Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 02:17:15

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 171844 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« -: март 12, 2010, 23:56:24 »

cook cook cook Torte Torte
Добре дошли в новата ни темичка.
В нея ще споделяме вкусни рецепти и ще готвим заедно.
Нека не забравяме и старите теми в които се крият много вкуснотийки.
Torte Torte cook cook cook


Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #1 -: март 13, 2010, 16:37:18 »

Аз първа да се разпиша в новата тема,ще чакам вашите вкусни рецепти give_rose
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: март 15, 2010, 10:01:50 »

вчера си взех готварска сметана и мисля да я права с запържени пил.гърди, кис.краставички и маслини и подправки. но кутията е от 1 литър и ще ми остане доста.
дайте идея какво друго мога да сготвя със сметана?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: март 15, 2010, 10:31:12 »

аз правя спагети със сметана, като слагам гъби и филе, понякога добавям и малко доматено пщре, понякога само със сметана и разбира се добавям топено сирене и кашкавал, а веднъж правех и само сосо от сметана с четири вида сирена и пак стана много хубаво, може за спагето, за месо и за картофи
« Последна редакция: март 15, 2010, 10:37:34 от roumyana » Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: март 15, 2010, 10:33:51 »

И аз се сещам за сос за спагети със сметана и песто-босилек (много обичам  blush ), може без месо, може и с филенце или бекон  good
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 564



Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: март 15, 2010, 23:45:51 »

А може да си направиш и сметанов сладолед (въпреки че е все още хладничко навън, де...)
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #6 -: март 16, 2010, 16:45:26 »

echy_ аз малко късно се включвам, но можеш да направиш запеканка с картофи и каквото имаш в хладилника. Аз свалявам картофите до полуготовност, изсипвам ги в намаслева тавичка, слагам каквото имам в хладилника-филенце, гъбки, , сирене, кашкавал, подправки на вкус и заливам със сметана. После във фурната и след 30 мин. е готово smile
Можеш да направиш десерт "Пана Кота", аз лично само съм опитвала и е много вкусно smile
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: март 17, 2010, 15:31:56 »

mimka25, изобщо не е късно, днес съм решила да правя нещо като това което ти предлагаш, абе изобщо сметанена седмица имаме smile

а какъв е тоя десерт Пана Кота?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #8 -: март 17, 2010, 15:44:24 »

echy,ето ти рецептата ,много е хубав и вкусен
Panna cotta (Панна котта или Сметанов крем на български   )

500 мл течна сметана
250 мл прясно мляко
150 гр захар
1 пакетче желатин
ванилия

Желатина се разтваря в 100 мл студена вода и се оставя да набъбне за около 10 минути. Междувременно сметаната, млякото и захарта се слагат на котлона са умерено силен котлон да заврят. При появата на първите мехурчета към сместта се добавят ванилията и желатина и се бърка около минута-две до пълното разтваряне на желатина.
Порционните купички, в които ще сипваме крема трябва предварително да се намокрят със студена вода, за да може после по-лесно да се извади крема, но ако са силиконови това, естествено, е ненужно. След като разсипем, прибираме в хладилника поне за 3 часа.

А когато сервираш можеш да добавиш някъкъв топинг по твой вкус ,аз слагам сладко от диви  ягоди или боровинки каквото предпочитеш
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #9 -: март 17, 2010, 15:47:27 »

По тази рецепта от е-кулинар една моя приятелка сътвори истински шедьовър:
ПРОДУКТИ
1 л. прясно мляко
500 мл.течна сметана
1/2 ч.ч.захар
5,6 ванилии
12 листа желатин(или 20гр.)
малко вода
сироп: ягода, шоколад, карамел или конфитюр по избор

Варим млякото и сметаната заедно. Като заври махаме от котлона и слагаме захарта и ванилиите и разбъркваме добре.
В една малка тенджерка слагаме малко водичка да заври и разтваряме желатина и го слагаме във
млякото и бъркаме. Оставяме малко да изстине и го разпределяме в купички или 1 голяма форма. Слагаме в хладилник и оставяме 1 нощ или поне 5,6 часа.
Като се стегне обръщаме купичката в чинийка и сервираме отгоре със сироп или конфитюр. На мен ми харесва с карамел повече. Ако не се отлепя крема от купичката може да използвате нож за по-лесно, като го отлепите отстрани

Разбира се има и много други рецепти за този фантастичен крем blum


juji изпревари ме smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #10 -: март 17, 2010, 16:10:19 »

mimka25 ,каква хубава снимка си сложила.Аз когато за първи път правих панна кота го направих в купички стана разкошен,а после пробвах да направя нещо подобно на това което ти си пуснала и претърпях пълен провал,явно желатина ми беше малко или нещо с техниката бях объркала.Чакам да ми дойде музата за готвенето и пак да се пробвам, :)сега направо се срамувам от себе си,никъкво желание  за готвене и все гледам нещо бързо .
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #11 -: март 17, 2010, 16:30:43 »

juji снимката е много хубава, но това което моята приятелка беше сътворила е в малки купички.
Декорацията със сладко от ягоди много ми допада smile Мисля, че като е в по-малък съд, по добре ще се сгъсти Wink
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #12 -: март 17, 2010, 16:45:04 »

Аз пък преди малко взех рецептата за един прекрасен лимонов пай, който дори се прави лесно и нямам търпение да се пробвам с него.

Исках да ви питам - преди време рових за рецепти за чийзкейк, но навсякъде ми дават различни варианти за това как да направя бялата част с крема-сиренето. Помня, че и тук преди време имаше различни предложения за това кое сирене било по-хубаво, но не мога да намеря в коя темичка е. Онзи ден един наш колега беше правил и ни черпи, но на мен си ми приличаше на мазно тесто от бисквити, полято с бяла смесица от конфитюр и кисело мляко (хич не приличаше на чийзкейк, нищо че всички се прехласваха). Дали ще ми помогнете с нещо изпитано като рецепта, за да не похабя материала само?

И още едно питане - загубих бабината рецепта за курабии, а отскоро имам един плик с орехи и исках да си направя. Да де, ама като потърсих рецепти за курабии, ми излязоха сто и пет различни варианта с прекалено много продукти. Аз помня само, че в бабината имаше мас, но сега не искам да правя с нея, масло върши ли работа? И пак в тази връзка - сигурно се повтарям с този си въпрос - но вие как ги правите курабийките, така че хубаво да ви бухнат и да не стават по пет тави (няма кой да изяде толкова).
Само за сведение - сладкишите ги правя с фруктоза, защото не бива да се яде захар у нас. Това дали е проблем?

Благодаря ви!  girl_wink girl_wink girl_wink

П.П. И за един сладкиш с майонеза четох скоро, но не го открих на задните страници. Ама за него няма да питам, че ми е неудобно вече.  blush blush blush
« Последна редакция: март 17, 2010, 16:49:13 от Деничка Звездичка » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #13 -: март 17, 2010, 17:28:19 »

Дени,за сладкиша с майонеза трябва да питаш Гучи,тя го беше правила и може да ти даде рецептата
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031



« Отговор #14 -: март 17, 2010, 19:54:59 »

Дени, аз правя чийзкейк по рецептата на gucci - http://forum.svatbata.bg/index.php?topic=18050.30, само че със сирене маскарпоне. Става страшно бързо и е много вкусен. Досадно е само трошенето на бисквитите, ако нямаш кухненски робот или нещо подобно с приставка за трошене/ разбиване.
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines