Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 09:15:25

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Ще приготвяте ли домашна храна или предпочитате да купувате?
Ще я приготвям
Ще купя, ако се наложи
Нямам време да я приготвям сама
Ще комбинирам домашна и готова
Само ще я купувам
Още не знам

Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: рецепти за бебета и малки деца  (Прочетена 184365 пъти)
 
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: април 02, 2012, 23:20:52 »

Sunray, на мен никога не ми е мирисал, а и то се слага само половин глава, не от големите. Освен това трябва да е нарязан много ситно.Най-добре , с уред за рязане на лука, ако имаш такъв. Ако не обичате лук ,можете да не слагате. Моя приятелка има алергия към лук и обикновенно като правя гуакамоле, заделям в купичка само за нея без лук. Пак става, но лично аз го предпочитам с лук, а и така и мексиканците го правят.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: април 09, 2012, 23:25:01 »

Дайте някоя идея за ориз-напоследък никак не вървят моите рецепти.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2805


Имам всичко.


Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: април 09, 2012, 23:36:02 »

Пълнени чушки с ориз и кайма
Тиквички с ориз
Лапад с ориз

Ако намериш оризов флейкс, можеш да го добавяш в кисело мляко, като овесените ядки - за следобедна закуска, например.
Активен
prety
Сватбар
***
Публикации: 208



« Отговор #168 -: април 10, 2012, 11:25:32 »

ориз с зелелнчуци (грах,броколи,царевица или други който харесвате)
Спанак с ориз
Пиле с ориз
Леща с ориз

Аз искам да питам за идейки за закуска, че напоследък съм запецнала на 3 и само тях си ги въртя crazy
Активен
krasart
Ентусиаст
**
Публикации: 53



« Отговор #169 -: април 10, 2012, 23:06:16 »

Дайте някоя идея за ориз-напоследък никак не вървят моите рецепти.

"Винен кебап"- сварено телешко с доматен сос (домат, лук, морков, зехтин) гарнирано със сварен ориз
Домати с ориз
Домати със спанак и ориз- като супичка може и като манджа по- гъсто

Аз искам да питам за идейки за закуска, че напоследък съм запецнала на 3 и само тях си ги въртя crazy


Салата с домати, просо сирене
Пълнена печена ябълка с овесени ядки
Овесени ядки с плодове
Кисело мляко с елда, може и плодове
Кисело мляко с просо може и плодове
Филийка с пастет от печени чушки и сирене
Филийка с млечна салата

Активен
prety
Сватбар
***
Публикации: 208



« Отговор #170 -: април 11, 2012, 08:32:05 »

Мерси Krasart, ще опитам идейте ти с филийките good. Елда и просо тука до сега не съм намирала,ама пак ще огледам.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 916



Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: април 11, 2012, 08:47:43 »

Дайте някоя идея за ориз-напоследък никак не вървят моите рецепти.

Точно вчера готвих за Сиана ориз с праз, тиквичка и морков - много и хареса  good

Ако имате коприва можеш да го направиш с коприва.

Иначе можеш да пробваш да го предложиш и във вариант за следобедна закуска примерно - с мляко и тиква, също е нещо, което става много вкусно  good
Активен
krasart
Ентусиаст
**
Публикации: 53



« Отговор #172 -: април 23, 2012, 22:20:40 »

От мен една измишльотина дето се хареса на детето ми и пак ще правя

Ароматни пълнени домати

На 2 средни домата отрязах горната част като капаче, после издълбах и напълних със смес от 2 с.л. сварено просо+ 30 гр. обезсолено сирене, 1ч.л. зехтин, щипка сух риган, щипка сух босилек, похлупих с капачето и пекох върху кухненска хартия в тавичка на умерена фурна мисля около 20 мин (зависи от доматите моите от магазина са твърди и не особенно сочни sad ) Ципата се маха много лесно като се опекат.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: май 03, 2012, 12:36:47 »

Краси,днес ще пробвам твоите домати,като мисля да им сложа и малко месо.
Просото у нас не е на почит,но ще го заменя с киноа.Винаги като я варя се отделят едни пръстенчета от зърната.Това значи ли,че я варя твърде много или така трябва да е?

Домати с ориз,тиквичка с ориз,спанак с ориз-всичко това се отказва.
Последното,което хареса е задушени в малко масло настъргани морков и пиперка,към които дабавям предварително сварен ориз.

За закуска напоследък избягвам да предлагам топли неща.
Давам често кисело мляко-с плод,с тиква,с краставица.Също разни салати-цвекло,ябълка,морков,банан в различни комбинации.
Активен
prety
Сватбар
***
Публикации: 208



« Отговор #174 -: май 03, 2012, 13:03:20 »

Додо23 киноата и при мен така става с пръстенчета, ама не съм се замисляла дали я преварявам. Аз я варя според описанието на опаковката, мисля че беше 12мин.
За ориза, може Дари просто да не го харесва. Може да опиташ да го заместиш с киноата. Тиквички с киноа са хит при нас good.
Защо предпочиташ да не даваш топли закуски (за сутрешните или следобедните имаш предвид) crazy? Ние сме зациклили със закуските и сутрин и следобяд ги вртя 3-4 и това е, киселото мляко така и не го хареса nea, а се надявах да внесе малко разнообразие, но уви! pardon
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #175 -: май 03, 2012, 13:44:02 »

Киноата така трябва да е  good

Краставицата в киселото мляко под каква форма е, стьргана на ситно ли?
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: май 03, 2012, 13:57:02 »

Киноата така трябва да е  good

Краставицата в киселото мляко под каква форма е, стьргана на ситно ли?
Белена и стъргана.Даже ако се сетя предварително цедя млякото за да е по-гъсто,че супите трудно ги ядем.Исках да те питам за ядките-беше споменала че даваш на Марта смлени.От каква възраст могат да се дават,алергени ли са,какви даваш?

Прити,закуската-сутрешна.Много е горещо тези дни и за това избягвам кус-кус,овесени ядки-не,че не стават студени,но мен не ми харесват.


 Offtopic
Взех да се притеснявам за хранителния ни режим.
Закуска около 8,обяд около 5 и вечеря около 8.През останалото време,кърмене за събуждане,за приспиване на обяд и вечер.Гледам на разходка да пробутам я сухар,я плод. huhhuh.gif
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #177 -: май 03, 2012, 15:47:12 »

Исках да те питам за ядките-беше споменала че даваш на Марта смлени.От каква възраст могат да се дават,алергени ли са,какви даваш?

Нямам представа нито от каква вьзраст, нито дали са алергени. Тя мина годинка и не я пазя от нищо, а ти знаеш, че и преди не се задьлбочавах в тея неща, тьй като няма наследствена обремененост.

Давам лешници, бадеми и кашу, защото това имам под рька. Не бих давала фьстьци - те са силен алерген. Давала сьм и сусамов тахан. Бих давала суров белен сльнчоглед и тиквени ако имам случай.

Ситно ли стьржеш краставицата?
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: май 03, 2012, 15:57:34 »

На по-ситнотното ренде,от двете възможни.

За сусама,знам че е алерген,но само като факт,без подробности.

Домата се хареса,но стана малко сух по моя преценка.Напълних го с киноа,варена телешка кайма и сирене.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: юни 22, 2012, 12:46:20 »

Мами,как да изпека кюфте/кепабче от телешка кайма,така че да не стане сухо?
Под фолио ли,на водна баня ли?Дали ако сложа мокър хляб ще стане?
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines