Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 19:05:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 203440 пъти)
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #330 -:
февруари 28, 2013, 20:19:36 »
Моите момичета си лягат рано - към 8 и половина - 9 най-късно. Но те стават около 6 и половина - 7 сутринта и на обед спят по 1 час
Лени има и втора дрямка, но тя е около 30 минути някъде. Това не е режим, който аз съм им налагала, сутрин едвам си отварям очите
Но пък от друга страна ми е хубаво вечер да имам час и половина - два за себе си, докато дребките спят
Така че всяко нещо си има предимства и недостатъци.
Има и изключения - вчера Лени спа половин час от 6 до 6 и половина и вечерта до 10 и половина не можа да заспи, но това се случва само от време на време, когато много се измори следобед и не може да издържи до вечерта
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #331 -:
март 01, 2013, 00:19:25 »
При нас има нещо като процедура вечер, той си знае кое след кое следва и някак се настройва за лягане. В 19ч му приготвям ваничката, игра е си в нея около 15мин(отива с желание понеже знае, че ще се забавлява), като е готов с игрите сам си казва, къпем се за 10 минути, после обличане, песничка и в леглото, между 19.45 и 20ч. Обикновено в леглото не заспива веднага, около 10 мин. си пее песнички или нещо друго, напоследък става и за гърнето, което естествено го прави нарочно, не че толкова има какво да свърши. При заспиване около 20ч става в 6.30 като спи 1 или 1ч и 30 мин на обяд. Забелязала съм, както и Мири е писала, че дори и в 22ч да си легне, става сутрин както обикновено, просто е много изнервен, докато дойде време за обедния сън.
Чела съм, че между 2 и 3 г децата започват да правят такива проблеми, не искат да си лягат рано, не искат да си спят в техните легла и още много други подобни неща, но аз съм убедена поне за моето дете, че се нуждае от тези часове сън от 20ч до 6.30.
Мири мисля, че някакъв специален сценарий преди лягане, който да се повтаря всяка вечер би имал ефект. Не знам точно, ти си го познаваш най-добре, но не вярвам да има дете на тази възраст, което да не се съблазни от четене на приказка например или изпяване на любима песничка и за това нещо да има желание и пижама да сложи и в леглото да си легне. Също си мисля, че е нужно постоянство, в тази възраст малките човечета сами не разбират себе си, понякога се налага ние да бъдем по-упорити.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #332 -:
март 01, 2013, 00:33:18 »
Марта си ляга, когато й се спи. Обикновено кьм 22ч Може да стигне понякога 22:30 или пьк ако е много изморена да (по)каже, че иска да си легне в 21 (както тази вечер).
Сутрин става между 8:30 и 9:30. Ако легне по-рано се сьбужда по-рано.
Следобяд спи 1:15-1:30ч
Досега не е имало проблеми сьс заспиването - да отказва да си ляга или да се трьшка или каквото и да било друго. Не знам дали да го отдавам на характера й или на това, че никога не сме я насилвали да спи. Може сьщо да влияе и това, че аз винаги я приспивам - лягам с нея, гушкам я и й пея или й разказвам тихичко неща (това ми е един от любимите моменти в деня), а преди я кьрмех за заспиване.
Заспива сравнително бьрзо, освен изключителни случаи, когато нещо я мьчи (хрема, зьби и т.н)
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #333 -:
март 01, 2013, 02:01:05 »
Цитат на: inaxastra в март 01, 2013, 00:33:18
Досега не е имало проблеми сьс заспиването - да отказва да си ляга или да се трьшка или каквото и да било друго. Може сьщо да влияе и това, че аз винаги я приспивам - лягам с нея, гушкам я и й пея или й разказвам тихичко неща (това ми е един от любимите моменти в деня)
И при нас е нещо такова. Имахме някакъв период на тръшкане, но то беше покрай отбиването, тоест преди годинката. От тогава - не.
И ние винаги си се приспиваме заедно - песни, приказка, гушва си палячото и така си откарваме, докато някоя от нас заспи
Говорим си, разказва нещо, което я е впечатлило през деня, задава ми въпроси - според настроението. Всъщност напоследък песни не пея, защото ми се изчерпа репертоара - почна да припява всяка от тях с мен и вместо унасяне, се получава обратния ефект
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #334 -:
март 01, 2013, 09:08:32 »
Моят син (казва се Иван между другото
) също ляга късно, към 22ч, понякога и 23 - ако са почивни дни. Измести си режима към две, две и нещо. Първо се противях, но не се преборих. Ако го сложа рано си прави циркове в леглото и се отказах. Сега вече си ляга и си заспива сам (от което аз съм много доволна, защото не вярвах че някога ще ни се получи това). Не се е тръшкал и т.н, просто даже и да легне рано си говори и се върти поне час, така че аз избрах да се измори и да си легне и заспи. на обяд обаче спи по 1-2 часа. Напоследък малко почна да не иска да ляга, но и това не насилвам много, защото има още една година и почва предучилищна, а там на обяд не се спи. А и така му се доспива по-рано вечер
Но късното заспиване си има и свой плюс. Сега ако ходим някъде с него той издържа до края, не да се чудим къде да го слагаме и как да го прибираме. А и вече е достатъчно голям да идва с нас. Така и на Нова Година си откара с нас до 2ч (първата му истински празнувана НГ
). Не става в 6 или 7, ако не е на градина. Общо взето това лягане със Сънчо ни се получаваше докато беше малък
«
Последна редакция: март 01, 2013, 09:13:25 от casky
»
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #335 -:
март 01, 2013, 11:49:16 »
И при нас със съня е сложна ситуацията.Въпреки,че никога не е заспивал сам.Винаги лягам до него и четем 2 приказки (обикновенно),а понякога и по 4 ако не му се спи,но когато е при бабите му четат по 5-6 приказки.После пускаме една лампа,която прожектира Мечо пух и другите животни на тавана,казваме им лека нош и после може и да пея,може и не.Всичко това трае между 30мин в идеален рядък случай и около час -час и половина в нормален случай. Преди и той заспиваше около 22,като всички баби и дядовци от Бг ни повтаряха ,че трябва да ляга по-рано и т.н.Сега го слагам около 20:30 и до към 21:30 или 22 е заспал.Но ако започнем в 22 да се приспиваме ,заспива чак към 23 .Много често аз преди него
Ако е легнал по-късно не става по-късно сутрин.През седмицата спи до към 7:30 или 8, а в събота и неделя може и от 7 да е кукуряк
Забелязала съм обаче,че когато сме в България и ходим по много роднини,баби,приятели се изморява много повече и заспива по-бързо и лесно.Тук през седмицата като е на градина,после го водим на басейн, боулинг или в някой парк да караме колелета,вечерта заспива бързо и лесно.Но ако е събота или неделя, времето е кофти и никаде не излезем цял ден,е на обяд не мога да го приспа ако ще и маслини да завалят
Като цяло съм забелязала,че ако не почнем да се приспиваме около 21 ,после към 22 или 23 много се превъзбужда от игра,катери се,скача,бяга и после до 24 едвам заспива.
Активен
dodo23
«
Отговор #336 -:
март 04, 2013, 17:09:17 »
Мами знаете ли къде мога да видя какви са задължителните изследвания,които се правят на детето от раждането нататък?
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #337 -:
март 05, 2013, 12:31:02 »
някой знае ли как се преварява зехтин за мазане на бебе. като го сложиш на водна баня завира ли въобще? аз сега сложих в едно шише и варя вече 20 минути,но зехтинът не иска да заври въобще,какво да прая?
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #338 -:
март 05, 2013, 16:29:42 »
И аз имам питане:
Някой ползвал ли е ето този тип преграда за легло:
Нашия модел е на Safety First, обаче нещо не е наред - или с преградата, или с леглата ни, или с нас самите, защото момента със свалянето й е невъзможен. Просто като се завърти да се сваля надолу, самото легло ограничава хода на механизмите и не може да се спусне и да опре в него. Дано обясних добре...При други случвало ли се е - опит, мнения?
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #339 -:
март 05, 2013, 17:00:28 »
Цитат на: roumyana в март 05, 2013, 12:31:02
някой знае ли как се преварява зехтин за мазане на бебе. като го сложиш на водна баня завира ли въобще? аз сега сложих в едно шише и варя вече 20 минути,но зехтинът не иска да заври въобще,какво да прая?
Зехтинът няма как да заври, ври само водата
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #340 -:
март 05, 2013, 17:40:34 »
roumyana
Аз го варих 4 часа, но така и не завря
После добре се посмяхме с Албенчик на мой гръб, 20 мин били достатачни да се превъри зехтина.
Сънрей, аз не разбрах много добре питанката ти(не може да падне до долу ли?! Или поставена на леглото не е както трябва?! ). Имаме такава преграда на "Томи" и нямаме проблеми.
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Хаха да де!
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #341 -:
март 05, 2013, 19:12:12 »
Априлка
, поставена на леглото не може да се превърти и да се прилепи към таблата му. Не виждам как може да е възможно, просто самите въртящи механизми се опират в страницата на леглото и не може да се смъкне докрай. Един вид, сваля се наполовина, от там нататък - не. Иначе като не е поставена, си се превърта докрай.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #342 -:
март 06, 2013, 10:41:20 »
Цитат на: sunray в март 05, 2013, 16:29:42
И аз имам питане:
Някой ползвал ли е ето този тип преграда за легло?
Нашия модел е на Safety First, обаче нещо не е наред - или с преградата, или с леглата ни, или с нас самите, защото момента със свалянето й е невъзможен. Просто като се завърти да се сваля надолу, самото легло ограничава хода на механизмите и не може да се спусне и да опре в него. Дано обясних добре...При други случвало ли се е - опит, мнения?
И ние имаме такава.Но е на Safety Baby мисля. Самите две лайсни са сложени под матрачето и тя идва преди дъската на леглото.Сложена е точно посредата,като от долната страна има повече място оставено,за да може да излиза спокойно човека и да идва при нас,че преди се катереше по мебелите
Но неразбрах това със свалянето.Защо ви е да я сваляте?Ние в моменти на зъбоникнене ,когато той е спял при нас сме я слагали и на нашето легло ,за да непадне (въпреки това 1 път успя да падне)
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #343 -:
март 06, 2013, 11:51:07 »
благодаря момичета,азго "варих" един час,за друг път ще знам,ако има друг път де.Азне съм много фен на еко вълната,но много му е суха кожата на Ники,а и се подсече по гънките.Да питам мамите мазалисъс зехтин гънките също ли сте мазали,ако са били подсечени,с марличка или без. колко време чакате да попие зехтина,че на мен мазен ми стоеше и не попиваше.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #344 -:
март 06, 2013, 14:06:28 »
Със зехтин не съм мазала, но на моя много добре му действаше козметиката на Бюбхен и особено крема против подсичане. Никога не ми се е подсичал! Даже на едни комшии детенцето се беше подсякло и им дадох от нашия крем (понеже беше вечер) и много бързо се оправи.
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...