Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 11:49:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Има ли булки от Пловдив?  (Прочетена 225447 пъти)

viki2007
Любопитен
*
Публикации: 38

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: август 26, 2007, 10:59:27 »

здравейте
започвам подготовка и имам нужда от съвети give_rose CHEERS CHEERS
Активен
vanessa
Сватбар
Публикации: 262

« Отговор #31 -: август 26, 2007, 11:18:28 »

Добре дошла при нас!Тук ще откриеш информация за всичко необходимо около сватбата,ако имаш въпроси питай ние сме насреща.Аз съм от Пловдив,но сватбата ни ще е в Асеновград.Вашето събитие кога е ?Поздрави give_rose
Активен
viki2007
Любопитен
*

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: август 26, 2007, 11:30:39 »

здравей,и аз сам от пловдив и за сега знам ,че с организацията ще се занимавам сама,затова сигурно ще използвам агенция,датата ще е най вероятно 2-3,11,2007 и много ме е страх дали ще се справя hysteric
Активен
vanessa
Сватбар

« Отговор #33 -: август 26, 2007, 12:21:32 »

Не се притеснявай.Имаш доста време до тогава.И аз се занимавам почти сама с цялата организация,не ми се хвърлят излишни пари за агенция.Поканите сами си ги надписвах,подаръчетата за гости ги украсихме двете със свекито,ресторанта е доста красив и не смятам да слагам кой знае каква допълнителна украса-само за нашата маса и то смятам пак аз да си я направя.Ще имаме дъжд от балони и  това доста ще  промени обстановката,а малчуганите ще са на седмото небе.Свещите си ги купих и пак със свекито ги украсихме,букета ми е наполовина готов -тази седмица сугурно ще си го взема и него.Надявам се да мога да кача снимки и да ви покажа всичко,с изключение на моето облекло защото още като си купих роклята я командировах при моите родители. *db*УСПЕХ И ПИТАЙ КАКВОТО ТЕ ВЪЛНУВА!Ако не сте си резервирали дата в гражданското и църквата /ако има венчавка/ започни от там и веднага след това капарирайте ресторант,защото по късно няма да можеш да намериш свободни.Е ,естествено зависи и колко човека ще е сватбата и какво тържество искате. danceg
Активен
viki2007
Любопитен
*

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: август 26, 2007, 12:42:25 »

а кога е вашата сватба
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: август 28, 2007, 15:27:38 »

Здравейте, и аз съм от Пловдив и сватбата ще е там. Иначе живеем с приятеля ми в София. Събитието ще е чак на 09.08.2008, но реших и аз да се запиша при пловдивските булки от сега. give_rose
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: август 28, 2007, 15:36:47 »

Здравей, и ние се опитваме да организираме от далече smile но сватбата ни е планирана за 02.05.08
Ако можем да помагаме с нещо - само свирни!
Wink
Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: август 28, 2007, 22:21:13 »

Вие ще се ожените на рожденниа ден на моя приятел  Bravo Готино съвпадение smile

Радвам се че има и други като мен, които са започнали подготовката от по-рано. Ние реално нищо конкретно не подготвяме все още, само събираме инфо и идеи, същинската подгоровка предвиждаме да я започнем към май догодина.  smile
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: август 29, 2007, 12:26:12 »

ние сме планирали да капарираме ресторанта и да запишем дата в гражданското и цъквата до Ноември тази година (така ни посъветваха, защото сме много капризни по отношение на ресторант и едва ли ще можем да маневрираме после, когато повечето хубави дати са заети)
Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: август 29, 2007, 21:24:48 »

Ние вече резервирахме Джия Бийч за нашата сватба, бях писала за това в темата за ресторантите и мисля че точно ти ми беше отговорила. Управителката на ресторанта ми каза че трябва да си резервираме дата за сватбата в общината 6 месеца по-рано, май и при вас горе долу така се пада, ако ще резервирате ноември. Иначе вие към кой ресторант сте се насочили?

Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: август 30, 2007, 11:18:18 »

видях, че си писала, ама съм се отплеснала нещо smile Ние си избрахме Пълдин за сега - ритуалната (кръглата) зала.
Понеже аз не съм от Пловдив - много ми се искаше всичко да е тематично и избрахме за тема Стария град. За съжалеие обаче, тъй като гостите са повече, няма да можем да ползваме ритуалната зала в стария град, Но пък за сметка на това ще си правим "тракийска сватба" в зала "Лотус" Wink
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: август 30, 2007, 11:22:47 »

Но пък за сметка на това ще си правим "тракийска сватба" в зала "Лотус" Wink
Ще ни обясниш ли какво означава "тракийска сватба"?  blush
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: август 30, 2007, 11:27:07 »

това е подобно на "битовия ритуал" който правят във Варна.
За съжаление, още не сме ходили до ритуалната зала и нямам по-подробна информация, кое какво символизира, но в общи линии:
посрещат ни танцьори (в народни носии), свири народна музика, въвеждат ни в залата, танцуват на кума с "кумско дърво" (не ме питай - виждала съм го, но не знам какво символизира), държат над нас една арка с цветя, водещата реди тежки думи с фолклорен привкус....
въобще - много настръхващо ми изглежда smile
но като отидем на място да запишем дата - ще ни пуснат записи от други сватби, за да видим в действителност със звук и картина какво представлява. Като цяло ритуала е много по-тежък (в типично фолклорен стил) от другите ритуали и е много по-емоционален.

Надявам се да съм обяснила достатъчно разбираемо smile
Активен
vanessa
Сватбар

« Отговор #43 -: август 30, 2007, 11:33:16 »

Аз съм присъствала на сватба с тракийски ритуал,но в Пазарджик и не беше в ритуалната зала ,а при посрещането в ресторанта.Много е вълнуващо,аз даже пуснах някоя сълза cray cray cray
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: август 30, 2007, 11:50:42 »

Много интересно ми звучи  good
Много ми се иска някога да присъствам на такава сватба или поне да гледам видео, за да добия по-пълна представа  pardon
Ама аз като се познавам, а и младоженеца, ако играеха танцьори срещу нас, най-много и ние да заиграем  laugh че народните танци са ни в кръвта  yahoo danceg
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: