Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 29, 2024, 12:49:12

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Стреса преди сватбата? - 2 част  (Прочетена 144034 пъти)

michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #240 -: април 26, 2010, 14:37:16 »

Е, момичета, направиха го  cray Днес се е обадил кмета на Балчик и на нашата дата ще има още една сватба в градините на Двореца. Нищо не може да се направи, не може да бъде спряна по никакъв начин  cray
Не знам какво още да очаквам...  cray
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: април 26, 2010, 14:41:20 »

michelle, нали няма да са по едно и също време?
Защо толкова държиш само вие да сте там? Другата двойка може само да разпишат там. Аз не знам колко заведения има и каква възможност да се вместят две сватби, но предполгам, че ще са в различно време (едните сутринта, а другите следобяд) и все някак ще ви поделят тази огромна територия. Все пак където и да запазиш място, ще има друга сватба и то по същото време. В хотелите с по два ресторанта и в ресторантите с по две зали, почти винаги е така. Но това не пречи на хората да се забавляват.

Сподели какви точно са ти притесненията. gu6
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #242 -: април 26, 2010, 14:46:22 »

lionelsa, територията никак не е огромна. Сватбите ще се засекат, понеже нашата ще продължи в рамките на няколко часа. В нашия случай става дума за много сложна организация. Беше ни обещано да можем да направим поне снимките на спокойствие без да се засичаме с друга двойка. Това на 100% няма да се случи  cray Другата двойка ще снима там през целия ден! Навсякъде. Няма да има възможност да направим ритуалите както сме преценили, а ще трябва да ги изчакваме. Изобщо всичко отива по дяволите... А дори не можем да сменим датата  cray
Сватбите не могат да се правят предиобяд. Само следобяд. Затова задължително ще се засечем.
lionelsa мила, платили сме доста големи от наша гледна точка суми, за да направим сватбата си там. Ако дори подозирахме какво ще се случи, никога нямаше да ни стъпи крака там  cray
Въпроса е принципен. Извинявам се, че въобще започнах темата. Ако другите момичета са съгласни, ще помоля да бъдат изтрити всички мнения.
« Последна редакция: април 26, 2010, 15:20:53 от michelle » Активен
Dallila
Професор
Публикации: 423

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: април 26, 2010, 15:23:13 »

Мишел, това е много неприятно.Няма ли как да се комбинират двете сватби, без да си пречите?Всъщност в градината само ритуала ли ще ви е, или цялото тържество?Защото ако е само ритуала би могло да се направи така че едната сватба да е в единия край, а другата в другия.Що се отнася до фотосесията, бихте могли да се възползвате от това, че ще сте две двойки и да си направи съвмествни снимки.Виждала съм много приятни такива сесии.
Другото което е, не може ли да разместите малко часовете на ритуалите, за да може поне за тях да не се засечете?Все трябва да има някакъв начин, не се притеснявай, ще го измислите. smile
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #244 -: април 26, 2010, 15:37:11 »

Dallila, няма значение. Ние ще имаме повече от един ритуал, трудно ми е да го обясня. Те искат да снимат там през целия ден. Не искат други младоженци на снимките си. Не искат да се засичаме, а това е невъзможно. Всъщност и ние не искаме. Само че те са много известни и достатъчно богати. И достатъчно привилегировани, за да съсипят мечтата ни.
Единственото, което можем да направим е или да сменим датата, или да сменим всички часове. Но дори и при тези обстоятелства пак няма как да не се засечем. Ние сме готови на компромис, понеже ако се откажем от това място, сватбата няма да се състои. Остава ни да говорим с тях и да се надяваме да се получи нещо.
« Последна редакция: април 26, 2010, 15:41:12 от michelle » Активен
Dallila
Професор
Публикации: 423

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: април 26, 2010, 15:43:45 »

Тогава наистина поговорете с тях.Това че са известни, не означава, че не могат да са разбрани и не могат да направят и те някакъв малък компромис.Стискам палци, а предполагам и всички момичета във форума, да проведете нормален разговор и да успеете да се разберете, така че хем те да си направят снимките, хем вашата мечта да се сбъдне.В никакъв случай не се отчайвай, все трябва да може да се направи нещо.  good
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #246 -: април 26, 2010, 15:47:30 »

Благодаря ти, Dallila give_rose  Всъщност с това, че не са се съобразили с молбата ни, те вече показаха какво да очакваме. Тази вечер ще мислим с моето човече дали ще правим сватбата си тази година или не.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: април 26, 2010, 15:53:48 »

Michelle, наистина е много кофти тази ситуация  angry Напълно те разбирам, че не искате през цялото време да се съобразявате с някой друг, да се гоните из градината и да се изчаквате. А има ли някакъв вариант да ви върнат парите от градината или поне по - голямата част, а вие да си изберете друго място? Защо искате да се отказвате изобщо от сватбата тази година? Сигурна съм, че и на друго място би се получила прекрасна сватба! В крайна сметка най - важното е да сте щастливи и да споделите този момент с най - близките ви хора. И аз в началото много си бях харесала един точно определен ресторант за нашата сватба, но поради определени причини отпадна като вариант. И аз бях разочарована и си мислех, че на друго място няма да ми хареса толкова, но в крайна сметка като се поуспокоих, си дадох сметка, че има много други хубави места, а и че мястото не е най - важно, а важните са младоженците и усмивките на техните лица   smile Така че, след като се успокоите от първоначалния шок, съм сигурна, че ще измислите най - доброто решение за цялата тази ситуация  Wink
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: април 26, 2010, 15:58:26 »

michelle, с нетърпение чакам да разкажеш как е минал евентуален разговор и какво сте решили.

Наистина е много неприятно. Ако се откажете, дали ще ви върнат парите? При положение, че сте дали голяма сума първи сте резервирали мястото, трябва да има начин да си потърсите правата. pardon
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #249 -: април 26, 2010, 16:01:07 »

divanetata, толкова искам вече да не отиваме никога там  cray Не я искам тази сватба, не и там. Но вече сме дали капаро за всичко, ама всичко. Ако решим да правим сватбата другаде, няма да имаме финансовата възможност за това. Ние не искаме да се отказваме, просто не знаем как да асимилираме факта, че съсипаха мечтата ни...
lionelsa, не знам какво ще стане. В интерес на истината от управата на Двореца много добре знаят какъв обрат може да има ситуацията, но след като им се е обадил кмета...Какво да направят? Ние ще си тръгнем каквото и да се случи, но градината си остава в Балчик. Не могат да си позволят да изпаднат в немилост.
« Последна редакция: април 26, 2010, 16:04:16 от michelle » Активен
conflate
Сватбар
Публикации: 227

« Отговор #250 -: април 26, 2010, 17:01:01 »

michelle - много неприятно изглежда ситуацията. Просто да знаеш, че колкото и зле да изглеждат в началото нещата после може и да се окаже, че напразно си се притеснявала...надявам се. Стискаме палци за положителен обрат!
Активен
biersdorf
Ентусиаст
**
Публикации: 142

"Няма попътен вятър за кораб без посока." Чърчил

« Отговор #251 -: април 26, 2010, 19:29:32 »

michelle-ужасно е когато човек мечтае и във фантазиите му тази мечта се реализира и когато всичко това се превърне в кошмара да ти вземат ресторанта и да объркат цялата ти организация. Сигурна съм, че се чувстваш зле, не знам как аз бих реагирала, защото въпреки, че мислех себе си за перфекционист се съобразих с доста неща-ресторантът няма да бъде първоначалната ни идея, повечкото неща за сватбата са купени с не много пари-искам да кажа, че въпреки мечтата всичко да бъде като в приказака, живота често ни поднася изненади и е хубаво, ако успееш да реагираш по не много болезнен за самата теб начин-и все пак всеки е различен-пожелава ти да намериш вътрешен мир и ако за теб е важно да бъде точно този ресторант (дворец) то променете датата (но не знам дали може да се надявате на гаранции), ако ли не, не променяйте пътя си (не натоварвам никого с моите си неща, но и при нас стоеше въпроса със смяна на дата заради ресторант, но си мисля, че веднъж запазена си е нашата дата и не исках друга). Във всички случаи ти стискам палци и твоето решение ще бъде най-вярно!
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #252 -: април 26, 2010, 20:19:23 »

Мила biersdorf, моментът с мечтите отдавна е в миналото при нас.Още през февруари и до средата на март беше чисто във финансов план уредено всичко. Да сменим дата означава да кажем на всички, които са свързани с тази дата да си променят ангажиментите. Ако имаме късмет, няма да са ангажирани за другата дата. Има и друго нещо-на другата дата може да се случи аналогичната ситуация. Само ще треперим пак излишно.
Опитвам се да намеря вътрешен мир и знам, че той ще се постигне само с отменянето на сватбата там и с това хората, създали ситуацията, да си поемат отговорността. За съжаление много малко може да се направи по законов път. И то само постфактум.
Благодаря на всички за окуражаването, съпричастността. Чудесни сте!
Активен
Vesseto
Любопитен
*
Публикации: 32

Принцеска

« Отговор #253 -: април 27, 2010, 09:10:17 »

Michelle, аз съм в шок и не съвсем. Според мен обаче, ти също трябва да се опиташ да им вгорчиш сватбата. Те са били некоректни, защо ти трябва да си коректна с тях? Според мен трябва да раздухате, да се оплачете където се сетите, включително на кмета, на Комисия за защита на потребителите като копирате кмета и областния управител. А най-добре да пишете до някоя медия, бтв например, Ани Цолова има надежда да ви обърне внимание. Шансът да промените нещо е малък, но това не значи, че не трябва да опитате! Обещали са ти нещо, взели са ти парите за нещо, което нямат намерение да изпълнят. Не трябва да си мълчите и да се тровите, атакувайте с всички законови средства. Знам, че това няма да те накара да се чувстваш по-добре, но в България трябва да има ред. Нямам нищо против връзките, аз бих ги използвала, ако ми се налага, стига да не преча на другите. Бори се.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: април 27, 2010, 09:20:17 »

Vesseto, не знам, дали си заслужава в такава деликатна ситуация да се превръща деня в още по-голям кошмар с разни тъпи номера и провали. Все пак и двете бъдещи семейства искам красив празник. Има ли желание, компромис винаги ще се намери. Самите домакини в Балчик могат да съдействат и да се координират през деня с програмата на едните и на другите, за да не се засичат.

Но пък идеята за гласност в медиите е много добра. Обикновено дава резултати. good
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: