Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 26, 2024, 00:40:17

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 7  (Прочетена 203981 пъти)

prety
Сватбар
Публикации: 208

« Отговор #180 -: декември 04, 2012, 09:27:43 »

Малинката аз имах също притеснения относно съня,но аз се притеснявах,че спи малко crazy от разни таблици (ориентировъчни) разбрах,че за деца между 1-3год им е необходим 12-14ч. сън. Ако спи 7-8ч нощем вероятно през деня спи по дълго за да навакса. При нас примерно, Софи спи 10-11ч нощем,а през деня макс 1.30ч,а ако не е спала добре през ноща си наваксва през деня,за да стане около 12ч сън.за нея това е достатъчно спане явно pardon
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #181 -: декември 04, 2012, 10:08:05 »

prety, благодаря ти. Той моя хубавец толкова и прави 14 - 15 часа сън. От самото начало си е така - спи си детето добре. Мисля си обаче, че би било хубаво нощният сън да е по-дълъг за сметка на дневния, който да се ограничи до около 3 часа. Ех, мечтииии:)
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: декември 04, 2012, 10:42:43 »

malinkata аз имах в един момент същите притеснения като теб, но прочетох някъде същото, което prety е написала и се успокоих. За моето дете съм установила, че достатъчен нощен сън е около 10 часа. Ако спи толкова през нощта, през деня спи 2-3 часа и всичко в настроението и поведението му е наред. Ако нещо объркаме съня, настава драма. Сега като ходи на градина, явно там спи по-малко на обед и вечер бърза да ляга. Ако искаш можеш да се опиташ да му регулираш следобедния сън като го будиш, но при нас например това не би могло да бъде решение, защото в такава ситуация направо ни се води, ни се кара.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #183 -: декември 04, 2012, 11:01:53 »

svetli, Влади така реагира на събуждането  pardon. Събуждала съм го само в крайни случаи, ако бързаме за някъде и е важно. Сега ляга по-късно, защото татко му до късно работи и той явно го чака. Надяваме се скоро да си влезнат нещата в релсите.
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: декември 04, 2012, 11:05:11 »

Никола също обича да спи много след обяд. Сега като е на ясла, ми казват, че първи заспива и последен го будят  blum Събота и неделя спи по 4 часа, може и повече. Но ляга късно към 22ч и сутрин го будя между 7 и 7:30ч . Опитвам се да го слагам рано, постепенно изместих заспиването до 20:30 , но все нещо става и пак му се променя режима  pardon
malinkata , според мен си е нормален съня му  good
За градусите да кажа - аз не обичам да стоя на студено и не обичам да се навличам със 100 блузи . Затова и в къщи държа топличко - 23-25гр някъде , но спим на хладно (не знам колко гр. е сега в спалнята, но още не я отопляваме ). Никола спи с  пижама и чувал, а аз съм завита ..... много  blush
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: декември 04, 2012, 14:26:02 »

Днес явно ми е ден на въпроси:  blush
От известно време малката си дърпа доста силно ушите, започна и косата да си дърпа, чак имам чувството, че ще си изскубе косми (не че на мен не ги скубе понякога), но на себе си...Обикновено прави това като е изморена и й си спи. Чувала съм, че и други бебета правят това, дали ще си отмине от само себе си?
Другото, което е, понеже си лапа ръцете постоянно, а имаме и избило зъбче, забелязах, че пръстчетата й са в рани, където се е хапала, не са големи, но на някои места си има точици от рани, с кръв.  sad Мога ли да избегна това по някакъв начин?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #186 -: декември 04, 2012, 14:28:33 »

За лапането не знам.

Марта с дьрпаше ушите и даже си ги разкьрвавяваше  sad Доста месеци продьлжи, но постепенно отмина само (ако добре си спомням кьм деветия отшумя).
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: декември 04, 2012, 14:41:15 »

Щом спи по-малко нощем е нормално да навакса, както предположих good
Ели спи по около 10 часа през нощта, а денем 2. 30 мин до 3 часа. И явно е ок за нея. На мен ми се ще пък да заспива по-рано следобед, примерно до 13.30, за да става по-рано и по-лесно да заспива след банята, но уви...Преди 14 ч не ни се получава. Но пък тъкмо за яслата ще е с подходящ режим.
Много рядко будя и аз. Не за друго, ами ми е жал. Само като се успи следобед и мине 17ч.... Защото това означава вечерта да легне доста късно.

Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: декември 04, 2012, 19:52:07 »

мерси за отговорите момичета
Активен
bubi_baby
Професор
Публикации: 474

« Отговор #189 -: декември 05, 2012, 13:50:18 »

Аз вода давам от раждането, и не мога да си представя да не бях  давала водичка на 30 гр. жега.
Температурата през деня в къщи е 22-25гр., през нощта  20-22гр.
Сънят на моята дъщеря през нощта е около 12 ч. с 1-2 събуждания за хранене/не можем все още да спрем нощното хранене, макар че има нощи в които не се буди/.А през деня спи по няколко пъти, но за по 30 мин.общо й се събира около 2-3 часа.
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #190 -: декември 09, 2012, 18:01:53 »

здравейте дами, имам 2 въпроса

Обръщам се към мамчетата от чужбина. Като се прибират със самолет, как процедират със столчето за кола, наемат ли го или карат на задната седалка с бебето в ръце, доколкото знам е задължително да е със столче. /като се има напредвит как шофират нашите/
Мислех си да го вземем с нас в самолета, но дали няма да е много, при положение че с нас ще е количката.
Някой има ли напредстава
Аз ще погледна все пак в сайта на "BG air"

2-рият въпрос ми е свързан с проходилките. Ползвали ли сте такива и какво ви е мнението за тях.
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208

« Отговор #191 -: декември 09, 2012, 19:40:22 »

Fibi,аз в самолета столче не съм взимала.В България имаше от къде да вземем на заем,а ако нямаше сигурно щях да купя някое втора употреба,но не бих рискувала да пътувам без столче. Ако столчето ви за кола влиза в лимита на багажа си го вземи.
Проходилка почти не съм ползвала, слагах я вътре само ако ми трябва да е под око(примерно да си взема душ) щъкаше си по пода предимно.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: декември 10, 2012, 14:08:06 »

Fibi, за столчето за кола, ако имате много багаж и няма място, защо не вземеш вместо седалката за количката него като се използва с долната част на количката?

За проходилката както знаеш мненията са противоречиви и всяка майка решава за себе си в крайна сметка. Аз съм решила, че проходилка няма да ползвам, въпреки че малката също е много активна и й са доста стабилни крачетата, даже вече спокойно стои на тях за известно време като я държа. Според мен вредите са повече, а и казват, че детето напротив се научава по-бавно да ходи заради проходилката. В някои държави даже са забранени. Много родители избират да я купят заради удобство предполагам, но принципно съветват да се слага детето не повече от 15 минути на ден вътре, така че за мен си е излишна покупка. Също така ако искаш прочети и тази статия, много добре е обяснено. http://eligrane.wordpress.com/2011/06/25/vredata-ot-prohodilkata/
Но както казах това си е мое лично мнение и всяка майка си преценява най-добре.  smile
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: декември 10, 2012, 16:34:21 »

Fibi, столчето за кола аз си го носех и двата пъти, когато си идвах в България, за сметка на това не взех голямата количка, ами от тези дето са като еднодневки. Свърши ми добра работа. Не са ме такусвали допълнително за столчето и то пристигна директно в България.
Имах една проходилка, в която го слагах за малко ,за да служи като баунсер. Но след като започна да лази не съм ползвала никаква. Купихме му уокър, но не се използва много по предназначение, но пък сега си играе с него и го ползва като количка да си превозва разни неща.
http://www.amazon.com/Woodpecker-Baby-Walker-Plan-Toys/dp/B001E80F1Q/ref=sr_1_8?s=toys-and-games&ie=UTF8&qid=1355150001&sr=1-8&keywords=walker+wood
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #194 -: декември 10, 2012, 16:49:10 »

благодаря много че така бързо се отзовахте, аз също си мислех да пътуваме с долната част на количката и столчето, но ако е хубаво времето и няма сняг, по добре да си е количката. Виждала съм че се качват направо с количките в самолета. Мислех си за столчето да го пусна в багажното, нали като си с бебе имаш право на екстра багаж, но каквото е розово хи хи, дали ще го позная като излезе.

Другото което ме тормози е как ще я храня, не съм на кърма. Как ще ме пуснат с термос с вряла вода и контейнерче със сухо мляко. Нали не дават нищо течно да се внася. Млякото не може да се прави предварително. Колкото и да пресмятам 5-6 часа не трябва да яде, което и да е бебе няма да издържи, а моята си е ящна.
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: