Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 23:10:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 203471 пъти)
matsinka
Сватбен ГУРУ
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #285 -:
февруари 12, 2013, 16:16:52 »
Незнам,сега като ме питаш и се зачудих?По принцип ние много рядко включваме нещо,понеже имаме много голяма изолация и без да пускаме нищо ,при -5 навън да кажем,в нас е 19 С в спалнята и 22С в хола.При 19-20С дали може да му е топло наистина?Аз му слагам боди и пижамка-тип гащеризонче и от тези две седмици насам чорапки,за да не са му голи крачетата.
Да му слагам по една жилетка отгоре и да го оставям да спи така само ли?
Много ти благодаря за бързия отговор
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #286 -:
февруари 12, 2013, 16:21:51 »
Мила ти си познаваш най-добре детето.Моето в твоите условия ще реве от жега.
В нашата спалня е около 16-18 градуса,Дари спи с плюшен гащеризон,от онези карфурските пижами,които са плътни.Обичайно е с потник отдолу,чорапи слагам,ако вън е -10,на -20 слагам боди с дълъг ръкав или тънка памучна блуза.
Остави го тази вечер да спи по-леко облечен или отвит и виж дали ще се чувства по-добре
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #287 -:
февруари 12, 2013, 16:30:20 »
И още нещо се сетих,ето сега в момента спи пак в спалнята с боди,блуза и чорапогащник и е завит с олекотена завивка и одеалце и хич не е мръднал вече 2 часа.Т.е. по обяд може да спи завит,а вечер неможе...
Носът му тече,но тази вечер може наистина да го облека по-добре и да го оставя да спи както си иска.
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #288 -:
февруари 12, 2013, 17:14:14 »
и аз си мисля че може да му е топло. Изабел като спи и е печка перник, гореща, гореща. Следобед си лягаме заедно от няколко дни, за да я науча да спи. свалям и анцуга и чорапките да ритка и я покривам с нашата олекотена завивка, докато крачетата са студени, 15 мин по късно са вече горещи.
Вечер я слагам по чорапогащник на дупчици, колкото да има нещо по нея и спря да се отвива
иначе в къщи поддържаме същата темепература 21 през деня, 18 вечер като спим
Активен
dodo23
«
Отговор #289 -:
февруари 12, 2013, 17:25:56 »
Да,и Дари спи следобед завита.Бях чела някакво правдиво обяснения,че за обедния сън децата са по-спокойни,а вечер вече са натрупали много емоции и затова са по-чувствителни.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #290 -:
февруари 12, 2013, 17:48:26 »
Мацинка
, и Ели още спи в чувалче, но нямаме проблеми и дано изкараме така поне зимата, че иначе и аз все ще се тормозя, че е отвита
Това, което описваш като облекло за дневния сън ми се струва доста. Разбира се, всеки си усеща детенцето. Това е моето, странично, мнение. Ели следобед спи 20-на градуса, по домашни панталонки и боди. Завита само с едно супер тънко одеялце. Нощем спи пак на такава температура, с боди и долнище на пижама, чорапки и чувалче без ръкави с доста тънка вата. Води се есенно.
Аз, като се стопли, махам чувалчето окончателно, защото с това пишкане е хамалогия.
И, в тази връзка, да попитам мамите, махнали нощния памперс - вие будите ли дечицата в някакви часове? Използвате ли някакво тяхно пробуждане, за да ги изпишате? Или разчитате те да се събудят и да ви кажат?
Ние от 2 нощи сме без нощен памперс, нямаме подмокряния. Понякога тя ми казва, друг път просто като се размърда я питам и тя казва, че има пиш и пиша. Засега сме с 2 пишкания, около полунощ и после към 5.30-6ч. Дали да я оставя изцяло тя да се усеща, тоест и да се изпуска от време на време, или да продължавам да я издебвам...?
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #291 -:
февруари 13, 2013, 20:44:20 »
Мацинка, не се притеснявай, щом се отвива, значи му е топло. Крис, спи с различни пижами в зависимост какво е времето. Но обикновенно с къси крачоли и къс ръкав. Не слагам нищо от долу. Въпреки ,че е леко облечен, често го намирам отвит, но не го притеснявам да го завивам, защото знам, че ако му е студено ще си придърпа завивката сам. Ако е много студено навън, му слагам едни ританки , малко като плюшен седи, но и при студени зимни нощи пак го заварвам отвит. Когато детето се прегрява, тялото започва да работи на по-силни обороти , за да се охлади и по този начин имунната система се изтощава. Настиването не е от студ, настинката е вирусче, което при благоприятни за него условия и не толкова силна имунна система започва действа. Студът само създава благоприятната среда.
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208
«
Отговор #292 -:
февруари 13, 2013, 21:35:48 »
Мацинка, Софи спи не завита от 10мес. Има жестока непоносимост към завивки, каквито и да са и без значение дали е следобяд или вечер
При нас е точно както си го описала ако реша да я завия се събужда моменталано,започва да рита за да се отвие и ако не се получи бърЗо се разбижда и после 1ч докато заспи пак. При нас температурата е около 22-23С и обикновенно спи с боди с къс ръкав и с тип бебешка пижамка (незнам как се казват точно),памучна. Ако е по топло я слагам без долното боди или с детска пижамка, с дълъг ръкав и дулго долнище. Забелязала съм,че когато и е топло спи много неспокойно, буди се често с плач и се върти много.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #293 -:
февруари 14, 2013, 01:59:08 »
Много ви благодаря за отговорите.
Но наистина ли мислите,че дете на две и половина може да се завие ако му е студено?В смисъл,че имам чуството,че на тази възраст могат да правят само нещо рушащо се.Само да се отвиват,само да се събличат,само да разхвърлят
Аз да си призная никога не съм държала малкият само по боди в къщи.Сега при температура 22 е с боди или потник,блузка+жилетка или полу +пуловер.
А сега вечерта от снощи го оставям да спи отвит по боди с дълъг ръкав,пижама и чорапки,но му сложих и едно елече отгоре
.Незнам явно аз имам проблем да го видя отвит,някакси ми е съвестно,че ние спим завити,а той отвит и немога да го видя и да легна без да го завия.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #294 -:
февруари 14, 2013, 10:53:15 »
Мацинка
, явно не се поти като е така облечен вкъщи на 22 градуса, свикнал си е. Ели ще плувне пък с тези дрехи. То нали по детето се води човек.
Аз също имам леки съмнения дали Ели би се завила, но може и да не съм права, знам ли.
А за това че ние спим завити - осъзнах, че ние не сме наред, така са ни научили явно. Ели се поти на температура, на която аз се завивам с одеяло, обута съм с борапи и пак ми е хладно.
А на моята питанка от предния пост някой може ли да отговори?
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208
«
Отговор #295 -:
февруари 14, 2013, 11:11:58 »
Мацинка, а като го остави одвит снощи добре ли спа?
Аз съм абсолютно сигурна, че Софи няма да се завие сама.
Сънрей, за нощния памперс още нямам личен опит, но това което съм чела е да ги изпишкваме, Така както до сега си правила. Аз мисля,че когато детето схване принципа,трябва да се остави само да се усеща,да знае че от нея зависи да остане суха и да не се стиска докато мама се сети да напомни
Аз така мисля да процедирам,като му дойде времето и на нощния памперс.
По повод на това, че детето според мен само трябва да се усеща кога му се пишка,спи,яде и тн да ви разкажа една смешна случка
На плажа съм (още нямям дъщеря)
Една майка застава на брега и започва да вика "Жоркоооло, Жоркооо (не помня името точно) излизай!"
Детето (на около 5-7год) крещи от водата " Защоооо??? Студено ли ми е??!!?!?"
Майката " не, гладен си!!!"
Активен
leni_beni_
«
Отговор #296 -:
февруари 14, 2013, 12:12:34 »
sunray, аз вчера писах за пишкането, но явно не се е публикувало
Щом няма проблем с буденето да я изпишкаш- продължавай. Аз Никола не го будя, пиша чак на сутринта - многооо.
Рядко се е случвало да се събуди и да каже , че има пиш. Пие много течности преди сън и аз не знам къде го побира. Но и аз съм така- не ставам през ноща да пишкам
Според мен постепенно ще намалеят нощните пишкания- сега сте с 2, след още 1-2 месеца ще е само един път и после може изобщо да не се събуди.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #297 -:
февруари 14, 2013, 14:02:58 »
Много ви благодаря, всички мнения са ми ценни - отсявам и решавам какво да правя
Лени
, Ели пиеше доста течности. Сега пак пие, ама умерено. Обаче махнах шишето с биберон (което ползвахме само за нощното пиене на вода) и минахме на това със сламката. За 2 нощи драстично намали сама пиенето на вода. Сега пие максимум 2 пъти - при приспиване и най-много после още веднъж. Ама от сламка количеството е друго. След седмица-две мисля да минем на чаша с вода. Май май като трябва да се надигнат вече им писва и ги домързява да искат вода. Определено поне при нас е бил някакъв навик да се пожабури и се радвам, че отшумява. Та, надявам се това ще допринесе за по-редките пишкания.
Засега и 2 пишкания нощем ме устройват. Честно казано, очаквах доста повече - 3-4 поне. Аз доста ходя нощем до тоалетна също. Така или иначе на всеки час поне я проверявам дали не се е напишкала, а да не й пречи и да си стои мокра. Всъщност това ме притеснява и за това бдя зорко. Де факто първите месец-два все ще съм така и спя още по-малко. Но все ще отмине, знам.
Ще пиша като има някакъв прогрес, по-нататък.
«
Последна редакция: февруари 14, 2013, 14:05:11 от sunray
»
Активен
leni_beni_
«
Отговор #298 -:
февруари 14, 2013, 14:33:46 »
Нощния памперс сме го махнали от повече от 8 месеца , но все още го проверявам, да не е мокър
Никола вечер пие близо 1/2 литър мляко - това е в последния час преди сън примерно. Като си легне изпива едно шише с вода , от тези със сламката. През ноща не пие, или рядко се буди да иска вода .
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #299 -:
февруари 14, 2013, 16:12:26 »
Цитат
Мацинка, а като го остави одвит снощи добре ли спа?
prety,
да, само веднъж се посъбуди,поизмрънка и се понамести и пак заспа.А аз гледах да не поглеждам дали е завит или отвит,че като видя и немога да заспа просто ако не го завия.Но нали ви казва,сложих му една жилетка върху пижамата за мое вътрешно успокоение.
sunray,аз за памперса немога да се изкажа,понеже при нас е много сложна ситуацията.Лятото бабите му го бяха отвикнали да пиша в гащите и беше само по слипчета,като той рядко казваше,трябваше на всеки час някой да го пита и изпишва.Но сега в градинката им е по-лесно той да е с памперс и все така го държът през деня и той съответно се обърква тотално събота и неделя,че е без пампа,а през седмицата със и затова все още не съм предприела действия по махането на нощния.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...