Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 13:54:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Трябва ли да присъства бащата на раждането?  (Прочетена 110952 пъти)

juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #240 -: юли 14, 2010, 07:07:22 »

Мири,така е операция е,но както доктор Спок казва ,не всяка жена може да понесе тази болка.С наближаване на денят аз все по силно се притеснявам дали ще се справя.Много ,много ме е страх
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: юли 14, 2010, 16:21:22 »

Сигурна съм ,че ще се справиш, все пак природата така ни е устроила, че да можем да понесем ражадания,  мога да си представя, че те е страх, но важното е ,че твоят съпруг ще бъде до теб и ще те разсейва с други неща. Всичко ще мине добре. give_rose А и не е казано ,че трябва да боли прекалено много, всяко едно раждане е толкова индивидуално.
Активен
maria_panairova
Любопитен
*
Публикации: 38

« Отговор #242 -: август 05, 2011, 13:40:38 »

Чувала съм че при 70% от браковете на който е присъствал бащата на раждането до 1 година след това барка завършва с развод.Просто след това изживяване мъжете не можели да възприемат партньорките си като жени,а само като майки на децата им.Сексуалният им живот замирал и се стигало до развод съотвтно  crazy sad ohah
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 880

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: август 05, 2011, 14:02:36 »

Не съм раждала , но не мога да си представя мъжът ми да присъства като дойде този момент.Може би ще съм по неспокойна така.Освен това е всеизвестно че мъжете са с по слаба психика и да не се наложи да му оказват първа помощ (това в кръга на шегата) girl_wink
Активен
Jujito
Новак
*
Публикации: 13

waiting for my sunshine...

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: август 06, 2011, 19:15:27 »

Живот и здраве моя мъж ще е до мен на раждането, той също се вълнува и иска да е там. А и той ще ми е голяма опора да е при мен отколкото да съм сам сама с непозната акушерка. Отделно си имам план за раждането и като настъпи деня може и да не съм в кондиця да обяснявам дали искам епидурална или дали искам да ми напълнят вана и т.н. но за това разчитам ,че таткото ще е там и ще се води и той по моя план (до колкото може да се изпълни до края) Отделно това е нашето дете и защо той да е лишен от удоволствието да си види бебето в 1та секунда и да му пререже ТОЙ пъпната връв. Също го мисля варянта и майка ми да е в стаяата при мен.
Аз съм напълно ЗА таткото да е там, ако той не може да присъства тогава някой бизък на който може да разчиташ и се чувстваш спокойно.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: август 06, 2011, 22:11:38 »

Аз не пожелах мъжът ми да присъства,въпреки,че болницата предлагаше такава възможност.Не съжелявам,защото щях да се чувствам много по-притеснена.И без това операцията мина за 30 мин. и го видях веднага след това в реанимацията.То аз не желаех да присъствам,пък какво остава за него  pardon
Може да звучи консервативно и глупаво за много жени,но не мисля,че мястото на мъжа е в родилното  pardon
Това е моето мнение  give_rose
Активен
Rapunzel
Професор
Публикации: 393

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: август 07, 2011, 01:05:42 »

Мъжът ми присъстваше на раждането-секцио и е щастлив, че първи гушна и целуна нашият син, беше се подготвил и за нормално раждане, но така се стекоха обстоятелствата. Дори доктора го покани да се изправи и да погледне как изваждат бебето, после сподели, че мигът е бил безценен. Вълнението и огромната радост се виждаха в очите му.
Аз съм му безкрайно благодарна, че беше до мен, защото на моменти се чувствах много зле, според анестезиоложката съм от малкото хора, които не ги хваща добре упойката, усещах цялото ровичкане из корема ми, на моменти и болка, наложи се да ми бият дори локална упойка, не можех да дишам и ми се гадеше, бучаха ми ушите, но чувах неговия глас: "още малко, още малко, справяш се добре" Това, че беше до мен и можех да стискам ръката му ми даде огромна сила и го издигна още повече в очите ми. 
Активен
maria_panairova
Любопитен
*

« Отговор #247 -: август 08, 2011, 00:23:08 »

Приятелят ми за сега иска да присъства на раждането но аз не го искам там.Не знам просто мисля че както мъжете нямат място в кухнята докато готвим така не са нужни и в родилното докато раждаме. pardon.По-добре е да седи отвън и да тръпне в очакване да му покажат малкото човече тогава със сигурност реакцията ще е Eeager yahoo yahoo yahoo
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: август 08, 2011, 17:30:25 »

Моето мнение е, че бащата трябва да присъства на раждането.
Защо да му се отнема този така велик момент? Няма нищо по- вълнуващо и мило.
Мъжът ми беше с мен- обичта, подкрепата и спокойствието му бяха незаменими. Той знаеше какво да очаква и какво да прави, знаеше какъв е плана ми за раждане. Пред възможността да отреже той пъпната връв, избрахме да дарим стволовите клетки. Живот и здраве пак ще раждам с него smile
А относно това за разпадането на брака- еми ако е истина, то тогава доста двойки трябва отдавна да са се разделили. И не мислите ли, че ако бащата е заедно с майката, то отношението в Бг болниците ще е по- различно?
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #249 -: август 08, 2011, 18:37:37 »

То аз не желаех да присъствам,пък какво остава за него  pardon
good Хи хи хи, много са свежи постовете ти, carlyangel, обичам да ги чета, а това е и моето мнение!
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: август 08, 2011, 20:38:25 »

Тук не може да има "трябва" или "не трябва". Въпрос на усещане е. Ние не сме планирали раждането, в България това не се прави. Бяхме си говорили, че е по-добре да не присъства, защото там има място само за медицинските лица. Мъжът ми е дете на лекари. Не го беше страх, че няма да издържи. Просто така разсъждавахме. Е, да, ама в крайна сметка присъства и не съжалявам за това. Беше силен, спокоен и самоуверен, все едно е присъствал поне на няколко раждания blum Мокреше ми устните и челото с марля...После се е хвалил как мъжки съм се държала и как не съм охкала или пъшкала.
Незабравим момент е, също както и часа, който прекара с мен след самото раждане, държейки ми ръката и говорейки ми за нас и за бебчето ни, което се беше появило вече на бял свят.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: август 09, 2011, 15:07:57 »

Моето мнение е, че бащата трябва да присъства на раждането.
Защо да му се отнема този така велик момент? Няма нищо по- вълнуващо и мило.
Мъжът ми беше с мен- обичта, подкрепата и спокойствието му бяха незаменими. Той знаеше какво да очаква и какво да прави, знаеше какъв е плана ми за раждане. Пред възможността да отреже той пъпната връв, избрахме да дарим стволовите клетки. Живот и здраве пак ще раждам с него smile
А относно това за разпадането на брака- еми ако е истина, то тогава доста двойки трябва отдавна да са се разделили. И не мислите ли, че ако бащата е заедно с майката, то отношението в Бг болниците ще е по- различно?
Ами,то в болницата,в която раждах,отношението си беше супер и не е трябвало Данчо да ги усмирява,ама по принцип си права,че в повечето клиники си е друго,като видят,че имаш мъж на място,стават по-мили.Друг е въпроса,ако мъжът ти е като моя.Данчо прилича по-скоро на тийнейджър,отколкото на някой мъжага,дето да всява респект.  pardon Да не говорим,че е като в небрано лозе в подобни сублимни моменти и мълчи като пукал. tease
rozovka    give_rose
Активен
maria_panairova
Любопитен
*

« Отговор #252 -: август 12, 2011, 23:18:00 »

carlyangel-само ако може да те попитам в коя болница си раждала?мерси
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: август 12, 2011, 23:36:54 »

Offtopic
maria_panairova  раждах в "Селена",гр.Пловдив.Препоръчвам я с две ръце.  good
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #254 -: август 13, 2011, 00:57:15 »

Здравейте, да кажем, че аз съм от малко по-старото поколение и моето мнение едва ли ще ви хареса.Според мен от векове наред мъжът не е присъствал на раждането и няма работа там.Всяка жаба да си знае гьола, както казват хората. Доколкото съм запознат и при другите бозайници (животните) мъжкият не присъства на раждането, макар, че в някои случаи е наблизо.Между другото и жената няма място в казармата, респективно в армията. Нито пък е редно приятелката ти да те държи за ръка, докато ставаш мъж( тоест докато си войник). Така си мисля и аз, че жената сама трябва да извърви своя път и сама да стане истинска жена. Но явно светът се е променил, и в армията вече е пълно с жени, скоро очакваме  и мъжете да почват да раждат. Така , че по-правилното би било - НЯМА правила - който иска да присъства, който не ще , да не присъства. Все пак детето си е негово ( е поне така се предполага де хихихи yahoo)

А относно планираните раждания и принудителното секцио, макар , че не сме в тази тема. :offtopic:Преди само около 70-80г. вашите прабаби са раждали на полето и са прерязвали пъпната връв със сърпа. Буквално след час са ставали на крака. В момента много жени не могат да родят без секцио. Чудя се от прекаленото изнежване на организма, какво ще следва за нашите деца, дали пък въобще ще могат да раждат и на къде точно върви света?!?
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 22   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: