Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 26, 2024, 00:00:08

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Стреса преди сватбата? - 2 част  (Прочетена 143538 пъти)

michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #255 -: април 27, 2010, 11:37:44 »

Такааа...ето какво развитие има ситуацията. Вече съвсем ме вбесиха. Другата двойка няма да плаща нищо, ама нищичко... Ние поемаме техните разноски!!! Ако откажем да го направим, община Балчик ще ни забрани да си направим сватбата. То бива, бива рекетиране, ама на такова ниво не очаквах!
Активен
Vessy
Сватбар
Публикации: 188

влюбена в живота и в мъжа си :-)

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: април 27, 2010, 11:47:53 »

shok Никой неможе да ви забрани да се ожените, ако неплатите на другата двойка.Това е нечувано, трябва да направите нещо, неможе да оставите така да ви рекетират за едно такова прекрасно събитие.Ако трябва в телевизията се обадете, но моля ви непозволявайте да ви правят такива неща за сватбата.
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: април 27, 2010, 11:58:27 »

Мишел, какъв е тоя ужас, през който преминавате?!
Я престани вече да си бяла и добра и обърни дебелия край! То бива, бива, ама тия вече на гавра го обърнаха с вас, чак мен ме вбесиха!
Хващай де що има телевизии, вестници, новинарски сайтове, напиши си едно хубаво писъмце, в което описваш историята и го изпрати на всички. И най-напред на принципала на Ботаническата градина - не знам на кого е подчинена, но ти сигурно имаш информация. Все от някъде ще ви обърнат внимание.
Като се замисля, те вече толкова ти вгорчиха мечтаното тържество, че просто повече няма накъде, време е да вдигнеш малко пушилка, та като се изпари приятната емоция, поне малко удовлетворение да ти остане, че и на тия наглеци си създала ядове. То бива наглост и парвенющина, но това тяхното минава всякакви граници (за сватбарите говоря, не за директора на градината - то стана ясно, че онзи е мижитурка, за която е по-лесно да наруши сключен договор, отколкото да излезе срещу "властта на деня"). Бори се!
Активен
pipi_geor
Любопитен
*
Публикации: 30

« Отговор #258 -: април 27, 2010, 12:05:13 »

michelle да видим дали съм разбрала. Запазили сте си мястото с уговорката да сте сами а след известно време ви обявяват и за друга двойка, която няма да ви позволи да си направите фотосесията и не искат да се засичате, а ти обесни че това няма как да стане. На всичкото отгоре трябва и да им платите  crazy.Как става този номер, тези хора полудели ли са?На твое място бих вдигнала голям скандал, какво като са богати и известни, тъкмо хората ще разберат какви са мъродери beating
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #259 -: април 27, 2010, 12:18:11 »

Само да обясня-за да се направи в градините на Двореца сватбен ритуал, трябва да се плати определена такса. Ние я даваме. Те не. Понеже са получили разрешение от община Балчик и това е напълно достатъчно. А за нас явно не е... Те ще са там по време, за което сме платили ние. Тоест на наши разноски. И двойката го знае. На нас днес ни го казаха.
От общината ни казаха, че може да ни разрешат да имаме ритуал в градините, но не е сигурно. Вече не знам какви изводи да си вадя.
Двойката се е съгласила днес да си направим и ние снимки. Те щели да присъстват там само за ритуала си и за техните снимки. Ще говорим и с тях, дано те са разбрани хора.
Всичко това след последните ни повторни разговори с хората там.

Извинявам се, че постоянно допълвам поста си. Да, определено стана скандал. Да, оказва се че кмета не е знаел за нас, когато е настоял там да дойде другата двойка. След като е разбрал е предложил щом наистина те държат да са там, да останат само за ритуала и за снимки, но при условие, че няма да се засечем с тях. Каквото е както тяхното, така и нашето желание.
Не мога да откажа на тези хора-една булка някъде там очаква своя щастлив ден.
Освен това на нас днес ни казаха да поискаме разрешително и от общината(като нагло излъгаха, че вече са ни казали). От общината не могат да ни гарантират нищо. Трябвало на място да се разберем за записването.
Изводът е, че нас ни излъгаха през февруари. Възползват се от това, че сме на другия край на България, че сме си организирали вече сватбата и ни налагат нови условия.
Проявяват двоен стандарт-за нас едни условия, за другата двойка-други.
Да, сватбата ще се състои въпреки целия абсурд. Но случилото се ще получи гласност.
Ние няма да пречим на другите хора. Те, ако може да се вярва не на тях(не сме се чули още), а на хората от Двореца и кмета на Балчик-няма да пречат на нас.
Това би трябвало да е щастлив край. За съжаление само за тях. За нас остава горчивината от толкова лъжи.
« Последна редакция: април 27, 2010, 12:41:18 от michelle » Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: април 27, 2010, 12:51:38 »

michelle, на мен ми прилича малко на развален телефон цялата работа. Вие разговаряте с няой служител в "Двореца", нали? Имам чувството, че и те не са наясно какво точно ще се случва там и на основание на чути-недоразбрани неща и догадки ти правят някакви половин изречения.
Другата двойка щом има разрешение от общината и няма нужда да заплаща такса - ще използва градините със и без вашите платени такси (каквото и да ти говорят отсреща, няма такъв случай в който да имат разрешение от висока инстанция и да се надяват на някой да им плати таксите). Ако, обаче, нямаха разрешение - в Двореца щяха да си получат таксите и от вас и от тях, най-вероятно (в краен случай щяхте да си ги поделите наполовина).
Това за засичането из градините, според мен е застраховка от страна на Двореца, с което показват просто, че другата двойка ще бъде с приоритет при подреждане на програмата за деня. т.е. ако и двете двойки искате едно и също по едно и също време, управата на Двореца ще толерира другата двойка, ако не може да се намери друго разрешение.
Моят съвет е първо да се успокоиш, да погледнеш на нещата малко "отстрани", доколкото ти е възможно предвид емоциите, и да се опиташ да установиш контакт с другата двойка или техния организатор, за да провериш дали може всички да получат каквото искат без да има жертви Wink но не разчитай на диалог през "Двореца", защото те са трета страна в цялата ситуация, при това необективна.
Успех, и не се отказвай преди да си проверила всички варианти!
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #261 -: април 27, 2010, 13:05:24 »

Alucinado, доста разводних темата и вече си притеснявам, че може сериозно да се карат модераторите.
Въпреки това ще обясня процедурата за сватбено тържество там(така както полуреално-полулъжливо ни обясниха). За да се правят такива тържества има един човек, който е отговорник. Ние отидохме при този човек за информация, като зададохме всички въпроси, за които се сетихме. Тя ни каза, че трябва да подадем молба до директора на Двореца и да платим такса за молбата и след като ни одобрят-за правото да ползваме мястото и да правим снимки, както и да присъстват гости на ритула. Не ни каза, че трябва да се свържем и с общината за разрешение.
Ние попитахме дали ще има повече от 1 сватба там в този ден. Тя каза-не, правим всичко възможно да има само по 1 сватба седмично, досега не сме имали случаи на повече от 1 сватба и във вашия ден няма да се случи.
Какво става от няколко дни-първо, ще има друга сватба. Да, след като се вдигна голям скандал, се разбра, че правото е на наша страна и другата двойка ще е там само за ритуала си и снимки преди нашия ритуал и снимки. Неизбежно е-ще променяме часовете за всичко, но няма как.
Мен не ме ядосва факта, че ще има втори ритуал. Разбрахме се да не се засичаме, макар още да чакаме връзка с другата двойка.
Ядосва ме, че не са ни казали много неща. Че при първите ни разговори ни подведоха.
Другата двойка няма да плаща такси на Двореца. Само ние.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 557

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: април 27, 2010, 14:10:08 »

Чета и не вярвам на очите си... Мишел, миличка, не знам какво да ти пиша, просто цялата ситуация е пълен абсурд.
Дано успеете да се разберете с другата двойка, за това съм оптимист. Но глупаците "отговорници" и подобни вече са ви вгорчили подготовката. Въпреки това, не се отказвай, нещата ще се наредят. Ще видиш, че след всичките неприятности сега, сватбата ви ще бъде прекрасна, особено на такова страхотно място.
Стискам ти палци! И наистина, дай гласност на случая. Тези от "Двореца" явно са били натиснати отгоре и вместо да кажат, че вече има друга сватба (вашата), те са се спотаили като мишки и сега се опитват да замажат положението.
Активен
damira
Любопитен
*
Публикации: 34

« Отговор #263 -: април 30, 2010, 00:57:31 »

Не може ли тези нови младоженци да ползват определени сектори в този дворец, за да не се засечете?
Или щом само ще си правчт снимки и ритуал - това ще продължи само час  нещо да измислят тези "организатори" от двореца.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: май 07, 2010, 17:31:35 »

И като си говорим за стрес преди сватбата, michelle, мисля, че твоят случай си е точно по темата. Едва ли има по-кофти ситуация от вашата.  cray Няма да разводнявам, само ще кажа, че сме с теб, колкото и малко ако въобще е успокоение. За съжаление реалността в България е точно такава, с връзки единствено може да се разреши твоят проблем.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: май 16, 2010, 21:05:57 »

Всички младоженци искат сватбеният им ден да мине леко и безпроблемно и съответно усилията, които се полагат това да стане са големи. Но никой не е застрахован от неприятности. Кой е най-големият ви страх свързан със сватбения ви ден? Свързан ли е с изпълнителите по сватбата - ще ми направят ли грима и прическата както трябва, ще изглеждат ли цветята както аз исках, дали ще ми скъсят роклята/костюма прекалено? Или може би е свързан с времето - ще вали ли, дали ще се получат хубави снимки при лошо време? Или може би с гостите - дали свекървата/тъщата ще ми развали деня с някоя забележка  tease, ще им хареса ли на гостите храната в ресторанта?
Постепенно започвам да осъзнавам, че моят най-голям страх е дали хората ще се забавляват. Дали ще се отпуснат достатъчно, за да стане един страхотен купон и усилията ни да бъдат възнаградени или купонът накрая ще се окаже посредствен. Ще се радвам ако и вие споделите!  smile
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 557

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: май 16, 2010, 21:54:29 »

Виждам, че модераторите са слели темите, но смятам, че има разлика между стреса преди сватбата и страховете, свързани с нея.
Както и да е, четейки поста на Ариел, се опитах да си представя доколко ме плашат изброените неща... И стигнах до извода, че и на мен най-големият ми страх е свързан с настроението на гостите и с това, дали ще се забавляват и ще им остане хубав спомен от сватбата. В най-големите ми кошмари хората идват по задължение, гледат се с досада един-друг, хващат се на първото хоро, колкото да не е без хич и си тръгват рано.  tease Е чак така не мисля, че би се получило, но това ми е най-големият дерт.
На второ място идват притесненията с изпълнителите – украса, грим и т.н. Забележки на този и онзи съм решила твърдо да пренебрегвам в самия ден, а времето изобщо не ме притеснява – и буря с гръмотевици и светкавици да има, няма лошо.  tease Пък за всичко друго, рокли, костюми, кошнички и подобни все ще имаме време да реагираме, ако се наложи.
Активен
Rossito
Сватбар
Публикации: 212

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: май 17, 2010, 07:26:56 »

Чета поста на asseto и сякаш вижадам своите страхове преди сватбата. Бях склонна на много компромиси с много неща, но изпитвах ужас само като си помисля, че гостите ще стоят на масите, ще гледат с отегчен поглед, ще чакат с нетърпение момента в който ще разрежем сватбената торта и ще могат да си тръгнат  huhhuh.gif. За мое щастие при нас това не се случи, всички бяха много весели и се забавляваха искрено. Но по мое мнение това до голяма степен зависи от самите младоженци, ако те са щастливи, танцуват и се забавляват, няма как всички гости да стоят и да ги оставят сами на дансинга, а то веднъж като се размърдат хората им идва настроението  singer drum Elvis
Аз съм била на сватба, на която нямаше никакво настроение, но и самите младоженци бяха отегчени, сякаш се жениха по задължение...гостите усетиха това.
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: май 17, 2010, 07:41:44 »

И моите най-големи притеснения преди сватбения ден бяха дали гостите ще се забваляват и дали ще се получи купон, но за наше най-голямо щастие всички (и млади и по-възрастни) се забавляваха и танцуваха страшно много и дансинга беше постоянно пълен още от първата песен danceg
Както е казала Роси много важно е какъв пример ще дадат младоженците и кумовете, ако те са усмихнати и се забавляват ще предадат настроението на гостите си good
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415

« Отговор #269 -: май 17, 2010, 08:07:05 »

Стреса преди сватбата за мен се състоеше в това , че цялата организация до най - малки подробности се падна на мен. Мъжът ми помогна с етикетите на масите и разпрделението на неговите гости. Цялата организация страшно много ме изтощи в един момент и ми беше писнало. Предпоследния ден имах пак малко нерви с букета за колата. Иначе съм се притеснявала единствено за това дали всичко ще мине по график в самия ден. Дали фризьорката ще дойде навреме , както и гримьорката. Дали ще ме направят толкова добре , колкото и на пробите. Притеснявах се и , че всеки ще ни гледа , но това много бързо ми мина. Свикнах на самия ден да съм център на вниманието и даже ми хареса , а и честно казано гледах много да не ми пука. На нашата сватба гледах с кумата да сме нон стоп на дансинга.Общо взето се танцуваше през повечето време , но само едни и същи хора запълваха дансинга. След разрязването на тортата и хвърлянето на букета изведнъж всички решиха да си тръгват. Това малко ме натъжи , защото наистина един през друг започваха да си ходят. Но... ние си останахме една маса само младички и стояхме до към 2 и нещо и беше пак весело.
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: