Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 26, 2024, 23:34:33

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5  (Прочетена 195800 пъти)
 
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: януари 30, 2009, 13:00:26 »

Вчера ми казаха една странна рецепта-Пилешки гърди със сметана и горски плодове.Изглежда интересно и мисля да го пробвам.
Да споделя от опит нещо за тази рецепта.  Много зависи къде е правена (като държава). Сега ще се обоснова.  тук при нас всички плодове по скоро киселеят отколкото ода сладнят за това например зелена салата с нарязани ягоди в нея става чудесна, но в БГ такова блюдо си е пълен бъркоч. Трябва да внимаваш с плодовете, ако питая мен за да се получи.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: януари 30, 2009, 13:32:08 »

Майче, макар че обядвах преди 30 мин като видях баницата ти ми потекоха лигите...
Гучи, би ли описала по подробно соса си със сметаната. от кое по колко се слага и какво се прави. че аз другия с доматеното пюре(лютеница) и кайма(колбас) го знам. и искам и с "бял" сос да се пробвам.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: януари 30, 2009, 13:35:32 »

Благодаря ви момичета smile

Спагети “Карбонара”
рецепта за спегати, още една:)

1 пакет спагети, 400 г
200 г бекон
2-3 яйца
3 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
100 г сирене “Пармезан” (кашкавал)
черен пипер на вкус
2 -3 с.л. сметана
3 -4 домата или 4 с.л. доматено пщте
200 гр гъби

Спагетите се сваряват според инструкциите на пакета.

Беконът се нарязва на лентички и се запържва в зехтина до златисто. Прибавят се нарязан надребно чесън, сол и смлян черен пипер. Запържват се и гъбите нарязани на дребно, добавя се и доматено пюре (или настърганите домати)

При непрекъснато разбъркване за кратко се запържват разбитите яйца, като целта е да се получи кремообразна смес. Яйцата в никакъв случай не бива да са напълно изпържени.

Спагетите се отцеждат и веднага се разбъркват с беконовата смес, добавят се и яйцата.

Всяка порция се поръсва със сирене “Пармезан” или кашкавал и сметана

Друга рецепта за спагети “Карбонара”

1 пакет спагети
400 г заквасена сметана
350 г шунка
2с.л. масло
4 яйца
10-15 листа босилек (или 1 с. л. сух)
1/2 ч. л. червен пипер

Спагетите се сваряват в подсолена кипяща вода и се отцеждат. Докато са горещи, към тях се прибавят сметаната и яйцата и хубаво се разбъркват.

Шунката се нарязва на фини ивички. Запържва се в масло, докато се зачерви, като се подправя с червен пипер и босилек. Посолява се и се разбърква със спагетите.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #273 -: януари 30, 2009, 14:07:34 »

Майче, макар че обядвах преди 30 мин като видях баницата ти ми потекоха лигите...
Гучи, би ли описала по подробно соса си със сметаната. от кое по колко се слага и какво се прави. че аз другия с доматеното пюре(лютеница) и кайма(колбас) го знам. и искам и с "бял" сос да се пробвам.
Запържвам шунката около 100 гр. и гъбките около 100гр.след като ги запържа добавям сметана/заквасена малка кофичка/ и оставям да се разтопи.Като се разтопи добавям малко вода окол 3-4 супени лъжици и подправки.Слагам и настъргания пармезан вътре.Оставям 2-3 минути на котлона и готово.Пармезана може да се сложи и при спагетите.

Ето ти още нещо интересно за спагети като нямам време да правя сосове ги заливам с съвсем леко загрят зехтин и настърган пармезан риган и босилек.Става много вкусно.


Майче браво за баницата изглежда много вкусно.Блазе на мъжа ти.Хубаво е че бремеността не ти пречи да вилнееш в кухнята.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #274 -: януари 30, 2009, 14:11:11 »

Я и аз като италианска снаха, да дам и нашата карбонара  blum

Carbonara-та на Fabio

100г спагети на човек
1 яйце на човек
200г бекон
(евентуално 1с.л заквасена сметана, за да стане по-кремообразно (няма я в оригиналната италианска рецепта))

- спагетите се сваряват al dente (не прекалено меки) в подсолена вода;
- докато те се варят, бекона се запържва в малко зехтин, а яйцата се разбиват хубаво (евентуално със сметаната) и се поръсват с черен пипер;
- когато спагетите са готови се изцеждат и се прибавят към пържещият се бекон;
- отгоре се изсипват разбитите яйца, разбърква се няколко пъти и се сервира топло;

Bon appetit !  Cerry


Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: януари 30, 2009, 14:22:17 »

Момичета някой да се притече на помощ за Друсан кебап. свинско месо,
праз, зелева чорба,  вода,  червено вино, сол,  олио. друго има ли?

Активен
-Ади-
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 448



Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: януари 30, 2009, 14:28:21 »

Майче,направо ме разби с тази "Завъртяна пита", изглежда невероятно Bravo Bravo Bravo и веднага щом се върне мъжа ми ще пробвам и аз да я направя! danceg
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: януари 30, 2009, 16:19:25 »

Момичета някой да се притече на помощ за Друсан кебап. свинско месо,
праз, зелева чорба,  вода,  червено вино, сол,  олио. друго има ли?


Аз Друсан кебап правя само с олио лук черен пипер и свинско месо.
Активен
viki2007
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 38



Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: януари 31, 2009, 10:37:13 »

здравейте момичета
моля помогнете ми как да приготвя пъстърва-може ли с доматен сок-решила съм веднъж седмично да ядем риба
предварително благодаря
Активен
-Ади-
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 448



Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: януари 31, 2009, 11:29:23 »

здравейте момичета
моля помогнете ми как да приготвя пъстърва-може ли с доматен сок-решила съм веднъж седмично да ядем риба
предварително благодаря
Ето тук има много хубава рецепта за пъстърва от една наша съфорумка! good
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,14595.225.html
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1871



Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: януари 31, 2009, 20:25:10 »




Тази тема вече няма да я следя blum след като видях завъртяната питка. Та нали ми се прияде и я направих за вечеря ето резултата
« Последна редакция: януари 31, 2009, 20:28:49 от goldi » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: февруари 01, 2009, 21:22:15 »

 Bravo Дайте идеи за диетично меню?
Активен
bebZz
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 71



« Отговор #282 -: февруари 01, 2009, 23:37:57 »

Момичета, къде ги намирате тези големи метални тави? От цял месец си търся обикновена голяма такава тава, като старите на майка ми и т.н., а навсякъде само разни тефлонови, в които не можеш да обърнеш баница, или разни плитички, тънички, бляскавки и въобще само за украса!  diablo
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #283 -: февруари 02, 2009, 11:29:57 »

bebZz, аз скоро гледах такива с един магазин за домашни потреби. Там продават и мушами, и тенджери, и тави от старите модели. Мисля, че по пазарите също има понякога такива магазини.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: февруари 02, 2009, 21:26:40 »

Мацки тази вечер направих Белтъчни картофки.Невероятни са.Ако някой иска рецептата ще я напиша.Мога да изям 10 тави от тях.И естествено развалих диетата.
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines