Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 17:57:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
32
33
[
34
]
35
36
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 203392 пъти)
Anita81
Сватбен ГУРУ
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #495 -:
май 30, 2013, 05:44:35 »
Надявам се да е така както го описвате, ще пиша когато видя как стоят нещата. МОите родители се обиждат на всякакъв тип забележки и такава забележка ще ги обиди отново. Наистина се надявам да ен се налага да им правя забележка за пушенето, защото ще се скараме още първия ден, а не ми се иска да си вгорчаваме ваканцията от самото начало.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #496 -:
май 30, 2013, 08:33:29 »
Много е просто, ако имате възможност отидете на хотел.Знам че роди скандално дори за нашите географски ширини, но аз бих направила така.Нашия манталитет е, че в къщата си всеки е цар и сигурно е така, но като има малко дете покрай теб най-добре е да се съобразяваш с него.А българина обича да нарушава правила и забрани, само за да докаже, че може да ги нарушава.Голям кеф, вреди си на себе си, но дори и не го съзнава.
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #497 -:
май 30, 2013, 10:24:01 »
Абсолютно съм съгласна с Магито! скандалът ще е голям обаче има избор - или дим или хотел!
Анита аз в такива деликатни ситуации си мисля че задачата ми е да защитавам гледната точка на бебето - то не обича цигари но няма как да си каже
Затова аз говоря от негово име
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #498 -:
май 30, 2013, 11:21:50 »
анита тогава подходи хитро и от сега кажи че много се притесняваш и се чудиш какво да правиш,че те притеснява дима и че може да идете на хотел и да видиш,как те само ще кажат че няма да пушат
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #499 -:
май 30, 2013, 20:38:43 »
Маги, не е нужно да ходим на хотел. На мъжа ми родителите живеят на 5 мин от нашите. Той направи компросис да сме при наште за да могат да и се радват тъй като неговите родители са спонсорирани и също живеят в Канада и я виждат често. Така че хотел не е нужен, но дори да им кажа че ще идем на хотел или пък при мъжа ми наште пак ще се разсърдят че едва ли не няма да могат да прекарват повече време с нея. Думи от рода на " детето не обича цигари и т.н." за тях не важат. Каквото и да им кажеш ако не е така както те го мислят се обиждат. Дойдоха у нас малката като се роди ами ние се изпокарахме с тях за 3 месеца. Те се сърдиха на всяка забележка която им правя. майка ми ме нарече безотговорна майка тъй като съм искала да кърмя бебка а не да и давам пюрета и изкустевено мляко още от 3-4 месец за да качвала килограми. Изкара ме че я държа гладна едва ли не. Накрая и казах че детето си е мое и когато реша тогава ще и дам пюре и тя с цялаат си наглост ми затвори Скайп-а. Говорих със сестра ми по въпроса тя кажа че сигурно ще се съобразят но че не съм аз човека да карам 65 гдоишен човек да си променял навиците ако не се сетил сам. Вратата лятото била отворена, ми дори да е отворена половината пушек си остава вътре. Да сме седели в детската при нея където не се пуши. Ами ние в затвор ли отиваме да седим в една стая. Плюс това мен като ме няма там те ще я разнасят навсякъде. Що за оправдание е това. Едно време като бяхме деца помня че майка ми даже пушеше в стаята в която спим, а като бяхме още по малки зимата спяхме в кухнята тък като беше по топло а баща ми следователно пушеше там, не се сещат че първо вътре не се пуши, и второ особено в стаята в кяото спиш или спят децата ти. С две думи искам да кажа че с тях каузата е загубена - квото и да им кажеш ако не са убедени че е така, почват сръдни и скандали че си им направил забележка. Сестра ми каза че ще им намекне по тънкия начин, но друг е въпроса дали ще се усетят за какво е намека. Накрая като видя че се пуши вътре и никой не се съобразява ще си грабна детето и ще се махна докато си променят навиците.
«
Последна редакция: май 30, 2013, 20:42:43 от Anita81
»
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #500 -:
май 30, 2013, 21:14:34 »
Anita,не ми се обиждай,но мисля че много се тормозиш за тези цигари и си създаваш излишни емоции. Просто кажи на всичките роднини било то майка татко или др- не искам да се пуши около детето и точка, да в техният дом си,но това е бил и твой дом,а това е тяхното внуче и ако искат да са близо до бебето искат не искат ще се съобразят. А и аз не мога да си представя как възрастен зрял човек ще седне да пуши до някое бебе,особено внучето си и да знае че го трови.По добре диретно,така и такаако се обидят,то ще е и след завоалираното казване. Наслади се на престоя си,а не се затормозявай.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #501 -:
май 31, 2013, 08:00:49 »
;)Ами явно приличаш на родителите си - и те, и ти не търпите забележки. Това не пречи да те обичат и ти да ги обичаш, просто ще си изтърпите взаимно "лошите" черти в името на прекрасните моменти заедно.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #502 -:
май 31, 2013, 16:04:24 »
Свекърва
, не е точно така. Аз забележки търпя и се поучавам от тях. На всеки може да се случи да не се усети за нещо и да му се направи забележка. Хора сме, не сме перфектни. Родители са ми и ги обичам, добри хора са, винаги са ни помагали с квото могат, но е редно сами да се усещат за някой неща, а не да се налага да им намекваш или да им правиш забележки защото не са се усетили.
Темата малко се измести от замисъла и, затова спирам до тук с тютюнопушенето. Ще пиша повече след седмица като пристигнме в БГ и видя как стоят нещата.
Мерси на всички за съветите.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #503 -:
юни 05, 2013, 09:34:27 »
Мамчета, бихте ли ми казали каква вода давате на бебоците? Тук в Канада няма минерална, има само изворна и аз и преварявам изворна вода, макар че според сестрата и чешмяна може да пие без да се преварява дори след. !етох че минералната не е хубава тъй като има много минерали. Майка ми казва че и чешмяната не е хубава даже да се преварява.Каза че освен минерална има и изворна и трапезна вода, но каква точно е разликата между тях и стават ли за бебета? Имало и някаква специална бебешка вода (и тук има такава, но не я препоръчват понеже била обикновена вода само че на по-висока цена).
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #504 -:
юни 05, 2013, 09:58:57 »
Anita8
аз още нямам право да давам съвети относно гледането на бебета,че още не съм родила,но понеже ходя на един лекионен курс за бъдещи родители,там ни казаха че на бебето можем да даваме вода още от първите дни,ако то разбира се пожелае (понеже имало такива,които отказват и се задоволяват само с кърмата).Казаха,че е подходяща изворната вода,преварена ( но не в микровълнова) и се слагало малко захар,защото на бебета им било по- вкусно (само,че забравих пропорцията,ако искаш мога да я намеря).
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #505 -:
юни 05, 2013, 10:09:25 »
Да сложете захар от сега и после се чудете защо им заминават зъбите рано или предпочитата сладки храни.Това със захарта е голяма глупост.Бебетата ядат най-ужасните пюрета на света сигурно и мляскат от кеф, а вие във водата ще им слагате захар.
Активен
ra_di
Професор
«
Отговор #506 -:
юни 05, 2013, 10:18:22 »
Както казах аз не давам съвети,а споделям какво съм чула.На мен също ми се видя странно,макар че беше казано от лекар.Затова го написах да видя как ще реагират вече опитните майки,аз определено не искам детето ми да обожава сладките неща и да ги предпочита.
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #507 -:
юни 05, 2013, 10:26:49 »
В Швейцария също ни казаха, че захарта във водата е много остаряла и вече отхвърлена практика, защото дава на детето празни калории и разваля зъбите преди да са се появили.
Започнах да предлагам вода след 6 месец, когато започнахме с пюретата и когато сме си били в БГ съм давала преварена чешмяна вода.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #508 -:
юни 05, 2013, 10:46:55 »
Аз съм човек страдал от старите методи на слагане на захар във водата и топене на биберона в мед, че да не реве детето.Първите ми млечни зъби бяха почернели още в много ранна възраст, помня че не излязох цял ден от зъболекарския кабинет.Шокът беше огромен за мен и от тогава съм много стриктна към устната си хигиена.Та за това съм малко по-рязка в изказването си на тази тема.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #509 -:
юни 05, 2013, 11:27:36 »
анита,добра за бебета е изворната вода,аз за сега я преварявам все още.в пловдив водата е много твърда и ако преваряваш чешмяна вода остава много котлен камък.
Относно захарта,също считам че е остарял метод,но първите дни докато имахме жълтеница давах глюкозен разтвор и после вода с малко захар,за да премине жълтеницата,по лекарско предписание,на три различни лекарки.но това само петнайсетина дена
Активен
Страници:
1
...
32
33
[
34
]
35
36
...