Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 00:20:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Клуб на БЕБЕправещите - 22 "
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Клуб на БЕБЕправещите - 22 " (Прочетена 150796 пъти)
plamak_
Сватбен ГУРУ
Re:" Клуб на БЕБЕправещите - 22 "
«
Отговор #180 -:
септември 12, 2012, 09:21:06 »
При всеки причините за неуспех са различни , при едни оказва влияние възрастта , при други стреса , а трети имат доста сериозни здравословни проблеми.За жалост младото поколение е доста болно, поне аз съм останала с такова впечатление(като не визирам само безплодие).
punk_girl123
не знам дали ще съм полезна на някого , но ще опиша нашият път до тук на кратко.Започнахме опити октомври 2010г(аз бях на 24г, мъжът ми на 30г), първите няколко месеца не си го слагах толкова , защото не съм си въобразявала че ще стане веднага.Когато обаче вече 4-5месеца не ставаше ,започнах да се замислям за изследвания на хормони , защото преди години имах малко проблеми с тях.Бях твърдо решила че проблема е там.Отидох на лекар като директно исках това , обясних как стоят нещата , не ми отказаха въпреки краткия период на опити.Обаче за мое учудване всичко беше по добре дори от когато пиех лекарства.След СГ на мъжът ми (дори и в обикновена лаборатория) се установи проблем при него.Почна едно ходене по доктори , пиене на лекарства и т.н.После решихме да направим малко почивка , докато след една СГ с отчайващи резултати не решихме да се обърнем към специалист(отново беше правена в обикновена лаборатория).Отидохме продължихме с изследванията .Казаха ни че сме за инсеминация , но да опитаме след ЦС няколко месеца и тогава да преминем към нея.Така и направихме и ето ни тук чакаме резултата от първата инсеминация , силно се надявам да е положителен , въпреки че може би с времето човек се научава и да не се надява прекалено.Вярно е че минаваш през много фази ,всяка една развръзка , независимо дали ни връща назад или е крачка напред , ни прави по силни дори и да не го осъзнаваме в даденият момент.Нямам аборти , нито планувани, нито не.Надявам се и никога да ги нямам .Пожелавам си на себе си и на всички борещи се с това в най скоро време да изгрее слънце и на тяхната улица и много скоро да гушкат по едни здрави бебоци.
«
Последна редакция: септември 12, 2012, 09:30:22 от plamak_
»
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #181 -:
септември 12, 2012, 09:26:17 »
Превенция му е майката, но държавата отделя най-малко пари точно за това.По данни на Юнеско(защото в БГ такова изследване няма) около 270 000 са двойките с репродуктивни проблеми, като по равно се разделя между мъжът и жената, а понякога е между двамата.
При жената проблемите могат да възникнат от много малки неща.Нередовно ходене на гинеколог още от пубертета, спазване на диети(причиняват хормонален дисбаланс, водещ до стерилитет), не лекуване на инфекции, тютюнопушене, застоял начин на живот.
При мъжа подобни неща.Не ходене на уролог, не следене още от ранна детска възраст за правилно полово съзряване.Заседнал начин на живот, тютюнопушене, анаболи, дрога.
Половиконтакти без презерватив, има боелсти, като хламидията който са напълно безсимптомни, но могат да нанесат сериозни поражения в половата система както на мъжа така и на жената, доста сериозни поражения.
Стреса е фактор, но спред мен не е най-определящия.
При нас, започване на опити когато бях на 27г. вече 4г. безуспешно.Напавени изследвания, много.При мен установен проблем с дясна тръба, оказа се, с множество сраствания след неправилно лечение на възпаление, Проблем с щитовидната жлеза, наличие на Хашимото, пак изследвания назначени от мен, не от гинеколог и т.н.При мъжът ми добра СГ, но с малък обем еякулат.Всичко това обаче не води до не забременяване в общия случай, но в частния, нашия води.
И още една причина за многото двойки с проблеми в забременяване, многото неграмотни АГ лекари.Ама много са.
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #182 -:
септември 12, 2012, 09:44:47 »
Не винаги възрастта е фактор.При нас примерно за 5 месеца имаме 2 бременности а след месец ще стана на 36, мъжа ми на 35 и от тези 2 една успешна и една неуспешна.В чужбина масово ражданията са след 30-35 г възраст, при мен проблема беше поликистозни яйчници, от там липса на овулация, но с прогестерон и спорт всичко си влезе в норма, живот и здраве чакам първо детенце.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #183 -:
септември 12, 2012, 09:49:11 »
Аз също не мисля, че възраста е някакъв бич.Познавам момиче на моята възраст с намален яйчников резерв и жени по-големи от мен с прекрасен такъв.Всичко е до организъм, правилен начин на живот, редовни посещения на лекар и правилно лекуване на инфекции и при двамата(ако има такива).
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #184 -:
септември 12, 2012, 14:40:05 »
Момичета, бихте ли ми препоръчали добър ендокринолог в София? След още едно неуспешно забременяване АГто иска консултация с ендокринолог, но нямам представа къде да търся такъв специалист. Благодаря предварително!
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #185 -:
септември 12, 2012, 14:45:04 »
С две ръце за д-р Начев.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #186 -:
септември 12, 2012, 14:50:12 »
Весе, а къде преглежда,мила?
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #187 -:
септември 12, 2012, 15:06:54 »
В сградата на Майчин дом и в медицински център Панацея. Мога да ти дам номера му на лични и да му звъннеш да ти каже точно кога е добре да отидеш. Не съм чула лош отзив за него.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #188 -:
септември 12, 2012, 15:12:05 »
Весе, дай ми го,моля те! Благодаря ти предварително!
Активен
Xana
Новак
Публикации: 11
«
Отговор #189 -:
септември 13, 2012, 17:26:43 »
Здравейте момичета. Незнам на какво се дължи проблема със забременяването обаче като си помисля като бях малка познавах само една жена която нямаше дете дълго време, а сега имам три приятелки които опитват от години(вкл. и мен) безуспешно! Наистина е много тъжно.
Ние с мъжа ми направихме спермограма на 11,09 .....
концентрация - 133 х 10
подвижност - 60 %
с норм. морфология- 34 бр. 17 (>14
с анорм. морфология -166 бр. 83
Доки каза че е добре, а на 12,09 аз бях на фоликулометрия на 11 ден от МЦ....видя се фоликул 12,8 мм. така че овуто трябва да ми е през уикенда. С мъжо трябва да поработим здраво за да я хванем тая яйцеклетка най-накрая!:)
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #190 -:
септември 13, 2012, 18:33:03 »
Къде е правена спермограмата?
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #191 -:
септември 14, 2012, 07:01:00 »
Добро утро момичета отбивам се само да кажа че цикъла ми дойде с един ден по-рано, така че продължаваме с опитите следващият месец.
Само едно не мога да си обясня, при положителен тест за овулация и правене на кекс 4 поредни дни около овуто как не се случват нещата не знам.Започвам да си мисля че съм била голяма късметлийка със синковеца, тогава бебо се получи още първия месец от опитите с изчисляване на овулацията по календар.Излишно е да казвам че съм разочарована, тъжна и бясна едновременно но това е положението. На всички които чакат хубави новини пожелавам да се сбъднат.
Лек ден!
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #192 -:
септември 14, 2012, 07:30:47 »
Събева, тестовете отчитат вече настъпилата овулация, а яйцеклетката живее между 8-12 часа.Това значи, че е добре да правите секс точно преди ову
Успех!
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #193 -:
септември 14, 2012, 07:37:35 »
Миличка теста излезе положителен на 29 август, правихме секс на 28,29,30,31. Да права си че са само някакви си часове в които реално може да забременееш.Просто сме изпуснали момента надявам се, дано не се окаже че имаме някакъв проблем, от това се плаша най-много.Иначе е ясно че опитите продължават.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #194 -:
септември 14, 2012, 11:29:08 »
за съжаление, това, че има овулация и че всичко друго е наред, съвсем не значи, че ще се забременее. Може така години да си минат.Казвам го от опит, дори и със сигурност да се прави секс точно по време на овулация, пак не е задължително да станат нещата.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...