Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 08, 2025, 11:49:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебета 2016г. 3-та част
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
50
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част (Прочетена 254213 пъти)
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
Re:Очаквани бебета 2016г. 3-та част
«
Отговор #60 -:
февруари 25, 2016, 11:02:41 »
Додо
, до колкото знам акушерката си върви с АГ-то, общо взето нали са екип и се плаща за избора на екипа.
Иначе и на мен сестрата на Аг-то (която е акушерка) ми обясняваше, че цялата работа е в ръцете на акушерката, а после всички овации ги събира доктора. Ама какво да се прави. Важното е всичко да е наред.
А аз така се ядосах сега. В края на миналата седмица звънях до болницата, за да си запазя час за ФМ, но ми казаха, че още е рано и не правят записвания за другия месец. Казаха ми да звънна в края на месеца или началото на март. Дооообре, че се направих на ударена и реших да звънна днес отново, за всеки случай и какво.....ами всичко е заето.
Е, как всичко е заето? Е, запазих си час за 12-ти де, но много се ядосах, защото ако не бях се обадила днес, можеше да си остана без час.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #61 -:
февруари 25, 2016, 11:13:44 »
И аз съм го чувала това за избор на акушерка, ама къде да ги срещна тия акушерки, че да ги избирам
Миме, не си ме разбрала за приоритетите. Както казах, някои дават по 2000 лв за телефони, аз ще ги дам за раждане. Ти си като мен значи - би ги дала за раждане
Това с часовете много тъпо наистина. Аз много се учудих, добре че си си записала час.
А ти във Враца или в Мездра реши да раждаш, че нещо беше споменала за Мездра, пък чух,че там било по-добре. Пък то Мездра ти е два пъти по-близо, отколкото на мен Токуда.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #62 -:
февруари 25, 2016, 11:25:53 »
Цитат на: pandapanda в февруари 25, 2016, 11:13:44
Миме, не си ме разбрала за приоритетите. Както казах, някои дават по 2000 лв за телефони, аз ще ги дам за раждане.
Ти си като мен значи - би ги дала за раждане
Това с часовете много тъпо наистина. Аз много се учудих, добре че си си записала час.
А ти във Враца или в Мездра реши да раждаш, че нещо беше споменала за Мездра, пък чух,че там било по-добре. Пък то Мездра ти е два пъти по-близо, отколкото на мен Токуда.
Абсолютно!
Следящият ме по принцип провежда консултациите във Враца, но в Мездра изражда. Там е и завеждащ отделението. Заради него реших да съм там. Все още съм малко скептично настроена за града, не че Враца е много престижно, но такива са обстоятелствата. Да ти кажа на мен и тия 15-тина км до болницата ми се виждат доста, особено в такъв момент.
Активен
Feribotka
«
Отговор #63 -:
февруари 25, 2016, 11:47:20 »
15 км ама междуградско нищо не са
С тия разстояния, светофари и задръствания в София, верно Токуда ѝ е по-далече на Панди отколкото на теб Мездра
По-миналата година братовчедка ми си беше платила само на акушерка, но май не регламентирано а "под масата" и не си е избирала екип
Миме, добре че си си запазила час, наистина
Аз съм на 15-ти
Активен
always_and_forever
«
Отговор #64 -:
февруари 25, 2016, 11:56:37 »
Фери
, права си за разстоянието. Пък и като си представя Влади как ще кара.
Нищо работа...
Нямам никакво търпение за ФМ.
Казах на таткото, че като ще я правя по-късно, от колкото исках, поне ще има време още да му порасне пишлето на нашия бебок, та да няма 6-5 и да са сигурни нещата.
Членувам в една група и всеки ден чета как казали един пол, пък на следващия преглед друг и само се филмираме двамата.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #65 -:
февруари 25, 2016, 12:11:30 »
То, ако ММ е на работа и е час пик, два часа ги слагам. Той работи на Г.М. Димитров, ние живеем Люлин, а Токуда е на съвсем друго място.
Добре си решила, Миме
Активен
Feribotka
«
Отговор #66 -:
февруари 25, 2016, 12:15:01 »
Панди
, спокойно, повечето случаи, които знам/чела съм, водите изтичат през нощта, та може и да не е на работа тогава...а Боби около термина си е взел отпуска да ме пази да не избягам с дъщеря му в последния момент
Оф и аз нямам търпение за ФМ! Преди това съм на ЖК, би трябвало вече да може да се види на обикновения видеозон, че и ние сме така за пола
Активен
always_and_forever
«
Отговор #67 -:
февруари 25, 2016, 12:28:17 »
Панди
, Иха, 2 часа са си доста време. Не ги знам кварталите там, но щом казваш и като сложиш и трафика. Абе, сметки без кръчмар няма да правим, де.
Фери
, и къде ще я отведеш щерка му? Хахаха
И аз преди това съм на ЖК. Ако трябва да разчитам на ехографа на моя доктор, моооже би към 7-мия месец чак ще разбера пола.
Активен
Feribotka
«
Отговор #68 -:
февруари 25, 2016, 12:59:20 »
Ами айде де, особено в жегите с големия корем все едно ще се дигна нанякъде
Това може би по повод, че му забраних да ѝ говори на врачански, да не ми проговори като Краси Радков, че ще стане лошо
А, моята ми каза, че на следващата ЖК вече може би ще може да ми каже пола
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
«
Отговор #69 -:
февруари 25, 2016, 14:24:48 »
Ами зависи как е застанало бебето.С девойката в четвъртия месец се видя, че си е момиче и аз я видях вариант да я объркаш минимален.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #70 -:
февруари 25, 2016, 14:33:36 »
Аз бих ви препоръчала освен израждащ лекар да гледате и неонатологията.Мездра няма такава а Враца има, в един момент тия 15 км могат да се окажат решаващи за вашето дете.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #71 -:
февруари 25, 2016, 14:45:44 »
Хайде аз да разведря обстановката малко/като никога, обикновено аз започвам тежките теми
/.
Като си говорите за пола на бебето и че искате да го знаете колкото е възможно по-рано и да е сигурно, се сетих за един мой траги-комичен случай/трагичен за мен, комичен за екипа, който ме изражда/, минута-две след раждането.
Аз сравнително късно разбрах пола на бебето. Моят лекар е от старата генерация и изказва мнение само, ако е сигурен.
Та той каза момче ще бъде или ако трябва да го цитирам
"мъжко е"
Та след раждането ..... да кажем, че не знаех къде се намирам, всичко беше свършило, но бях абсолютно неадекватна.
Акушерките се чудеха какво да ме правят, а лекарят/същият този, който ми проследяваше бременноста и беше казал пола/ ми казва:" А, ама то момиче?! Що така стана, къде сбъркахме?!
И аз набързо се свестих, ама все едно кана вода ми изляха: "Как, наистина ли?!"/от един шок, изпаднах в друг/
А той: "Не, шегувам се, момче е и даже си използва инструмента в момента, пълни джоба на акушерката..... Обаче виж как веднага се свести? /голям смях падна за моя сметка/
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
«
Отговор #72 -:
февруари 25, 2016, 14:49:38 »
Чувала съм аз за такива случаи за объркване на пола,но не е често срещано явление. А и в крайна сметка най-важното е да са живи и здрави. Онзи ден една възрастна жена ме заговори и ме питаше какво бебе чакам и като и казах тя ми отговори че по тяхно време са чакали с нетърпение да родят за да разберат какво бебче ще имат,а сега всичко се знае.При мен на първата бременност ми казаха какво ще е в края на 5ти месец,защото си беше яхнало пъпната връв и не се вихдаше.
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
«
Отговор #73 -:
февруари 25, 2016, 14:52:05 »
Marri,
Активен
Feribotka
«
Отговор #74 -:
февруари 25, 2016, 14:56:13 »
Хахахах
Мари
...дали не е подъл твоят лекар
Сладурче
, моята баба също много се чуди на всички постижения на съвременната медицина, много ѝ е интересно как всичко се вижда и се знае
Абе и Славкова на ФМ ми звучеше супер убедена, че е момиче, даже ми потвърди като я питах дали е сигурно, ама знае ли човек
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...