Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 11:10:57

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 220949 пъти)
 
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: март 11, 2012, 20:40:38 »

И разрез.


* P3110088.JPG (24.07 KB, 400x300 - видяно 2705 пъти.)
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003



« Отговор #271 -: март 11, 2012, 22:07:43 »

Рецепта за тутманик не намерих, но пък открих един солен кекс. За по интересно го изпекох във форма за мъфини

Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: март 12, 2012, 22:31:05 »

Магии, този ябълков сладкиш не ми излиза от главата, много апетитен  Bravo
Ние вчера с милото вечеряхме, св.бут, шпикован с моркови, бекон и пресен чесън и гарнитура обикновена зелена салатка...нарязана на едро /милото така я харесва/

Нещо народа май не готви... girl_wink
Аз имам едно хубаво тесто, но не знам какво да го правя..., дайте идейки, за нещо солено и без много мазнина /да не е пърженко/ give_rose
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #273 -: март 12, 2012, 22:34:42 »

Ariel
благодаря ти за рецептата /включвам се със закъснение малко/
Маги ,честно ми кажи този сладкиш с ябълките хареса ли ти ,хубав ли е .Защото го гледах в блога на Йоли,ама нещо не ми вдъхва доверие ,за това те питам
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: март 13, 2012, 08:54:24 »


Маги и аз съм го правила сладкиша от блога на Йоли. Малко е врътка с тия ябълки. Аз не ям такива неща и не мога да дам оценка, опитах го, не беше зле.
InLoveGirl, много апетитно, така свинското става много вкусно.
Киви, страхотни мъфини.
Ето от снощи сърчица със смелни домати и чушки, бял ориз и лесните и бързи мъфини.


Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: март 13, 2012, 09:33:09 »

Жужи, на мен ми харесва, лек е.Особенно ако обичаш маслено тесто е твоя.Занесох на майка и татко 1/4 и го ометоха за норматив  shok Но съвет, ако не обичате вино не слагайте в крема и аз нямах бадеми за тестото и смлях малко лешници и добавих брашно smile

Ох шпекованото месо ми хареса много.

Туити трябва и аз скоро да направя едни сърчица или дробчета, мъжът много ги обича.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #276 -: март 13, 2012, 13:55:03 »

Маги,мерси
твоят се е получил и на външен вид много красив.Аз все си мисля,че няма дауспея да оформя розите и ще ми се разпаднат.Аз маслено тесто обичам.И много ме изкушава този сладкиш
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: март 13, 2012, 13:59:33 »

Мерси за розите ама хич не ми изглеждаха добре в началото.Значи ябълката ми е сочна и не се навиваше а директно се чупи на парченца.Та затова ги хващах парчетата между пръстите на лявата си ръка, овивах с една обелка и го боцвах в крема, който ги задържа в правилен вид.Иначе нямаше да стане.А и отгоре ги поръсих със захар, да се карамелизира, а не съссладко, щот нямам такова нещо smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: март 13, 2012, 15:15:42 »

И при мен се получаваше така както при Маги с ябълките. Но си е нерви де.
Аз направих оризова фритата на Йоли, но я доизмених. Сложих и доматен сок, 2 яйца и малко брашно, пак трудно обърнах фритатата, но не се начупи. Готова е. Довечера мъжът ми ще си я претопли, че аз съм на танци. Сосът е чеснов.

« Последна редакция: март 13, 2012, 15:17:30 от tweety bird » Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: март 17, 2012, 10:04:37 »

Днес съм намислила да направя фунийки с ванилов крем.Но в рецептата пише,че се слагат и 2 суп. лъжици крем Оле на др.Йоткер. Мога ли да го заместя с нещо или не?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #280 -: март 17, 2012, 10:07:59 »

Ами пробвай да си приготвиш крема сама.Ако искаш една рецепта ще ти дам  класически домашен крем
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 571



Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: март 17, 2012, 10:18:14 »

за крема:
500 мл прясно мляко
4 жълтъка
ванилия
2 супени лъжици крем "Оле" на Д-р Йоткер
9 супени лъжици брашно
захар на вкус (около 1 пълна чаена чаша)
100 грама краве масло

Мислех по тази рецепта да го направя,но напиши и ти. Ванилов крем ми трябва общо взето.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #282 -: март 17, 2012, 11:06:38 »

matsinka ,ама тя пита дали може без крем Оле
иначе това което ти си дала си е домашният крем без олето ,защо си го добавила и него ?
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 681



« Отговор #283 -: март 17, 2012, 11:25:54 »

"Оле"-то предполагам, че придава някакъв по-специален аромат, не е за друго. Иначе рецептата за крема можеш да си използваш същата, само че без да го слагаш, брашното ти е достатъчно за сгъстяване на крема. smile
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #284 -: март 17, 2012, 13:39:21 »

Правя същия крем, вместо Оле слагам 2 лъжици обикн.нишесте. И ванилията ми е 3-4 прахчета,или 1 капсула.
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines