Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 20:48:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Трябва ли да присъства бащата на раждането?
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
22
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Трябва ли да присъства бащата на раждането? (Прочетена 111087 пъти)
me4enceto
Сватбар
Отг: Трябва ли да присъства бащата на раждането?
«
Отговор #195 -:
януари 28, 2010, 11:52:17 »
Ние сме на мнение, че бебчето ще бъде наше, на двамата и този момент трябва да бъде споделен. Винаги сме се подкрепяли и той иска да е до мен. Само го е страх да не припадне и да отнеме от вниманието на лекарите. Аз без него не отивам да раждам! Изрично ще предупредя леакрката или болницата и там такси и аз незнам какво, че сама не влизам! А за привличането - божее, според мен е въпрос на отношения и любов между двамата, а не на интимни прически
Но най-вероятно за различните хора е различно - ако знаете, че мъжа ви държи на това да сте изрядна - правете го, ако държи повече на това да го гушнете - правете го - всеки най-добре си познава мЪжо и знае как да го зарадва. Общо правило май няма. Мама сама е раждала, но това не пречи безумно много да се обичат и татко да е горд татко
Успех бъдещи и настоящи мами
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #196 -:
февруари 22, 2010, 17:17:48 »
Ако раждам секцио бих искала той да е до мен, но ако раждам нормално...не, аз имах приятел от детските години и след като присъства на раждането, им се развалиха отношенията...каза ми "Не мога, след всичкото което видях, просто не мога"...не искам да загубя мъжът си...а и знам , че това не е за него...той се ужасява, само като изохкам за нещо, пък камо ли да ме види как ще крещя от болка...Той е категоричен че ще раждам секцио, защото на един приятел на жена му и разказаха играта в Майчин дом и той пребледня само като слушаше, освен това, лекарката ни е приятелка и няма да се чувстам сама...но от друга страна не бих искала да съм сама...
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #197 -:
февруари 22, 2010, 17:20:48 »
Мм, доколкото знам, не се разрешава присъствието на бащата при секцио - поне където съм проверявала...
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #198 -:
февруари 22, 2010, 22:17:31 »
На мен не ми разрешиха да присъства бащата на секцио.
Активен
Zahira
«
Отговор #199 -:
февруари 23, 2010, 09:07:51 »
Аз съм против бащата да присъства на раждането. Не искам да ме вижда в такава светлина, а не знам, може и друг път да съм го писала, но и самата акушерка с която раждах също сподели, че не гледат с добро око на тази практика най-вече, защото татковците започват да се панират, да се месят с неуместни коментари и въпроси по време на раждането, объркват родилката. Сподели за един случай в който родилката въобще не е напъвала правилно и те се опитват да контролират ситуацията, а мъжа постоянно повтарял: Браво мило, браво, чудесно се справяш!
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1146
«
Отговор #200 -:
февруари 23, 2010, 10:33:56 »
Аз също нямам желание таткото да присъства на раждането по ред причини! Просто не мисля, че мястото му е там независимо дали раждането е нормално или секцио! Преди време обаче попитах на шега мъжа ми дали има желание да присъства, а той ми отговори - " Ами мило, ако искаш детето да види в първите си минути баща си как се излага-припаднал на земята и лекарите го свестяват- да може и да дойда!"
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #201 -:
февруари 23, 2010, 14:01:17 »
desislavka, мъжът ти е бил откровен
, мисля, че така е с повечето ... Аз лично не искам да присъства на раждането. И не мисля, че ще се чувствам самотна след като знам, че той е отвън и ще влезне да ме целуни след като родя.
Активен
Kiksi
«
Отговор #202 -:
февруари 23, 2010, 14:18:00 »
Аз пък мисля, че трябва да присъства. Според мен това е един много съкровен момент, който трябва да бъде изживян и от двамата. Пък и таткото може да окаже голяма подкрепа на жената в този момент (ако не припадне преди това, хихи). А и той няма да наднича там, отдолу все пак. А ще стои до главата й и ще я окуражава.
Много ме е яд, че нямах тази възможност, макар че мъжът ми така и до края не ми даде ясен отговор би ли присъствал или не. Все викаше: "Ами не знам".
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #203 -:
февруари 25, 2010, 17:46:59 »
Ами мен ми се струва, че не е необходимо да присъства на раждането. Нали е бил на зачеването
...
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #204 -:
февруари 26, 2010, 11:52:35 »
В предния си пост само изказах предположение, но снощи питах милото дали иска да раждаме заедно и той бе категоричен, че не може да гледа как се мъча
Активен
paolla
Ентусиаст
«
Отговор #205 -:
март 04, 2010, 14:40:41 »
В София в клиника Щерев мъжа може да присъства и на СЕКЦИО.
Аз и мъжа ми искахме да присъства, но родих секцио, а в болницата където раждах не се допуска мъжа при секцио
Ако някой ден имаме второ дете и раждам сигурно ще е секцио ще избира болница, в коят може и да присъства поне на мен ми беше доста самотно и ме беше страх по време на секциото, въпреки че лекаря ми е чудесен, а анестезиолога и сестрата през цялото време ми говореха и разправяха смешки.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #206 -:
март 05, 2010, 11:51:22 »
Аз бях писала, че мисля, че е по-добре мъжът да не присъства. И така си мислех, че ще е на моето раждане, но последното, което чух и което много ме изненада беше - думите на мъжа ми че това дори не трябва да се коментира и той ще присъства
. И сега не знам какво да правя
Активен
leni_beni_
«
Отговор #207 -:
март 05, 2010, 12:07:32 »
malinkata , радвай се
Толкова е хубаво , че бащата иска да е част от този съкровен момент . Бих искала и нашия татко да е така, ама тц
Той от сега като заговоря за раждане и му става лошо и казва, че го е страх
все едно той ще ражда
Активен
mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703
«
Отговор #208 -:
март 05, 2010, 14:10:18 »
Цитат на: malinkata в март 05, 2010, 11:51:22
последното, което чух и което много ме изненада беше - думите на мъжа ми че това дори не трябва да се коментира и той ще присъства
. И сега не знам какво да правя
Поздравления за мъжа ти
Ще видиш след раждането, че той е бил прав
Нашият тати беше и сега казва, че по-щастлив момент в живота си никога не е имал и не би проспуснал следващ такъв за нищо на света. Леко раждане на всички
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #209 -:
март 05, 2010, 14:57:27 »
Аз в интерес на истината останах изненадана от твърдостта на решението му и сега не знам да се съгласявам ли или не. Но сте прави, щастлива съм за това, че той така силно ни обича и се старае всячески да ни го покаже и максимално да е част от всичко свързано с бебо.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
22
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Трябва ли да присъства бащата на раждането?
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден