Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 19:53:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 203455 пъти)
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #345 -:
март 06, 2013, 14:38:45 »
Мацинка
, ами ако е сложена на нашето легло си е нужно да се сваля, защото от другата страна не може да се излиза - леглото е прилепено към стена. Съответно, ако не се сваля, трябва да се излиза откъм краката - до тоалетна или друго.
На нейното легло като я сложим, може би наистина няма да е нужно да се сваля, но на нашето....
Благодаря ти все пак
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #346 -:
март 06, 2013, 16:43:57 »
roumyana
мазала съм всичко със зехтин (Гънки, лице, крака, ръце и т.н). Лекичко масажирах и то всичко си поемаше. То и аз не съм чак такъв еко фен, но от всичко друго се обриваше. По едно време имахме всички бебешки продукти вкъщи (не знам какво слагат вътре, но дори и най-изчистените предизвикваха обрив). До година и половина само със зехтин си изкарахме.
Сънрей
сега разбрах за какво говориш (не е в теб причината, аз бавно зацепвам). Дано скоро намерите вариант
И нашета е сложена в единият край на леглото и тя минава от другият. Има достатачно място да се измуши.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #347 -:
март 06, 2013, 17:15:27 »
Сънрей
сега те разбрах какво имаш предвид.А аз помислих,че от детското легълце не става да слиза надолу и се чудих,че защо ти е да слиза надолу.Но сега те разбрах.За съжаление нямам отговор на проблема,но ще разгледам нашата и ще питам мъжът ми.
roumyana
и ние до към 1,5 год.си се мажехме само с зехтин.Аз освен шампоан (и то не на всяко къпане) и зехтин нищо друго не съм ползвала като козметика.Бях купила и себа мед,но така си и стоят.Но свекърва ми още в началото превари зехтин- в една по голяма тенджерка с вода,сложи една по малка в която наля зехтина и го вари така на водна баня около 20-35 мин и до преляхме в едно по-малко шишенце.Много добър ефект забелязах и на мойте ръце от редовното мазане на детето,но и след годинката все по-рядко го мажех.
И да питам,какво правите при зачервено пъпче?Тук ми казаха само с клечка за уши напоена в зехтин да минавам по посока на часовниковата страна.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #348 -:
март 06, 2013, 17:20:38 »
Това със зехтина явно е много разпространено. Аз винаги съм се чудела не се ли захабяват дрешките от него
Ако може да споделите
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #349 -:
март 06, 2013, 21:20:57 »
Цитат на: roumyana в март 06, 2013, 11:51:07
благодаря момичета,азго "варих" един час,за друг път ще знам,ако има друг път де.Азне съм много фен на еко вълната,но много му е суха кожата на Ники,а и се подсече по гънките.Да питам мамите мазалисъс зехтин гънките също ли сте мазали,ако са били подсечени,с марличка или без. колко време чакате да попие зехтина,че на мен мазен ми стоеше и не попиваше.
roumyana, аз бих препоръчала кремът против подсичане на Weleda, вярно малко е скъпичък, но е много ефикасен, освен това съдържа натурални етерични масла, както и екстракт от невен и лесно попива.
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #350 -:
март 06, 2013, 23:23:35 »
Цитат на: Marri в март 06, 2013, 21:20:57
roumyana, аз бих препоръчала кремът против подсичане на Weleda, вярно малко е скъпичък, но е много ефикасен, освен това съдържа натурални етерични масла, както и екстракт от невен и лесно попива.
И аз пак да кажа, че Веледа ни беше изпитаната марка, при това не само за крем против подсичане, но и за олио след баня и прочие....
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #351 -:
март 07, 2013, 14:16:16 »
аз не съм сигурна,че е точно подсичане,а не е друг кожен проблем,защото имаме себореен дермагит,иначе под памперсите един два пъти се е зачервявал и със себамед минава с едно намазване.иначе ползвам мустела и биодерма, но реших да пробвам и със зехтин по съвет на педиатърката.за два дни кожата е по добре,не е толкова суха,не знам зад ушите дали да слагам.
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #352 -:
март 07, 2013, 14:25:33 »
Това зад ушенцата и ние го имахме
Оправих го със споменатия крем. Оказа се, че се получава ако не е идеално подсушено мястото. Виж дали не е това проблема и при вас.
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #353 -:
март 07, 2013, 22:30:20 »
Въпросът ми е към мамите на вече проходилите дечица - днес купих на малкия обувчици, които са за ходене, но като му ги обух да ги поноси вкъщи той оплита крачетата с тях, едва ги мести. Да не би да са му неудобни или тежки, не разбирам?!
У нас по принцип си ходи бос (разбира се като го придържаме или по малко с проходилката), а на разходка му обувах шушлякови ботушки с много,много тъничка подметка, напоследък искаше да го свалям от количката да ходи и с тях също крачи без проблем, но тъй като те не са за ходене му купих днес обувки, а сега не знам дали съм сбъркала в избора или в номерацията, или просто не е свикнал с тях?! Как реагираха вашите дечица на първите си истински обувки?
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #354 -:
март 07, 2013, 22:41:22 »
Племенницата скоро я водиха на ортопед и той казва ,че децата трябва да ходят босички в началото или с обувчииц за прохождане ,които са мекички на стъпалцето.
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #355 -:
март 07, 2013, 23:29:02 »
Да, и аз това съм чела и затова ходи бос у нас, но явно за навън не съм уцелила удобни обувки, защото подметката им не е съвсем тънка, рових и из сайтове да се ориентирам, но не знам какъв друг модел точно да търся (информацията продължава да е разнопосочна - на някои места съветват да се избира с ортопедична стелка, висока около глезена обувка, с подметка по-стабилна на петата, на други се толерира т.нар. босо прохождане или с тънички подметки, като чели и аз одобрявам повече втория вариант, но като тръгнах днес по магазините не можах да се ориентирам какво точно да купя).
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #356 -:
март 08, 2013, 00:11:02 »
Цитат на: roumyana в март 07, 2013, 14:16:16
аз не съм сигурна,че е точно подсичане,а не е друг кожен проблем,защото имаме себореен дермагит,иначе под памперсите един два пъти се е зачервявал и със себамед минава с едно намазване.иначе ползвам мустела и биодерма, но реших да пробвам и със зехтин по съвет на педиатърката.за два дни кожата е по добре,не е толкова суха,не знам зад ушите дали да слагам.
Можеш и зад ушите да слагаш. На малката много често там се зачервяваше и разраняваше. Казаха, ако зехтина не помогне да ползвам вазелин за устни.
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #357 -:
март 08, 2013, 00:41:33 »
La_Fleur
ние проходихме с първите (обучвици като номер 15-16) на Колев и Колев и аз лично бях много доволна от тях, защото освен всичко друго имат и връзки, които регулират обувката по крачето. А това е много важно, да е обхванато.
Иначе след това съм вземала и на Беко и още и още сме с Беко - пантофи. Много са качествени
Утре ще потърся снимка на буйките, че сега нета ми е бавен. Но иначе трябва да са с мека подметка и да са ортопедични, както споменах и да обхващат глезенчето. Дано съм ти помогнала
П.П. Намерих ги. Отделно имат и цип, който се отваря и отдолу през подметката за по-лесно обуване. Преди 4г бяха 25-26лв., по са скъпички от другите, но си заслужават. Сега гледам, че КК имат и нови модели с лепка, те също могат да се регулират поне
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0%B1%D1%83%D0%B9%D0%BA%D0%B8+15-16+%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D0%B8&biw=1280&bih=656&bav=on.2,or.r_qf.&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=IRg5UaLfAoaYtQaLuYCQCQ#imgrc=0pq5QeQBC0-FlM%3A%3BM7h6MA4X1_iRZM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.k-k.bg%252Fimages%252Fcollection%252F330x330_image_138_bg_0.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bg-mamma.com%252Findex.php%253Ftopic%253D384006.180%3B330%3B330
«
Последна редакция: март 08, 2013, 00:47:24 от casky
»
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #358 -:
март 08, 2013, 00:43:05 »
Наистина са много противоречиви, поне в България, мненията за това коя обувка е правилната за едно малко дете. И аз се люшках от едната крайност в другата, но за себе си прецених, че по-логично ми се струва крачето да се остави да се оформя/ укрепва само, по естествен път. Затова почти откакто ходи сме с меки обувки, като това не означава да е супер тънка подметката, а да се огъва лесно и където трябва
Така че просто огъвай с ръката си и ако не ти коства усилия, значи е ок. Поне аз така мисля.
На нас само обувките ни покрай самото прохождане бяха неподходящи според мен - на Колев и Колев, и на Беко. Твърда подметка, подсилена пета и глезен и със свод от вътрешната страна. После почнах да тършувам, докато намеря мекички обувки. Трудно е, ама се намират. Поне в БГ е трудно....
Вече си взимаме обувки на Зизуу, защото те са най-близо до ходенето бос и не се чудя дали-или.
Успех, дано съм помогнала поне с малко
Хе хе, ето че две мами сме на съвсем различни мнения за българските най-популярни марки обувки, но то си е нормално
«
Последна редакция: март 08, 2013, 00:44:58 от sunray
»
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #359 -:
март 08, 2013, 01:09:20 »
Ами аз съм от "по-старите" мами, може информацията да не ми е актуална. Направи така, както сърцето ти казва. Няма нищо по-силно от майчинската интуиция
Иначе както казах ние проблеми с тях сме нямали. Синчето след като проходи тръгна да бяга и да се катери, нестабилен не е бил. И даже в момента е с пантофи на Беко в градината и в нас
Просто другите ги прави на парцал за един месец... Педиатърът ни също беше за такива обувки, а аз доста уважавах и още уважавам мнението му
Не знам сега и при него какви са актуални
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26