Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 23:51:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 7  (Прочетена 203485 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: януари 29, 2013, 02:12:17 »

Аз до годинка и половина си мажех редовно. Сега само когато я къпя цялата с шампоанче, тоест 3 пъти в седмицата. По принцип мажа местата, които мия с шампоан, защото леко й е суха кожата. Не се люспи, да речеш, но е една идея по-суха от нормалната. Но вече не мажа ежедневно. Според типа кожа е всичко.
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #256 -: януари 29, 2013, 12:49:06 »

аз не мажа редовно, защото слагам по принцип олио във ваната, когато я къпа в нея, иначе в останалите случаи не се вманиачавам, но видя ли че и побелява кожичката, веднага мажа няколко дни под ред, докато се нормализира и пак започвам през ден.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: януари 29, 2013, 23:23:16 »

Е, да, олиото във ваната е еквивалент на мазило, така че няма нужда от двойна работа good
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: януари 29, 2013, 23:28:39 »

Да, добра идея с олиото във ваната, не се бях сетила.  good Това ще правя по-добре, а от време на време само ще я мажа, за да диша кожата. Иначе Вероника беше с по-суха кожа първите месеци и все я мажех с олио, но сега вече е нормална. Благодаря момичета за помощта.  give_rose
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #259 -: февруари 01, 2013, 09:50:44 »

Да пиша и в съответната тема.
Изабел има твърди изхождания, като топченца, давам плод, но си остават все така твърди. Не изглежда да я боли ама напъва яко, някой път си мисля че памперса е прелял и като отворя е само една барабонка.
Наложи се да сменим млякото и този проблем се появи, иначе акито беше що годе добре.

Исками се да намеря трайно решение на нашия ежедневен проблем

Дали ще мога да давам сутрин плодов айрян,  примерно айряна да е направен от глутенова вода и разбит плод.
Някой пробвал ли е?
всички тези неща ги давах до сега по отделно, а ако ги събера, мисля че ще има ефект

Ако някой е минал през подобен проблем и има някаква идея как да ми помогне, моля да пише.
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208

« Отговор #260 -: февруари 01, 2013, 11:32:56 »

Фиби, може да изчакаш,да видиш дали ще се адаптира към новото мляко, ако не се подобрят нещата пробвай с друго мляко. За глутенов айрян не мога да кажа нищо. При нас разхлабващо действат краставица, Грозде и диня.
Успех
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: февруари 01, 2013, 15:58:06 »

Малко ни в клин ни в ръкав ,но вижте какво открих и мисля да се запиша :

http://karindom.org/bulgarian/novini-i-sabitiya/seminar-po-metoda-montesori-v-montesori-sreda/

Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #262 -: февруари 02, 2013, 08:22:46 »

Благодаря прети, тя вече 3 седмици е на това мляко, трябва да е свикнала вече.
Ама и аз каква глутенова вода бълнувам, имах предвит Овесена вода, ама и тя съдържа глутен така че може би за това съм объркала. Ама аз съм си сбъркана цялата седмица.
Къде съм бляла, на опаковката пише че е от 6 до 10-ти месец, след 2 месеца ще сме пак на същият проблем, май ще трябва да направя очна ставка с млеката отново.

При нас няма голям избор, май само Аптамил остана, а и Фризо май мярках някъде. Нутрилона и млякото което ползвах.

Нутрилона като цяло е хубаво мляко, само дето ни запича. Но предното мляко като минахме на 2-ката и взе да връща, вечер с колики и рев заспиваше, та мисля че нутрилона е по малкото зло. Това беше преди да видя че е до 10-ти месец, поне да беше до 12-ти.

Тъй като е очевидно че Нутрилона не я засища, а и всичко което купя е вече с мляко, само вода се долива, та вчера взех едно с бисквити за лека нощ
смятам него да пробваме за последно хранене, сутрин ще и дам от кашите на Лактана с Бифиду бактерията, за следобедно хранене ще и давам Нутрилон и останалите 2 хранения са си пюре.
Дано да го докараме, това роди сутришният ми мозък
пак са си 3 млечни хранения и не съм роб на едно келяво мляко, хаха а на 3
За да има толкова голямо разнообразие на готови неща след 6-ти месец, значи все пак коремчето се е регулирало
Активен
bubi_baby
Професор
Публикации: 474

« Отговор #263 -: февруари 03, 2013, 10:57:18 »

Фиби, както вече ти казах и ние имахме проблем и като сменихме Нан-а с Фризолак, запека се оправи, тъй като във Фризола-а има пребиотични влакна, които помаган на червата само да си произвеждат пробиотици, което спомага храносмилането и изхождането.Така, че ако се мъчи детето му смени млякото.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: февруари 03, 2013, 16:59:33 »

Фиби, от тиква няма ли подобрение? Овесена каша също.

Ели пи Лактана Био - с про и пребиотици, също регулира и не сме имали никога запек good Ако решиш да сменяш марката, де.
Може и някакви хомеопатични капки да й даваш - Линекс или други....Подобряват стомашната флора.
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #265 -: февруари 03, 2013, 18:10:05 »

Буби бейби, няма с какво мляко да сменя, гореизброените са пак на нутрисия и ще тъпча на едно място, само се лутам така, като минат 2 - 3 седмици ще пробвам пак с предното мляко.

sunray лактана Био търсихме в Германия още първият път като се запекохме и се оказа че само с рецепта го дават, не го продават по супермаркетите както в Бг, значи има защо да не е достъпно в собствената си страна
макар че аз от Бг си нося каши на лактана и сега тях ползвам за следобедно хранене
тиква не ни помага защото Изабел не ще да я яде
за хомеопатични лекарства не съм мислила, макар че преди време гледах, но не намерих.

иначе от 2 дни сме добре с тоалетната, има още за подобрение, но не е това което беше
Благодаря за помоща  give_rose give_rose give_rose
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: февруари 03, 2013, 23:47:36 »

sunray лактана Био търсихме в Германия още първият път като се запекохме и се оказа че само с рецепта го дават, не го продават по супермаркетите както в Бг, значи има защо да не е достъпно в собствената си страна

Странно...Ако имаш предвид, че е опасна, не ми се вярва. По-скоро икономически ще да са причините. Из други страни извън България съм чувала, че си се продава.

Радвам се, че има светлинка в тунела все пак!  good
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #267 -: февруари 04, 2013, 09:27:06 »

Аз не мисля че е опасна, иначе нямаше да го давам на моето дете, просто мисля че е странно за това че не е достъпно за всички хора в Германия.
Нашият контрол на пазара в Бг изглежда е по достъпен, за да го предлагат, то това не е тайна.

Мисля че самото мляко е адресирано за по специални нужди и за това го дават с рецепта, ако има с хронични запеци или не дай се боже нещо с коремчето на бебчето. Може би го ползват само като лечение за 1-2 месеца

Аз си го давам с чиста съвест веднъж на ден, каша, помага и съм доволна за сега. от 4-ти месец давам кашите на Лактана и нямахме кой знае какви проблеми с акито, като запецнехме, просто давах малко плодче и се оправяхме.
Сега като сменихме основното мляко на 2-ка и се започнаха пак проблемите фактически, повръщаше (не на фонтан - само 1 път)по малко и много често, сменях дрехи постоянно. За това спрях всички млечни хранения, включително Лактаната и минах на Нутрилон
Тоалетната пак стана под всякаква критика и незнам как устисках 2 седмици за да го включа пак

Но както се вижда и кашата няма да е трайно решение, за сега действа и мога да си отдъхна, мисля да изчакам малко и ще пробвам с овесена каша.

Сънувах че и давам Фризо,, та май ще огледам довечера в магазина това мляко, току виж се окаже че е нашето мляко
« Последна редакция: февруари 04, 2013, 09:34:45 от fibi » Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: февруари 05, 2013, 03:52:03 »

Фиби, когато ние бяхме в България преди две години и на малчо се наложи да премине на АМ, пробвахме НАН и Фризолак. Детето се запече ужасно. препоръчаха ми Лактана и ХИП . Аз реших да пробвам с ХИП и коремчето ми се регулира веднага. ХИП е немска марка и предлагат био вариант, на който аз се спрях. Освен това имат и хипоалергична формула. Продава се в ДМ и Шлекер. За овесени ядки ми се струва малко рано да даваш, точно поради съдържанието на глутен, който може да предизвика алергична реакция. Когато аз захранвах ми препоръчаха глутена д асе въведе около или след първата годинка.
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #269 -: февруари 05, 2013, 10:57:15 »

Аз още не съм и дала овесена каша, ще изчакам доколкото мога, Хипп също няма при нас, абе с една дума в задънена улица съм.

Малката вчера 10мин се напъваше, отворих памперса и нищо, след час напъвания го изкара, нямам нерви вече, като че ли нищо не помага

Благодаря Мири
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: