Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 07:37:21

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Трябва ли да присъства бащата на раждането?  (Прочетена 110849 пъти)

bejkite
Сватбар
Публикации: 252

Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: август 17, 2011, 17:00:25 »

Жената не е нещо изначално греховна развратница, която да накажем за първородния грях с мъките на раждането, а мислещо и нормално същество със своите болки, страхове и притеснения, които е естествено да сподели с мъжа до себе си в този важен момент, ако и той се чувства общо-взето спокойно в цялата обстановка.
И аз изцяло подкрепям това изказване  good

Със съпруга ми изобщо не сме говорили дали ще бъде с мен или не ... то беше ясно. Благодаря на Бог, че бяхме заедно. Не, че съм някаква глезла, но при раждане от 31 часа и с мисълта през цялото време, че раждането ми се предизвиква заради проблем със сърчицето на бебето...
А какво ли щеше да му е на мъжът ми отвън  huhhuh.gif

Carlyangel, мисля, че ако става въпрос за живота и здравето на теб и детето, то нито един мъж не би мълчал.

Стана ми много мъчно от поста на menyanthe shok

И пак да се върнем в миналите времена...тогава много села са били без лекари, отдалечени от градове и бащата е бил този, който е помагал на майката да роди, не да се крие зад вратите и да поеме детето за първа снимка и вечерта на мотика, че имал дете?!
  goodpost

За мен мястото на жената е до мъжа и на мъжа до жената и в хубави моменти и в трудности. Защото за нас раждането на нашият син беше както трудно, така и най- великият момент  heart!!!

« Последна редакция: август 17, 2011, 17:02:59 от bejkite » Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: септември 03, 2011, 12:21:50 »

Аз не бих искала да присъства мъжа ми на раждането.Според мен трябва да стане така както и двамата го чувстват.Не мисля ,че и мъжа трябва да се насилва да присъства ако не желае.Всичко е въпрос на избор.Не мисля че ако мъжа ми е до мен и нещаат се усложнят той разбира толкова че да се намеси или пък да дава съвети на медициския екип.Аз бих си избрала и екип ,защото за съжаление има много некадърни медици и не желая да рискувам.
Активен
maria_panairova
Любопитен
*
Публикации: 38

« Отговор #272 -: септември 10, 2011, 17:53:53 »

както писах по напред във темата съм абсолютно съгласна бащата да седи отвън не само заради притеснението но и като го знам моя как обича дава акъл ще влезне на два крака и ще го изкарат в количка и в безсъзнание  blum
Активен
tedy87dani
Новак
*
Публикации: 13

« Отговор #273 -: февруари 11, 2012, 15:53:35 »

Аз ще раждам сама, мъжът ми ще бъде до мен задължително. В смисъл, помолих в болницата да ми освободят една стая и да не ме притесняват, ще имам дула, за всеки случай ще е там, ако има нужда лекарите да са наблизо smile
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: февруари 11, 2012, 20:13:18 »

Интересно! В България ли е това? Че тук все още са с доста закостенели представи и не вярвам, че е възможно да си поиска човек стая и да ги помоли да не се месят, без да му теглят една...м....на наум funnytooth
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #275 -: февруари 11, 2012, 20:49:09 »

Аз ще раждам сама, мъжът ми ще бъде до мен задължително. В смисъл, помолих в болницата да ми освободят една стая и да не ме притесняват, ще имам дула, за всеки случай ще е там, ако има нужда лекарите да са наблизо smile

Как така сама ще раждаш? А дулата какво прави? Може и да ви звучи аматьорски въпроса, но никога не съм раждала и ми се струва, че е доста сложна процедура.

И лекарите наистина ли се навиха да те оставят без контрол и да се намесят само ако нещо не върви по план?
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: февруари 11, 2012, 20:52:55 »

В Холандия голяма част от жените раждат сами у дома. Друга с акушерки у дома и без доктори. Трети в болница, но те са повече изключение отколкото правило. Говорим за една от най-развитите страни в света. И смъртността при раждане е една от най-ниските в света. Всички бащи присъстват на раждането.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: февруари 11, 2012, 21:01:40 »

Доста интересна идея имаш!  Wink Пожелавам ти да се осъществи един ден! Макар че ако трябва да съм честна, щом си помолила вече в болницата това да се случи, би трябвало да са ти отказали.  pardon Лекарите поемат отговорност за теб щом раждаш при тях и се съмнявам, че няма да те притесняват и ще те оставят с дулата и мъжа ти.
kiwi, дулата е ето това, най-общо: http://www.estestveni-idei.com/prod/polezno-1/birth/birth-doula.html.

В болницата, където аз ще раждам не позволяват мъжа да присъства, а моят искаше много. Изненада ме приятно с неговото решение, дори не си и бях помисляла да му предложа, но така или иначе, идеята му ще си остане нереализирана за съжаление.  pardon
Активен
foxigri
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #278 -: февруари 21, 2012, 09:55:10 »

Аз съм мъж, имаме едно момиченце но наистина исках да присъствам при раждането.  smile
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: февруари 21, 2012, 11:17:21 »

Аз съм мъж, имаме едно момиченце но наистина исках да присъствам при раждането.  smile

Прекрасно е да се чуе и мнението на татковците! Ако можеше повече мъже да се включат с мнение би било чудесно.  smile
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #280 -: февруари 21, 2012, 11:59:53 »

В Холандия голяма част от жените раждат сами у дома.

Е чак пък сами. Това не го вярвам много. Ами ако има разкъсвания и се налага шиене, какво, така си кървиш ли  huhhuh.gif
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: февруари 21, 2012, 12:43:11 »

Е чак пък сами. Това не го вярвам много. Ами ако има разкъсвания и се налага шиене, какво, така си кървиш ли  huhhuh.gif

Offtopic Това вече отива към офф топик, но ще го напиша, за да не остана недоизказана. Тенденцията е към промяна. Принципът на акушерството е доста широко използван тук, макар че в последните години нещата се променят. Акушерките са разделени по региони и обикновено са част от малки организации - фирми от 2, 3 понякога 4 акушерки. Те работят на смени. Една акушерка покрива дадена област и се случва да е отговорна за средно 3, 4 или повече родилки на нощ. Случва се да дойде прекалено късно. Майката на съпруга ми е родила последния си син (те са общо 4-ма, всичките раждани у дома) напълно сама, акушерката е дошла много по-късно, защото е имала други родилки. Тя ми каза, че накрая дори не е било въобще нужно да идва. Много родилки от Библейския колан (това е географско наименование за протестанската част от страната, която на картата изглежда като дълга редица, затова я наричат колан) раждат сами с дула. В страната има и голям процент имигранти от островите, бившите колонии на кралството. Те имат съвсем други културни обичаи и много от тях раждат сами у дома. Не мога да ти кажа как го правят и как се справят с разкъсвания, както ти казваш и с други неща около раждането, нито съм присъствала, нито съм сигурна, че искам да знам, честно казано.  sad Последните години има много дебати за това и както казах тенденцията е към промяна. Все повече жени раждат в болници. Аз съм много далеч от идеята да раждам сама у дома, да не си помислите, просто описах какво ме изуми в страната където живея.
« Последна редакция: февруари 21, 2012, 12:57:59 от Ariel » Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #282 -: февруари 22, 2012, 13:21:08 »

Offtopic Да, благодаря ти много за разясненията, макар че поизлязохме от темата по моя вина  give_rose - аз изобщо не оспорвам това, което казваш, просто наистина се учудвам... много други неща могат да се случат, освен разкъсвания... високо кръвно, усукана пъпна връв на детето, разни неща, да не изброявам, не съм и специалист. Странно ми е, някак не мога да го повярвам - това е  smile.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: февруари 22, 2012, 18:02:53 »

На мен ми беше още по-странно. И още ми е. И пари да ми дават не съм сигурна, че ще раждам у дома един ден. Много мога да говоря по темата, щото с много хора около мен си говорих, но на ниво чист интерес, все пак и аз не съм специалист. blum Спирам с оф топика.  smile
« Последна редакция: февруари 22, 2012, 18:29:53 от Ariel » Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #284 -: февруари 28, 2012, 03:38:24 »

Относно раждането в къщи, може би има някакви предимства, но не виждам смисъл да се правят щури експерименти и да се връщаме насила в каменната ера. В една болница има медицинска апаратура, реанимация, кръв за преливане, лекарства и много персонал.Не може и дума да става за сравнение.
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 22   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: