Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

октомври 26, 2024, 19:20:39

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 10  (Прочетена 173398 пъти)
 
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: октомври 21, 2010, 13:08:27 »

Момичета, снощи опитахме от сладкиша с тиква, който бях приготвила предната вечер и се оказа много хубав. Ако някой желае да приготви такова чудо, ще ви напиша рецепта.
Само да кажа, че се прави с грис, а не с брашно - че не всеки го обича.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: октомври 21, 2010, 13:12:14 »

Пиши, пиши blum
Аз умувам какво да направя с остналите у нас ябълки. huhhuh.gif
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: октомври 21, 2010, 15:18:47 »

Нинче, ще я напиша довечера, че е от книжката за Шоколада в нас  girl_wink

А за ябълките - и ние имахме 100 кила и след като правих пълнените и пак имаше много онзи ден направихме 1 кана фреш и си го изпихме. Доста ябълки отидоха, имах и 4 портокала и сложихме и тях.
Ако имаш сокоизтисквачка - това е хубав и полезен начин да се "отървеш" от тях.
Активен
Поли
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 464



Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: октомври 21, 2010, 15:34:53 »

Нинка ето една рецепта, която е взаимствана от др форум blum- Сладкиш с ябълки, аз слагам и дюли Wink И в нея се слага грис, леле като се сетя като малка как не го обичах от детската градина-все ни тъпчеха с това, но последно време го заобичах. Последното нещо, което вкъщи се омете за часове беше грис халва със стафиди Wink

1.5 кг ябълки ( обелени и рендосани)
1ч.ч. брашно
1ч.ч. грис
1ч.ч. захар + още 5 л. за карамелизиране
1. бакпулвер
1 ч.л. канела
50гр. краве масло ( 1 кибритена кутийка)- разтопено


Тава тип/форма "електрическа тенджера" се слага на котлона с 5 л. захар и се прави карамел. След това се маха от котлона.
Всички сухи продукти се смесват.
Ябълките и сухите части се разделят на 3 равни части.
1/3 от ябълките се разтилат на дъното. Над ябълките се слага 1/3 от сухата смес.
Редуват се.
Започва се с ябълки, но се завършва със сухата смес.
Полива се с маслото
пече се до зачервяване в умерена фурна!!!!
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: октомври 21, 2010, 15:44:19 »

Поли, звучи много вкусно, но нямам такава ел. форма за печене. huhhuh.gif
bubka, ето какъв уред си нямам у нас  sarcastic Но предпочитам да ги изям в нещо като щрудел или друг сладкиш с ябълки.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: октомври 21, 2010, 15:55:36 »

emili85, направо ми потекоха лигите като гледам снимките на питата, която си направила  Oh my ...
Ще пробвам да я направя задължително..
Само имам едно питане - маята е суха, нали?
по мои изчисления 1с.л мая - трябва да е 1пк - 9гр....
..или?
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: октомври 21, 2010, 16:41:39 »

Нинка,аз моите ги направих на щрудели с бутер тесто smile
Скоро мисля и питката да пробвам,жалко че има тесто и няма да става за питка за Бъдни вечер. sad
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: октомври 21, 2010, 17:45:36 »

Цитат
жалко че има тесто и няма да става за питка за Бъдни вечер
  sarcastic Аз питка без тесто не съм засичала  blum
Нинка, една моя приятелка, която е луда на тема да няма консерванти в храната си, си свари нейните ябълки на сладко, ако ти е интересно ще я попитам как го е правила, но май е доста играчка. smile
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: октомври 21, 2010, 18:40:10 »

Da,aма в тази има яйца,а доколкото знам те на 24-ти са в списъка със забранените продукти  blum
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: октомври 21, 2010, 19:00:42 »

Поли, направих рецептата която предложи. Малко сухо ми се стори но ще видим като го опитаме довечера.
Lionelsa, аз използвахме обикновенна тавичка в чието дъно карамелизирах захарта.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: октомври 21, 2010, 19:02:37 »

miss™, мислих и аз така да пробвам, но с кори за баница. Не съм фен на бутер тестото.
Това с тестото в питката не го разбрах  blush Има тесто без яйце. Предполагам това имаш предвид. blum Иначе и аз хвърлих око на тази питка.

Аааа нямам толкова ябълки като за сладко sarcastic

Gery79, така ми звучи много по-изпълнимо вече good
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: октомври 21, 2010, 19:34:54 »

Моя пост беше в отговор на това,че не тестото,а яйцата са 'проблем' да е питка за 24-ти  blum
С кори за баница също ще стане  good
Активен
emili85
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 452



Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: октомври 21, 2010, 19:36:04 »

emili85, направо ми потекоха лигите като гледам снимките на питата, която си направила  Oh my ...
Ще пробвам да я направя задължително..
Само имам едно питане - маята е суха, нали?
по мои изчисления 1с.л мая - трябва да е 1пк - 9гр....
..или?
Да суха мая. Моето пакетче е 11 гр, но беше отворено и пак не отиде цялото. Може би половин. И да отбележа, че моята втасва повече от 3 часа, понеже трябваше да изчакам да се изпече пилето на бутилка, а и да е топла. Така че колкото повече втасва толкова по-хубава става  good
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: октомври 21, 2010, 19:54:21 »

И още нещо - виждам, че има сусам. Кога го слагаш?
Към края ли?..иначе ще изгори може би.. huhhuh.gif
Активен
emili85
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 452



Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: октомври 21, 2010, 20:15:40 »

Сложих го преди печенето още, когато намазах с яйцето good
Може би защото се пече на 200 градуса и затова не изгоря
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines