Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 19:56:12

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Стреса преди сватбата? - 2 част  (Прочетена 143479 пъти)

betina
Ентусиаст
**
Публикации: 107

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: юли 01, 2009, 22:00:38 »

защо сега ли ами защото наистина толкова време сме заедно, а знам че той ме обича и май както той казва че аз не го обичам толкова колкото той мен ще излезе истина или просто много изживявам нещата. Знам само че с всеки изманал ден се питам дали ще бъда щастлива.
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: юли 01, 2009, 22:09:37 »

добре де, а защо за него? защото сте заедно от дълго време, защото е по-удобно или защото искаш да бъдеш с него през всички неща, които ти предстоят в личен план (къща, деца, семейство и т.н.)?
Активен
betina
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: юли 01, 2009, 22:17:04 »

ух труден въпрос т.е. не знам дали искам, или по-точно не знам дали ще се получат нещата както аз искам-иначе избрах него, казах да на предложението защото иначе и той си има добрите качества, но просто в последно време нещата някакси излизат от контрол и аз не мога да се владея. Той всеки ден ми казва че ме обича но аз го казвам някакси вяло, неуверено защото веднага се сещам за примерно последната кавга, мисля че проблема е в мен. аз съм с 4 години по-голяма а и сватбата слага край на моминството знам ли но съм много изнервена от ситуацията.
Активен
betina
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: юли 01, 2009, 22:20:59 »

И други причини има за последните ми тревоги ние сме от различен тип семейства: моето е много задружно и весело и отворено към живота и имам едно възпитание и разбиране за нещата, а неговите са разведени, малко му е трудно да угажда и на двете страни защото е добродушко и се чувства между .... ясно е как, и на моменти имаме различни виждания за нещата от живота, семейството, къщата и т.н.
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: юли 01, 2009, 22:30:45 »

нормално е около подготовката за сватбата нещата да са нажежени. Имам една приятелка, която се раздели с годеника си преди сватбата точно заради такива дребни караници.
Преживяха една тежка раздяла, после тихо и тайно се събраха и по-късно се ожениха. Бяха най-щастливите и влюбени младоженци, които съм виждала. Пак имат разногласия, но сега като че ли могат да гледат през тях и да оценят че това, което имат струва повече от някакви дреболии.
Когато я попитах докато се караха в подготовката за "първата" сватба, защо е решила да се омъжи за него, тя ми каза че просто й е дошло времето, а и на него също и щом са заедно толкова време......
Преди "втората" /истинската/ сватба ми каза, че това е човекът с който иска да прекара остатъка от живота си (поне засега).
Ако се карате само за дреболии не е толкова страшно. Нервите около сватбата и притесненията ще отминат, важно е какво ще остане след тях.
Активен
betina
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: юли 01, 2009, 22:43:18 »

благодаря ти много за милие и поучителни думи give_rose, дано отмине всичко това ще се опитам да бъда по-отстъпчивата и по-разумната, дано да успея да се преборя с това, защото все пак може би и аз имам вина.... smile
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: юли 02, 2009, 10:41:48 »

благодаря ти много за милие и поучителни думи give_rose, дано отмине всичко това ще се опитам да бъда по-отстъпчивата и по-разумната, дано да успея да се преборя с това, защото все пак може би и аз имам вина.... smile
Извинявам се че и аз се намесвам в този разговор но не се здържах да изкажа и моето мнение . Мисля че когато решиш да свържеш живота си с някой дори и само да живеете заедно нещата придобиват друг облик . Колкото и да е голяма любовта и да сме сигурни в избора си живота ни се променя по някакйв начин и това си е малко или много стрес ,който всеки преживява по някакъв начин . При малките  скандалчета дори незначителни е нормално да се замислиш дали си взел правилното решение дали ще успеете да свикнете с новия си начин на живот и много други въпроси. Няма идеални хора нито връзки ,това го има само по филмите . Това че сте се скарали за нещо или сте на различни мнения не значи че сте згрешили в избора си . А да не говорим че подготовката на една сватба колкото и да е приятна си е голямо напрежение и стрес . В крайна сметка един открит разговор винаги помага от колкото да си го таиш в себе си .  good
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: юли 02, 2009, 10:48:50 »

betina , все едно аз съм го писала това - преди нашата сватба беше абсолютно същото, караници, напрежение, въпроси, ама да не бъркам, при все че бяхме от 8 год. заедно, отк които 3 - съвместен живот. Нормално е напрежението покрай организацията да си казва думата, особено, ако нямате достатъчно време и финанси.
Този период отмина и след сватбата нещата станаха  отново нормални, даже по-хубави отпреди, по-рядко се караме за дреболии /ставаш някак по-отговорен без да се усетиш/, да не дърпам дявола за опашката, но наистина така се получи, вярвам, че и  при вас ще е така и че всичко е резултат от напрежението.
Активен
dezmand
Сватбар
Публикации: 185

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: юли 11, 2009, 00:42:17 »

И аз се извинявам , че се намесвам в разговора но .....  Според мен всичко идва от стреса и паниката , че като кажеш 'да" и вече свободата е безвъзвратно изгубена и цял живот трябва да се съобразяваш и с др до теб.Ожениш ли се то е за винаги и връщане назад няма.Как да не се уплашиш от тази мисъл. Обаче ако погледнеш нещата от др ъгъл няма да е толкова страшно.Съжалявам , че трябва да го напиша и знам ,че звучи брутално но все пак съществува и развод.Никой не те оковава с веригите и край.Винаги можеш да си тръгнеш като не върви и като го погледнеш от тази страна нещата вече не са чак толкова ужасни.
Нашата сватба е септември до тогава ще се скараме поне дузина пъти но никога не съм се съмнявала че това е човека.Един месец работихме заедно , после пътищата ни се разделиха за около 3 месеца, една седмица след като се засякохме се преместих да живея при него в Плевен ( аз съм от Стара Загора) и след почти 4 години ще се женим.Живота ни поднася странни изненади, за това да му се наслаждаваме докато можем danceg girl_wink
Извинявайте момичета, че стана малко философски ама и на мен понякога почва да ми хлопа дъската  yea insane
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: юли 16, 2009, 22:06:12 »

И аз се извинявам , че се намесвам в разговора но .....  Според мен всичко идва от стреса и паниката , че като кажеш 'да" и вече свободата е безвъзвратно изгубена и цял живот трябва да се съобразяваш и с др до теб.Ожениш ли се то е за винаги и връщане назад няма.Как да не се уплашиш от тази мисъл. Обаче ако погледнеш нещата от др ъгъл няма да е толкова страшно.Съжалявам , че трябва да го напиша и знам ,че звучи брутално но все пак съществува и развод.Никой не те оковава с веригите и край.Винаги можеш да си тръгнеш като не върви и като го погледнеш от тази страна нещата вече не са чак толкова ужасни.
Нашата сватба е септември до тогава ще се скараме поне дузина пъти но никога не съм се съмнявала че това е човека.Един месец работихме заедно , после пътищата ни се разделиха за около 3 месеца, една седмица след като се засякохме се преместих да живея при него в Плевен ( аз съм от Стара Загора) и след почти 4 години ще се женим.Живота ни поднася странни изненади, за това да му се наслаждаваме докато можем danceg girl_wink
Извинявайте момичета, че стана малко философски ама и на мен понякога почва да ми хлопа дъската  yea insane
Много точно казано !  good Bravo  А и колкото по философски се гледа на нещата толкова по добре ! Друг е въпроса че не винаги успяваме да гледаме така и емоциите взимат връх !
« Последна редакция: юли 16, 2009, 22:08:10 от nasi » Активен
diva_79
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #100 -: юли 21, 2009, 22:36:59 »

Стресът при мен беше само деня преди сватбата, а на самия ден се чувствах срахотно.Всичко беше както трябва, може би , защото почти всичко си бяхме организирали ние със супругът ми. За това бъдещи булки споко и главата високо, щом сте във форума, значи и вие сте поели повечето неща в свои ръце smile
Активен
dezmand
Сватбар
Публикации: 185

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: юли 25, 2009, 15:37:07 »

незнам защо не изпитвам никакъв стрес а още по-малко да ми е нервно или напрегнато, напротив чувствам се супер и нямам търпение да дойде великия ден  yahoo girl_wink danceg Но все пак ще видим може пък след два месеца да мисля по друг начин  tease
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: юли 29, 2009, 15:26:32 »

Здравейте, незная дали е стрес или не, но при мен нещата доста се усложниха. Няма да навлизам в подробности, от 9 години сме заедно и много се обичаме, но има постоянно човек между нас - и това е майка му. Толкова много борба през всичките тези години за тази връзка и накрая когато всичко вървеше добре, нещата се преобърнаха. Не зная какво влияние има тя над него, но заради нея може и да няма сватба cray По стечение на обстоятелствата в момента живеем с нея и я чакаме до 1-2 месеца да се изнесе. Както може би повечето двойки, се налага да теглим кредит, за обзавеждане на новото жилище. Той иска да теглим кредит и половината пари да ги дадем на нея, а ние да мизерстваме и да изплащаме като луди,а това е много безмислено, защото жената си има пари в банките и си гледа живота. Ще попитате тогава защо - защото той като син бил длъжен да я подпомогне. А не мисли, че ще създава семейство и че ще има деца и как ще  пеживяваме.Много жестоко се скарахме и може би няма да има сватба, той не мисли за нас, а все едно ще живее с нея. Заплаши даже, че ако не се съглася няма да се състои сватбата. Моля ви посъветвайте ме че ще полудея... tazran girl_impossible
Активен
LOSHKA
Сватбар
Публикации: 164

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: юли 29, 2009, 15:37:01 »

Здравейте, незная дали е стрес или не, но при мен нещата доста се усложниха. Няма да навлизам в подробности, от 9 години сме заедно и много се обичаме, но има постоянно човек между нас - и това е майка му. Толкова много борба през всичките тези години за тази връзка и накрая когато всичко вървеше добре, нещата се преобърнаха. Не зная какво влияние има тя над него, но заради нея може и да няма сватба cray По стечение на обстоятелствата в момента живеем с нея и я чакаме до 1-2 месеца да се изнесе. Както може би повечето двойки, се налага да теглим кредит, за обзавеждане на новото жилище. Той иска да теглим кредит и половината пари да ги дадем на нея, а ние да мизерстваме и да изплащаме като луди,а това е много безмислено, защото жената си има пари в банките и си гледа живота. Ще попитате тогава защо - защото той като син бил длъжен да я подпомогне. А не мисли, че ще създава семейство и че ще има деца и как ще  пеживяваме.Много жестоко се скарахме и може би няма да има сватба, той не мисли за нас, а все едно ще живее с нея. Заплаши даже, че ако не се съглася няма да се състои сватбата. Моля ви посъветвайте ме че ще полудея... tazran girl_impossible
След като няма финансови проблеми майка му не виждам логика във вашето изгърбване......двойно...Аз лично не го разбирам!
А не може ли без кредит?....малко по малко ще обзаведете....за да е по-леко финансово.
« Последна редакция: юли 29, 2009, 15:39:03 от LOSHKA » Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: юли 29, 2009, 16:05:01 »

Много си права и аз не намирам логика, но той си държи на неговото. А без кредит няма да стане, но компромисният вариант е да изтеглим  колкото се може по малко, но и така той не е съгласен.
Мисля довечера да говоря с майка му и да видим какво ще стане, защото в крайна сметка заради нея се получава така. Въпросът, който не спирам да си задавам е: В утрешния ден когато имаме дете, пак ли ще мисли първо за майка си?
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: