Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 26, 2024, 19:23:31

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11  (Прочетена 204507 пъти)
 
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #45 -: януари 26, 2011, 13:28:52 »

Жужи да питам колко е сметаната и дали потапяш целите бишкоти.Аз мисля да я направя с финно разбита безсолна извара -дано да се получи,че маскарпонето малко скъпо ми идва.
Гери,0200 мл е сметаната и съм забравила да добавя 100 гр пудра захар,топя само от долната част на бишкотите защото така или иначе поемат и ако са много натопени после ми стават като каша.
Мисля ,че с безсолна извара ще стане като добавиш и пудрата захар.
« Последна редакция: януари 26, 2011, 13:31:28 от juji » Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: януари 26, 2011, 13:30:24 »

Аз мисля да я направя с финно разбита безсолна извара -дано да се получи,че маскарпонето малко скъпо ми идва.

gucci, аз правя един бъркоч като нямам маскарпоне - за заместител, не че излиза много по-евтин, но да кажа, ако ти хареса може да го пробваш. Прави се от разбита течна сметана (сладка), заквасена и крема сирене - пропорциите са на вкус. Аз ползвам 1 п. крема сирене, 1 малка заквасена сметана (200гр май се водят) и разбивам колкото течна имам - примерно пак една малка кутийка.

Този крем лятото става страхотен с ягоди, разбити със захар и за декорация цели ягоди. Най-любимия ми десерт по ягодово време, ммм, къде е май месец ...... Torte
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: януари 26, 2011, 17:16:09 »

Момичетааа,моля ви помогнете миииииии!
Кажете как бих могла да си позгъстя малко яденете,че стана повечеко воднисто?????
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: януари 26, 2011, 17:18:19 »

С брашно,с нишесте,с варен картоф,с картофено пюре от готовите.

bubka звучи вкусно.ще се пробва.Сега имам една кутия замразени пресни боровинки и мисля да наградя милото с едно такова кремче,щото аз нали вече не ям такива неща-само ги готвя.

Да ви се похваля вчера правих Пълнени чушки с булгур и печена тиква с подсладител.
« Последна редакция: януари 26, 2011, 17:22:29 от gucci » Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: януари 26, 2011, 17:22:11 »

С брашно как става?
Извинявай за тъпия въпрос,но сега съм голяма паника...разтварям малко брашно с вода или директно в манджата?
п.с.До сега не ми се е случвало. badgirl
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: януари 26, 2011, 17:23:26 »

Разтваряш една супена лъжица брашно в малко вода-да стана по рядка кашица.Прибавяш към яденето и оставяш да поври малко за да се сгъсти от брашното.
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2042



Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: януари 26, 2011, 17:28:32 »

Страшно много ти благодаря Гучи...златна си! give_rose
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #52 -: януари 27, 2011, 14:29:39 »

Момичета, дайте идеи какво правите с консервирани домати! Аз ги слагам на гювеч, но за друго не се сещам  blush
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: януари 27, 2011, 14:43:45 »

Ами Mariaid поясни какво имаш предвид под консервирани домати-цели белени или небелени,на кубчета,на доматен сок.
Иначе варианти много.Аз правя например кюфтета с доматен сос и цели доматчета.Правя дробчета по селски,доматен сок слягам в доста яденета,както и на кубчета.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #54 -: януари 27, 2011, 14:55:53 »

Да, извинявам се - доматите са на белени кубчета  smile Със сок
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: януари 27, 2011, 15:25:53 »

Както gucci каза,кюфтета с доматен сос или наденички с доматен сос е доста добра идея.Аз правих кюфтета с домат. сос миналия ден и много ни се услади  1tongue Друго,за което се сещам е скумрия на фурна с доматен сос.Или пък има една разядка,дето рядко я правя,но за зимата е много подходяща.В купичка слагам доматите заедно със сока,натрошавам сиренце,нарязвам малко праз,поливам с олио и добавям сол на вкус.Мъжът ми много я обича тази "студена" супичка и си я хапва с хлябче.Баща ми я обожаваше за мезе на ракийката  girl_wink  give_rose
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: януари 27, 2011, 15:33:57 »

аз ползвам доматените кубчета и сос в почти всичко, често в комбинация с доматено пюре. Доматена супа, сос за спагети, в гювече, гювеч, всичко.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 883



« Отговор #57 -: януари 27, 2011, 15:36:41 »

Благодаря!  give_rose Кюфтенца отдавна не съм готвила, подсетихте ме!  Wink
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: януари 27, 2011, 15:47:02 »

Моля за идеи за тесто за пица без яйце и мляко - абе млечни :0 Тенкю
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: януари 27, 2011, 16:04:01 »

Моля за идеи за тесто за пица без яйце и мляко - абе млечни :0 Тенкю
Дани защо не ползваш за основа тестото за содена питка.В него със сигурност няма млечни.А като намажеш с доматено пюре няма да стане сухо като питката.Иначе мен ме няма много по тестата дано някой друг помогне.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines