Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 06, 2025, 05:40:42

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!!  (Прочетена 176766 пъти)

Денито
Професор
Публикации: 319

« Отговор #450 -: април 15, 2009, 11:53:41 »

Позволете отново бармана да си каже думата blum
Sunny_girl като количество алкохола ти е много добре. Трябва да те поправя обаче, че вече почти няма производител, който да предлага разфасовка 0.750 - или са по 0.7 или 1 литър. Така както си ги сметнала се падат по около 200 мл концентрат на човек от по-малките маси, и по 330 на човек от големите. Предвид, че гостите са смесени (имам предвид че има и мъже и жени на една маса,  мъжете пият повече, жените наблягат на виното), това количество е добро. На малките маси може една от бутилките, примерно ракията да е 1л., с което да "изравниш силите" с големите маси. Относно виното, пак се получава леко разминаване - 1 бут вино (тук вече има разфасовки по 0.75 и 0.7) съдържа 4 чаши - сама се досещаш, че при 10 човека на масата, няма за всеки. Естествено, че не всеки ще пие вино, но е хубаво на всеки да се пада по 1.5 чаша вино, за да може при преразпределението на порциона алкохол между гостите, предвид техните предпочитания, да има достатъчно за всеки. С това исках да кажа да си предвидиш допълнително бяло вино. За бирата най-удачния варинт е да си стои в хладилника, и когато сервитьорите поднасят салатките, да кажат че се предлага и бира. За содата - по-добре да е в малки бутилчици - не чак толкова много хора пият сода, а и в отворената голяма бутилка(никой няма да се занимава да следи дали е затворена) ще се разгазира бързо. Добре е да не трупате всички бутилчици на масата от самото начало, работа на сервитьорите е да заменят празните с пълни, стига да има кой да следи за количествата, изкарани от бара, за да не ви надпишат сметката.
Собиески, моля ви момичета, не купувайте! Откакто купиха завода в Стара Загора, я правят там, и много боли глава от нея. Предпочетете неароматизирани водки, защото в тях има по-малко захар и по-малко боли глава на следващия ден.
Относно цените - при доставчиците Джони Червено върви около 30лв/1л и 22лв/0.7л Хубава руска водка на добра цена е Зеленая марка - 18лв/1л и 13/0.7л (пак излиза по-евтино от Собиески, а е хубава), а също и Еристоф - особено черния етикет е уникална водка на цена около 15лв/0.7л
Относно ментетата - винаги когато бутилката, без значение от марката е в специална промоционална опаковка, независимо дали сте я виждали до сега, или върви в комплект с чаши, подаръци или още една бутилка, спокойно може да приемете, че не е менте - никой "ментаджия" няма да се занимава с подобни работи. Но е факт, че когато са с подаръци или метални кутии, са по-скъпи. Остава варианта да се поръчат от надеждни доставчици. Може да попитате в някое заведение, където са ви по-близки, и сте опитвали от алкохола им, дали ще ви поръчат нужните количества от техния доставчик, вие ще си платите фактурата и готово!
Извинявам се, че съм толкова многословна, но се надявам да съм била полезна!
Успех на всички!
« Последна редакция: април 15, 2009, 12:35:12 от Денито » Активен
23
Професор
Публикации: 376

Моят сватбен албум

« Отговор #451 -: април 15, 2009, 11:58:17 »

Денито, аз съм се заблудила относно количеството на бутилките, объркала съм се, имала съм предвид 0.7л!
Значи, за да изравня алкохола по масите, на малките маси една от бутилките трябва да е литър. good
Много ти благодаря за изчерпателната информация! give_rose
Ще я взема в предвид!
« Последна редакция: април 15, 2009, 12:27:52 от Sunny_girl » Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #452 -: април 15, 2009, 12:17:42 »

Денито, много ти благодаря!   give_rose Направо безценен съвет, тъй като аз изобщо не пия алкохол, а милото я близнал веднъж в годината, я не.

bubka , благодаря и на теб!  give_rose Изобщо не знаех, че цената зависи и от цвета на етикета. Кутията беше червена, ама какъв е етикетът вътре изобщо не съм отворила да погледна.
Активен
Денито
Професор

« Отговор #453 -: април 15, 2009, 12:26:56 »

Su_to щом кутията е червена, значи и етикета е червен! Черното Джони си е в черна кутия, и далеч не е най-скъпото - внимавайте със Златното, Зеленото и Синьото Джони те почват от 15 години отлежаване нагоре, стигат до към 60 годинки и 300лв за бутилка.... Wink
« Последна редакция: април 15, 2009, 12:33:16 от Денито » Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #454 -: април 15, 2009, 12:30:53 »

Денито Страшно благодаря. Всичко, което си написала е много полезно. Копнах си го в една папака с нещица за сватбата, че да не го търся после  give_rose
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #455 -: април 15, 2009, 12:36:01 »

Денито и аз ти благодаря. Щях да се прекарам със Собиескито. Пиехме си го навремето в студентските години, явно са го развалили.
Активен
Денито
Професор

« Отговор #456 -: април 15, 2009, 12:38:32 »

И в моите студентски години много го пиехме, ама сега....
Ако има още нещо за алкохола - питайте, ще помагам!
Активен
23
Професор
Публикации: 376

Моят сватбен албум

« Отговор #457 -: април 15, 2009, 12:41:30 »

И в моите студентски години много го пиехме, ама сега....
Ако има още нещо за алкохола - питайте, ще помагам!
Сега си ни паднала  smile
Смятам да вземем Водка Търговище. Какво ще кажеш? Аз лично не пия водка, но от познати чувам да я хваля!
Активен
Денито
Професор

« Отговор #458 -: април 15, 2009, 12:49:04 »

Ами не съм пила Търговище, но всички я хвалят. На работа сме със Савой и никак не е лоша, даже има една Савой Силвър, тя е още по-добра. За вкъщи като си взимаме - милото е ценител и много критичен, винаги е Смирноф червен, и то от 0.7 с пластмасовия дозатор, защото металната капачка на 1л му разваляла вкуса girl_impossible А пък ако си намерим черен Немироф е на върха на щастието. Но за БГ пак казвам от Савой съм много доволна
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

come true..........

Моят сватбен албум

« Отговор #459 -: април 15, 2009, 14:35:20 »

Момичета сетих се нещо, което на някой може да свърши работа. Милото, такава му е работата, че обикаля цялата София-област. В Долна Баня има винзавод, от който милото взима ракия и водка наливно. Ракията е 2,80 за литър. Не особено силина и мека - около 40-43 градуса, не си спомням точно колко я измерихме. Дядо му само от нея ни поръчва, защото той на пие силна ракия. Водката е 2,50 и е много мека, щом аз мога да я пия. Има и вино, но от него сме зимали само бутилирано и беше доста силничко.
Ако някой му е удобно като място и може да му свърши работа да пише- ще питам и ще дам повече инфо.
« Последна редакция: април 15, 2009, 14:37:23 от murche » Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #460 -: април 15, 2009, 15:21:59 »

Su_to щом кутията е червена, значи и етикета е червен! Черното Джони си е в черна кутия, и далеч не е най-скъпото - внимавайте със Златното, Зеленото и Синьото Джони те почват от 15 години отлежаване нагоре, стигат до към 60 годинки и 300лв за бутилка.... Wink

Леле, 300лв.! Добре, че ме предупреди. Аз си правех сметка за нещо към стотина лева горна граница. Значи до Черно мога да стигна.
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 820

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #461 -: април 15, 2009, 15:32:30 »

Така и така тук си говорим за алкохол. Аз и милото много не разбираме и няма кой да ме посъветва. Онзи ден гледах уискитата, че ще ни трябва за подарък на свекъра и бутилка "Джони Уокър" в кутия се движеше на цени 30 - 35 лв. Аз мислех, че ще е по - скъпо и не се реших да купя, да не би да е менте. Някой, който разбира повечко, може ли да ми каже наистина ли това е реална цена или да продължавам с търсенето?
Щом е само 1 бутилка, а и за свекъра girl_wink, купете му хубаво уиски, според мен. Червеното Джони не е хубаво уиски...  Не скъпи са например Glenfidich 12год.(зелено ), черното Джони, Chivas Regal.
Малко по-скъпо, но за мен най-доброто е Кардю.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #462 -: април 15, 2009, 15:41:50 »

Малко  Offtopic ще стане, но нас ни каниха за кумове с черен Jack Daniel's - пак в кутийка и беше много хубав. Към 50лв му е цената.
Иначе, за мен поне, ирландските/шотландските уискита са по-меки от американските - поне това, което съм опитвала аз.
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #463 -: април 15, 2009, 15:47:16 »

Момичета, какво ще кажете ако предложа и пона-колада примерно и на детската маса има такава? все пак ще има и момечта, които ще са на 15 и немисля, че е престъпно да пийнат по чашка пона-колада? Как ви се струва?
Активен
Денито
Професор

« Отговор #464 -: април 15, 2009, 15:50:29 »

Уискито е въпрос на вкус - някои харесват скочове, други като мен са влюбени в ирландските. Малцовите уискита не са за всеки вкус - като Гленфидиш или Кардю, макар че точно тези марки са по-скоро дамски, защото са по-меки. Чисто малцовите уискита притежават специфичен аромат и вкус на зъболекарско лекарство, което идва от торфа, на чийто дим се "овъгляват", като Лафройг, Гленливет, Гленкинчи и т.н. но те са само за ценители, обикновения потребител няма да ги оцени по достойнство. Отлежал скоч като Черното Джони е добра идея - то е 12 годишно и цената му в складовете е 46лв/0.7л и 62лв/1л, Чивас Регал 12 годишния, също е приятно уиски без натрапчив вкус, не дразни небцето - то върви 43лв/0.7л и 58лв/1л
15-годишния Чивас вече има по-малцов вкус, но също е добър за нетренирано небце. Има и отлежали ирландски уискита Джеймсън 12г(цена горе-долу като Черното Джони), Тюламор Дю 12г, който има и юбилеен варинат - Тюламор Херитидж, който е 53 лв/0.7л
Активен
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: