Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 13:01:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13 (Прочетена 190470 пъти)
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #165 -:
февруари 01, 2012, 08:33:31 »
matsinka може ли рецептите за хляба и за американските палачинки.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1407
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #166 -:
февруари 01, 2012, 08:44:04 »
matsinka , и аз го пробвах този спаначен хляб и пожъна успех у нас. Много хубава коричка ти се е получила
Но му добавих сирене и праз в спанака, защото малко сухо ми идваше. От тук взех рецептата
http://yoli-www.blogspot.com/2009/12/blog-post_14.html
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 571
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #167 -:
февруари 01, 2012, 10:39:18 »
danieIa,и аз от там я взех.Само,че направих двойна доза и сложих не два пъти по 200 гр,а общо 280 гр спанак,понеже прочетох коментарите отдолу,че спаначеното тесто ставало повече.За праз не се бях сетила,другият път.Аз някой използва ли конвекторна фурна?Някаки интересни рецепти?
Аз снощи правих руло Стефани.Знам,че е старо колкото света,но за първи път правих ,дори отделно направих сос и стана супер!
gucci,палачинките са по тази рецепта
Продукти :
( 20 броя )
2 яйца
2 ч . ч . брашно
3 пълни с . л . захар
2 с . л . бакпулвер
1 ч . л . сода бикарбонат
1 равна с . л . сол
2 ч . ч . айрян ( да не е гъст )
4 с . л . меко краве масло
1 / 2 ч . л . ванилия
Разбийте на сняг яйцата със захарта , прибавете айряна , маслото и разбийте добре .
В друга купа сложете брашното и всички останали продукти .
Прибавете постепенно яйчената смес , но след смесането на продуктите не бъркайте много агресивно , за да не изчезнат " балончетата " .
Това е много важно не само , заради бухването , а и защото , ако се прекали с бъркането , има риск панкейковете да станат по - жилави .
Загрейте добре тефлонов тиган ( или плоча ) , намажете дъното с масло ( както за палачинки ) и в средата на тигана изсипвайте по малко от сместта , долу горе около половин чаена чаша ( но не от големите чаши ) .
Не разстилайте сместта , идеята е да са малки като площ , а не като нашите типични палачинки .
При обръщането на панкейка , той бухва .
Не работете на много силен котлон !
Незнам дали е коректно така с линк,но ако не-ще го изтрия. От този сайт е рецептата.
http://thegingercookies.blogspot.com/2010/05/buttermilk-pancakes.html
IMG_0041.JPG
(40.47 KB, 448x298 - видяно 212 пъти.)
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 571
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #168 -:
февруари 01, 2012, 10:42:32 »
Аз съм правила и преди,но не точно Стефани.Тук много често се хапва,но е без плънка като българското Стефани,а просто все едно огромно кюфте изпечено във фурна.Ето вижте го вътре.
Искам да попитам дали някой е пробвал този десерт кодит кадър.И дали наистина блата остава отдолу?Много странно ми се вижда как се изсипва сместа в средата ,а после остава отдолу.Благодаря.
IMG_0043.JPG
(41.47 KB, 298x448 - видяно 240 пъти.)
«
Последна редакция: февруари 01, 2012, 11:12:19 от matsinka
»
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #169 -:
февруари 01, 2012, 11:42:37 »
Matsinka, страхотни палачинки, но според мен това са по-скоро като блини или там както се казваха руските такива, защото в американските няма нито сода, нито бакпулвер. От много американци съм взимала рецептата оригинала и това, което написах е точната. Иначе резултатът ти е супер, то и личи по цвета, че не са типични американски, важното е да е вкусно.
Рулото ти е разкош, със сигурност ще се пробва и от мен.
Гучи и твоето ще го пробвам, особено аз, защото няма тесто.
Имахме гости вчера, основното не го снимах, хвана ме срам
ето мезето и десерта
Забравих да кажа, че много се радвам, че все повече и повече кулинарки започват да пишат тук, толкова хубави неща правите и давате идеи. Браво. Много ме зарадва matsinka
«
Последна редакция: февруари 01, 2012, 11:45:12 от tweety bird
»
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #170 -:
февруари 01, 2012, 12:45:45 »
Момичета само да отбележа ,че в руските блини има прясно мляко и се добавя мая ,а не айрян и са изключително вкусни
Ние днес ще сме на пилешка супа ,че мен май гадния грип е на път да ме повали
А на мъжо обещах кратофки с грах (или райкин боб) и пиленце в гювеча
Момичета показвате великолепни кулинарни умения !Много ви се радвам на всички
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
Отг: Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #171 -:
февруари 01, 2012, 14:23:04 »
Цитат на: matsinka в февруари 01, 2012, 10:42:32
Искам да попитам дали някой е пробвал този десерт кодит кадър.И дали наистина блата остава отдолу?Много странно ми се вижда как се изсипва сместа в средата ,а после остава отдолу.Благодаря.
Аз съм го пробвала вече 2 пъти, и двата пъти ми стана точно както е описано. Кексовата смес се изсипва върху карамелената и си потъва надолу, но по време на печене пак изплува нагоре. След като изстине и престои една нощ в хладилника (както е описано в рецептата), обръщаш сладкиша в поднос за сервиране и ефектът е Уау
Доста рядко се сещам да отворя форума, затова и не пиша много тук, но сега този въпрос ме накара да споделя опит
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #172 -:
февруари 01, 2012, 19:21:53 »
Цитат на: Bibsi8792 в февруари 01, 2012, 12:45:45
Момичета само да отбележа ,че в руските блини има прясно мляко и се добавя мая ,а не айрян и са изключително вкусни
Ние днес ще сме на пилешка супа ,че мен май гадния грип е на път да ме повали
А на мъжо обещах кратофки с грах (или райкин боб) и пиленце в гювеча
Момичета показвате великолепни кулинарни умения !Много ви се радвам на всички
Момичета промених малко менюто - вместо картофките с райкин боб и пиленце ,направих импровизирани мини рулца Стефани с пълнеж от горчица и мариновани краставички,кашкавалче отвътре и отвън
((не ми се ходеше до магазина за друго ) и сосче към тях от бяло винце с малко водичка и подправки + половин лъжичка царевично нишесте
Дано мъжо ги хареса
P.S: Хареса ги ужасно много
А пилешката супичка е "застроена" с 2 лъжици заквасена сметана размити в малко водичка и добавени в супичката
s.JPG
(41.84 KB, 509x189 - видяно 200 пъти.)
«
Последна редакция: февруари 01, 2012, 20:29:03 от Bibsi8792
»
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #173 -:
февруари 01, 2012, 23:26:55 »
Днес съм в много добро настроение, защото мъжът ми ме изненада с 100% вегетарианска вечеря! Боже, чак не можах да повярвам, прибирам се отвън (навън е -4C), премръзнала от велосипеда, той седнал, направил я сам и без грам месо! Като го знам какъв е месар... Изпадаха ми очите!
gucci-та
,
, кажи за това яйчено руло - за плънката просто смесваш нарязани доматчета и сиренца на кубчета ли? Слагаш ли нещо като майонезка, кисело мляко или нещо друго, за да се размазва или не?
Относно
панировката за месца (пуешко, пилешко - пържени)
:
Състои се от 2 части:
Мокра панировка:
половин чаша прясно мляко (може и нискомаслено) и половин чаша кисело мляко (много важно!), 1 с.л. сол, табаско или нещо друго лютичко като сос (няколко капки), 1 ч.л. черен пипер, 1/2 ч.л. чесън на прах, 1/2 ч.л. сладък червен пипер, щипка лют червен пипер. Месото се овалва в сместа и се оставя в хладилника за 1 час.
Суха панировка:
След като е престояло месото в мократа панировка се омесва в сухата. Тя е комбинация от: 2 ч.ч. брашно, 2 ч.л. бакпулвер (много важно!!!), 1 ч.л. сол, 2 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. чесън на прах, 1 ч.л. сладък червен пипер и още една щипка лют червен пипер. Всичко се омесва и сега идва нещо важно: в сухата смес се излива 1/4 чаена чаша мляко. Бърка се докато се образуват малки буци в брашното. Месото се овалва и се пържи. Малките буци, които се образуваха ще станат онези хрупкави и ароматни парченца панировка като на KFC. И не ги оставяйте да прегорят!
Става много, ама много вкусно!
Едвам спрях да ям... Утре отивам пак на фитнес.
«
Последна редакция: февруари 01, 2012, 23:32:34 от Ariel
»
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #174 -:
февруари 01, 2012, 23:35:50 »
Ariel много мило от негова страна.
Яйченото руло със сирена правя плънката по следния начин
пушено сирене на купчета
синьо сирене на купчета
обикновенно сирене
топено сирене за мазане
домат-само месестата част
магданоз
омесвам сирената и мажа върху топлото руло и оставам във фурната за кратко да се поразмекнат.След отва прибавям нарязания на ситно домат и магданоза и завивам.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 571
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #175 -:
февруари 02, 2012, 00:32:55 »
Момичета,майка ми ми каза ,че утре е Петльов ден.Макар,че не сме си в родината мисля да спазя традицията и да направя пиленце,все пак съм мъжка майка вече.Някакви интересни предложения?Винаги го правя в плик и става супер,но нещо по интерсно исках да направя?Мислех върху бирена бутилка да пробвам или не се получава добре?Ще се поразровя,но ако имате идеи ще ме улесните много.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #176 -:
февруари 02, 2012, 08:52:16 »
Цитат на: matsinka в февруари 02, 2012, 00:32:55
Момичета,майка ми ми каза ,че утре е Петльов ден.Макар,че не сме си в родината мисля да спазя традицията и да направя пиленце,все пак съм мъжка майка вече.Някакви интересни предложения?Винаги го правя в плик и става супер,но нещо по интерсно исках да направя?Мислех върху бирена бутилка да пробвам или не се получава добре?Ще се поразровя,но ако имате идеи ще ме улесните много.
Върху бутилка става много добре.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #177 -:
февруари 02, 2012, 10:21:51 »
Цитат на: matsinka в февруари 02, 2012, 00:32:55
Момичета,майка ми ми каза ,че утре е Петльов ден.Макар,че не сме си в родината мисля да спазя традицията и да направя пиленце,все пак съм мъжка майка вече.Някакви интересни предложения?Винаги го правя в плик и става супер,но нещо по интерсно исках да направя?Мислех върху бирена бутилка да пробвам или не се получава добре?Ще се поразровя,но ако имате идеи ще ме улесните много.
А аз ти предлагам да намажеш пилето (цяло или на порции) обилно с масло,червено пиперче ,универсална подправка и олио или зехтин.Слагаш в тава наливаш малко бира,вино или вода и закриваш тавата в алуминиево фолио - след като започне да ври го остави поне 1 час така ,после като махнеш фоилиото през 15-20 мин обръщаш пилето или порциите и поливаш със соса в тавата-вкл. и бялото месо става невероятно сочно.Аз пека пилето обикновено 2-2часа и половина
Пиле на бутилка правила съм ,но ми става леко суховатичко - но всеки си има вкус
Приятен апетит
Туко що направих една бисквитена тортичка - толкова простичка е тази тортичка ,а е толкова вкусна и как ме връща назад в детските ми години
«
Последна редакция: февруари 02, 2012, 12:35:21 от Bibsi8792
»
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1083
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #178 -:
февруари 02, 2012, 13:10:54 »
matsinka
, късно ли се включвам?
За Коледа правих две пилета и едното беше на бутилка с глазура. Е няма такава вкусотия!
Откакто открих тази рецепта за глазираното пиле вече не искам друг тип пиле да готвя. И не е вярно, че на бутилка става сухо, напротив! Именно бирата, която започва да се излива отвътре от високите температури поддържа влагата в пилето и месото става просто мммм! Уникално! Ако решиш да го правиш ми пиши, ще ти пусна рецептата веднага (изпробвана е вече няколко пъти). Но ако си решила да правиш нещо друго няма да я пиша, че не ми се клика напразно. Успех!
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1096
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
«
Отговор #179 -:
февруари 02, 2012, 13:31:10 »
Цитат на: Ariel в февруари 02, 2012, 13:10:54
matsinka
, късно ли се включвам?
И не е вярно, че на бутилка става сухо, напротив! Именно бирата, която започва да се излива отвътре от високите температури поддържа влагата в пилето и месото става просто мммм! Уникално!
При мен може би стана сухо защото така и не можах да накарам бирата да изври от бутилката - явно проблема е бил в мен
Яла съм и с извираща бира- е сухо ми е на мен незнам ,но все пак сме различни хора с различни вкусове
Така ,че когато matsinka направи своето пиле нека сподели
каква рецепта е ползвала
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 13
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines