари 10, 2012, 10:15:12 »

Маги, присъединявам се към желаещите рецептата за твоето тирамису. Много обичам, но винаги съм се притеснявала от суровите яйца и докато не проуча "потеклото" им не мога да хапна като хората.  smile
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: февруари 10, 2012, 10:22:49 »

Аз правя тирамису и слагам жълтъци-2-3, като ги бъркам със захарта с миксера на котлона в купа на най- ниската степен около 5 мин ( имам 9 степени, на първа), не загарят, бърка се докато си промени цвета и няма проблеми, става много хубав сос, даже добавям алкохола в тази смес като е готова.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: февруари 10, 2012, 10:29:09 »

За Тирамисуто ак ознаете колко рецепти прочетох, докато попадна на тази и да я изпробвам smile На мен ми харесва на вкус, може сметаната която се използва на мястото на белтъците да се подмени изцяло с Маскарпоне, но е въпрос на вкус smile Ето я и рецептата, а и блога от които съм я взела http://www.kulinarno-joana.com/2009/02/tiramisu/

Продукти:

4 големи жълтъка
100 гр. захар
120 мл. вино Марсала(аз замених с Метакса, само този ароматен алкохол има в къщи, и количестовото ми е на око)
400 гр. маскарпоне(сложих цяла кутийка от 500 гр.)
250 мл. течна сладка сметана
270 гр. бишкоти савоярди (20-24 бр.)(моите са обикновенни бишкоти)
какао на прах за поръсване
За бишкотите:

150 мл. силно кафе
2 суп. лъж. захар
100 мл. вино Марсала(аз замених с Метакса, само този ароматен алкохол има в къщи, и количестовото ми е на око)

Прави се силно кафе, по възможност еспресо. Докато е топло в него се разтваря захарта и се оставя да изстине.Добавя се виното и се оставя на страна.За крема Забайон жълтъците се разбиват със захарта с миксер, докато побелеят. Слагат се в подходящ съд за водна баня.На котлона се слага тенджера с вода, оставя се да заври. Купата с жълтъците се слага над водата.Към жълтъците се добавя виното Марсала. Разбъркват се непрекъснато с шпатула, докато кремът се сгъсти.В различните рецепти е обозначено различно време, при мен сгъстяването отне 17 минути.Тук да уточня, крема трябва да стане мноого гъст, като вдигнете шпатулата с крем да не капе на струя, а на капки и наистина отнема около 17-20 мин висене на котлона, но вкуса е страхотен.След като кремът Забайон е готов, купата се маха от водната баня и веднага се слага в по-голям съд със студена вода. Кремът продължава да се разбърква, докато се охлади. Оставя се на страна.В отделна купа се разбива маскарпонето с миксер.Към него се добавя охладеният крем Забайон. Разбърква се с шпатула.Накрая се добавя гъсто разбитата сметана.Аз си слагам ринга на 24см форма за торта в голяма чиния или поднос и започвам да потапям бишкотите много бързо в изстиналото вече кафе и да редя в ринга.Всички дупчици ги запълвам с натрошени бишкоти, Като запълня първия ред, слагам половината от крема.После втори ред бишкоти по същия начин и пак крем отгоре.Накрая завивам в домакинско фолио отгоре и оставям в хладилника за едно денонощие.След това махам ринга, дооправям отстрани и взимам залепналия по ринга крем и го лепвам отстрани по тортата, поръсвам с натурално какао и е готова smile

Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines