Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 30, 2024, 13:01:30

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 3 част  (Прочетена 210629 пъти)
 
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2204



Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: ноември 13, 2012, 16:32:42 »

При нас салатите и питиетата бяха сервирани! Наистина разваля украсата, ако това е най-важното в сватбата. Но мога да споделя, че докато гостите се настанят по масите и ние влезнем в ресторанта мина половин час и отгоре. Нашата сватба беше вечерна, но дори и така гостите тръгват от обяд с младоженците, а в расторанта влезнахме в 19:30ч. Докато ни посрещнат хората вече бяха омели по голямата част от салатите и си бяха пийнали. Ако трябваше да прекарат това време на празна маса, по време на първия танц всички щяха да набиват вместо да ни гледат.
Активен
Thea
Професор
****
Публикации: 323


« Отговор #196 -: ноември 13, 2012, 17:24:10 »

Родителите ми тотално се изумиха на тая нова мода. Как така сме щели да баламосваме гостите, докато сме си се били щракали.[/i]

Много се смях на това... Xixixi В интерес на истината родителите си мислят, че откакто те са се женили нещата не  са се променили. А и гостите не идват, за да се наядат и пият.  Wink

И аз не исках да имам салати и пиене по масата. Първо не ми харесва и второ си представих гледката как при отворен ресторант мухите кацат насам-натам /не че в кухнята не кацат и не че винаги има мухи, но на мен не ми е приятно има храна на масата преди хората да са там/.
Ресторантът се съгласи да сервира по-късно салатите, напитките обаче бяха по масите.
Ние също имахме уелкъм дринк и хапки и най-важното безалкохолно /вода например/. След ритуала по посрещането ди джея ни даде 20 мин. почивка, което за мен беше изключително важно, за да си отдъхнем и ние. В това време сервираха салатите и успяхме да си хапнем и пийнем. След това почнаха първи танц и така нататък до паузата за основното.
Говорете с ресторанта. Според мен, храната по масата ще ти развали концепцията за „зимна приказка“, а и само с прибори по масите е по-изискано. Гостите няма да умрат от жажда и глад.

Активен
nikoletasss
Сватбар
***
Публикации: 194



Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: ноември 13, 2012, 17:44:48 »

Ние също имахме уелкъм дринк и хапки и най-важното безалкохолно /вода например/. След ритуала по посрещането ди джея ни даде 20 мин. почивка, което за мен беше изключително важно, за да си отдъхнем и ние. В това време сервираха салатите и успяхме да си хапнем и пийнем. След това почнаха първи танц и така нататък до паузата за основното.

Това е супер идея, така ще направим и ние. Не мисля, че ще има умрели от глад за 20 минути. А и горещо се надявам, че гостите ни няма да дойдат с основна цел да се нахранят възможно най-бързо. Била съм на няколко сватби и не съм забелязала хората веднага да "нападат" чиниите. Oh my ... Най-малкото за мен ще е проява на липса на възпитание и неуважение към нас, със сядането да се омете на бързо салата. В крайна сметка яденето и пиенето тепърва ще предстои, за къде да бързат толкова.

Иначе, ако с ресторанта не се разберем, ще има сервирани салати "снежанка" . Хем в темата, хем - бели Wink
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557



« Отговор #198 -: ноември 15, 2012, 20:02:31 »

Ние също имахме почивка 15-тина минути след посрещането ни...даже мислех, че е редовно практика smile
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557



« Отговор #199 -: ноември 15, 2012, 20:06:32 »

Ние на нашите професионалисти си им платихме пълен куверт. Не съм се и замисляла за друг вариант.
Абсолютно съм за...другото е абсурд за мен и липса на всякакво уважение. Да не говорим, че те си възвръщат това професионално като се почувстват и те хора... Даже преди да влезем в ресторанта попитах управителя дали са им сложили и алкохол на масата...все пак от 50гр. ракия нищо няма да им стане...но не ги бяха забравили smile
Даже после се ядосвахме, че не ги поканихме да останат след като им свършиха часовете...но изобщо това не ни мина праз главата.
« Последна редакция: ноември 15, 2012, 20:09:07 от casky » Активен
Thea
Професор
****
Публикации: 323


« Отговор #200 -: ноември 15, 2012, 21:26:53 »

Аз също бях предвидила цял куверт, но от ресторанта правят за тях "служебен куверт". В него нямаше предястие и мезета /салата, основно, питка, безалкохолни/.
И според мен това е ок, защото те имат 20 мин. почивка най-много, в която хапват...не мисля, че могат да изядат 5 чинии за това време.
По никакъв начин не съм си помислила да ги "ощетявам", защото и те са мои гости.
В нашия ресторант "служебния куверт" е практика и затова така и беше на нашата сватба.
Но мисля, че някой от професионалистите може да каже от тяхна гледна точка какво е най-добре  good
Активен
teeri
Гост
« Отговор #201 -: ноември 17, 2012, 00:07:20 »

Изчетох доста мнения по въпроса, който обсъждате и аз искам да изкажа моето.
Нашата сватба предстои през 2013 г и искам хората, които ще се погрижат за нас и перфектната организация по тържеството да останат доволни и да не са ощетени. Едва ли на фона на 10 000 лв примерно, ще са проблем 5 куверта с по 10 лв по-ниска цена nea Не мога да деля така гостите, защото екипа, който ще се грижи за нас са и наши гости. Не би и било удобно и приятно да се разнася храна и миризми покрай тях, а да не получат пълно меню. Възприемам ги като професионалисти, които заслужават да са обгрижени, а не като 2-ра ръка хора. Чак ми е неудобно да го напиша.
А относно това, че в ресторанта предлагали "служебни менюта" - изобщо не ме интерува - аз плащам и аз решавам какво на кого. А дали някой ще си изяде порцията или не, си е негов избор за колко време и какво ще хапне. Аз когато съм била гост на сватба толкова съм танцувала, че не съм си докосвала салатата даже, това означава ли, че не трябва да ми сервират?
Не знам, това мисля аз...
Активен
bbride
Професор
****
Публикации: 439



« Отговор #202 -: март 30, 2013, 10:09:04 »

И аз се зачудих за кувертите за екипа на сватбата и пълен куверт ми се струва излишно, но ще попитаме ресторанта, а и нашите куверти хич не са скъпи, та е излишно да се прави отделен.
Ама чак пък да се чувствали като хора втора ръка, вече ми е прекалено. Не мисля, че на тях изобщо ще им направи впечатление.
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557



« Отговор #203 -: март 30, 2013, 11:43:40 »

Ами аз мисля, че ще им направи biggrin Още повече, че са ходили на хиляди сватби girl_impossible
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: март 30, 2013, 14:07:23 »

Че прави впечатление, прави. Сама казваш, че вашите куверти не са скъпи, тогава защо ще ги делиш?? Нашите профита бяха изключително зарадвани, че и за тях имаше подаръчета и всичко останало.
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557



« Отговор #205 -: март 30, 2013, 14:26:21 »

Мда girl_impossible А пък и на една сватба има толкова много хора, за мен си е издребняване да става въпрос за още 4-5 човека. Но пък и това си е моето мнение, всеки сам си решава и си търпи последствията smile

Но мога със сигурност да кажа, че това в последствие си личи в отношението им girl_wink
Активен
bbride
Професор
****
Публикации: 439



« Отговор #206 -: март 30, 2013, 18:06:43 »

Аз специално няма да ги деля, само за децата ще има отделни менюта или свободна консумация. Просто ми се струва странно, че те биха държали на тези неща. Все пак са на работа, не на сватба. Аз лично не бих обърнала внимание на такова нещо, но това съм аз  smile
Активен
videoto
Ентусиаст
**
Публикации: 56


« Отговор #207 -: април 01, 2013, 14:43:49 »

Фотографи и оператори почиват само когато вие почивате тоест диджеят е дал след посрещане  15-20 минути  пауза  .Ядрото тежеста на сватбата  те отнасят именно до влизане в ресторанта  -тоест от началото през кумуве булка зала църква фотосесия понякога и по дълга те не спират да работят .Естествено е че при някакъв промеждутък  между зала църква  биха изпушили по цигара примерно.
Хубаво каквото и да сте предвидили  да има на служебната маса да е заредено -вода безалкохолно
а защо не и по едно кафе ако желаят  /никои няма да консумира след това галопиране алкохол -някои са и шофьори  но 100 процента всички сме на работа/
След като вие вече си отдъхнете и диджеят започне своята програма -операторите/фотографи отново активно работят -няма начин да пропуснат първият танц както и купона на на дансинга.
Диджеят респективно започва по късно работа  и тои обичайно почива през минутите когато вие получавате поздравленията от вашите гости /подаръците / -като е заредил и пуснал едни плейлиста с 20-30 минути музика ...През това време операторите и фотографите отново работят /снимат /. Следва още няколко минути след обиколка по масите вие да ис отдъхнете и вече дижеят пуска втората част от програмата си наситена  с много ритуали игри изненади и прочие .
Всичко това написах  с цел да е ясно всеки професионалист кога отдъхва малко и кога работи .
Каквото вие прецените  това да е менюто но предупредете ресторанта /обичайно хитруват- не изнасят меню или вода и безалкохолно или много закъсняват вече когато ти не можеш да спреш да снимаш .
Активен
nikoletasss
Сватбар
***
Публикации: 194



Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: април 01, 2013, 16:27:52 »

Ние бяхме предвидили пълно меню зa нaшия екип. Чесно кaзaно нa фонa нa сумaтa, която се плaщa зa куверти, двaйсеттинa левa по-мaлко от техните порции си е чисто издребнявaне, поне според мен. Друг е въпросът, че когaто aз съм нa рaботa, моя рaботодaрел не ми подсигурявa обядa pardon
« Последна редакция: април 01, 2013, 16:29:29 от nikoletasss » Активен
videoto
Ентусиаст
**
Публикации: 56


« Отговор #209 -: април 02, 2013, 12:57:17 »

По мои наблюдения  дижейте почти не докосват сервираната храна -както уточних  те имат едни 20 минути промеждутък докато вие приемате поздравите от гостите /подаръците /...Друг е въпросът че когато сте или сме на работа обичайно работодателя не ви осугурява обяда -  но ако вземем в предвид маратонското тичане на един фотограф само около 10 часа присъствие  неотлъчно до вас и вашите гости и снимащ постоянно  се оказва че неговите минути за почивка са именно минутите след посрещането в ресторанта  докато диджеят ви е дал кратка почивка  .....
всичко сме изпитали  от това  да си носим нещо закупено предварително /сандвич ,закуска ,шоколадов десерт и прочие  / или просто да си поръчваме нещо от менюто в ресторанта/
В първият случай  ни е правено забележка ,от управител на ресторнат ,салонен управител или както и да го наречем ,че не е уместно да се яде храна внесена отвън ...В вторият случай  всичко което се поръча индивидуално от менюто на ресторанта се бави изключително много като изпълнение на поръчката защото всички  са анганжирани в приготвяне и изнасяне на необходимите заявени предварително куверти и никои няма да остави това за да приготви дадена външна поръчка    ...Няма ги и регламентираните почивки /обедна и прочие / които имаме/имате когато сте на работа и къде и какво ще хапнеме си е наше/ ваше решение ...Тоест неможе фотограф да ви изостави и заедно с диджеят да отскочът до отсреща ресторанта да хапнат нещо .Има и такъв случай преди много много години  /когато диджеят пуснал един плейлист с музика и обявил ние сме отсреща да хапнем по една супа /вие си се веселете ...

Всичко опира до вашето гостоприемство ,желание  и лична договорка с екипа ...Имало е случай когато просто  професионалистите са казвали дайте ни по 10 лева ние ще си поръчваме кафета безалколохни или салати по наш вкус и избор и съответно никои не е имал грижа за куверти за тях ....
както и да решите ще бъдете разбрани от професионалистите и няма  да се отрази на нищо повярвайте ....
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines