Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 01:15:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Секцио или нормално раждане-как избрахте да раждате!
Страници: [
1
]
2
3
...
12
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Секцио или нормално раждане-как избрахте да раждате! (Прочетена 104821 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
«
-:
февруари 14, 2012, 08:29:53 »
За и против секциото
Нека в тази тема сподели как е решил да ражда и защо е решил така.Надявам се това да се случва без нападки и обиди.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
Отг: Секцио или нормално раждане-как избрахте да ражда
«
Отговор #1 -:
февруари 14, 2012, 09:58:21 »
Аз избрах да родя с планово секцио поради ред причини.Преди да забременея бях твърдо против секциото и дори се чудих как жените могат доброволно да се подлагат на такова.След като видях 2-те чертички и започнах да се интересувам от различните видове раждане,постепенно си промених мнението и не ми отне много време да реша,че искам да родя чрез цезарово сечение.Водещ при мен беше страхът от неизвестното и това,че реално в хода на раждането нещо може да се обърка.Другият ми страх бе свързан с възстановителния процес след раждането-разкъсвания,пролапс и т.н. Съзнавам,че и в хода на секциото може много неща да се объркат,но преценявайки рисковете при единия вид раждане и при другия,сметнах,че там нещата са много по-контролирани.Слава богу,всичко при мен мина като по вода и нямах никакви оплаквания.Възстановяването ми продължи около седмица.Не съм се правила на героиня и ме обезболяваха качествено.
Тук искам да отбележа,че лекарят по никакъв начин не ми е повлиял,напротив.Опитваше се до последно да ме разубеди,но аз бях твърдо решена и не давах и дума да се издума за нормално раждане.Беше ми някак по-спокойно да знам какво ме очаква.
Никога и по никакъв повод не съм убеждавала или агитирала мои приятелки да раждат по този начин.Смятам,че това е огромна отговорност,която не мога да поема за някой друг.Тук едно клише важи с пълна сила-всеки си има глава на раменете и си преценява,защото плюсовете за мен,може да са минуси за друг.
Ето това са моите причини да избера секцио.И пак ще се повторя,че не съжалявам за избора си.Моите очаквания се оправдаха напълно.
«
Последна редакция: февруари 14, 2012, 10:07:11 от carlyangel
»
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #2 -:
февруари 14, 2012, 11:02:27 »
Да, това са нормалните доводи при избора на планово секцио и на мен ми звучат съвсем разумно и ясно. Вече какво ще предпочете човек и какво за него е минус и плюс всеки си преценява.
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #3 -:
февруари 14, 2012, 14:50:02 »
Аз избрах да раждам нормално. Много четох за раждането , преценях кое ще е по-добре за мен и моето бебче . Моите страхове за операция бяха по-големи и твърдо бях решила да раждам нормално.
Смея да твърдя, че има наистина лекари, които се опитват да убедят бременната, че трябва да роди секцио . При мен беше- голям е плода, а ти си дребничка и с тесен таз
Висока съм 158 см , а родих сина ми 3150 гр (според мен напълно нормален плод, хич даже не едър
)
Ако гледате "Такъв е животът" , скоро имаше едно момиче, което отиде да ражда. Беше от някакъв дом, казаха й - дребна си, голям е много плода и трябва операция. Момичето си няма никой , беше уплашено и си беше точно принуда, за да е по-лесно за лекаря (това си е мое мнение, така ми изглеждаше) Детенцето се роди по малко от 50 см и около 3 кг , не помня точните мерки.
Но има жени, който наистина не могат да родят нормално. Имам такава приятелка, тя е първо голяма паника, не може да трае на болка , просто никак не мога да си я представя да роди нормално- еми секцио избра...
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #4 -:
февруари 14, 2012, 15:19:46 »
Цитат на: leni_beni_ в февруари 14, 2012, 14:50:02
Ако гледате "Такъв е животът" , скоро имаше едно момиче, което отиде да ражда. Беше от някакъв дом, казаха й - дребна си, голям е много плода и трябва операция. Момичето си няма никой , беше уплашено и си беше точно принуда, за да е по-лесно за лекаря (това си е мое мнение, така ми изглеждаше) Детенцето се роди по малко от 50 см и около 3 кг , не помня точните мерки.
Ау, как ме издразни този лекар! Страхливите жени раждали секцио?! Аз съм страхлива и предпочитам естествено. И в двата случая има болка-при единия трае няколко часа, при другия с дни, понякога месеци. Бих умряла от яд да лежа на легло и някой да ми подава детето, а майките около мен да си ги дундуркат прави.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #5 -:
февруари 14, 2012, 15:46:30 »
Цитат на: leni_beni_ в февруари 14, 2012, 14:50:02
Но има жени, който наистина не могат да родят нормално. Имам такава приятелка, тя е първо голяма паника, не може да трае на болка , просто никак не мога да си я представя да роди нормално- еми секцио избра...
Така е.
За "Такъв е животът" - ако знаеш как се ядосвах аз, докато го гледах! А за момичето всеки път плачех - сама, няма си никого тук за подкрепа. Докторът си беше пълен идиот и "кон с капаци", от онези от старите редици, дето не възприемат подходи и практики, различни от техните. Много ме вбеси!
Офф:
пак от предаването много се ядосах на онази "лелка", дето не й даде бебето. Трябвало да почака! То едвам се замъкна то детското, след като 4 дни беше чакала да благоволят да й го донесат....Нямам думи....!
Активен
leni_beni_
«
Отговор #6 -:
февруари 14, 2012, 15:54:10 »
Ха ха, явно всички , които сме го гледали сме потресени . Ама така си беше, много лошо се държаха с момичето. И тя самичка горката, няма упора от никъде, много мъчно ми стана
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #7 -:
февруари 14, 2012, 15:57:16 »
Не съм гледала точно този епизод,но знам за това момиче,понеже гледах предния.Наистина много лошо са я изнудили.
И защо не са й дали бебето?Уж условията изглеждаха добре,дори се зарадвах за нея,че са я настанили в по-нормална обстановка,а то..
На мен бебчето ми го дадоха на 3-тия час,след като ме свалиха в стаята.Не знам дали не е така,защото болницата е частна,но не виждам пречка да ти го донесат.
Има ли го този епизод качен някъде,за да го гледам?
Редактирам си поста,току що гледах предаването/поне една част/.За д-р Пелев съм чувала само хубави отзиви,но не му прави чест да говори така за момичето и за бебчето й.Тя също не е постъпила правилно като напуска болницата без реално да бъде изписана,но .. Ох,тежка история.
«
Последна редакция: февруари 14, 2012, 16:08:11 от carlyangel
»
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #8 -:
февруари 14, 2012, 16:00:52 »
Цитат на: angel4e в февруари 14, 2012, 15:19:46
И в двата случая има болка-при единия трае няколко часа, при другия с дни, понякога месеци. Бих умряла от яд да лежа на легло и някой да ми подава детето, а майките около мен да си ги дундуркат прави.
Аз раждах нормално и хич не можех да дундуркам права бебето повече от месец. Много ме боляха шевовете. Не се заяждам, просто казвам как беше при мен.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #9 -:
февруари 14, 2012, 16:08:44 »
По мое време нямаше искам така, искам иначе, даже упойки нямаше..но това е друга тема. Включвам се и аз като зрител на "Такъв е животът". Детето се роди почти 4 кг., но видяхте ли колко е голяма главата му? Майката също има несъразмерно голяма глава. Лекарят е един от най- добрите в Пловдив, шеф е на отделение. Преди 6 месеца точно той ме оперира - отстраниха ми всичките женски работи. Има златни ръце и много голям опит. Но е от старата генерация и говори доста "серт". При него няма 5 - 4, всичко е под конец, изключителна дисциплина и чистота. Той каза "избира се сирене, а не как да раждаш.." Не се съмнявам в преценката му, още повече, че ние не знаем какво е психическото състояние на майката. Лекарите учат 5 години, после цял живот се явяват по изпити и гледат комплексно на случаите, а не като нас. За страхливите жени говори другият лекар
. Моята операция беше подобна на раждане секцио - с две думи мога да сравнявам. И болката и страхът в двата случая са еднакви. По повод на това, че не и дадоха веднага бебето, мисля, че причината е пълната упойка. И повтарям - ние не знаем нищо за психическото състояние на майката......Медиите често "изрязват" доста неща и биха могли да насочат вниманието ни в грешна посока.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #10 -:
февруари 14, 2012, 16:17:19 »
carlyangel , мисля че това е епизода, или следващия ще е. На работа съм сега и не мога да го гледам в момента.
http://www.btv.bg/shows/da-badesh-roditel/videos/video/88730379-Takav_e_jivotat_Da_badesh_roditel__Epizod_4.html
svekarva , не успорвам качествата на лекаря. Не го познавам. Почти съм сигурна , че бебчето не беше едро, защото точно това ми направи впечатление. И да, вярно е, че ние не виждаме как стоят нещата. И точно това изказване за сиренето пък на мен ми дойде в множко
«
Последна редакция: февруари 14, 2012, 16:19:33 от leni_beni_
»
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #11 -:
февруари 14, 2012, 16:18:57 »
http://www.btv.bg/shows/da-badesh-roditel/videos/video/88730379-Takav_e_jivotat_Da_badesh_roditel__Epizod_4.html-
това е епизода, в който решиха да е секцио, после потърси в сайта епизод 5, за да видиш как момичето стана и отиде до бебетата,а лелката и каза:"ще почакаш".
rozovka, не говори така-стресираш ни
Шегувам се, благодаря че го сподели, защото все съм си мислила, че след естествено раждане ако не можеш да станеш, то е само от глезотия.
svekarva, току-що го гледах-3.200,49см. От там нататък не споря, защото не съм веща.
«
Последна редакция: февруари 14, 2012, 16:29:47 от angel4e
»
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #12 -:
февруари 14, 2012, 16:29:38 »
angel4e [/b, не се стресирай, това не е най- лошото
! Щом повечето жени раждаме по още един път, значи изобщо не е толкова страшно. Май не ви казват по консултациите /все още/ какви екстри съпътстват радостното събитие. Четете темичките на майките, от там може да се научи и много за причината за раждането по единия или другия начин.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #13 -:
февруари 14, 2012, 16:33:58 »
Аз бих раждала един ден секцио.Не заради болката-аз имам висок праг на болка.По скоро заради контрола и някакси не мога да си представя 5-6 че и повече часа да се мъча.Сигурно ви звучи тъпо.Знам че винаги може да се объркат нещата,както и знам че всичко е много индивидуално.Има жени дето са раждали бързо и безпроблемно нормално и такива дето не са,какот и има бързо възстановили се и след секцио и след нормално.Въпрос на късмет.При мене има и медицински показатели за секцио,но и да нямаше пак бих избрала секцио.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #14 -:
февруари 14, 2012, 16:42:54 »
Ако ми позволите и аз ще се включа - моят избор ще е нормално раждане.Не осъждам бъдещите и настоящи майки ,които са решили секциото - това е въпрос на личен избор.Един ден когато ми се наложи да родя ,наистина ще избера нормалното раждане ,независимо каква ще е болката - макар и аз да се страхувам ,но има ли бъдеща майка ,която не се страхува за детето си и за себе си ???Аз не познавам такава
Отделен е въпроса ,ако ми се наложи да раждам със секцио от медецинска гледна точка - тогава ща не ща ,ще раждам така както лекарите ми кажат.
Аз само се страхувам от тази епидурална упойка.... при нормално раждане - момичета тя задължителна ли е???Може ли да се мине и без нея???
Междудругото сестра ми ражда под пълна упойка секцио - когато вече се чувстваше добре и дадоха бебчето в същия ден !
Активен
Страници: [
1
]
2
3
...
12
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден