Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 18:28:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 203422 пъти)
Miri
Баш Майстор
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #300 -:
февруари 14, 2013, 16:54:35 »
Не подценявайте децата си
Последният път , когато Крис спа при мен (мъжът ми беше на конференция), тук разбирай аз не спах
лично го видях как по едно време си придърпва завивката. За памперса, аз не мога да се изкажа. Това е страхотна дилема за нас. Идва с нас до тоалетната , да не кажа винаги. Слагам го на гърне , купихме детска тоалетна чиния, която се прикрепя към тази за възрастни. Не ще и не ще. Само като усети намеренията ми, се започва един рев. Знае за какво са, дори понякога взима тоалетна хартия и имитира бърсане с нея. Казва "пипи", но дотам. Аз никога не съм му се карала или насилвала за нещо, за да не предизвикам стрес. И не мога да си обясня , каква е причината. Пробвах един ден да го държа без памперс, да видя дали ще си каже, обаче той всеки път идваше при мен плачещ постфактум. Държах го чисто гол, по препоръка на моя приятелка, пак безуспешно.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #301 -:
февруари 16, 2013, 15:43:22 »
Мири, влкючвам се с един съвет...значи започвам отначало...свалянето на памперса...в памперса определено им е по-топло, пишкат когато си поискат и не полагат усилия да задържат. Не знам дали има случай, в който детето да не се е напишквало след свалянето на памперса...Ралица за първият път, когато и свалих памперса ми се напишка 10 пъти за 2-3 часа. През 15 минути подмокряше, направо в чудо се видях и даже си помислих, че и има нещо на бъбреците и звънях на педи. Вторият етап е когато започна да задържа по малко и започнах на 30 минути аз да я подсещам, период траещ около 2 месеца. После започнах на 1 час, и някъде тогава започна да казва. И винаги преди да я изпишкам питам 'Раличка има ли Пиш" и в един момент тя започна да си казва Има пиш, но само когато я питах. И ако нещо проспа нещата и правихме локвички. Дори сега, когато и вечерният памперс и е сух, пак ако нещо се заблее и изпускаме момента. Търпение му е майката...търпение. Аз я натиснах миналото лято, като още от предишното, когато беше на 8-9 месеца я слагах по веднъж на ден, за да свикне с гърнето и мога да кажа, че чак сега сме успели. Вече даже и като излезем на разходка (винаги я слагам преди да излезем) ако нещо се замотаме и тя иска да пишка и казвам да държи, докато се приберем и успява. Нощният, почти винаги ни е сух...задържа цяла вечер, ако не се е наливала, или става да пишка, но аз не и го махам, един път и го махнах, и точно тогава ми се напишка и се беше простудила. Когато се събудих беше ледено студена и изпитвам ужас, та като се стопли ще и го махна...т.е. това лято, с което ще станат точно 2 години за целия цикъл.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #302 -:
февруари 16, 2013, 23:27:16 »
м_елева
, защо я караш да се стиска навън? За дните, когато е кучешки студ и аз съм я карала, но когато сме били близо до нас и е ставало дума за 5-10 мин стискане.
Иначе, съгласна съм с написаното от теб, просто това със стискането, ако е дълго или често, не е полезно, сигурно знаеш, де
И Ели отначало се напишкваше, говоря за през деня без памперс, много често - имам чувството, че само бършех и сменяхме гащички
Наложи се да купя още чифтове и с около 15 броя закрепихме положението първия месец. Наистина средно 2 месеца сериозни усилия и инат са нужни, за да се усети някакъв напредък
Аз също поради този страх да не стои мокра, де факто не спя почти, защото проверявам много начесто. Слава Богу, откакто сме го махнали - седмица, е имала 1 напишване, през другите нощи я изпишквам, надявайки се в един момент някога тя сама да ме буди.
Активен
dodo23
«
Отговор #303 -:
февруари 17, 2013, 15:23:55 »
Цитат на: matsinka в февруари 14, 2013, 16:12:26
Лятото бабите му го бяха отвикнали да пиша в гащите и беше само по слипчета,като той рядко казваше,трябваше на всеки час някой да го пита и изпишва.Но сега в градинката им е по-лесно той да е с памперс и все така го държът през деня и той съответно се обърква тотално събота и неделя,че е без пампа,а през седмицата със и затова все още не съм предприела действия по махането на нощния.
Аз не те разбрах нещо-само като спи ли е с памперс или през цялото време?
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #304 -:
февруари 20, 2013, 11:15:57 »
dodo23,в къщи е без памперс.Само когато спи е с памперс.Но в градинката е дори и през деня с памперс,не само докато спи на обяд.Затова казвам,че се обърква.Едва ли не всеки ден до 15-16 часа е със памперс (през седмицата) и след това като се приберем му го махам и вечерта като ляга пак му слагам.А събота и неделя е без-през деня и със-през ноща. То много сложна ситуацията,затова не става много ясно,надявам се сега по-добре да съм обяснила.
Искам да питам мамите,които имат деца в градинка как се справят с два проблема.Единият е,че моя човек от няколко дни си бърка в носът или ушите и после силапа пръстите
А вечер докато четем приказки имам чуство,че и ноктите си гризи-или поне ръцете са му постоянно в устата.
Винаги съм се чудила как децата се научават на това да си бъркат носа и после да си лапат пръстите,а сега и моето детет го прави.Искам от сега да спра нещата,защото племенникът ни на 6 години все още го прави.
И другото е,че за всяко нещо което поиска дори и да му го разрешим,смята за нужно да легне на земята и да се търкаля.Стиса си очитеи почва да хленчи и с времето усилва интензитета.Това гоправи по няколко пъти на ден,както казах дори ми каже,че иска саламче и докато му извадя вече се е тръшнал.
Много се надявам да е само период и с времето да мине,понеже не искам да му давам повод да си мисли,че с тръшкане по земята всичко се постига.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #305 -:
февруари 20, 2013, 11:43:02 »
matsinka , Никола също има такива периоди с тръшкане, но когато не му разреша нещо. Заставам до него и започвам да му обяснявам защо не може да му дам "нещото" , ако започне да ме блъска или да крещи, му казвам , че го оставям да се накрещи и след това ще говоря с него. След 1-2 минутки, ако не е млъкнал пак пробвам да говоря с него. И така . Но определено не му позволявам всичко , след като се затръшка. Даже дори когато съм склонна да му позволя нещо, ако се затръшка и не му го давам.
Веднъж ми направи такава драма в един голям супер маркет, че още като си спомня и направоооо... В двете си ръце имаше по 2 колички и въпреки това поиска да му купя друга. След като отказах, легна на земята, започна да крещи и да рита с крака
Целия магазин се струпа да гледа какво става , ужасно беше
Едвам го взех в мен, защото рита , блъска с ръце и се огъва назад. Просто не знам как ми удържаха нервите. Със сетни сили го изведох навън, още по-трудно успях да го сложа в столчето и да го закопчея
През целия път до вкъщи пищя в колата. Като се прибрахме беше толкова изпотен, че не само потника и блузката, а и якето му беше мокро .
От тогава не сме имали такива изпълнения , но все повече разбира като му обясня защо не може .
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #306 -:
февруари 20, 2013, 17:02:41 »
И ние ги имаме периодите на тръшкане и като че ли осъзнават , когато сме на публично място и го правят още по-драматично, може би очаквайки , че някой ще вземе тяхна страна. Аз лично използвам тих, но строг тон и строг поглед и му обяснявам. Казвам му също , яе няма причина да се сържи така. Давам му също избор, ако иска да пищи и да се тръшка, ок, но аз няма да съм част от това и го игнорирам. Пробвал се е да ме удря няколко пъти, за което е получавал шляп по дупето. Това е крайният вариант, когато нищо друго не помага.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #307 -:
февруари 20, 2013, 21:20:02 »
В Щатите, шляп по дупето? Разрешено ли е?
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #308 -:
февруари 20, 2013, 23:37:12 »
Разрешено е. Не е разрешено да пребиваш детето си от бой.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #309 -:
февруари 21, 2013, 23:49:14 »
Забравих да питам, а шляпването какво предизвиква ?
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #310 -:
февруари 21, 2013, 23:56:46 »
И ние се тръшкахме...и започна да го прави често...един ден пак легна на земята и зарита и аз просто я прескочих, казах и чао и се скрих зад завоя...рева и се оглежда скрито, да ме види, после започнаха да приближават непознати, стана, огледа се, започна да се стресира, да ме търси и да реве. Но пътеката водеше право към мен, без да има възможност да излезе на улицата при колите. От тогава, всеки път, когато ми се тръшнеше, и казвах 'ами добре, аз тръгвам Чао" и да видите как млъкваше и ставаше...Накрая просто видя, че няма да се получи и спря...
Активен
dodo23
«
Отговор #311 -:
февруари 22, 2013, 00:06:52 »
Цитат на: angel4e в февруари 21, 2013, 23:49:14
При нас предизвиква бурни емоции на смях и радост,все едно това е най-интересната игра.Колкото по-ядосана изглеждам,толкова повече се забавлява.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #312 -:
февруари 22, 2013, 00:08:10 »
Цитат на: angel4e в февруари 21, 2013, 23:49:14
Или аз не разбирам въпроса ти, или ти просто се опитваш да се заяждаш и даваш критики относно как си гледам детето. Хайде да бъдем малко по-ясни и да играем с открити карти , защото все пак в един форум е трудно да разбереш тона на отсрещната страна.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #313 -:
февруари 22, 2013, 00:26:20 »
И Ели няколко пъти, макар и рядко, се е заинатявала - примерно, че не иска да се прибираме от разходката. Аз вече пък съм на предела на силите си от ходене 2 часа... А на ръце не я нося отдавна, и количка не ползваме цяла зима.
Никога не я оставям сама, или да я заплашвам, че си тръгвам. Отдалечавам се 2-3 крачки, вървейки много бавно, но винаги оставам в полезрението й. Просто бях чела, че не е добре детето да се плаши, че го изоставят и съм решила да не го правя.
Иначе и аз като
Мири
- говоря хладно, като се опитвам да бъда спокойна, но непреклонна.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #314 -:
февруари 22, 2013, 09:39:27 »
Miri
,извинявай! Явно грешно се изразявам. В никакъв случай не се заяждам, а критики как гледаш детето си -та аз редовно чета темата ти и се уча от теб. За това и питам, да знам как действа шляпването, решава ли проблема, предизвиква ли още по-силно тръшкане. Много съжалявам, че така звучи.
«
Последна редакция: февруари 22, 2013, 09:42:06 от angel4e
»
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]