Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 20:58:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8 (Прочетена 174925 пъти)
*mwpo
Професор
Публикации: 479
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #255 -:
юли 04, 2010, 21:09:57 »
Винаги,когато панирам- и винаги с паста Патафри, първо потапям кашкавала или сиренето във вода за секунда, после галета и тогава пастата за паниране. Никога не се е отделяло. Дори и топени сиренца панирам така.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #256 -:
юли 04, 2010, 21:19:43 »
Цитат на: mwpo в юли 04, 2010, 21:09:57
Винаги,когато панирам- и винаги с паста Патафри, първо потапям кашкавала или сиренето във вода за секунда, после галета и тогава пастата за паниране. Никога не се е отделяло. Дори и топени сиренца панирам така.
знаех си че има тънкост. Аз знам с яйца че е нещо подобно ама с тази каша нещо не станаха нещата.
Мерси много. Ще си го добавя към рецептата.
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2192
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #257 -:
юли 04, 2010, 21:22:21 »
Няколко пъти съм опитвала да направя паста Патафри и все неуспешно.Това,което знам със сигурност е,че белтъците трябва да се добавят към жълтъците много внимателно за да не "спаднат".Другото важно е да се пържи в по-голямо количество силно загрято олио.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #258 -:
юли 04, 2010, 22:29:37 »
На мен ми се получи супер с тази паста в нищо не съм потапяла сиренето и кашкавала.Може би има значени е и самото сирене
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #259 -:
юли 04, 2010, 22:51:54 »
Ами момичето което даде рецептата написа че само се топи в пастата и се пържи. Така и направих. Но тук имаше фета което не е точно като българското сирене ама подобно. Кой знае може и от сиренето да е.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #260 -:
юли 04, 2010, 23:12:20 »
Gery аз правя подобна панировка, макар че не следвам точно пропорциите, а всеки път се доверявам на интуицията, и каквото имам подръка и даже и без бира съм пробвала, та идеята ми е , че зависи от плътността на панировката, да не би да е прекалено рядка, като е по-гъста по-добре става, иначе и аз не топя в нищо преди това и наистина трябва да има повече мазнина и то да е много гореща
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1616
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #261 -:
юли 07, 2010, 10:59:13 »
Донесоха ми зелен боб, домашен. Аз до сега все съм готвила купен, който е полуготов и много крехък. Сега не знам как да обработя този
Ако дадете и някоя вкусна и здравословна рецепта също ще съм ви благодарна
Активен
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #262 -:
юли 07, 2010, 12:35:49 »
Нинка, зелен боб ли ти донесоха или бакла?
Питам, защото нашите ми изпращат бакла, по това време се обирала. В този раой баклата е доста популярна. Аз лично не правя разлика, но
Иначе много бързо увира. Аз правя всяка седмица в понеделник Постен гювеч с картофи, домати, бакла, лук и моркови. Слагам всичко в гювеча, добавям червен пипер, черен пипер, копър и чесън. Мазнина- около 40 мл.Заливам с вода да остане един пръст до продуктите и оставям във фурната за 50 минути. Вкъщи всички си облизват пръстите
Можеш и на яхния да го направиш, може да си направиш задушени зеленчуци с негово участие.
Някъде в нета бях чела една рецепта, сега ще я потърся
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #263 -:
юли 07, 2010, 12:44:47 »
Смешно ми стана, че за това си говорите, аз точно сега си варя за обяд бакла и зелен фасул смесени, защото имах по малко и от двете. Рецепта не мога да дам, щото ги правя по френскому-варя ги в подсолена вода 15ина минути и им слагам бучка масло това е. Но се сьмнявам, че някой нормален бьлгарин ще ги яде по този начин приготвени
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #264 -:
юли 07, 2010, 13:01:37 »
Предложение от мен за зелен боб
Смесвам в тава замразен зелен боб,печурки нарязани на филийки и лук на полумесеци (пропорции според кой какво обича повече). Добавям зехтин,сол.черен пипер на вкус и хубаво разбърквам. Слагам вода до средата на микса и запичам на умерена фурна с разбъркване от време на време, докато водата се изпари и яденето е готово.При необходимост добавям по време на печене по малко топла вода да не загаря.
Понеже досега не съм го правила със пресен зелен боб, може да пробваш първо да пуснеш боба във вряща подсолена вода за няколко минути да омекне.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #265 -:
юли 07, 2010, 13:43:35 »
баклата не е ли много опасна? знам, че можеш да умреш като ядеш бакла, получава се някакво натравяне ?
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #266 -:
юли 07, 2010, 13:46:19 »
Как така да умреш ?
Тука бакла се продава яко на едно рамо сьс зеления боб. Има я и сурова, и замразена, и всякаква. За пьрви пьт чувам, че била опасна. В Италия сьщо си ядат яко бакла. Не е вьзможно да е отровна.
По този повод да ви кажа, че Фабио означава "Този, който отглежда бакла". Бакла на италиански е Фава.
Активен
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #267 -:
юли 07, 2010, 13:47:48 »
Руми
, не съм чувала такова нещо. Аз в последно време доста консумирам. От курсовете по Готварство научих, че в миналото българите са готвили много с бакла, защото фасулът е бил непознат за нас. Освен да има разминаване в наименованието в различните краища на България
Ще проверя, че доста ме заинтригува
Ина
, какви неща хапваш бе мила.
Френската кухня е еталон за добра и вкусна храна, а това като го прочетох и
Честно казала не би го яла
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1616
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #268 -:
юли 07, 2010, 13:56:52 »
"бакла" за първи път чувам
И сега как да различа това нЯщо от зеления боб, че да ви кажа?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
«
Отговор #269 -:
юли 07, 2010, 14:03:51 »
http://zdraveya.com/bakla-otlichna-hrana-no-i-vnimanie.html
ето тук пише за това, знам, защото свекър ми е щал да умре като малък от бакла
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines