Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 27, 2024, 07:31:31

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11  (Прочетена 204960 пъти)
 
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1454


Мечтите се сбъдват!


Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: март 01, 2011, 17:05:54 »

Мацки , идвам с една порция пресни мъфинки от вчераааа  yahoo станаха страхотни и като ги натиснахме с милото, почти ги изядохме  danceg

единствено дето не ми бухнаха, ама бакплувера ми е бил с изтекъл срок...  angry но пък милото каза че така повече му харесвали  pardon
и аз патката никога да не пробвам да направя мъфини до сега  Oh my ... много съм проста...мислех че е нещо небесно сложно, а в интерес на истината дори не бях погледнала рецептата...  insane
« Последна редакция: март 01, 2011, 17:09:18 от BeRa » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: март 01, 2011, 19:02:00 »

Днес правих кюфтенца с булгур сстанаха сууупер smile
Бях малко скептична в началото,ноооо се получиха.Мислех да ги правя с елда,но се оказа,че ми е свършила.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: март 01, 2011, 19:20:07 »

Данитка, я кажи как ги правиш кюфтетата с елда. Имам цял пакет, който не знам какво да правя. Веднъж правихме със зеленчуци и стана отврат. По лигаво нещо не бях яла.
Активен
max_mara
Ентусиаст
**
Публикации: 86



« Отговор #228 -: март 03, 2011, 00:42:14 »

И аз имам елда и ще ми бъде интерена тази рецепта. Очаквам я с интерес !
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: март 03, 2011, 01:41:27 »

Кюфтенца с булгур

150 г - 200г.  накиснат и отцеден булгур (аз го сварих съотношение 3:1)
глава лук, нарязан наситно
4-5 скилидки чесън, нарязани наситно
малка връзка магданоз, нарязана на ситно (ползвах сух)
листа мента или джоджен (пак сух) Просто нямах пресни
2 яйца
брашно
сол и пипер на вкус
кимион
люта чушка/ лют пипер/ чили (по желание) сложих 1ч.л. лют пипер

Горните продукти се смесват, като се добавя брашно колкото да поеме останалата вода, но не да стане прекалено гъсто.

С лъжица се взима от горната смес и се слага в загрят тиган с не много мазнина, притиска се отгоре и се оформя като кюфте. Като добие златист цвят се обръща и от другата страна.

Другия път ще ги направя с елда(но не съм все още)Мога да кажа,че тези с булгура се получиха супер.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: март 05, 2011, 18:04:58 »

Дани, и аз правих подобни кюфтенца, само че с нахут и после ги залях с кисело мляко и чесън.
Елдата и тя май така ще си отиде smile.
По-надолу говорите са червената леща - ние от няколко години сме на нея и вече много трудно бих я сменила с другата.
От скоро съм фен на жълтия грах. Като се свари придобива подобен вид като червената леща и също е много вкусен. Става и за крем супи, за салати и кюфтета.
А днес правих царевична питка със сирене. Стана божествена и се чудя защо досега не съм я пробвала?! 
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1505



Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: март 08, 2011, 16:15:52 »

Помооооооощ, момичета!  girl_impossible Трябва ми спешна рецепта за виенски шницели, но не от смляно месо, а цели! witch
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: март 08, 2011, 16:19:07 »

Момичета,искам да помоля ако някоя от вас е правила лазаня да сподели своя опит! blush
Активен
fashion
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 399



« Отговор #233 -: март 08, 2011, 16:20:19 »

Здравейте,
за първи път чувам за виенски шницели, ще следя с интерес рецептите  blum
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: март 08, 2011, 16:27:46 »

Monikamaria аз не знам как се готви, но намерих тази рецепта е нета:

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/wiener-schnitzel

Дано да ти е полезна.

И малко инфо за виенския шницел, което ми се стори интересно: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BB
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1505



Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: март 08, 2011, 16:33:50 »

Ехааа, Капризче, колко си бърза! Bravo give_rose
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: март 08, 2011, 16:38:29 »

Monikamaria месото нарязано ли ти е за шницел.
Аз ги правя по следния начин-начуквам между домакинско свежо фолио месото .След това овкусявам с черен пипер и сол.Овалвам в брашно после в яйце после в галета и пържа в добре сгорещено олио.Ако искаш панировката да стане по плътна може да повториш още веднъж яйце и послев галета.Трябва добре да е оваляно в брашно месото за да не се свие и да е начукано.

rosit@ какви кори за лазаня имаш.Аз съм правила но такива с яйца и замразени.те са готови за употреба и не се налага да се бланшират предварително.Ако искаш ще ти напиша рецептата по която аз я правя.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: март 08, 2011, 16:40:21 »

Аз съм правила Виенски шницели с цяло месо.Прави се с телешко, трябва да е прясно и да се нареже правилно, да е тънко парчето, за да се изпържи и да не остане сурово.Стават много вкусни ето по тази рецепта ги правих аз http://gotvetesmen.com/recipes/categories/MEAT/veal_meat/recipe_509.php
« Последна редакция: март 08, 2011, 16:44:36 от магито » Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: март 08, 2011, 16:45:07 »

Гучи много ще съм ти благодарна,ако споделиш и твоята рецепта!Моите са май такива готови-замразени! blush
Активен
fashion
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 399



« Отговор #239 -: март 08, 2011, 16:47:43 »

Момичета, какво телешкоточно взимате за тези шницели (шоу или нещо друго) ? Не стават ли жилави, аз като готвя с телешко го варя сумати време за да не е жилаво, а така направо панирано незнам... pardon
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines