Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 22:38:10

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 175404 пъти)
 
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: юни 29, 2010, 12:24:31 »

Диде aз мaшинa зa хляб нямaм.Меся си винaги нa ръкa-приятно ми е дa усещaм с ръцете си кaкво то4но прaвя.
Кaкво се слу4и с твоето хлеб4е??Твърдо стaнa тестото или не втaсa...дaй рецептaтa по,която го прaви и може би ще помогнем с жужи blum
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: юни 29, 2010, 13:00:43 »

Имам машината от повече от 9м и само веднъж до сега не ми се е получавал хляба,но тогава разбрах какъв ми беше проблема!
Правила съм хляб,който е около 60:40 бяло към ръжено брашно!Стана както трябва,но не ми хареса много на вкус.
Исках да си направя хляб само от  ръжено брашно,но бъркалката постоянно буташе сместа към стените на съда и изобщо не го замеси.След около 30 мин борба изключих машината и изхвърлих подобието на тесто.
Четох доста рецепти и всичките са с бяло брашно в различно съотношение спрямо черното брашно.
А аз искам да си е само ръжен!Знам,че тъмното брашно е по-тежко и му трябва повече вода да се омеси.
Мирка и аз обичам да меся,но си падам по питки и такива работи,а ми се иска хляба да е по-полезен и нискокалоричен.
Днес трябва да приготвя тиквички и се ровя сега в една голяма книга за рецепти.
Ако сътворя нещо прилично,ще се похваля!
А вие помагайте...............
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #242 -: юни 29, 2010, 13:04:38 »

А и  аз съм се нагледала на едно такова брашно.Само нали знаеш, че винаги когато слагаш да правиш хляб, първото което слагаш е течността /водата или мляко зависи с кое го правиш/ така няма да ти се лепи по перката или по стените.Другото което е много важно да се спазват пропорцийте които са дадени в книгата за месене и чашката+ лъжичката която е към самата машина
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: юни 29, 2010, 13:11:52 »

Спазвам всичко Жужи-и последователността и грамажа!Но в рецептата ми пише 370гр бяло и 90гр ръжено брашно!Аз не сложих бяло,а само ръжено като намалих количеството на брашното и долях вода защото след първото месене беше на трохи и буци,а не на хомогенна смес.
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #244 -: юни 29, 2010, 13:23:10 »

dodo23 тиквичките най-ги обичам пържени. Вчера с Митко 2 часа сме пържили на смени. Толкова се отгчихме, че накрая не ни се ядеше smile
Правим си печени тиквички на тефлонова скара, със соев сос стават ЧУДНИ!
Понякога нарязвам тиквичките на кубчета, като за мусака. Слагам ги в тавичка с олио, добавям сол и копър и ги запичам. Чудни са, както топли, така и студени.
Друг вариант е настъргани и изцедени тиквички, объркани с яйце , сирене, топ. сирене, кашкавал-каквото имаш. Сол и копър. Накрая сгъстявам сместа с бешамелов сос /може и да не го правиш/ .Запичам в намаслена тавичка и готово! може и полив , като за мусака да си направиш, но аз не обичам.
Вчера прових гювеч с бакла, картофи и тиквички - също се получи добре.
Можеш да си направиш мусака, като вместо картофи-сложиш тиквички. това ми е едно от любимите неща за хапване smile
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: юни 29, 2010, 13:24:04 »

Диде,милa опитaй дa го зaмесиш нa ръкa с изцяло ръжено брaшно.Той пaк ще е нискокaлори4ен.Не рaзбрaх кaк мaшинaтa го прaви тaкъв a ръцете ти не crazy Или имaше в предвид,4е нa ръкa ти е тръдно с ръжено брaшно...
Кaжи и зa тикви4ките?Кaкви дa сa?Гретен,сaмо пе4ени,пълнени,пържени,със сос,без сос.....имaм стaхотнa рецептa със сметaнa....и още куп зa пълнени или реденa мусaкa...тикви4ки дa искaш от мен,цялaтa съм еднa голямa тиквa ROFL
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: юни 29, 2010, 13:45:43 »

Да,знам че и на ръка ще си стане хляба като в машинката(дори по-хубав),но ще ми е по-трудно да го омеся.А ако ще се клепам предпочитам да си замеся питка с масло,яйца,сирене и да си лепна килограм на дупето pleasantry.Целта ми е да се науча как да правя хлябчето в машина.

Тиквички хич не обичам!Правя ги заради милото и с надеждата,че ще намеря рецепта,която и на мен да ми харесва.Не искам да са пържени,защото ми е досадно да стоя 2 часа на котлона,опитвам и да огранича пържените храни.
Днес ще опитам по тази рецепта,която е за пържени кюфтета,но вместо това ще го направя на фурна-нещо като мусака:
Картофи се сваряват и пасират.
Тиквичките се настъргват и отцеждат от водата.
Всичко се омесва заедно с яйца,настърган лук,копър,магданоз и подправки.
Според книжката от това се оформят кюфтета и се пържат.
Смятам да добавя сирене.Не пиша пропорции-всичко ще сложа на око.
Само се чудя каква консистенция ще стане....но ще реагирам своевременно с добавки!
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: юни 29, 2010, 13:52:09 »

Кaто ги нaстържеш тея тикви хехех ги посоли.Тaкa по-бързо ще излезе водaтa.Сложи ги в някaкъв съд,който дръж нaклонен *THUMBS*Примерно тaви4кa,която си подпрялa нa еднa стрaнa-по лесно ще се отцеди водaтa good
Яйцaтa споявaт състaвките,
Въпрос-ще прaвиш нещо кaто пе4ени кюфтетa или ще го рaзстелиш по дъното нa тaвaтa???Жко е второто смятaм,4е проблеми нямa дa имaш *THUMBS*Нaкрaя и рендосaно кaшкaвaл4е дa сложиш и ммммммммммммммм
http://tanitaang.blogspot.com/2010/06/blog-post_1747.html ето нещо,което може и дa ти допaдне
Ти дa не си нa диетa,4е толковa здрaвословно си зaпо4нaлa дa се хрaниш give_rose
« Последна редакция: юни 29, 2010, 13:58:43 от kleo_20 » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #248 -: юни 29, 2010, 14:04:28 »

Клео,аз тази рецепта преди няколко дни я правих,стана много леко и вкусно ястие,мислех ,че мъжа ми няма да го яде но той си поиска допълнително.Рецептите на Танита са разкошни
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: юни 29, 2010, 14:15:04 »

Рецептата е интересна!
Моята е от готварска книга.
Съпругът ми се погрижи да настърже тиквичките,вече са посолени и се отцеждат!
Картофите след малко ще са готови.
Мисля всичко да разстеля в тавичката.И кашкавалче ще сложа!
Огладнях докато обясня!

Не е моето точно диета-последните години съм все на колела и се храня с каквото ми попадне.
Сега съм у дома и имам някое излишно килограмче.Гледам да се храня по здравословно,макар че с днешната рецепта май няма да стане. blum
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #250 -: юни 29, 2010, 20:31:29 »

Спазвам всичко Жужи-и последователността и грамажа!Но в рецептата ми пише 370гр бяло и 90гр ръжено брашно!Аз не сложих бяло,а само ръжено като намалих количеството на брашното и долях вода защото след първото месене беше на трохи и буци,а не на хомогенна смес.
Миличка ,сега питах мъжа ми за този тип хляб и той прочете какво пише в нашата книга.
Вода си е както си се нормално,олио се слага двойно,сол нормално,брашно 40 процента обикновено и 60 процента ръжено,мая двойно,и сменяш програмата ,при нас е "програма за твърд хляб" или твърда програма не мога да го преведа точно.
Не знам дали това ще ти помогне ,но може да те насочи поне какво да търсиш в книжката.Мъжа ми точно това каза ,че може би не се слага само такова брашно или просто потърси др програма.Успех
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: юни 29, 2010, 21:03:47 »

Много благодаря Жужи. @}->--Мисля,че програмата ми е правилната-пише за пълнозърнест хляб.
Ще опитам пак със смесено брашно и постепенно ще променям съотношението докато стигна до оптимален вариянт.


Импровизациите с тиквичките не ни се понравиха! sad
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #252 -: юни 29, 2010, 22:00:09 »

 dodo23 ,прабвай и дано да се получи.Аз ти написах това което прочетохме нашата книга smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #253 -: юли 02, 2010, 16:14:02 »

Аз минавам само да благодаря на една от съфорумките /не помня коя беше / за чудната ПАСТА “ПАТАФРИ .Невероятна панировка сега опитах кашкавала мммммм разкош.Не е тежка панировката като стандартната,от сега на татък това е моя начин за паниране.Аз панирах и едни патладжанении рулца, но тях довечара ще опитам 
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: юли 04, 2010, 20:51:02 »

Момичета имам нужда от съвет.
За пореден път правя панирано сирене и за пореден път панировката ми се отделя от сиренето.
Направих и тази последната панировка с бира и същото нещо се случи.
Има ли някаква тайна или просто аз съм с две леви ръце:)
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines