Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 13:03:50

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 190934 пъти)
 
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« -: май 03, 2011, 15:15:20 »

Да се включа и аз

Пита Слънце
1 кубче мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 яйца /единия жълтък го отделяме/
400 мл вода
1 кг брашно (+ оше малко за доомесване/
1 пакетче краве масло
1-2 ч.л олио

Слагаме мая в малко топла вода заедно със захарта за да шупне.В отделен съд  слагаме брашно / половин пакет / ,солта ,водата /студена за да не сварим яйцата/ , 1-то яйце+ белтъка от другото,и изспиваме вече шупналата мая.Месим до твърдо тесто.Оставаме да втаса и месим пак .
В отделен съд разтапяме маслото,разделяме вече втасалото тесто на 3-4 топки.Вземаме едната топка и с помощта на маслото правим кора. /става неоформена като мекица,но това да не ви тревожи/.Така се процедира и с останали 3 топки като "котите" се слагат една върху друга ,завиват се на руло ,издърпват се и се реже.Отрязъка наподобява руло !Оставаме да втаса отново и мажем с жълтък смесен с малко олио.
Печем при предварително загрята фурна /без вениталатор/  от 170 градуса около 40-50 минути.
След като питата е готова я пръскаме с вода и завиваме с чиста кърпа.Разчупваме когато питата е напълно изстинала /инъче ше стане  тестяна/
Бон Апети!

P.S. По желаниев   може да добавите в тестото или да поръсите корите с сиренце,кашкавал,чубрица или каквото ви дойде на ума  smile

Снима по късно

Ето и моята пита smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: май 19, 2011, 16:05:02 »

cook cook cook Torte Torte
Добре дошли в новата ни темичка.
В нея ще споделяме вкусни рецепти и ще готвим заедно.
Нека не забравяме и старите теми в които се крият много вкуснотийки.
Torte Torte cook cook cook

« Последна редакция: януари 12, 2012, 08:36:49 от gucci » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: май 20, 2011, 05:32:59 »

Да питам какво правите в глинен гювеч,ако може рецепъи без месо  girl_wink
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 842


Невероятно е да си родител....


Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: май 20, 2011, 06:21:46 »

Боб, постен гювеч, пресни картофи с копър, чесън и масло... smile
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: май 20, 2011, 22:18:08 »

Днес за вечеря-руло "Стефани" и шопска салатка  good

В гювеч аз правя постен гювеч-картофки,паприкаш и бамя,но може и без нея,ако нямаш  Wink


* 2.JPG (46.59 KB, 450x337 - видяно 591 пъти.)
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: май 21, 2011, 19:39:34 »

Една рецепта от мен за супер лесен и бърз пай. Отнема 10 мин приготвяне и 20 мин печене.

Необходими продукти
300мл брашно
100 мл захар
125гр масло
около половин килограм плодове по избор

Брашното и захарта се объркват и към тях се прибавя размекнатото масло. Бърка се с ръце докато се образуват трохи и се оставя на страна.
Намаслява се формата за пай, слагат се нарязаните пресни или замразени плодове (става най-добре с малини, ягоди, боровинки, ябълки , круши а може и сливи).Отгоре на плодовете се посипва леко захар,количеството зависи колко са сладки плодовете. Над тях се посипват по-горе приготвените трохи и се пече в загрята фурна на 220 градуса за 20мин. Сервира се със сладолед или ванилов сос.


* DSC00993 (600 x 450).jpg (52.3 KB, 600x450 - видяно 586 пъти.)
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: май 24, 2011, 20:50:01 »

Днес направих една импровизирана баница и се получи невероятно вкусна.
Гери пая изглежда много вкусен
« Последна редакция: май 24, 2011, 20:54:09 от gucci » Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1602


"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд


Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: май 24, 2011, 21:19:32 »

Девойки, споделете някоя изпитана рецепта за вкусна пица. smile
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: май 24, 2011, 23:08:30 »

Ние днес бяхме на гнезда и салата с рулца от раци.
Пая става невероятен , също така вместо със захар може да се покрият плодовете със пудинг и става много вкусно , пробвала съм го в различни варианти.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: май 27, 2011, 10:40:10 »

lunno momiche малко късно сигурно отговарям, но тук преди много се обсъждаше бърканата пица. Опитах се да я намеря, обаче безуспешно. Ако някое от момичетата се сеща, нека я пусне smile

Да ви питам нещо. Мъжа ми е поканил един негов приятел и гаджето му да гледат финала на Шампионска лига в събота. За първи път от 11 години откакто сме заедно изявява желание да гледа някакъв мач, че чак и гости покани. И аз сега съм в чуденка какво да им сервирам за ядене за този мач. Предполагам че бира и чипс биха свършили работа по принцип, но не и в моя случай. Аз обичам да готвя и всички които идват на гости го знаят... Така че с чипса няма да мина. Дайте някакви идеи smile

Аз си мислех за печени на фурна пресни картофки с малко и копър и отново печени на фурна тиквички. Обаче не знам дали е подходящо, а и според мъжа ми без месо не може да се посрещат гости. Така че дайте моля ви някакви идеи, по възможност без пържене. Благодаря предварително!  give_rose give_rose give_rose
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: май 27, 2011, 10:43:24 »

Капризче,защо не направиш пълнени тиквички?Те имат и кайма вътре,а и не са типична манджа.Ще вървят много с биричката,а и ще се комбинират перфектно с картофите с копърче,понеже и те съдържат копър в плънката smile  good Аз снощи правих и ометохме всичко,а и ние сме фенове на биричката  Wink Друг вариант е някакви пилешки или друг вид хапки със сосче към тях  give_rose
Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #11 -: май 27, 2011, 10:44:50 »

Има едни розички от бекон, яйца и сметана, които се правят във форми за мъфини - като предястие. Ако те заинтригува, ще пусна рецептата smile Добавка пресните картофки и тиквички - чудесно ще стане.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #12 -: май 27, 2011, 11:22:48 »

Пълнените тиквички са добра идея, обаче май са много трудоемки за приготвяне... Може ли рецепта все пак?

Розичките звучат супер. Може ли рецептата?
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: май 27, 2011, 11:43:58 »

Супер лесни са,споко  Wink

Рецепта:

Продукти:

5 бр. тиквички
1 морков
250 г. кайма
1 връзка копър
250 мл. доматен сок или домати в буркан
1 голяма глава лук
сол
черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. олио
1/2 кубче бульон(какъвто имаш,може и без)
2 скилидки чесън
кашкавал за поръсване (може и без него)

Приготвяне:

Разрязваш тиквичките по дължина на 2 и издълбаваш средата.Отделяш половината в съд,понеже ще ти трябва за плънката по-късно.Издълбаните половинки тиквички бланшираш за 3-4 мин. във вряща подсолена вода.След това ги нареждаш в тавичката,готови за пълнене.
Нарязваш лука на ситно и го запържваш в олиото.Нарязваш средата от тиквичките на ситни кубчета и я добавяш при лука.Веднага след това добавяш настъргания морков.Задушаваш 2-3 минути.Добавяш каймата и задушаваш още 3-4 мин.След това прибавяш червения пипер,черния пипер,солта и доматите.Разбъркваш всичко.Добавяш бульона и накълцания чесън и копър (ще ти иде към 1/3 връзка копър).
След като плънката се задуши около 15 мин и водата се поизпари,пълниш тиквичките щедро.Ако ти остане плънка  разпределяш в тавичката.Наливаш съвсем малко водичка в тавата,колкото да не са на сухо,защото вече са предварително бланширани.Не слагаш олио в тавичката,защото няма нужда.Печеш на 250 градуса на средното ниво на фурната,а малко преди да ги извадиш може да ги поръсиш с кашкавал.
Ще ти отнемат към 30-40 мин.
Аз като ги правя за нас двамата,не ги ръся с кашкавал,но за гости го правя. smile
« Последна редакция: май 27, 2011, 11:45:53 от carlyangel » Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #14 -: май 27, 2011, 13:20:20 »

http://woman.hotnews.bg/n/burzo-no-efektno-predyastie-s-bekon-i-yajtsa.4251.html и http://www.belladonna-bg.com/2010/09/buterki-s-shunka-rozichki-snimki.html - това са двете предястия, които съм изпробвала и гарантирам крайния резултат smile Другия път ще направя двойна доза Bravo
Пълнените  тиквички правя без да ги бланширам предварително и може да се сложи малко ориз за повече плътност на плънката smile - също много вкусно!
« Последна редакция: май 27, 2011, 15:58:17 от once_upon_a_time » Активен
Страници: [1] 2 3 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines