Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 05:51:53

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Трябва ли да присъства бащата на раждането?  (Прочетена 110842 пъти)

Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #285 -: февруари 28, 2012, 03:47:58 »

Трябва ли бащата да присъства на раждането - всеки си има мнение. Писах преди и доста подскочиха срещу моето. Според мен - не трябва да изисквате това от него, ако той има желание, нека присъства. Детето е на двамата, всеки има право да избира. Аз имам едно дете, не присъствах. Лекарите не ми позволиха, но и аз не изявих огромно желание. Пък и не смятам че всеки трябва да се мотка в стерилните отделения, трябва да има дисциплина. Това е момента в който момичето става жена и този кратък път трябва да го извърви сама. Без мама и без други глезотии. Но виждам, че разбиранията вече са други, затова жените вечно са мамини момета, а мъжете, който отдавна не ходят  в казарма са мамини синчета, а още по-мамините синчета са се превърнали в " меки китки".  smile
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: февруари 28, 2012, 11:42:50 »

Делийски,аз уважавам нежеланието на мъжа да не присъства на раждането.Моят мъж също не би искал,както и аз нямах мерак да е вътре с мен.Но просто не мога да приема аргументът ти против,че момичето се превръщало в жена и трябвало да извърви пътя си сама.Много варварско ми звучи.Разбирам,че бащата не желае да гледа как жена му се мъчи,да гледа кървища и тем подобни,но това ми звучи малко като някакво наказание да си извърви пътя сама.Не искам да го приемаш като заяждане,моят мъж не съм го натискала нито да идва,нито пък той искаше.И двамата бяхме на едно мнение,но аргументите ни бяха съвсем други.
За това си прав,че в днешно време има много мамини синчета и девойки. tease
Аз се чудя кое е това изпитание в живота на един мъж,което би го направило такъв.Ако за една жена това е да стане майка,какво би било за мъжа това нещо?
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: февруари 28, 2012, 11:48:29 »

Делийски ще ме извиняваш ама как се посмях на тоето изказване не е истина.Толкова закостеняло и остаряло виждане може да изкара дядо ми.

Не съм раждала, надявам се скоро да мога да забременея пък раждането в момента ми се струва супер лесно на фона на борбата за забременяване.Но не мисля че то ще ме направи по-жена от това което съм сега.Дали си мамино дете по принцип не зависи от това дали ще родиш сам или ще ходиш казарма, това е до възпитание.Аз лично отдавна не съм мамино дете, нито пък мъжът ми.

За раждането аз съм говорила с моя мъж, но и той и аз сме на мнение, че стигнем ли до там той ще е с мен.За нас двамата борбата за дете е достатъчно дълга и мъчителна и искаме да споедлим всеи миг зедно, нали и в болка и в радост.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: февруари 28, 2012, 11:55:36 »

Аз се чудя кое е това изпитание в живота на един мъж,което би го направило такъв.Ако за една жена това е да стане майка,какво би било за мъжа това нещо?

И на мен би ми било интересно да разбера. Като имаше казарма преди няколко години, то не беше и казарма. Сега като я няма, какво?...

Аз съм изумена от поста ти, Делийски, и не го крия. Момичето не се превръща в жена с раждането, самия родилен процес. То се превръща в такава, когато срещне истински мъж, когато е готова да стане майка. Фактическата страна на нещата няма много общо. Те много жени раждат и си захвърлят бебетата - те не са Жени, в истинския смисъл на думата.
Превръщането в Жена е процес, път, който започва с осъзнаване, вътрешна промяна. Самият родилен процес е края, не е самия път. Дано си ме разбрал.
Какво излиза от твоите думи? Тя сама си го е заченала това бебе, да си го ражда?!
Аз също не съм карала или убеждавала мъжа ми да присъства. Просто така се стекоха обстоятелствата, но да не се повтарям. Все пак се радвам, че точно така се случи. Не се чувствам по-малко жена, напротив.
Всяка двойка бъдещи родители решава за себе си кое е добре за тях - дали да присъства таткото или не. Няма как да накараш един човек насила да присъства, още повече ако е със слаби нерви. Аз уважавам правото на мъжа да откаже, да е принципно против.
И в заключение - знам, че е малко офф топик, но...Не мислиш ли, че жените вече носят достатъчно товар на плещите си в наши дни, та да е нужно с раждането да се доказват че вече са станали Жени? Те не само са Жени, ами в повечето случаи са изместили и мъжа в ежедневието. Няма какво да доказват. Това е моето категорично мнение.
Със здраве! smile
« Последна редакция: февруари 28, 2012, 11:57:12 от sunray » Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: февруари 28, 2012, 17:03:29 »

Съгласна съм с Маги и Дани, мамините дечица са продукт на възпитанието у дома . Децата стават такива, защото не знаят какво е граница, но това е друга тема. Спомням си ,че когато почнах тази тема, аз бях много против , съпругът ми да присъства. След време обаче почнах да променям мнението си и когато забременях , нямах нищо против и той да присъства, стига той да иска. Никога не бих го накарала на сила, ако нямаше желенаие. Според мен детето не е заченато само от майката, а и бащата е участвал. Няма нищо  лошо в това , ако двамата родители споделят първата глътка въздух на детето. Ние винаги сме били много близки и той се е отнасял с необходимото уважение към мен, но сега ме гледа по по-различен начин и като че ли сме още по-сплотени. Това че той присъства на раждането по никакъв начин не ни е навредило на сексуалния живот. За справка само , при мен не е имало чак такива кървища, от които да припадне и или да се отврати. Живот и здраве при следващо дете той пак ще присъства.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #290 -: февруари 28, 2012, 17:19:00 »

Нормално е да не ви допада мнението ми. Това е форум, всеки има право на мнение. Дадох ви обяснение, защо така мисля, но то не е по темата и се озова с коша. Малко грешно сте ме разбрали, според мен. Не оправдавам мъжете, казарма вече няма, но трябва да има, защо, няма да пиша, не е по темата. Но вие не търпите никакво противодействие, имам чувството, че с този пост се намирам в кошера в пчелите.Отеглям се от дискусията. Все пак независимо , какво сте разбрали от поста ми, не мисля, че е редно външни лица да се мотаят в стерилна среда, каквато е родилното отделение. Аз например не бих изпратил жена си да ражда в болница, в която това е позволено, защото здравето на детето ми за мен е по ценно от желанието на някой да влезе в родилното.Детето няма никаква имунна система, откъде да зная предишния радостен татко, какъв коктейл носи в себе си?
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: февруари 28, 2012, 17:28:32 »

Делийски за това на мъжа му дават стерилни дрехи и преди и след всеки се чисти.По същата логика на равно раждат жени с идиална хигиена и такива с минимална.Е те са в една зала.В БГ болниците родилна зала е голяма с по няколко маси.И какво, как да ги делят?Логиката ми бяга.

И сега да ти обясня за какво ти "скачам" и извинявай не съгласието ми с теб не означава, че ще ти скоча.Доста грбо се изразяваш, а ние сме толкова меки с теб и ти се извиняваме във всеки наш пост.

Та ще ме извините господа мъже, но какво рабитате вие от цялата работа.Писна ми от мухльовци дето не могат да отидат на лекар защото бил мъжки доктро и той се притеснявал, срамувал и т.н.Ми да ти кажа аз не умирам от кеф да се крача всеки месец почти пред доктор ма го правя и не мрънкам.Не можел да гледа игли и кървища е и аз не можех, сега си бия инжекции сама.И ммога да изреждам още.Та едно присътвие на изнежените и от нас мъж в родилното с нищо няма да им навреди.Писна ми слабия пол т.е. жените да са по-силни във всичко освен във мусколите.

И да обясня моя мъж няма нищо общо с гореописаното, защото просто предвиждам какво ще се изпише.Не той не роптае, знае кое, как и защо се прави.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: февруари 28, 2012, 21:52:16 »

Мъжът ми присъства на раждането на дъщеря ни, както беше и с нас трите дни след това.
Не мисля, че е глезотия. Той беше с мен, за да види дъщеря ни при първите й глътки въздух.
По време на раждането ми казваше кога започва и приключва контракция. Не е помагал на акушерката  tease Голяма, огромна помощ е на новородила майка да има някой при нея, след като се роди детето. Ей, така да й подаде вода, докато кърми; Да е с бебето, докато си взема душ и тн. Това не е глезотия, а просто човещина, подкрепа, свързване.
Родих в Чикаго, САЩ. Тук НЕ се дават на никой татко стерилни дрехи. Нормална практика е таткото да присъства.
Родителите трябва да са със стерилни дрехи, само АКО бебенцето трябва да бъде в неонтология.
« Последна редакция: февруари 28, 2012, 21:55:37 от Anichka » Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #293 -: февруари 29, 2012, 11:54:40 »

Това е момента в който момичето става жена и този кратък път трябва да го извърви сама. Без мама и без други глезотии.

Не съм съгласна. Не съм насекомо и не преминавам през разни стадии, един от които започва с раждането. Жените, които не са родили - по една или друга причина, да не би да не са жени. Животът е твърде многообразен, за да го пъхаме в такива определения и времеви рамки. Гледането и възпитанието на детето могат да те превърнат в, хм, зрял човек, и то не защото "ставаш" жена, а защото се учиш на търпение и поставяне на някой друг на първо място. Раждането си е баш кървава и болезнена процедура, в която много жени имат нужда от подкрепа, защото се чувстват много безпомощни физически и емоционално.

В допълнение, бих казала, че аз не знам за случаи, в които жената "изисква" от мъжа си да присъства, във всички случаи за мъжко присъствие, за които знам, или мъжът изрично е искал, или двамата са решили единодушно, без натиск от женска страна. Повечето жени си знаем, че ще "вървим пътя" сами  girl_wink, щадим ви, притесняваме се дали ще ви понесе, пък как ще ни погледнете после, пък това, пък онова... после сме били разглезени  girl_impossible  tease.
« Последна редакция: февруари 29, 2012, 12:19:55 от rozovka » Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #294 -: февруари 29, 2012, 12:03:54 »

Но вие не търпите никакво противодействие, имам чувството, че с този пост се намирам в кошера в пчелите.Отеглям се от дискусията.

Offtopic Ама ти СИ в кошера на пчелите  blum, сам си влязъл там, та това е форум с преимуществено женско участие и тема за раждане - все пак, какво очакваш  pardon - да ти кажем - евала, брато, нека се мъчат сами, ама ха, мене баба ми е родила пет деца на полето, остави ги, много са разглезени, здрав бой им трябва, ела да пием по една бира - сега ако очакваш такъв отговор, не е това мястото.

Аз също като магито мисля, че всички постове след твоя са много любезни и обяснителни, всеки просто си споделя мнението, извиняват ти се, ако не са съгласни с тебе, sunray и carlyangel са насочили дискусията и към много интересни обобщения... наистина няма нужда да скачаш.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #295 -: февруари 29, 2012, 15:45:25 »

Ми не виждам да скачам, скочихте вие. Писах един пост и направо темата се запали. Затова и се оттеглих.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: февруари 29, 2012, 15:52:56 »

Аз ще споделя само защо моят съпруг иска да присъства на раждането (и макар, че в болницата, в която ще раждам, не позволяват, той си настоява и спори с мен, че ще намери начин). Не е въпросът в това той просто да ми държи ръката, защото мен например ме е страх. Това е един от най-великите моменти в живота на двама души и ако и мъжът (подчертавам ако) иска да присъства и да сподели всичко, до колкото му е възможно разбира се, и да преживеят всичко заедно, не виждам нищо лошо! Напротив - според мен е страхотно!  smile Това означава двамата да станат дори по-близки, да съпреживеят невероятните емоции и т.н.  girl_in_love
Моят мъж дори малко ревнува, че не може да усети всичко, което преживявам аз в момента. Иска и той да участва по-пълноценно. А за сега може само да ми пее на коремчето и да го гали. А му се иска повече да може! И разбирам мъже, които смятат, че майката има по-голямо участие, а им се иска и те да са вътре в нещата, така да се каже. Та присъствието на раждането е начин това да се постигне. И пак казвам - това е разбира се само при желание, и то и на двамата.  smile
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: февруари 29, 2012, 16:13:07 »

И не само по последни изследвания на СЗО е много важна близоста майка дете и баща дете в първите часове от раждането на детето.Първия един час е най-важен,  тук в БГ болниците ти взимат детето и го отнасят, не във всички.В чужбина има много места където след като бебето е дадено на гърда веднага след раждането, се дава в последствие и на бащата.Допира тяло в тяло кожа в кожа е много важен и развива много добре връзката родител-дете.Може много да се пише.

Делийски някак си мисля, че искаш да ти скачаме, защото го подчертаваш във всеки твой пост, а ние просто предлагаме аргументи и пишем спокойно.Няма и две страници спора ни, ако това може да се нарече така, и ти все сме ти скачали.Скачане има по другите теми, ма май нещо те гложди си мисля аз.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: февруари 29, 2012, 16:18:54 »

И не само - по последни изследвания на СЗО е много важна близоста майка дете и баща дете в първите часове от раждането на детето.Първия един час е най-важен,  тук в БГ болниците ти взимат детето и го отнасят, не във всички.В чужбина има много места където след като бебето е дадено на гърда веднага след раждането, се дава в последствие и на бащата.Допира тяло в тяло кожа в кожа е много важен и развива много добре връзката родител-дете.Може много да се пише.
Така е! И ако не може да се даде бебето на майката, то поне се дава на бащата! Много е важно това и аз много държа да се случи! Обаче...не вярвам, че ще се получи.  sad
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: февруари 29, 2012, 16:24:36 »

Зависи от болницата която избереш.Тук в едната Плевенска болница го дават веднага на майката точно след раждането и бащата може да присъства.Общо взето в града ни са доста напред в това отношение и сумата му и народ идва да ражда тук.
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: