Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 19:30:57

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13  (Прочетена 190649 пъти)
 
cherry_dream
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 280



Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: февруари 07, 2012, 17:54:49 »

На първо мислене се сещам за спагети с някакъв зеленчуков сос - примерно домати, кисели краставички, гъби, царевица...
Може да й измислиш зеленчукови шишчета, които да направиш на скара.
Ориз със някакви зеленчуци.
Рататуй.
А за десерт плодове залети с мед (ако яде)
И разбира се някаква салата, която може да е като за другите гости, но пригодена за нея.

Погледни и тук за разни идейки:
http://www.veganskirecepti.com
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: февруари 07, 2012, 18:17:55 »

Ариел,  индийски ястия са такива, е за по-религиозните такива де smile Някои дори и яйца не ядат, познавам такива индийци, влез в някой индийски сайт. smile
http://www.youtube.com/watch?v=46inpqFxdU0
Може киноа със зеленчуци, спагети, боб по индийски, potatoe paneer, spinach paneer, califlower paneer,
Може да направиш кюфтета от соя. Teз снимки са на веган ястия, месото е соя и други заместители, които даже не знам, защото аз мнооооооооооооооооого обичам месо.


Много обичам чили, вегетариански вариант.


Аз съм правила мъфини от леща, може да ги видиш във фейсбук за предястие.
Може да направиш табуле
Може да вземеш тофу, за да замениш сиренето например.


А, какво ще кажеш за пица с качамак?

Картофени кюфтета, сега и аз направих.
Супа от апержи, вместо мляко може да сложиш вода, бульон и califlower.


Аз бих направила крем супа от броколи или апержи, за предястия леща-мъфини, за салата зелена или табуле, за основно спагети, ако е табуле няма как спагети или ориз със зеленчуци. Или много обичам индийските paneer.
Califlower paneer, по принцип индийските храни (част от тях) не изглеждат добре, но са вкусни и лютиви.

 За да не копирам някоя рецепта БГ, виж в гугъл има много сладкиши без яйца.
Дано с малко поне съм ти помогнала.
И после да споделиш със снимки.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #242 -: февруари 07, 2012, 19:46:23 »

Момичета, моля ви дайте идеи за веганско ястие, което се получава добре.  huhhuh.gif Ще имаме гости и една от гостенките не яде дори вегетариански ястия, ами е веган - никакви животински продукти от сорта на яйца, сирене, мляко, масло, месо. Нищо не ми хрумва освен салати, но не мога да й сервирам само салата.  girl_impossible
Както някой вече е писал ,паста със зеленчуци,мариновани патладжани,пълнени чушки с ориз ,или само ориз със зеленчуци,боб на фурна...............като се сетя нещо друго ще ти пиша пак
Активен
Dinna
Професор
****
Публикации: 310



« Отговор #243 -: февруари 07, 2012, 21:32:33 »

Ariel аз като имам гости вегани, залагам на традиционни български ястия - пълнени пиперки с ориз и доматен сос или пълнени пиперки с боб, леща, боб на фурна, лозови сърми. За десерт тиква или правя плодова салата. На тях им е екзотично, а на мен ми е супер бързо и лесно да сготвя.

Ако ти се струва скучно идеята на tweety bird  за индийска кухня звучи супер.

Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: февруари 07, 2012, 21:35:25 »

Момичета, златни сте! Страхотно е, че човек може да разчита на идеи от вас винаги, когато има нужда, благодаря ви cherry_dream, tweety bird, juji! Сядам още утре да разгледам внимателно всяко едно предложение и ще си избера рецепти. Все още имам време да ги пробвам преди истинското готвене. Ще пиша после какво сме избрали.

Днес изпробвах нова рецепта - паниран карфиол. Панировката е много различна и интересна, използвах за пръв път подправки като куркума и нахут. И макар да подходих с подозрение към рецептата трябва да призная, че се получиха много, много вкусни! Станаха много хрупкави, сервират се с лимонче, черен пипер и магданоз.




Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.

Dinna, не, не е скучно даже хич, аз обожавам да готвя български ястия, а и те не са българи и може много да им хареса. Благодаря сладурке!  give_rose
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: февруари 07, 2012, 21:40:34 »

Аз мога да предложа фалафели, правят се с нахут, има и други храни с нахут, много са вкусни.Във всяка кухня има постни ястия.Аз обичам и картофи направени по различен начин например пататник, страхотен е и много вкусен, боб на салата, чушки с доматен сос, някаква салатка разбира се, постен гювеч, зелен боб с картофи на яхния, супа зеленчукова и каквото искаш.Аз постех и имам една книга с чисто вегански рецепти, та ако искаш утре може да ти напиша някоя рецепта smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #246 -: февруари 07, 2012, 22:34:30 »

Ariel,ето ти друга идея.Картофки на фурна ,нарязваш на едро картофа,поръсваш с любими подправки малко зехтин и чесън по желание ,червен пипер и запичаш.Друго нещо което много обичам ,но си го ям сама :)1-2 патладжана+1-2 червени чушки-изпичам ги ,обелвам ги и ги нарязвам в блендер.Добавям чесън и ги запържвам в 1-2 супени лъжици олио,за 2-3 минути,добавям магданоз и готово.Нещо като кьополу ,но много вкусно.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: февруари 07, 2012, 23:32:34 »

Juji, като каза патладжан се сетих за имамбълдъ, така че ако Ариел иска може да го направи.
Ариел, аз обичам карфиол (обаче главата ми не можа да се сети как е на БГ) , califlower smile, яла съм панирам, но сега нали избягвам панираното, пък и не съм му фенка го ям суров или запечен с масло, за тези твоите много отива млечно-чеснов сос , аз и за мен си слагам дори и да само запечени.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: февруари 08, 2012, 10:48:27 »

Вчера спретнах един крем карамел.Стана хубав,но бързо свърши.Ariel гледам че момичетата са ти дали доста идеи.Ще ти дам и аз няколко-гуакамоле,салата табуле,сърмички с праз и маслини,крем супа от леща,картофи и др.зеленчуци,печени картофени кюфтенца,пататник,зеленчукова мусака,ориз със зеленчуци и гъби,ризото-вегитарианско,лазаня със зеленчуци/има кори без яйца/,спагети с доматен сос и зеленчуци,пелмени със зеленчуци,рататуй.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #249 -: февруари 08, 2012, 10:55:40 »

Снощи за вечеря ядохме тиквени кюфтенца - ах как ги обичам само ако знаете smile
Ariel момичетата са ти дали великолепни идеи така че ще се справиш give_rose
Споменахте картофи- ето една идея и от мен .Аз ги правя в тиган с масло - слагам масълце (незнам дали веганите могат да ядът масло  crazy) слагам картофките нарязани  на шайби,слагам подправка (универсална позлвам ) ,понякога преди картофите слагам и лук на шайбички нарязан също - всикчо това се задушава под капака на тигана на средна темепратура .Разбъркват се само докато все още са сурови ( после ще станат на каша).На места лука и картофите се карамелизират.След като са готови поръсвам с копър (или магданоз) .Стават божествени!
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: февруари 08, 2012, 11:41:35 »

Ааааааааа! Колко много писано...  pullpigtails Момичете чудесни сте!

Маги, фалафалите лесно ли се приготвят? Колко ги обожавам само - не знам за гости, но за нас си много искам да си ги направя с чесново сосче! Ммм! Ще споделиш ли рецепта когато имаш време? Благодарско!

Благодаря за рецептите на всички девойки, запазвам си всичко в един файл и после принтя!

ризото - вегетарианско
Ей това много ми допадна, тя и  cherry_dream-чето спомена за оризче, може би за основно ще е това. А както каза Dinna май ще направя типично българско предястие за всички.

Bibsi8792, пусни снимки на кюфтенцата, няма да се измъкнеш...  Bravo

Срам не срам ще попитам tweety bird правила ли си табуле и лесно ли е? Че съм много боса, боса съм, какво да се прави, хехехе!  pardon
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: февруари 08, 2012, 11:48:46 »

А защо не й спретнеш някакви печени зеленчуци?Смятам,че ще е удачно. smile Има много рецепти за такива.Сложи само олио,то е растителна мазнина.И аз бих си хапнала от тях. tease

П.П. Сега видях,че момичетата са ти дали идеи.Извинявам се,ако се повтарям. blush  smile
« Последна редакция: февруари 08, 2012, 11:51:33 от carlyangel » Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #252 -: февруари 08, 2012, 11:55:43 »

Специално за Ariel-чето smile  give_rose Сори за гадните снимки ,ама ги снимах  много набързичко  tease


* 13.JPG (51.9 KB, 507x187 - видяно 199 пъти.)
« Последна редакция: февруари 08, 2012, 11:58:56 от Bibsi8792 » Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 681



« Отговор #253 -: февруари 08, 2012, 11:55:58 »

Аз снощи направих солената торта на tweety bird. Стана мнооого вкусна! Съвсем лесно направимо ястие, а много вкусно. Само добавих към рецептата й и кашкавал. smile

Ариел, вече са ти дали милион рецепти! Няма да се опитвам да измисля нещо друго, а и сигурно вече си си избрала какво ще сготвиш. После трябва да кажеш дали се е харесало. smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: февруари 08, 2012, 11:57:01 »

ariel, Правила съм с киноа, но може и с къс ориз или кус кус.
Има различни видове. Пробвай с булгур ако искаш.
Ето ти една лесна и бърза рецепта
Ingredients
8 cups boiling water
2 cups bulgur
4 medium tomatoes, seeded, chopped
1 1/2 cups chopped fresh parsley
2 bunches green onions, chopped
3/4 cup chopped fresh mint
1/2 cup lemon or lime juice
1/3 cup olive oil
2 teaspoons salt
Directions
1Combine the boiling water and bulgur in a large heatproof bowl.
2Let mixture stand, covered, until bulgur is light and fluffy, about 2 to 3 hours; drain well. Strain bulgur in a cheesecloth-lined colander until dry.
3Combine bulgur, tomatoes, parsley, green onions, mint, lemon juice, olive oil and salt in a large bowl and mix well.
4Chill, covered, for 1 hour or longer. Serve on Bibb lettuce or romaine lettuce.
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines