Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 26, 2024, 17:41:06

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 11  (Прочетена 204487 пъти)
 
Happylife
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 39



« Отговор #420 -: април 12, 2011, 16:27:11 »

Днес сготвих спаначена супка, мъжо обеща да направи пържоли на скара /той е по скарата/, за дечко направих попарка, а за десерт купих маскарпоне и ще направя тирамису

по темата за маслото и зехтина ползвам и двете. Зехтин Родон за готвене, а масло Кери Голд
Активен
Happylife
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 39



« Отговор #421 -: април 12, 2011, 16:29:11 »

Toni, това е рецепта, която е за такива 3D форми: http://www.domigradina.com/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D1%88-osterlamm/ Имаше я публикувана в bg-mamma. За другите формички, предполагам, че тесто за мъфини ще ти свърши работа smile

Що да не се получи? Не ти пречи да пробваш smile
Активен
emili85
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 452



Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: април 12, 2011, 16:41:18 »

Ние днес сме на лазаня и овчарска салата  blum
Формичките с заека и малките ги имаше сега в Лидл на промоция, но незнам има ли ги още  good
Активен
toni8301
Професор
****
Публикации: 346


...живота е чудо....


Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: април 12, 2011, 21:37:27 »

Благодаря Ви момичета!  give_rose
ще покажа резултата, като съм готова!
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #424 -: април 16, 2011, 08:45:20 »

toni8301 в Германия правят за Великден от тези форми обикновен  кекс.
250 g    масло
250 g    Захар
1 пак.    ванилирана захар
5     яйца
375 g    брашно
½     лимон- кората, настъргана
5 EL    пр.мляко
     пудразахар за поръсване
2 ½ с.л.   бакпулвер
Маслото се рабива на крем, прибавят се захарта, банилираната захар,нстърганата кора и яйцата под постоянно разбиване, после брашното и млякото. Получава се тесто, което се пълни в добре намазана с масло и поръсена с фалета формичка (по рецепра пише общо 3 формички).
Пекат се в предварително загрята фурна 200°C се (180 винилатор) около 40 мин. След печенето внимателно се изваждат от формата и се поставят да изстинат (върху скарата от фурната- за да дишат отдолу и да не се запотят и облажнят) . Поръсват се с пудра захар и готово.
Добър апетит!  good
Активен
kiara04
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 88



« Отговор #425 -: април 16, 2011, 10:02:17 »

 danceg толкова се въодушевих като видях темата  yahoo В къщи напоследък не готвя много защото мойто гълъбче не яде  sad не знам защо но както и да е.. Пиша ви защото от мама наследих един тефтер с рецепти и докато се ровех в него си спомних една случка когато бях на 12-13 години.. В къщи баба ми винаги носеше мармалади, сладка и прочие плодови творения за филийки обаче у нас никой не ги обичаше затова един ден ровейки в една тетрадка намерих рецепта за мармаладен кекс и си викам ей сега ще махна тоя гаден мармамалд от хладилника!Речено-сторено е 1-вия кекс го изхвърлих защото го напавих на въглен но 2-рия ми се получи и оттогава ми е специалитет  Girl_sing та да ви дам рецептата понеже е много прост и не иска кой знае какво време така че наслаждавайте му се  good
 6 лъжици мармалад, 1 чаша орехи, 6 лъжици олио, 1 чаша захар, 1 чаша топла вода - това се разбърква добре и след това в сместа се слага 1 супена лъжица кисело мляко в която е поставена 1 лъжичка сода.След това се слагат 3 яйца разбити предварително и 2 чаши брашно (може и още малко ако ви се стори много рядко).Разбърка се и се пече към 20-25 мин. Просто искаг да я споделя защото имам много смешни приключения свързани с тази рецепта и дано и вие се забавлявате с приготвянето..А и един съвет за който се сетих като видях орехи ако слагате плодове в кекс или в някакъв друг сладкиш оваляйте плода в орехи (счукани) или брашно за да не овлажнят сладкиша. Лек и усмихнат ден от мен  give_rose give_rose
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: април 16, 2011, 16:04:27 »

Днес направих пълнени лумакони запечени със сос.По късно и снимка ще пусна.Мн вкусни станаха.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: април 16, 2011, 19:28:02 »

Какво е това "лумакони"? pardon
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: април 16, 2011, 19:33:17 »

вид големи макарони които стават за пълнене
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: април 16, 2011, 19:36:33 »

ето ги и моите-пълнени са с спанак сирене и кашу и заляти със сос от сирена и сметана
Активен
vilenceto
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 409



Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: април 16, 2011, 22:25:12 »

малееее, супер вкусно изглежда. а тези лумакони готови ли се продават или ти си ги приготви? аз сякаш не съм забелязвала по магазините да продава подобно нещо .
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1505



Моят сватбен албум

« Отговор #431 -: април 16, 2011, 23:30:50 »

Искам да се похваля с моя крем-карамел, който стана страхотно вкусен и без никакви шуплички!!! yahoo За повечето от вас това не е постижение сигурно, но за мен е, защото досега все не успявах и беше на мехурчета. blush


* DSC00539.JPG (74.63 KB, 640x480 - видяно 266 пъти.)
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: април 17, 2011, 13:20:33 »

Искам да се похваля с моя крем-карамел, който стана страхотно вкусен и без никакви шуплички!!! yahoo За повечето от вас това не е постижение сигурно, но за мен е, защото досега все не успявах и беше на мехурчета. blush

Страхотно изглежда... Леле, как обичам крем карамел, направо ми се дояде като гледам  girl_wink
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: април 17, 2011, 14:50:04 »

toni8301 в Германия правят за Великден от тези форми обикновен  кекс.
250 g    масло
250 g    Захар
1 пак.    ванилирана захар
5     яйца
375 g    брашно
½     лимон- кората, настъргана
5 EL    пр.мляко
     пудразахар за поръсване
2 ½ с.л.   бакпулвер
Маслото се рабива на крем, прибавят се захарта, банилираната захар,нстърганата кора и яйцата под постоянно разбиване, после брашното и млякото. Получава се тесто, което се пълни в добре намазана с масло и поръсена с фалета формичка (по рецепра пише общо 3 формички).
Пекат се в предварително загрята фурна 200°C се (180 винилатор) около 40 мин. След печенето внимателно се изваждат от формата и се поставят да изстинат (върху скарата от фурната- за да дишат отдолу и да не се запотят и облажнят) . Поръсват се с пудра захар и готово.
Добър апетит!  good

поправка 5 с.л. пр. мляко
Активен
kriseto
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 45



« Отговор #434 -: април 17, 2011, 14:53:19 »

Здравейте, момичета, искам да ви питам нещо.Сега правих картофено пюре,но стана като тесто сложих му доста мляко и масло ,но не помага.Някакжа идея защо стана така и как да го оправя?
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines