Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 14:44:41

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 220403 пъти)
 
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: април 24, 2012, 19:48:43 »

Bera или по-голяма тава или не добре разбити белтъци, или пък по-силна фурна.Но става мноого вкусно така е.

Свтла, след дълго търсене, че нещо експлорера не ще да ми отвори сайта, пускам ти рецептата, не е сложна http://yoli-www.blogspot.com/2011/10/blog-post_18.html

В къщи мусака и пилешка супа smile
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 674



Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: април 25, 2012, 15:50:32 »

Мерси smile Като направя ще се похваля!
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1484



« Отговор #377 -: май 03, 2012, 12:34:40 »

 Преди време си бяхме говорили за неуспехите в кухнята  smile Наскоро след несполучлива импровизация за домашен чийзкейк без печене, у дома стигнахме до рецепта за любимо кремче. Много простичко и лесно и хич не е диетично, но може да се опитва от време на време  Wink
 Продукти:
- 1 опаковка крем Оле Ванилия на Д-р Йоткер;
- 400 мл прясно мляко (за крема Оле);
- 1 пакетче крема сирене;
- 1 опаковка заквасена сметана от 250 гр;
- 300 гр ягоди (малини, къпини, киви или други сладко-кисели плодчета) или повече, по ваш вкус.
 И сега, наистина е лесно, само условието е всички продукти да са с изравнена температура. Т.е. докато си правите крема Оле, да сте извадили предварително останалите продукти. Отделно размесвате много добре крема сиренето и сметаната. Чак след това търпеливо ги прибавяте към крема Оле. Нарязвате на малки парченца плодчетата. После започвате да редите в десертни купички ред крем, ред плодове, като завършвате с крем. Ако желаете, може и да украсите. Престоява около 4 часа в хладилник и "приятен апетит"  smile

 Да споделя и за любимата на съпруга ми домашна вариация на баница със сирене. Трудно ми е да дам точно количество продукти, но ще опитам  smile :
- пакет точени кори (няма място у дома за точене  sad , та затова готови) ;
- 3 яйца (може и 4, но според мен идва малко тежко);
- сирене по ваш вкус, но не по-малко от 300 гр ;
- 200 мл кисело мляко ;
- 1/2 чаена лъжичка сода-бикарбонат;
- 1/2 малко пакетче масло, т.е. около 50-60 гр.;
- около 100 мл газирана вода или лимонада (аз използвам малко кенче Фанта портокал  Wink ).
 Разбивате яйцата и натрошавате в тях сиренето толкова, колкото на вас ви харесва. Аз го оставам на средно големи бучици. Отделно в киселото мляко разбърквате добре лъжичката сода-бикарбонат. На най-ниската степен на котлона оставяте съд с маслото, за да може да се разтопи и да си стои в по-течно състояние. Намазвате правоъгълна тавичка с масло. Най-отдолу слагате 3 кори. Покривате само със сирене и яйца. После започвате да слагате по 2 кори като върху тях първо изливате малко масло и го разпределяте, после яйца със сирене и после от киселото мляко. Оставяте си 2-3 кори, за да покриете всичко. Нарязвате на квадратчета и поливате отгоре пак с масло. Поставяте в предварително затоплена до 150 градуса фурна и печете до леко зачервяване. Тоест до почти пълна готовност. Вадите баницата и я поливате с Фантата портокал, след което остава за още 10-15 минути във фурната. После се изважда и се оставя да "си почине" под кърпа  smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #378 -: май 03, 2012, 19:12:29 »

Отдавна не съм писала тук ,и се разписвам с едни магданозени кюфтенца
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: май 03, 2012, 19:51:38 »

Жужи,да не ги прави по рецепта на Рафи от 'Черешката на тортата'?Можеш ли да ми дадеш рецепта,понеже не видях точно какво сложи?Не съм сигурна,че ще се харесат на мъжа ми,но искам да ги опитаме. smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #380 -: май 03, 2012, 20:24:22 »

Жужи,да не ги прави по рецепта на Рафи от 'Черешката на тортата'?Можеш ли да ми дадеш рецепта,понеже не видях точно какво сложи?Не съм сигурна,че ще се харесат на мъжа ми,но искам да ги опитаме. smile
Заповядай,вкусни станаха
http://yoli-www.blogspot.it/2009/01/blog-post_14.html
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #381 -: май 03, 2012, 20:46:19 »

Жуж,благодаря ти!Утре ще споделя дали са се харесали. smile
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #382 -: май 07, 2012, 13:22:26 »

И аз правих една торта от блога на Йоли и палачинки с пълнеж от спанак, пресен лук и салам, станаха разкошни smile
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031



« Отговор #383 -: май 14, 2012, 10:20:18 »

Момичета, намерих една рецепта за лимонова тарта, в която се говори за "топчета за печене". Знаете ли какво е това?

И още един въпрос. Можете ли да ми дадете съвет как да пека ястията (във фурната), без да ги пресушавам? Не знам моята фурна ли е много силна, обаче доста неща ми стават малко сухи, като препечени. Например снощи правих пилешко с корнфлейкс (само че ги овалях месцата в трохи от солети). Стана вкусно, обаче малко се препече, пресуши, стана много твърда панировката. Исках да ги извадя по-рано, обаче виждах, че месото е още недопечено, бледо. Имам ли проблем с фурната или нещо не мога да уцеля времето на ястията, как мислите? 
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 967


dream on....


Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: май 14, 2012, 10:28:34 »

За лимоновата  торта  не  бих могла да  ти отговоря...sad(

Относно  фурната,на  колко  градуса  печеш?Може  би  трябва да  намалиш  малко.Така както  го  обясняваш ми се  сструва  ,че  печеш  на  силна  фурна  и  те  изгарят,а  отвътре  остават  сурови.Аз използвам често и пликове  за  печене,там се  и задушават нещицата...Може да  пробваш
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: май 14, 2012, 10:37:25 »

Топчетата за печене може да ги замениш с боб  good Не съм виждала в Бг да се продават, но може и да греша.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: май 14, 2012, 10:40:26 »

И аз си мисля, че е от градусите, може би на по-ниски.Другото което се сещам е да се завият с фолио и накрая да се махне, за да се препекат.

Хич и не знам какви са тия топчета за печене.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #387 -: май 14, 2012, 10:44:41 »

rozovka, да не печеш на вентилатор? Другото, на кое положение на фурната печеш? Ако е на прекалено високо или пък директно на дъното на фурната, също се изсушава и препича прекалено.

Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: май 14, 2012, 10:53:54 »

Топчетата за печене може да замених с сух боб,сух грах,леблибия.Те не позволяват тестото да се надуе.
Според мен е от печката.Трябва да си видиш на какви градуси пече добре.Обикновенно като са по силни градусите се получава препечено отгоре по сурово отвън.
Аз напоследък правя само диетични неща-тиквички с гъби,телешко с тиквички,телешко с гъби,тиквички с картофи,миш-маш на фурна.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: май 14, 2012, 10:57:36 »

Топчета за печене се продавали в Крео http://sofialive.bg/style/dom-i-gradina/19-praktichnata-domakinya.html smile
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines