Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 13:57:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Готвенето - част 14 (Прочетена 220345 пъти)
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #195 -:
март 04, 2012, 20:32:09 »
Аз най-накрая приготвих тиквената супа и искам да кажа , СТАНА СУПЕР, особено като се има в предвид че по-нискокалорична не може и да бъде. Още един добър пример за това, че една диета може да бъде вкусна
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Пол:
Публикации: 6458
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #196 -:
март 04, 2012, 20:45:36 »
Рецептата за тройният крем ,дами
http://yoli-www.blogspot.com/2009/05/blog-post_27.html
Gucci страхотно изглежда !
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1377
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #197 -:
март 04, 2012, 23:07:27 »
Цитат на: anelcka80 в март 04, 2012, 20:32:09
Аз най-накрая приготвих тиквената супа и искам да кажа , СТАНА СУПЕР, особено като се има в предвид че по-нискокалорична не може и да бъде. Още един добър пример за това, че една диета може да бъде вкусна
Радвам се,че ти е харесала.Много е ароматна и изобщо не си личи липсата на мазнина.Жалко,че сезонът на тиквата свърши,не мога да открия никъде.
Наумила съм си да пробвам крем супа от тиквички с копър и чесън,да видим какво ще стане.Щом с ориз ми харесват,значи трябва и така да стане.Ще добавя в края малко обезмаслено прясно мляко.С малки хитринки се избягват излишните калории от мазнините.Идва сезонът на марулите и понеже салата от маруля без олио не върви,добавям кисело мляко и става супер.
Гучи
,от ориза с дробчета ми потекоха лигите...
Аз днес сготвих пиле с ориз,нищо особено.
«
Последна редакция: март 04, 2012, 23:17:48 от carlyangel
»
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #198 -:
март 05, 2012, 11:38:50 »
Момичета, ще правя торта с дулсе де лече, и си купих да пробвам от магазините Берьозка сгущенка или сгушеное молоко в консерва. Моля кажете ми, ако някой е правил, да варя ли консервата или то си у готов млечен карамел и направо слагам в тортата?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #199 -:
март 05, 2012, 11:48:51 »
Цитат на: rozovka в март 05, 2012, 11:38:50
Момичета, ще правя торта с дулсе де лече, и си купих да пробвам от магазините Берьозка сгущенка или сгушеное молоко в консерва. Моля кажете ми, ако някой е правил, да варя ли консервата или то си у готов млечен карамел и направо слагам в тортата?
Ето една торта от този сайт с дулсе де лече
http://yoli-www.blogspot.com/2010/06/3-1.html
тя не го е варила,но предполагам ,че зависи от рецептата,аз не съм правила нищо с този крем
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #200 -:
март 05, 2012, 13:55:47 »
Мерси, Жужка, още довечера отварям консервите, няма да ги варя, пък каквото ще да става, и ще я направя така. Ще видим какво ще излезе.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #201 -:
март 05, 2012, 14:38:28 »
Ти все пак потърси инфо в нета,дане се окажа виновна за някой провал аз
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #202 -:
март 05, 2012, 15:03:23 »
Лелеее, какви вкусотийки съм пропуснала...
Аз прабих отново фалафелите и карфиолчетата в панировката с куркумата и имам две неща да кажа, за който иска да ги прави:
фалафелите
стават толкова по-ароматни и меки ако им се сложи малко водичка в сместа и ако се оставят да престоят за около 40 мин. преди да се направят топчетата! Освен това този път ги направих само с нахут от консерва, без сух - чудно!!! Разликата е огромна.
Панираните карфиолчета
стават също много по-меки и вкусът е напълно различен ако сместта за панировката се остави да престои в хладилник 24 часа, както е по рецепта. Аз преди не го направих, а сега да и разликата е огромна! Та това са ми наблюденията.
Как ми се ядат такива дробчета
gucci
, но няма откъде да си ги купя...
rozovka
, за руското със сигурност знам, че не се вари.
Мира
, много обичам лесни спагетки, понякога дори са ми по-вкусни от тежките сосове.
Туити
, нямам думи, не знам откъде да почна, страхотни неща просто... Рецепта за скалидките? Помня, че беше доста лесно, но отдавна не съм правила и хапвала и нямам вече рецептата.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #203 -:
март 05, 2012, 21:16:46 »
Ариел, казах ти аз, че с консерва ще стане най-добре, хем бързо, хем лесно
Сега за скаличките какво да ти кажа..аз ги направих на око, общо взето тези мъфини, които ги правих със сладко вътре ги бях издълбала и вътрешността я използвах за скаличките, сложих захар, мед, масло, натрошени бисквити, мартини малко овалях и полях после с шоколад и кокос. Не е специална рецепта, предполагам не е и оригиналната
така че съм чела каквото искаш може да си сложиш. А и орехи сложих на едро натрошени. Може да експериментираш.
Активен
krasart
Ентусиаст
Публикации: 53
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #204 -:
март 05, 2012, 23:48:12 »
Включвам се набързо (и май по- добре че само на пръв поглед като видях снимките ви се пооблизах и ми се дояде от всичко, пък къде ти време да готвя такива завъртяни манджи)
Бързите спагети на
Miravarna
задължително ще пробвам. Моят вариант на бърза паста е сварени тортелини, объркани със сушени предварително накиснати домати, риган, босилек, зехтин и много пармезан
Днес се стегнах и правих десерт за една гостенка и стана разкошен- крем карамел и кекс в едно (ЙАДИЙ КАДИР).Много ми хареса, направих го в едни малки формички подобни на тези за мъфини.
рецептата взех от тук, има и видео ка се прави:
http://bnt.bg/bg/productions/93/edition/20691/byrzo_lesno_vkusno_jadij_kadir_i_patladjan_s_oriz_i_kajma_na_furna
Нужните продукти:
За карамела:
500 мл прясно мляко
5 яйца
1 ч.ч. захар
2 ванилии
За кекса:
яйце
1/2 ч.ч. олио
100 мл прясно мляко
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 с.л. какао
Начин на приготвяне:
1. Сложете около 7-8 с.л. захар да се карамелизират в тиган на котлона.
2. Направете класическа смес за крем карамел като в купа смесите яйца, захар, разбъркате с миксер до пухкава смес, добавите прясно мляко на тънка струйка и ванилия.
3. Разстелете по дъното на форма за кекс карамелизираната захар и отгоре изсипете сместа за крем карамел.
4. Направете тестото за кекса като смесете в купа яйце, 1/2 ч.ч . олио, прясно мляко и брашно. Разбъркайте с миксер на ниска скорост, добавете бакпулвер и какао. Отново разбъркайте и налейте сместа на тънка струя върху сместа за крем карамела, за да не се пресече.
5. Сложете формата в тава и изпечете на водна баня на 200º за около 40 мин.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 949
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #205 -:
март 06, 2012, 02:02:10 »
Ето и моето предложение за салатка ( бебешки листа спанак,авокадо,зелена ябълка,маслини,смлени фъстъци,копър,лимонов сок и зехтин ).
Ариел,Красарт радвам се,че моите спагетки са ви допаднали!
Аз напоследък не съм на вълна сладко,нещо не ми се яде,но пък за сметка на това мога да си хапвам ежадневно нарязан на шайби домат,поръсен със босилек и риган и подправен с лимонов сок и зехтин.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #206 -:
март 06, 2012, 10:42:46 »
Момичета бяхте ми казали какво трябва да бъде авокадото ,на външен вид за да е хубаво,обаче съм забравила,може ли да повторите искам да го пробвам за салата
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #207 -:
март 06, 2012, 10:50:34 »
Хубавото авокадо е тъмно зелено на цвят, тт не е почнало да покафенява и на пипане е меко, тези които са твърди да още зелени и не са хубави за ядене. узрялото авокадо се бели много лесно с ръка излиза цялата обелка, ако е по-зелено се бели с нож.
напоследък правя много салата с авокадо, както и разновидности на гуакамоле и е много вкусно, явно трябва да знаеш как да го приготвяш, защото преди години не знаех и ми се струваше много гадно.
«
Последна редакция: март 06, 2012, 10:52:17 от roumyana
»
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #208 -:
март 06, 2012, 11:11:26 »
Значи тъмно зелено,в Лидъл до нас има такива ,вчера ги гледах,мерси
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #209 -:
март 06, 2012, 12:40:53 »
Съгласна съм с Руми, но и трябва да се има предвид, че понякога и светло зелените са ок за ядене, те са различни видове, трябва просто да са мекички. Намирала съм и почти кафеникави, но зелен вътре и твърди.
Общо взето трябва да си ги пипнеш.
За Carlyangel, понеже яде здравословно, както и аз правя в по-голямата част да кажа, че авокадото е пълно с мазнини и от него се пълнее, това го забелязах когато започнах да го ям почти всеки ден в Америка. Открих, че е от него. Така че внимавайте с него ако сте на режим. Хубавото авокадо си излиза с лъжица цялото ако го отделяш така от обелката.
Както се вижда една чаша авокадо има 77% мазнини.
http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1844/2
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines