Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 09:22:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8 (Прочетена 175184 пъти)
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #270 -:
юли 07, 2010, 14:04:16 »
По Врачанско май го няма
Митко една седмица го бъркаше с баклава
Във вкуса за мен няма разлика , а на външен вид, баклата стои плоска. А зеления боб е с по цилиндрична форма
Руми
, доколкото аз разбирам на първо четене. Може да се натрови човек, чийто организъм няма достатъчно ензими, за да усвои продукта
«
Последна редакция: юли 07, 2010, 14:07:17 от Мименце
»
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #271 -:
юли 07, 2010, 14:23:08 »
Нинче, на баклата шушулките са по големи от тези на зеления боб и не са плоски, а крьгли. Вьтре зьрната сьщо са доста едри.
Както ви казах, за обяд изядох една купичка бакла, ще ви дьржа в течение дали сьм на умирачка, че Руми направо ме шашна с тази отрова. Досега не бях чула, че сьществува подобно нещо (прочетох статията де).
О, е сега виждам, че Мимето точно обратното описание на мен е дала на шушлките хахахха сигурно има различни типове (или за зьрната говориш?). Мога да ви снимам моите, но са обеззьрнени.
Вкуса не ми хареса особено и дано не умра, иначе ще сьм си заминала за нещо дето дори не ми е харесало.. Боже аз се шегувам, ама...
Активен
van4ii
Професор
Пол:
Публикации: 409
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #272 -:
юли 07, 2010, 15:18:30 »
в нашия край е така: зеленият боб му викаме още райкин боб(незнам защо), а на баклата му казваме черен боб. Аз също имам зелен боб и довечера дори ще го сготвя с пилешко месо, а също и скартофки става страхотна манджичка.
А по въпроса с черния боб или още баклата от личен опит да ви кажа, че е опасен наистина: миналата година моят баща беше в болница заради това, получи отравяне от него и беше на системи 3 дни, затова наистина внимавайте, не е за всеки организъм
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #273 -:
юли 07, 2010, 15:35:57 »
аз даже си мислех, че баклата се е яла преди години, не знаех,ч е още се яде, даже не се сещам да съм виждала да продават, но явно в Пловдив не е разпространена.
за бамя нищо не пишете, аз обичам, но не съм готвила никога
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #274 -:
юли 07, 2010, 15:38:26 »
Не знам, но ти ме притесни за тая бакла. Сега чакам да видя накьде ще се развия.
Иначе бамята аз я слагам в гювеч като правя, или може само бамя с доматен сос. Тук бамята е екзотичен продукт и се продава само по специализирани магазини за екзотични продукти.
Активен
marchela
Сватбар
Пол:
Публикации: 215
very happpyyyyyyyyyy
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #275 -:
юли 09, 2010, 19:51:11 »
Момичета , помагайте моля...
Дадоха ни 2 големи кофи с кайсии и просто няма как ги изядем така всичките..а и няма къде на хладно да ги държа...тука е 30 градуса и много бързо ще се развалят...
Само да уточня, че нямаме фурна, така че варианта сладкиш отпада...ха сега де, нямам идеи...
ако някои се сеща нещо, ще съм благодарна, иначе утре закуска, обяд, вечеря 1во, 2ро, 3то ще са кайсии
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #276 -:
юли 09, 2010, 21:40:04 »
A котлон имате ли? Ако да, на сладко и в бурканчета в хладилника.
Активен
marchela
Сватбар
Пол:
Публикации: 215
very happpyyyyyyyyyy
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #277 -:
юли 09, 2010, 21:51:06 »
Мерси
добра идеа е..да катлони имаме даже 4...
А как се прави сладко? никога не съм правила, само се вари и със захар ли?
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #278 -:
юли 10, 2010, 10:09:37 »
Рецепти в гугъл колкото щещ. Ето една примерна
http://recepti.gotvach.bg/r-344-
Сладко_от_кайсии
успех
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2061
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #279 -:
юли 10, 2010, 10:54:04 »
Някой може ли да ми предложи рецепта със зарган . Никога не съм правила, прочетох, че се пържи или пече на скара . Не искам да я пържа, а скара нямаме
Иска ми се да е печена , дали ще стане ?
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2192
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #280 -:
юли 10, 2010, 10:56:38 »
Лени,майка ми прави риба по следния начин:след като я почисти посолява добре и поръсва с черен пипер.Увива я във фолио и пече във фурната.
На мен не ми харесва много,защото има вкус на сварена,но останалите си облизват пръстите.
Не знам дали рецептата е подходяща за всякаква риба.
Активен
toni8301
Професор
Публикации: 346
...живота е чудо....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #281 -:
юли 10, 2010, 12:22:01 »
Цитат на: leni_beni_ в юли 10, 2010, 10:54:04
Някой може ли да ми предложи рецепта със зарган . Никога не съм правила, прочетох, че се пържи или пече на скара . Не искам да я пържа, а скара нямаме
Иска ми се да е печена , дали ще стане ?
Лени, мила, и аз правя рибата по начина по който е описала dodo23...когато обаче искам да стане по "засучена" я увивам в някакво филе или мезе..филе елена ми се струва подходящо или просто шунка...върху фолиото слагам малко зелено например магданоз и я увивам...става много вкусна рибка...
«
Последна редакция: юли 10, 2010, 12:23:47 от toni8301
»
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1022
Мама на сладко бебе Ивелина
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #282 -:
юли 11, 2010, 12:30:06 »
Тази рецепта за зарган на фурна ми се вижда добра :
Зарган на фурна
Необходими продукти: около 15-20 заргани, сол, черен пипер, копър, олио, горчица, кашкавал, соев сос, сухо бяло вино
Начин на приготвяне:
Почистения зарган се измива старателно под течаща вода и сенатрива със сол, черен пипер, копър. Оставя се да престои така поне 1-2 ч. Дъното на тавата за печене се намазва с малко олио и се поставят рибите с коремите нагоре.Намазвате с горчица разредена с малко вода и отгоре настъргвате кашкавал.Добавете в тавата още малко олио, две лъжици соев сос, каф.чашка сухо бяло вино и всичко това се пече на умерена фурна около 25 мин.Температурата да не е повече от 170-180 градуса.От виното, горчицата, кашкавала, копъра се получава един страхотен сос, който е идеална добавка към това пикантно ястие.Виното или бирата са по избор.
Но аз бих пропуснала кашкавала
А по рецептата на Додо съм яла пъстърва-става мнооого вкусна
може след като се задуши във фолиото, да се отвие и запече малко, за да не е като сварена
и бих прибавила малко зехтин!
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #283 -:
юли 11, 2010, 18:59:41 »
Днес сготвих зеленчуков миш-маш-стана мн приятно и интересно на вкус.
Тези дни ще пусна и малко снимки.
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2061
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #284 -:
юли 11, 2010, 20:19:11 »
Благодаря за предложенията
В крайна сметка го направихме с фолио . Нарязахме го на парченца и го овкусихме със сос от сол, лимонов сок и олио и малко черен пипер . Всяко парче е овито отделно и така го се пече.
Стана много вкусна
, и не беше като сварена. Поне на мен не ми беше така на вкус
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines