Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 23:10:16
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
За и против секциото.
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За и против секциото. (Прочетена 193910 пъти)
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
Отг: За и против секциото.
«
Отговор #330 -:
февруари 05, 2010, 16:44:52 »
Цитат на: maya_bunny в февруари 04, 2010, 23:21:18
... а по-скоро ще се молиш да се завърти някой анестезиолог наоколо!
Ох, разсмя ме с това
. Всеки си преценява колко може да изтърпи де.
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #331 -:
февруари 06, 2010, 10:23:43 »
elanida
според мен не болката,а това,което я причинява помага на бебето да излезе на бял свят и ДА-наистина е нещо полезно и хубаво за бебето,но не мисля,че е задължително да я усещаш все пак =]Освен това наистина първо прагът на болка е различен за всеки и второ всяко раждане протича по различен начин.Преди да родя мен ме крепяха думите на много майки във форума, родили естествено и без упойки,които казваха че ставало много бързо и не боляло чак толкова,имали само 2-3 шева и било готови още веднага да родят и второ, и аз вярвах че и при мен ще е така...Това е много полезно.Трябва да отиваш към болницата не със страх,а с нетърпение и радост,че скоро ще видиш малкото си детенце *INLOVE*Мен не ме е било страх за мен,а единствено за детето-дали ще излезе живо и здраво.
И още нещо: разберете,че тук в България,където живеем повечето обсъждащи тази тема сме мнооого далеч от условията,в които раждате вие в чужбина и следователно неща като музика,свещи,вани,аромати, добро отношение и т.н. не могат да ни помогнат и успокоят, просто защото липсват,та за това основния ни избор се свежда до това дали да не ни сложат упойка,че поне да не ни боли толкова=]Тук и отношението, и обстановката са съвсем различни, а честно казано и манталитета на голяма част от персонала в болниците
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #332 -:
февруари 06, 2010, 11:55:24 »
Цитат на: tonitta в февруари 06, 2010, 10:23:43
Tрябва да отиваш към болницата не със страх,а с нетърпение и радост,че скоро ще видиш малкото си детенце
Тони, това казват и момичетата от долу
И още нещо: разберете,че тук в България,където живеем повечето обсъждащи тази тема сме мнооого далеч от условията,в които раждате вие в чужбина и следователно неща като музика,свещи,вани,аромати, добро отношение и т.н. не могат да ни помогнат и успокоят, просто защото липсват,та за това основния ни избор се свежда до това дали да не ни сложат упойка,че поне да не ни боли толкова=]Тук и отношението, и обстановката са съвсем различни, а честно казано и манталитета на голяма част от персонала в болниците
И с това съм много съгласна. Абсолютно вярно е. Много точно казано.
Нещо май спора се обърна "за и против упойката". Що така стана...
Активен
tonitta
«
Отговор #333 -:
февруари 06, 2010, 12:20:38 »
KlaraFina
и аз това щях да кажа,че спора малко обърна темата,ама поне се казаха и доста верни неща,а пък упойка може да се използва и при двете раждания,така че дано поне сме били полезни с нещо =]А относно отиването с радост към родилния дом просто потвърждавам думите на момичетата, както казваш, но с цел по-скоро да успокоя и надъхам все още неродилите и страхуващите се,защото каквото и раждане да изберат изхода ще е един-най-прекрасния и аз дори след това,което преживях за второти си дете, живот и здраве, пак с усмивка ще тръгна към болницата *INLOVE*Има ли страх и не си ли до колкото е възможно спокойна дори и най-силната упойка няма да ти помогне
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #334 -:
февруари 06, 2010, 14:33:02 »
Аз питах за упойките, та оттам малко се отклони темата, но просто не видях смисъл да пускам отделна такава - все пак въпросът за упойките е много свързан, защото ако нямаше възможност за упойки, още повече момичета щяха да избират секциото.
Активен
elanida
Ентусиаст
«
Отговор #335 -:
февруари 06, 2010, 18:45:23 »
Колко си права, tonitta! Към това наистина няма какво да се добави. Признавам си, че ме натъжава този факт, но искам да вярвам, че нещата и в България ще се променят.
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #336 -:
февруари 07, 2010, 14:15:29 »
Искам да споделя, че и в така оплюваната по всеки повод БГ има някои подобрения.
В СтЗ откъдето съм аз имахме късмета преди 2 години да открият частна АГ клиника Ниа Мед, която е много достъпна, защото работи със здравната каса. Така че раждането излезна 500лв+150лв. упойка+500лв. които поема здравната каса. Обърнаха ми страхотно внимание, по време на раждането акушерките напъваха с мен, ставах права (с епидурална) и като цяло направиха всичко възможно да не се стигне до секцио, въпреки че нещата вървяха натам. Ако бях питала за музика и ароматни свещи сигурно щяха да умрат от смях, но важното е, че се погрижиха адекватно за самото раждане.
Лошото е, че когато ни донесоха бебетата в кошчетата (бяха при нас през цялото време) никой не счете за необходимо да ни покаже кое как се прави, но после влезна една много готина стажантка и ни даде много ценни насоки особено за кърменето. През час, два ни проверяваха как сме, но относно бебетата не бяха много разговорливи, което определено е пропуск.
Знам, че в повечето държавните болници все още е кофти положението, но все пак на места има и много подобрения, които трябва да отчетем и да не сме вечните песимисти.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #337 -:
февруари 07, 2010, 18:22:56 »
Оо аз също много мога да похваля врачанската болница, има и страшно много минуси, най вече санитарно хигиенните условия са
Но аз пък за разлика от
Мая бъни
се прекланям пред детските сестри. Събраха ни с бебчо в една стая два часа след раждането, при нас имаше сестра, сложихме го на гърдата, веднага на следващата сутрин дойдоха да я изкъпят в стаята при нас и ни показваха кое как правят
Ходила съм да ги викам за да дойдат да видят как се кърмим и дали не бъркам някъде и винаги идваха и то с удоволствие независимо кое време на денонощието е
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #338 -:
февруари 07, 2010, 19:25:54 »
И аз на всяка манджа-мерудия да се изкажа
Още като бях бременна бях против секциото по желание, може би и сега съм, не съм се замисляла, но по принцип съм против операциите и не можех да разбера кой нормален човек би си причинил това...е, обаче живота се обръща и ето че разбрах, че изобщо не е страшно. Аз също бях убедена, че ще си родя по естествен път, че няма да ме боли кой знае колко и ще мине бързо, даже не исках епидурална, дори не бях разучавала нищо за нея и дори и да ми я предлагаха щях да откажа.
Сега обаче съм толкова щастлива, че ме оперираха, макар и да не беше по мое желание ( с тая отлепена плацента нямах и друг избор), първоначално изпитвах вина, не се чувствах комфортно, но после бързо забравих, почти не помня, че са ме оперирали, а най-щастлива съм, че бях с пълна упойка! Не знам каква е била, но след като се събудих нито ме е боляла глава, нито ми се повръщаше, все едно бях станала от сън, чувствах се много добре-такава свежарка бях, че се обадих на всиките си приятелки да им съобщя добрата вест, може и в шок да съм била, но като се събудих към 7.30 сутринта не спрях да говоря по телефона до 15 часа.
Та така- разбрах, че няма нищо страшно, а най-важното е , че на финала всички сме добре и живи и здрави!!! Дай Боже да съм бременна и втори път, тогава вече ще му мисля как ще раждам, но сега вече не съжалявам!
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Вече съм мами на две малки мадами!
«
Отговор #339 -:
февруари 08, 2010, 13:44:03 »
Цитат на: ellie_bellie в февруари 04, 2010, 22:30:02
Клара
, връзва ме. Вече говорих с болницата по този въпрос. Някои болници имат "ходещи" епидурални, с които можеш да се движиш, но в моята болница няма. Казаха ми - сложим ли епидуралната - лягаш и край.
Не виждам смисъл в темата, но не можах да се стърпя да не попитам - Защо да си вързана за леглото?
Май става въпрос за спинална, а не за епидурална упойка? Аз бях и с двете и смея да твърдя, че след операцията си ходех спокойно с катетъра на епидурала.
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #340 -:
февруари 08, 2010, 16:40:40 »
Цитат на: tonitta в февруари 04, 2010, 21:06:46
А за обстановката в стаите-звучи страхотно,че можете да раждате с музика и свещи,но тук реалността е много различна и дори в болницата,в която раждах-частна и модерна, не дават такива неща,за съжаление
Така е, Тони, но аз смятам че всички жени в БГ заслужават добро отношение, вани, свещи и т.н. Защото има положителен ефект!
Как ще стане е друг въпрос, но според мен първата стъпка е да се знае че има алтернатива на настоящата в България.
Аз много се радвам когато има подобрения, както Мая е описала! И тези подобрения идват най-вече защото майките научават как е по света, изискват ги от болниците и в крайна сметка ги получават. Моите наблюдения са че през последните години в БГ има голям прогрес по въпроса с ражданията и бебетата. Все още не е идеално, но на там е тръгнало.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #341 -:
февруари 08, 2010, 17:07:12 »
virgin
, точно това, което си цитирала, обяснява защо. Тази, която се практикува в моята болница, те парализира от кръста надолу и затова си на леглото. Освен това като ти сложат епидуралната, трябва непрекъснато да си легнала, за да мерят тоновете на бебето, които понякога намаляват заради упойката. Трябва и контракциите да ти следят, защото не могат да се усещат добре.
virgin
, искаш да кажеш, че са ти сложили епидурална и са те пуснали да се разхождаш ли? Ти не си ли раждала секцио? Тази епидурална след секцио хич не ми се връзва. Може би нещо друго са ти слагали. Ако някой ми каже, че е раждал не в легнало положение на епидурална упойка, идвам да черпя и да раждам точно в тази болница!
«
Последна редакция: февруари 08, 2010, 17:12:09 от ellie_bellie
»
Активен
tonitta
«
Отговор #342 -:
февруари 08, 2010, 17:51:08 »
Цитат на: Regina94 в февруари 08, 2010, 16:40:40
Така е, Тони, но аз смятам че всички жени в БГ заслужават добро отношение, вани, свещи и т.н. Защото има положителен ефект!
Как ще стане е друг въпрос, но според мен първата стъпка е да се знае че има алтернатива на настоящата в България.
Аз много се радвам когато има подобрения, както Мая е описала! И тези подобрения идват най-вече защото майките научават как е по света, изискват ги от болниците и в крайна сметка ги получават. Моите наблюдения са че през последните години в БГ има голям прогрес по въпроса с ражданията и бебетата. Все още не е идеално, но на там е тръгнало.
Ами много ясно,че не само тук,а и на всякъде по света раждащите жени го заслужават,но поне аз не съм чувала за такива болници в БГ,та макар и частни.Аз раждах в такава болница и си платих за всичко най,без да се хваля,а просто,защото исках максимално да си спестя негативните емоции около това красиво събитие и ефекта беше просто,че получих такова отношение и условия,за които не би трябвало да си плащаме,а да ги получаваме по презумция.Освен това аз знаех как се ражда на много цивилизовани места в чужбина,но това не ми помогна и даже и да исках нямаше да ми ги позволят.Знам го от акушерката,която ми водеше курса и която е молела лично управителката на болницата да предоставя такива условия на раждащите като музика,свещи и т.н.,но тя й е казала да мълчи,защото не й се занимава с "капризите" на раждащите и че ако позволи това ще започнат да искат и други "глезотии".Та това е нашата действителност,разберете го най накрая.Докато достигнем това ниво ще изтече още бая вода....А това,че го знаем ни най малко не ни помага,други трябва да го знаят и най-вече да го прилагат
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Вече съм мами на две малки мадами!
«
Отговор #343 -:
февруари 08, 2010, 18:49:39 »
Цитат на: ellie_bellie в февруари 08, 2010, 17:07:12
virgin
, искаш да кажеш, че са ти сложили епидурална и са те пуснали да се разхождаш ли? Ти не си ли раждала секцио? Тази епидурална след секцио хич не ми се връзва. Може би нещо друго са ти слагали. Ако някой ми каже, че е раждал не в легнало положение на епидурална упойка, идвам да черпя и да раждам точно в тази болница!
ellie_bellie
, искрено ме развесели с това "правостоящо" секцио.
Хм... Наистина като раждала секцио забравих, че се следят тоновете на бебето при нормално раждане.
В парализирането от кръста на долу при нормално раждане не виждам смисъл, но явно им е такава практиката в тази болница.
Аз раждах секцио със спинална упойка и имах епидурален катетър за обезболяване след операцията. Защо да не ти се връзва?
Просто НЕ ме болеше след операцията и почти през цялия ден бях на крак!
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #344 -:
февруари 08, 2010, 19:01:34 »
ellie_bellie, а ти защо не искаш да си легнала, на мен като ми сложиха епидуралната и заспах, ако раждаш през нощта спокойно може да си поспиш. Просто лично аз не бих се лишила от епидуралната упойка, само защото ще се наложи да стоя легнала.
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...