Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 04, 2024, 20:51:21

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 3 част  (Прочетена 211012 пъти)
 
jully777
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 98


обичана и обичаща


Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: януари 10, 2014, 20:37:37 »

Аз мисля, че ще е по-добре по 2 води и 2 безалкохолни,от колкото по 3 безалкохолни и една вода, но все пак ти си познаваш гостите и знаеш какво предпочитат за пиене.
Активен
vileto_971
Ентусиаст
**
Публикации: 65



« Отговор #256 -: януари 17, 2014, 09:18:28 »

Включвам се и аз  yahoo Готови сме с менюто  yahoo yahoo yahoo
Салата - асорти - домат, краставица,плочка сирене, снежанка, руска
Топло предястие - хапки
Основно - пил. пържолка от бутче, суров суджук на скара, 2 пилешки кюфтета, българска лютеница и картофки соте (не живеем в България и всичко това ни липсва ужасно)
Плата вълчи мезета и ядки
В куверта има и по 3 безалкохолни на човек.
Алкохолът ще го внесем, както и тортата.
Вече съм спокойна - ще има храна за хората. Ние сме ясни - ще се храним с емоции  danceg danceg danceg
Активен
Shide
Сватбар
***
Публикации: 163



« Отговор #257 -: януари 17, 2014, 21:03:41 »

Това меню, много го мислим и ние. Не сме решили окончателно какво да е. Какво ще кажете за сьомга? Ще имаме вегетарианци, на които ще даваме сьомга, не искаме обаче, останалите гости като видят и да си кажат- за нас пилешко, пък за гостите им от Англия сьомга. Та мислихме за всички да е риба, да ама с всички приятели, с които говорихме казаха, че рибата не била добре за сватба. Какво ще ме посъветвате?
Активен
vileto_971
Ентусиаст
**
Публикации: 65



« Отговор #258 -: януари 17, 2014, 21:14:53 »

Shade, ти най-добре си знаеш гостите. Сьомга - защо пък не? Какво значи "не е добре за сватба"...Нали това си е вашата сватба. А и според мен - ако разделиш гостите с храната - ще има недоволни. Все пак последната дума си е ваша. Успех  good good good
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: януари 17, 2014, 21:43:00 »

Shade рибата попринцип не я ядат вегетерианци, а презбитерианци (или както се пише). На твое място бих попитала вегетерианците или ако си ги виждала да ядат риба тогава е ок.
Ние за вегетерианците ще имаме вегетерианско меню smile
Активен
Shide
Сватбар
***
Публикации: 163



« Отговор #260 -: януари 17, 2014, 21:52:28 »

Риба си хапват, виждала съм ги. Там е работата, че някои от гостите никога не са яли сьомга, ако не им хареса ще останат гладни. все пак не е толкова популярна риба в България, свикнали сме все на скара, май. Ама  пък не е риба с кости, която да човъркат, направо не знам. Благодаря за съветите!
Активен
jully777
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 98


обичана и обичаща


Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: януари 17, 2014, 22:00:43 »

Ние също ще имаме вегетарианско меню за вегетарианците (без месо и риба). В България доста голям процент от хората, според мен, не са яли сьомга, както казваш, все пак си е доста скъпа риба и не всеки може да си я позволи; вкусът ѝ според мен е специфичен и едва ли ще се хареса на всички.Повечето гости не признават друго освен пържолката, но все пак вие си знаете какви са ви гостите...
Активен
bbride
Професор
****
Публикации: 439



« Отговор #262 -: януари 29, 2014, 20:40:10 »

Аз определено бих се въздържала от риба за всички, още повече пък сьомга. Много хора не обичат риба, а и сьомгата е специфична риба. Аз например обожавам риба, но от сьомга ми се повдига.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1136


I will love you... unconditionally...


« Отговор #263 -: януари 31, 2014, 11:27:39 »

Включвам се и аз  yahoo Готови сме с менюто  yahoo yahoo yahoo
Салата - асорти - домат, краставица,плочка сирене, снежанка, руска
Топло предястие - хапки
Основно - пил. пържолка от бутче, суров суджук на скара, 2 пилешки кюфтета, българска лютеница и картофки соте (не живеем в България и всичко това ни липсва ужасно)
Плата вълчи мезета и ядки
В куверта има и по 3 безалкохолни на човек.
Алкохолът ще го внесем, както и тортата.
Вече съм спокойна - ще има храна за хората. Ние сме ясни - ще се храним с емоции  danceg danceg danceg

Здравей,
моля те кажи в кой ресторант предлагат толкова богато меню и каква му е цената? (ако искаш пиши ми на лично) smile

За нашето меню много го мисля, ще ми се да е нещо изискано и в същото време ненатрапчиво... стилът на самата сватба ще е такъв...

Върти ми се в главата някаква идея за
Салата Асорти,
Стидено / топло предястие - солена палачинка с пиле (примерно)
За основното нямам никаква представа sad
за следястие (евентуално, още не знам дали ще има) някакви сирена с грозде например
и за десерт си е тортата

Дайте идея за основно и въобще - какво мислите за идеята
Активен
Aila
Ентусиаст
**
Публикации: 104


IBCLC


« Отговор #264 -: януари 31, 2014, 11:49:30 »

  Виждам, че обсъждате сьомгата, така че да се включа и аз с въпрос.
  Аз лично много обичам и се замислих, дали предястието да не е със сьомга, има подобна опция или да остане нещо по-традиционно.

  За момента съм се спряла на следните варианти от различните опции. Трябва да избера по едно от следните стеснени варианти.
  Салата
  - Овчарска салата от домати, краставици, лук, чушки, гъби, шунка, българско сирене и кашкавал
  - Българска дегустация - Шопска салата,( доколкото разбрах в малка купичка в средата ), кьопоолу, мариновани печени чушки, сарми и филе Елена
  Топли предястия
  - Чушка бюрек, тиквички, патладжан пълнен с овче сирене,доматен сос
  - Печено филе от сьомга върху пюре от грах, червен лук и сос от бяло вино и масло
  Основни ястия
   -  Пилешко филе с пълнеж от маслини и риган, печени чушки и ориз с билки
   - Пилешко филе с бадемова коричка, пълнено с шунка, кашкавал и билки, гъбен сос, картофено пюре и зелен боб в масло
   Десерт
   - сватбената торта, евентуално с вкус - Чийзкейк с горски плодове

  Ето и всички варианти всъщност, ако смятате че има нещо по-подходящо  smile

  СТУДЕНИ ПРЕДЯСТИЯ И САЛАТИ
   Шопска салата от домати, краставици, печени чушки, лук, овче сирене, маслини
   Солени еклери с пушена пъстърва и зелена салата с репички
   Салата Любов от салата айсберг, шунка и сирене Eментал, варени яйца, картофи и винегрет с горчица
   Печени печурки, салата дзадзики, краставици, орехи със зелена салата и репички
   Овчарска салата от домати, краставици, лук, чушки, гъби, шунка, българско сирене и кашкавал
   Салата Цезар от салата айсберг, хрупкав бекон, пиле и пармезан
   Българска дегустация — Шопска салата, кьопоолу, мариновани печени чушки, сарми и филе Елена
   Козе сирене на грил със зелена салата и компот от червени плодове
   Салата Капрезе, домати и биволска Моцарела, мистиканца от зелена салата и билки, песто и маслини
   Гръцка салата от домати, краставици и чушки, лук, рукoла, Фета сирене и Пита хляб, маслини Каламата
 ТОПЛИ ПРЕДЯСТИЯ
   Пушен патладжан с магданоз и сирене Фета
   Дъгова пъстърва на грил със сос от масло, орехи и лимон, топла картофена салата, червен лук и копър
   Асортимент от топли предястия: сарми, баница, паниран кашкавал, зелена салата с йогурт дресинг
   Киш Лорейн от пушен бекон и сирене Ементал
   Гратин от картофени ньоки, домати и прошуто
   Чушка бюрек, тиквички, патладжан пълнен с овче сирене,доматен сос
   Печено филе от сьомга върху пюре от грах, червен лук и сос от бяло вино и масло
   Чушка бюрек, тиквички, пълнен патладжан с овче сирене, доматен сос
   Пай от сьомга, спанак и гъби в сметана, сос Муселин
   Инволтини от лаврак, миди и опашки от скариди, печени тиквички, доматено фондю с мащерка
ОСНОВНИ ЯСТИЯ
   Печена сьомга, печени картофи с розмарин и тиквички
   Свински врат с бира, ориз с чушки и задушени броколи
   Пилешко филе с бадемова коричка, пълнено с шунка, кашкавал и билки, гъбен сос, картофено пюре и зелен боб в масло
   Пилешко филе с пълнеж от маслини и риган, печени чушки и ориз с билки
   Свинско филе, сос гъби и горчица, печени картофи с мащерка, грах и карфиол
   Телешко филе, сос коняк и пипер, гратин Дафиноа от картофи със сметана, броколи в масло и бейби моркови
   Патешки гърди със сос Териаки, запържени ориенталски зеленчуци и задушен Басмати ориз
   Телешко филе увито в бекон, сос от синьо сирене, картофени крокети, гарнитура от зелен боб с парченца домати
   Балкански Микс грил: пилешко филе, агнешки кюфтета, свинска наденица и телешко филе, сос от тахини, кисело мляко и чесън, ориз с патладжани и сушени домати, печени чушки



Сватбата е на 07.06.2014 г. Дегустацията мислим да е в началото на май, за да е с вече сезони продукти, но може да е само едно и също нещо за двамата, евентуално ако много се колебаем за някое може да са две различни примерно за основното.
Активен
Shide
Сватбар
***
Публикации: 163



« Отговор #265 -: януари 31, 2014, 14:30:20 »

аз обичам сьомга и на мен би ми допаднало това предястие, но момичетата са прави. отказахме се да присъства в нашето меню. не знам на кой ще му хареса, на кой не, а не искам някой да остане гладен.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: януари 31, 2014, 14:48:37 »

Здравей Алиа,
Менютата изглеждат супер, а и няма как някои да остане гладен на сватба с 3 степенно меню и торта и питки и мезета все нещо някои ще хапне.
Няма как да угодиш на всички и всеки ще ти отговори според собствения си вкус  pardon
Рибата е много подходяща за лятна сватба и стига да не присъства и в 3те астия (салата, предястие и основно) спокоино може да я включиш.
Друг е въпроса, че на бълкарска сватба младоженците не ядат кой знае колко, твърде заети са с танци, игри, гостите и изобщо с купон!

Аз за моето меню избрах да има месо само в основното, за да може на вегетерианците да се различава само то.
Избирайки месото предпочетох да избягвам пилешкото, защото е много лесно да се обърка (да е сухо) и също защото като се приготвят 80 порции наведнъж и половината гости са на дансинга, шанса гостите да ядат ястието докато е топло е много малък. По моят личен вкус пилешкото не е особено вкусно студено. В този ред на мисли бих избягвала стекове или патешко, както и ястия в които соса има опастност да се 'желира' като изстине. 

Също те съветвам на дегустацията да ядете различни варианти, защото така може да опитате повече неща и да се изненадате.
На нашата дегустация едно от предястията беше пилешко увито в бекон. Пилето беше изключително сухо и никак не ми хареса, въпреки че звучеше добре в менюто.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1136


I will love you... unconditionally...


« Отговор #267 -: януари 31, 2014, 16:05:07 »

Сватбата е на 07.06.2014 г. .

 Offtopic
Aila  наскоро ми казаха да проверя църковните празници да не би случайно и моята дата да се падне така. Не знам дали ще правиш църковен брак, но тази година Голямата задушница (черешова) е точно на 7.06.

Извинявай ако ти се бъркам, просто случайно ме подсетиха за този факт наскоро и се получава доста неприятно да ти се объркат плановете,заради това че на задушница не може да се правят сватби,кръщенета и тн....
Активен
Aila
Ентусиаст
**
Публикации: 104


IBCLC


« Отговор #268 -: януари 31, 2014, 21:21:29 »

milenkata благодаря за предупреждението, но от самото начало почти ми споменаха, че е Задушница.
Последно ще имам църковен брак, обадих се в Семинарията и ми казаха, че няма проблем да се сключва брак на тази дата. Вече съм дала и капаро.
госпожица много благодаря за съветите и коментара. За съжаление менюто на дегустацията ми казаха, че трябва да е еднакво за двамата, ще мисля варианти обаче. За месото най-вероятно ще остане пилешко защото се яде от всички, кумът например друго не яде и дори вече питахме, ако е друго месо, може ли само на него да е пилешко....
Активен
Ice_Princess
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 73



Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: февруари 04, 2014, 02:45:48 »

И нашето меню е най-накрая решено!  Girl_hide

Салата: Виктория /мини плато от мезета и салати/
Предястие: Солена палачинка с шунка
Основно: Ноазет /3 пилешки бонфилета със зеленчуци/
"Следястие": Плато с филе Елена и сирена
Десерт: Торта /ще бъде шоколадова с медени елементи/
Безалкохолни: решихме да оставим хората да си поръчват сами, за да не се засенчи украсата, като се натрупат бутилки. Алкохола ще си го внесем целия.

Цената ще бъде около 23-4 лв на калпак без алкохола и тортата, така че всичкото заедно би трябвало да излезе до 2500 за 80 гости.  Yes

Между другото, оказа се, че е доста трудно оформянето на меню - всеки от семейството имаше различни предпочитания и идеи и накрая се наложи да се тропне с крак и да се каже "Сватбата е моя, ще бъде както искам!".
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines