Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 09:34:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбената торта - 3 част  (Прочетена 181845 пъти)

ralichka___
Сватбен ГУРУ
Публикации: 513

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: май 18, 2009, 18:50:04 »

Така е! Всеки, който има алергии, не яде нещо или не му е вкусно друго нещо, сам ще пита какво му се сервира
Активен
botevinka
Любопитен
*
Публикации: 20

Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: май 18, 2009, 19:50:51 »

хайде пак да отговоря.Първо захарното тесто или по-точно марзипан се казва се прави изключетелно лесно-щом аз га правя си представете Xixixi Xixixi :xixixi:Вярно,че полагането навърху тортата е малко по-сложно,ама...Тази тортичка е от Йоана сладкарници.От нета си я намерих.Питах колко струва-260лв.за 90 парчета ми казаха.Като се дава капаро-300лв-забележете каквоо  капаро !!!То е за декорацията-каляска,младоженци...За по-малко парчета е-6- парчета-200лв.май-не помна good

Има някакво объркване. Захарното тесто не се казва марципан- марципан е бадемова маса  good . Захарнато тесто се нарича най-общо фондан, като има различни видове  good . Тортата която си показала не е трудна за ипълнение. Има доста пластмасови елементи, което лично според мен не изглежда никак изискано.
Активен
-Ади-
Професор
Публикации: 448

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: май 18, 2009, 21:56:05 »

няма проблем,те може да имат алергии от какво ли не,не мога да се съобразя с всеки и да предупредя всеки кое какво съдържа,защото и аз самата не знам.
Абсолютно НЕ можеш да се съобразяваш с всеки,аз си спомням ,че нашето меню за сватбата беше малко по-различно,защото не исках да е като на всички сватби и ако бях седнала да мисля на кой му харесва или не му харесва всяко ястие трябваше да си разваля праника!Пък и дори да направиш всичко възможно все ще има някой ,на който или яденето няма да му хареса ,или музиката или нещо друго!НЕ можеш да угодиш на всички!
В крайна сметка вие сте най-важни и това е вашият ден,за това смело експериментирай с всичко без да мислиш кой какво ще каже или помисли! good
« Последна редакция: май 18, 2009, 21:57:43 от -Ади- » Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #363 -: май 18, 2009, 23:27:05 »

Може и да сте прави. Аз все се старая на всеки да угодя, на всики да се хареса направеното, на всеки да му е приятно...ама май няма д асе получи, колкото и да се старая. Все така си казвам "няма да се опитвам на всеки да угодя" и накрая се усещам как все за това мисля и въртя варианти.
Една от гостите не яде масло и за това не яде торта, та за нея мислех специално парче кекс или бисквитена торта да има.  crazy
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 820

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: май 19, 2009, 08:33:48 »

Може и да сте прави. Аз все се старая на всеки да угодя, на всики да се хареса направеното, на всеки да му е приятно...ама май няма д асе получи, колкото и да се старая. Все така си казвам "няма да се опитвам на всеки да угодя" и накрая се усещам как все за това мисля и въртя варианти.
Една от гостите не яде масло и за това не яде торта, та за нея мислех специално парче кекс или бисквитена торта да има.  crazy
Миличка, при най-голямото старание и желание е абсурд да угодиш на всеки! Няма как да стане просто това! На мен вече ми се струва, че прекалено много се затормозяваме с излишни дреболии, които просто не са чак толкова важни в крайна сметка. Не ги каним тея хора на гала вечеря или дегустация някаква- каним ги, за да ни уважат и да празнуват заедно с нас. В тая връзка- евала на cvety_p за решението!
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #365 -: май 19, 2009, 13:10:44 »

Така е! Права си!

Момичета, кажете от Романса кои торти препоръчват за сватбени, имам предвид като пълнеж отвътре? Сега ще ходим до Романса импровизирана семейна разходка, но ми си ще да опитам някои от тортите, които предлагат като вкус з асватбени.
Активен
marianna
Любопитен
*
Публикации: 21

« Отговор #366 -: май 19, 2009, 21:10:12 »

аз след като разгледах сайта който грациелла бе дала реших торта за рязане да имаме и на всеки гост по един малък букет от ягоди сложени върху сладолед като ягодите да са окрасени като булка и младоженец какво мислите за идеята
Активен
Amelia
Баш Майстор
**

« Отговор #367 -: май 19, 2009, 21:11:57 »

Мисля, че ще ти е много трудно да намериш кой да се занимава с тези ягодки, да не говорим за цената, която ще ти поискат...
Активен
katia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

« Отговор #368 -: май 19, 2009, 23:19:58 »

Ами аз понеже не обичам тия торти целите в сметана и химикали и реших да изненадам гостите с нещо оригинално,ще ми я направят в Банско и ще ми я докарат в деня на сватбата,всичко  е от шевката на ресторанта,много ми е готина и много ми помага.Тортата ще е медена,без захар ,само с домашни продукти,аз вече я опитах,страхотна е ,много съм доволна.
Има някакво объркване. Захарното тесто не се казва марципан- марципан е бадемова маса  good . Захарнато тесто се нарича най-общо фондан, като има различни видове  good . Тортата която си показала не е трудна за ипълнение. Има доста пластмасови елементи, което лично според мен не изглежда никак изискано.
Съжалявам чяк сегя виждям огтовора.
Не искам да споря,но има мната видове марципан.Аз се изразих общо че захарното покритие  е марципан.Не говорех за тази торта ,която съм показала конкретно,а общо.Просто към поста се съм добавила описание за тортата отделно защото имаше зададен въпрос за нея.
А иначе знам ,че не е трудна за изпълнение тази торта ,която съм показала,ако прочетете малко по-назад в темичката ще видите,че момичетата обсъждат една реплика на една сладкарка от незнам си коя сладкарница беше.А именно,че неправели торти с такова покритие,защото било много трудно за изпълнение.И аз за това отговорих,че напротив не е трудно за правене.
Не знам дали ме разбрахте.Надявам се да сте.
Активен
viara_vivi
Новак
*
Публикации: 19

« Отговор #369 -: май 20, 2009, 00:51:24 »

хей момичета, аз вече успях да си поръчам торта, днес я капарирах в "Жаси" в НДК. Но понежех ходих да си взема сватбена фигурга "бягащият младоженец" smile  danceg ...... на мястото от което си я взех ме попитаха от къде съм я поръчала и след като има казах, направиха една странна физиономия ... едва ли не, те не са добър избор. Затова да ви попитам, ако някои си е взимал от там да сподели ... поне да знам какво да очаквам. Аз ги избрах защото бяха най-евтин вариант с фондан - по 2,50 на парче ....
А ето и желаната поставка с която се сдобих  yahoo

* cd1a3519f3d0bca541dd31fb833ee5d1025b6619.jpg (6.08 KB, 225x157 - видяно 3421 пъти.)
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1186

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: май 20, 2009, 09:54:30 »

от къде я взе smile
Активен
elizabeta
Любопитен
*
Публикации: 23

Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: май 20, 2009, 15:15:58 »

Абсолютно НЕ можеш да се съобразяваш с всеки,аз си спомням ,че нашето меню за сватбата беше малко по-различно,защото не исках да е като на всички сватби и ако бях седнала да мисля на кой му харесва или не му харесва всяко ястие трябваше да си разваля праника!Пък и дори да направиш всичко възможно все ще има някой ,на който или яденето няма да му хареса ,или музиката или нещо друго!НЕ можеш да угодиш на всички!
В крайна сметка вие сте най-важни и това е вашият ден,за това смело експериментирай с всичко без да мислиш кой какво ще каже или помисли! good
И аз съм на този принцип,важно е купонът да е супер ,пък за всеки ще се намери нещо вкусно и полезно от менюто.Нашето меню ще е доста богато ,така че никой няма да остане гладен. cap
Активен
viara_vivi
Новак
*
Публикации: 19

« Отговор #372 -: май 21, 2009, 01:38:38 »

tasty - взех я от Змееборец - имат много видове м/у 30-40 ... ние искахме по-забавни ... ето виж какво имат горе-долу -
http://www.zmeeborets.com/?page_id=2&record_id=186
на мен също ми хареса и "Булката беглец", както и "Сега те имам", но бебето настояваше за тази, в която младоженеца бяга smile
Само да предупредя, че тези брачни двойки са по-скъпички - 55 лв.
дано да съм била полезна
Активен
Bianka
Сватбар
Публикации: 179

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: май 21, 2009, 14:59:12 »

Да се похваля, че тортите са уредени - сватбена плюс кумска. Излезе, че 3-етажната е 80 парчета, а не 60 както ми казаха по телефона за 195 лв. Ние като не ядем торта с младоженеца се доверихме на вкуса, който сладкарите ми препоръчаха, та стискайте палаци гостите да я харесат.
Активен
antoinette
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: май 21, 2009, 16:33:02 »

Много красива стана тнашата торта от Никол, доволна съм smile Само дето забравих да я опитам! То не остана време 1 хапка да хапна от каквото и да било!
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: