Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 20:38:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Трябва ли да присъства бащата на раждането?
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
22
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Трябва ли да присъства бащата на раждането? (Прочетена 111078 пъти)
Regina94
Професор
Публикации: 476
Отг: Трябва ли да присъства бащата на раждането?
«
Отговор #150 -:
януари 10, 2010, 11:42:54 »
Тук в Швейцария можеш да си доведеш един човек когото си искаш - майка си, бащата на бебето, приятелка , сестра... Но винаги подчертават че е най-добре да дойде бащата на бебето, именно по причините изброени от КлараФина. Няма значение дали е нормално или секцио - даже може снимки да се правят.
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #151 -:
януари 10, 2010, 12:03:00 »
Клара,как ще ги замени тези часове-а тук в БГ да на таковците дето тъпчат пред болницата и място не могат да си намерят да не им е лесно.Сто пъти по-добре е да си е при теб,каквато и да е гледката поне вижда какво става и най-важното става свидетел на едно чудо.А тук какво седи отвън и само трепери и не знае какво става.Но тук трябва много време да мине за да стане практика присъствието на такото,а и самите мъже да разберат че е по-добре вътре отколкото вън.Повечето българи не искат-страшно било-какво страшно има в най-великото и естествено нещо на света.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #152 -:
януари 10, 2010, 17:15:04 »
И в САЩ не е задължително да е таткото вътре - може да е всеки друг човек, който те придружава, за да ти дава кураж и да ти помага.
Аз още като забременях и питах мъжа ми дали има желание да присъства и той ми каза: "Защо изобщо ми го задаваш този въпрос? Естерствено, че ще присъствам. Това не е само твоето дете, това е нашето бебе!"
Активен
kali_gali
«
Отговор #153 -:
януари 10, 2010, 18:27:00 »
Ами точно така е-браво на мъжа ти.
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
«
Отговор #154 -:
януари 10, 2010, 19:00:55 »
Аз също съм за присъствието на бащата и съпругът ми също,само не знам дали всички болници го допускат,чувала съм и че пари са давани за такива неща,което е направооооо..........
Активен
Вероника
«
Отговор #155 -:
януари 10, 2010, 19:04:35 »
Лелеее, само ние не сме "дорасли" до това мислене
Аз искам само да кажа, че и тези като нас , които за сега са против присъствието на башата по време на раждането си обичат бебетата и жените и това дали присъства бащата или не , не е от голямо значение за по нататъчните отношения. Казвам го понеже наблягате на тез неща
Ква глупост бях написала - против раждането
«
Последна редакция: януари 10, 2010, 19:07:11 от Вероника
»
Активен
kali_gali
«
Отговор #156 -:
януари 10, 2010, 19:29:17 »
Верка,никой не казва че бащите които не искат да присъстват не си обичат жената и децата.Просто нашите български мъже не са свикнали с това.Едно време са ги гонели като са си раждали по къщите,после в болниците не са ги пускали и сега нагласата е,че те нямат работа при раждащата жена.Това е насаждано с години и не ги обвинявам,ще трябва време за да се промени това.
Активен
Вероника
«
Отговор #157 -:
януари 10, 2010, 20:59:13 »
Ама
Кали
, аз не го искам също, ако ще той да беше искал
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #158 -:
януари 10, 2010, 23:01:21 »
Въпрос на личен избор - аз предпочитам да не съм сама, за Вероника нещата стоят по друг начин, лошо няма. Оставам с впечатлението, че в БГ все още няма избор обаче.
Раждането има репутация на терор - болки, писъци, кръв... Никой нормален човек не би искал гледа как жена му се измъчва. Трябва обяснение от страна на лекарите и на самите майки, че не е като във филм на ужасите и че с присъствието си бащата може да помогне.
През ноември в БГ имаше протест на родилките срещу унизителното отношение към тях в болниците Мисля си, че ако бащите можеха да присъстват на раждането никой от медицинския персонал нямаше и да си помисли за лошо държане в такъв момент.
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #159 -:
януари 10, 2010, 23:07:49 »
Аз в никакъв случай не бих искала да присъства мъжа ми или който и да е близък, даже и пред медицинския персонал не исках да крещя като заклана, но нямаше начин
Не би могъл да ми помогне с абсолютно нищо, само щеше да се травмира от целия кошмар, според мен е безмислено.
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #160 -:
януари 10, 2010, 23:14:15 »
Цитат на: Regina94 в януари 10, 2010, 23:01:21
Раждането има репутация на терор - болки, писъци, кръв...
И трите изброени се срещат често при раждане
Моето раждане продължи 24 часа, като яките контракции бяха около 18 часа, после ми сложиха упойка и не усещах никаква болка. Докато още не бях в предродилна мъжа ми беше с мен /около 4 часа/, разхождахме се по стълбите, умирах от болка, но се радвам, че беше с мен. Обаче той ми каза - Забрави за второ, не мога да те гледам как се мъчиш, а това, което той видя беше нищо. Не знам, ако имаше възможност да стои до края дали нямаше да има пребити доктори, въпреки, че си плащахме. Той е ловец, не се страхува да гледа кръв, но ако му бяхте видели физиономята докато беше с мен - беше безпомощна. Има и снимка, ама няма да я публикувам, че изглеждам страшно на нея. Така, че зависи от раждането, от човека, от много неща, но определено не на всеки понася да гледа болката на жена си.
Активен
galu4ka
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #161 -:
януари 11, 2010, 00:56:25 »
Моят съпруг присъстваше на раждането на първото ни дете.Винаги съм искала да е до мен,но той беше наплашен от България за ужаса при раждането и в началото не беше много уверен дали иска да е с мен.Даже му бяха говорили ,и то медицинско лице,че можело да стане импотентен
.
Отварям скоба,че на майките също не се дава много инфо,какво точно става при раждането и какво да очаква родилката от тялото си,от бебето и от болницата.
Та,да си дойда на думата: след като минахме предродилния курс,организиран от болницата и абсолютно безплатен,мнението му се промени,а аз не се страхувах да родя.
Никога не съжали,че е присъствал,напротив.Това е един невероятен,незабравим,неповторим момент на щастие,който споделихме заедно.
П.П. И само да добавя,че не таткото изражда бебето.Общо взето той няма работа между краката на раждащата любима.
Активен
kali_gali
«
Отговор #162 -:
януари 11, 2010, 07:37:02 »
Според мен всичко опира до голяма степен до наистина унизителното отношение към раждащата жена от персонала в болницата.Освен това в нашите болници-държавни едва ли не те мъчат вместо да ти помогнат.Последен пример за това е слънцата която докторите направо мъчеха вместо да и помагат.Ако отношението се промени и на родилката се помага с отношение и оезболяващи,то тогава родилният процес няма да се превръща в кървава драма и тогава и нагласата към него няма да е такама -нито от страна на родилката нито от страна на таткото.Тук те оставят да се мъчиш даже ако може малко повече отколкото трябва.
Всички майки което са били с татковците са били в частни болници и тогава нещата не са така както в държавните.
Абе много неща трябва да се променят и много вода трябва да изтече докато се промени това.Наистина нашите мъже са с нагласата че ако присъстват ще станат свидетели на нещо нечовешко-е кой би искал да присства на това.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #163 -:
януари 11, 2010, 10:23:35 »
Че мъжете са лигльовци и не искат да присъстват на раждането някак си го разбирам, но жените дето ги защитават
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #164 -:
януари 11, 2010, 10:52:15 »
В случая изобщо не става въпрос дали мъжете са лигльовци, а дали самата майката иска таткото да присъства! И никой не защитавам, просто ми се струва, че този кошмар е по-добре да го изживея сама.
Аз бях в частна болница с много добро отношение, но пак имаше кървища и мноооооооооооого гадни изживявания като напр. 2 часа напъни и никой не излиза, накрая "скачане" на корема, за да излезне без спешно секцио и т.н. Не бих искала той да вижда това.
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
22
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Трябва ли да присъства бащата на раждането?
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден