Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 05:35:03

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13  (Прочетена 190865 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: февруари 13, 2012, 08:20:16 »

Снощи вкъщи стандартно хапвахме пиле с ориз и пилешка супичка.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: февруари 13, 2012, 08:50:26 »

Моя мъж реши вчера да прави ориз със зеленчуци, аз се въздържах от вечеря, че прекалих предните дни.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: февруари 13, 2012, 09:07:49 »

E, човек да не ви остави и направо изписахте темата.
Много хубави неща сте направили всички, радвам се , че се развихри темата, знаех си аз, че като почна да публикувам и ще стане работата. Толкова хубави неща има, че не знам откъде да почна , да не изброявам имена. Аз тези дни попрекалих с яденето, на кантара май не го отбелязва, като се прибера вкъщи ще видим, днес се очертават пак гости, не знам какво ще правя. Едните май ще са за обяд, другите за вечеря. Май ще бъда в кухнята, добре че мъжът ми е в отпуск.
Целувки за всички.
 smile  give_rose
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: февруари 13, 2012, 11:38:57 »

Капризче толкова е красива и цветна тортата.Последно по каква рецепта я прави и с какви бои оцветява.А крема е страхотен.

Гери, правих я с пандишпанови блатове. Кремът е по рецепта на Данитка( уникално вкусен и лесен) и наредени банани между блатовете и отгоре шоколадов ганаш и посипана с цветен кокос.

Боите за блатовете са тези: http://www.aromashouse.com/index.php?page=shop.product_details&category_id=8&flypage=flypage.tpl&product_id=51&option=com_virtuemart&Itemid=56
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: февруари 13, 2012, 12:34:07 »

Капризче, страхотна ти е тортата!

Макар да съм далеч от професионализма на правещите торта ми се иска някой ден да опитам. Искам да попитам много по-трудно ли е да се прави вита торта отколкото просто на хоризонтални блатове и каква е разликата? В смисъл защо бихте решили да направите вита, а не обикновена? Наистина не знам...
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: февруари 13, 2012, 13:12:15 »

Ariel разлика почти няма, освен в ефекта като я разрежеш.По-трудно не бих казала.Според мен ако искаш тортата да е готова в събота вечерта, трябва в петък да си направиш блатовете и крема и да я сглобиш, да престои една нощ в хладилника да стегне и на другия ден твориш по външния и вид.Иначе, пропорцията за блатовете е малко по-различна smile не е трудно.Аз правих за първи път вита торта, и както се вижда се е получила добре smile на разрез.
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: февруари 13, 2012, 13:42:46 »

Момичета, отдавна не бях правила балкава. Намерих една рецепта в интернет, която стана страшно лесно и много ми хареса вкуса. За първи път не плува баклавата в захарния сироп, ами е точно колкото трябва. Само намалих захарта- вместо 400 сложих само 300 гр за същото количество вода. За моят вкус се получи префектна...
http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=8&t=248
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #367 -: февруари 13, 2012, 14:01:55 »

Ariel разлика почти няма, освен в ефекта като я разрежеш.По-трудно не бих казала.Според мен ако искаш тортата да е готова в събота вечерта, трябва в петък да си направиш блатовете и крема и да я сглобиш, да престои една нощ в хладилника да стегне и на другия ден твориш по външния и вид.Иначе, пропорцията за блатовете е малко по-различна smile не е трудно.Аз правих за първи път вита торта, и както се вижда се е получила добре smile на разрез.
Маги,аз последният път като я направих нещо не ми се получи,абе толкова много яйца и я разрязах на 3 ленти и пак се получи една мъничка торта която даже не можах да стегна във тортената форма ,която ми е подвижна в зависимост от големината на тортата,и от тогава спрях да я правя.Но пък става супер лесно и бързо в това няма спор
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: февруари 13, 2012, 15:10:56 »

Жужи, аз понеже исках торта с размери около 24 см(толкова ми е тортения ринг) и много внимателно прочетох всички рецепри от блога и.Обаче имах проблем с рязането и то защото не прецених някои неща.Но накрая стана около 22 см тортата.Не беше идеално кръгла, защото като я стегнахме в стреч фолиото и малко я сплескахме  blush ама накррая се получи ефектна.Майка и татко я опаткаха(беше за на майка РД-то тортата) та така.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: февруари 13, 2012, 16:56:31 »

Здравейтее, днес ще вечеряме това...



Не съм особено добра в кухнята, затова тези милинки ми се се струват огромен успех  give_rose
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: февруари 13, 2012, 16:58:49 »

О супер вкусни изглеждат.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #371 -: февруари 13, 2012, 17:06:19 »

Страхотно изглеждат smile
Някой май си е откраднал едно парченца а smile blum
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1290



Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: февруари 13, 2012, 17:09:34 »

InLove_Girl мила може ли да кажеш рецептата, че от много време ми се иска и аз да се пробвам да направя smile
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: февруари 13, 2012, 17:16:20 »

Хахаха.... blush признааавам си... Не се стърпях, като ги извадих от фурната всичко миришеше на масло... girl_wink
 Рецептата е много лесна:
Продукти
42гр.мая/едно кубче, аз ползвах 11 гр. суха мая
2 чаени лъжички захар
3 супени лъжици топла вода
500 гр.кисело мляко
1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат
 200 гр.краве масло или маргарин
1 чаена лъжичка сол
300 гр.сирене
брашно - колкото да стане меко тесто, около 600 гр. ми трябваше на мен
галета - колкото да се покрият всички топчета - около 60 гр.

Разтваряме маята във водата и захарта.Прибавяме малко брашно,за да се получи  каша и я оставяме да втаса. Ако ползвате суха мая, няма нужда да се разтваря, а направо се добавя към брашното. Киселото мляко разбиваме със содата и прибавяме втасалата мая,солта и брашното.Замeсваме меко тесто,което оставяме да втаса около 1 час.Правим топчета и върху всяко едно забождаме парченце сирене.Нареждаме топчетата в тава,намазана обилно с масло,едно до друго,докато се запълни тавата.Оставяме да втаса около 30 мин. още.Отгоре посипваме с галета с прибавена ½ лъжица сол .Останалото масло разтопяваме и заливаме милинките.Печем в умерена фурна до зачервяване.Аз пекох на 180 градуса около 20 мин. give_rose
Активен
JANET_1
Професор
****
Публикации: 314



Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: февруари 13, 2012, 18:43:34 »

Изглеждат прекрасно и много вкусни  smile smile smile  Bravo Bravo Bravo
Ще пробвам рецептата  smile smile
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines